Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Mogelijk significante boete voor TNT'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juli 2014 09:51
    Valt ook allemaal niet mee om een bedrijf een beetje op een knappe manier te leiden... Kijken of die zelfingenome bestuursvoorzitter hier wat zinnigs op te melden heeft... ( Laat me raden...: Hier herkennen we ons niet in... Of deze: met de kennis van nu.... Wie betaald weer de rekening? De stupid aandeelhouder..
  2. Gijs T 16 juli 2014 13:11
    quote:

    Stayathomedad schreef op 16 juli 2014 09:51:

    Valt ook allemaal niet mee om een bedrijf een beetje op een knappe manier te leiden... Kijken of die zelfingenome bestuursvoorzitter hier wat zinnigs op te melden heeft... ( Laat me raden...: Hier herkennen we ons niet in... Of deze: met de kennis van nu.... Wie betaald weer de rekening? De stupid aandeelhouder..
    Ja, de aandeelhouder betaalt de rekening.
    Maar ja, diezelfde aandeelhouder heeft ook geprofiteerd van de extra winsten die door de kartelafspraken zijn gemaakt.

    Er is maar één remedie: weggaan / wegblijven van bedrijven die oneerlijk opereren. Stemmen met de voeten, dus, al valt me op dat er de laatste tijd wel heel veel bedrijven zijn waarop het nodige valt aan te merken.
    Bedrijfsvoering en ethiek, dat is kennelijk vaak een moeilijke combinatie.
  3. Gijs T 16 juli 2014 14:00
    quote:

    Wij Rosario schreef op 16 juli 2014 13:12:

    De overheden hebben een chronisch geldtekort en bedenken allerlei manieren om de enigen die nog wat hebben, pensionarissen, te treffen.
    Als de overheden tegen kartels waren beboete en strafte men de bestuurders.
    Nee, hoor, dat bestraffen van bestuurders kunnen de aandeelhouders beter dan de overheid. Aandeelhouders zijn de eigenaren van het bedrijf. Als die niets doen, en mak als schapen achter boeven van bestuurders van hun bedrijf aanlopen, mogen die zelf ook bloeden
  4. Mick75 16 juli 2014 15:01
    Franktijk gebruikt dergelijke absurde boetes, die in geen verhouding staan tot het eventuele behaalde voordeel van de aantijging, om het begrotingstekort in te dammen.
    De lidstaten van de Europese unie bezigen zich niet alleen met ordinaire diefstal van private partijen maar zijn zelf in de eerste plaats bezig met kartelvorming en prijsafsrpaken door diverse belastingen op elkaar afstemmen zodat marktpartijen in Europa geen andere keuze hebben dan de diefstal van de overheden in Europa te ondergaan.

    Daarnaast is het natuurlijk dom van TNT om zich bezig te houden met praktijken die door de grijpgrage klauwen van de Europese overheden kunnen worden aangewend om monster boetes op te leggen.
  5. Wij Rosario 16 juli 2014 19:46
    @Gijs Goudvink

    U begrijpt blijkbaar nog steeds niet wie de grote aandeelhouders zijn. Dat zijn de pensioenfondsen. Die komen op voor hun eigen belangen bijvoorbeeld een commissariaat. De kleine aandeelhouder is machteloos tegenover het ambtenaren geweld. De overheden zijn best in staat bestuurders te beboeten. De overheid wil dat niet omdat die alleen maar voordeel hebben van kartels. Meer belasting en meer boetes.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links