Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ukraine

16.416 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 821 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 april 2014 11:17
    Goed om te weten dat RT een Russische nieuwssite is. Waarschijnlijk in handen van Putin.
    Op zich een hele goede zender dat het nieuws van andere kanten belicht als de Amerikaanse en Engelse zenders.

    Wanneer het niet om Russische info gaat dan is het helaas allemaal opgezet. De vragen waren allemaal zo ingestudeerd als wat.

    En dan zetten ze erbij:
    #Putin taking questions from critics LIVE
    LoL

    Heb het verder niet allemaal geluisterd vond het een hoop blabla
  2. [verwijderd] 17 april 2014 11:20
    Ja tuurlijk is het opgezet, dat moge duidelijk zijn.
    Maar het geeft een inzicht in wat de plannen van Putin zijn.
    Er worden ook "vragen" gesteld, wat nou over andere plaatsen die zich bij Rusland willen sluiten.
    Dan zegt hij dat hij voor democratisch besluiten is en in het geval delen van de wereld bij Rusland willen horen, ze daarna moeten gaan kijken voor een oplossing....

    Lijkt me dat deze vent op een mega-sluwe manier dalijk een nieuwe USSR gaat oprichten en misschien zonder (zelf) een kogel af te schieten.
  3. forum rang 10 voda 17 april 2014 14:40
    Westen praat met Rusland over crisis Oekraine, Poetin veroordeelt actie Kiev

    GENEVE (Dow Jones)--De ministers van buitenlandse zaken van Rusland, Oekraine, de Verenigde Staten en de Europese Unie (EU) zijn donderdag in Geneve om te praten over de crisis in Oekraine in wat tot nu toe de meest omvangrijke diplomatieke poging is om de spanningen te verminderen tussen Kiev en Moskou.

    Maar Westerse officials zijn vooraf weinig hoopvol dat het overleg tot een doorbraak leidt in de crisis. De spanningen zijn de afgelopen dagen verder verhevigd. Nadat pro-Russische activisten vorige week een aantal overheidsgebouwen innamen in drie grote steden in Oost-Oekraine en Donetsk daarbij zelfs onafhankelijk werd verklaard door de separatisten, greep Kiev begin deze week militair in.

    De Russische president Vladimir Poetin veroordeelde de actie van Oekraine donderdag, waarbij hij de regering in Kiev beschuldigde van "een serieuze misdaad" door militair in te grijpen om de onrust in het oosten een halt toe te roepen. Bij gevechten in de nacht van woensdag op donderdag werden drie pro-Russische activisten gedood en vielen 13 gewonden.

    Volgens Poetin kan het conflict alleen worden opgelost door de dialoog aan te gaan.

    "In plaats dat men zich realiseert dat in Oekraine iets is misgegaan en dat men pogingen doet om een dialoog te starten, zijn de bedreigingen toegenomen met geweld waarbij zelfs gekozen is om tanks en vliegtuigen in te zetten tegen de bevolking", zei de Russische president in zijn jaarlijkse 'call-in'-show op de Russische televisie. In het programma beantwoordt Poetin ingestuurde vragen van Russen.

    Met de gesprekken in Geneve op donderdag hopen de partijen ervoor te zorgen dat de situatie niet verder escaleert voorafgaand aan de verkiezingen in Oekraine op 25 mei. Poetin gaf donderdag aan dat hij hoopt dat het overleg een compromis oplevert.

    "Dit is de eerste mogelijkheid voor deze groep om bij elkaar te komen", zei Witte Huis woordvoerder Jay Carney woensdagavond. "We verwachten dat de gesprekken zullen gaan over de noodzaak om te de-escaleren, de noodzaak voor Rusland om zijn troepen aan de grens met Oekraine te de-mobiliseren en de noodzaak dat gewapende separatistische groepen binnen Oekraine ontwapend en ontbonden worden."

    Ondertussen loopt Moskou ook de dreiging van nieuwe, mogelijk bredere financiele en economische sancties vanwege het conflict. Zowel het Westen als Kiev beschuldigen Rusland ervan dat het een rol speelt in de escalatie in Oost-Oekraine.

    Poetin deed dit donderdag af als "onzin."

    Eerder werden al visaverboden opgelegd en werden tegoeden bevroren van Russische en Oekraiense functionarissen en zakenlieden, waaronder personen in de directe kring van Poetin. De Europese Unie bekijkt momenteel met welke namen deze lijst zal worden uitgebreid.

    Ook de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) bemoeit zich met het conflict: de NAVO gaf woensdag aan dat het zijn militaire aanwezigheid in Oost-Europa gaat versterken in reactie op eventuele dreigingen vanuit Rusland.

    Door Laurence Norman, met bijdragen van Naftali Bendavid, Jay Solomon en Lukas I. Alpert; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  4. [verwijderd] 17 april 2014 15:12
    quote:

    voda schreef op 16 april 2014 19:53:

    Jonas, ik wil niet teveel afwijken van het draad nieuws, (ook al kreeg ik in het begin weer de bekende modderstroom over mij heen), maar Peter heeft een aantal pittige posts geplaatst, die blijkbaar de Mod's deden besluiten om Peter te laten "afkoelen".

    Iets anders kan ik er niet van maken.

    Heel erg jammer natuurlijk, ik heb Peter zijn bijdragen altijd gewaardeerd. Natuurlijk liet hij, zich mede door "uitlokken", zich volkomen " gaan". Ik denk dat dit hem nu de "kop" gekost heeft.

    Nogmaals, mijn mening.

    PS:

    Het bekende trio treiteraars houd zich de afgelopen tijd zich "voorbeeldig" aan de regels. (A5 heeft andere zaken aan zijn hoofd)
    Leuke analyse maar gek laat nu mijn mening precies 180 graden tegengesteld zijn.
    Bewijs vind je zelf nu je ziet wat jij "treiteraars' noemt zich voorbeeldig gedragen, vraag is wie was eigenlijk de "uitlokker"
  5. forum rang 10 voda 17 april 2014 15:33
    EU waarschuwt Rusland over rol als gasleverancier

    BRUSSEL (Dow Jones)--De Europese Unie (EU) heeft de Russische president Vladimir Poetin donderdag gewaarschuwd om de rol van zijn land als belangrijke gasleverancier voor Europa niet te riskeren.

    In een brief aan Poetin, zegt de president van de Europese Commissie, Jose Manuel Barroso, dat de "contractuele betrouwbaarheid van de Russische Federatie als gasleverancier van de EU binnen de kwestie op het spel staat."

    Ongeveer een kwart van de gasbehoefte in de EU komt uit Rusland en de helft daarvan wordt via een pijplijn in Oekraine geleverd.

    Vorige week stuurde Poetin een brief aan 18 Europese leiders, waarin hij waarschuwde dat Rusland Oekraine zou kunnen dwingen om zijn gasrekeningen voortaan vooruit te moeten betalen vanwege reeds openstaande rekeningen. Daarnaast verhoogde Moskou de afgelopen weken de prijs van zijn gasexport naar Oekraine en dreigt het om het land helemaal af te sluiten als die openstaande rekeningen niet worden betaald.

    Daarover zegt Barroso in zijn brief: "We roepen u sterk op om zulke maatregelen niet in te zetten." Volgens hem creeert dit "twijfel over de rol van Rusland als betrouwbare gasleverancier."

    Barroso schrijft de brief uit naam van alle 28 lidstaten.

    "Het blijft daarom de verantwoordelijkheid van Gazprom om de leveringen zoals die zijn afgesproken te blijven waarborgen. De Europese Unie heeft herhaaldelijk gezegd dat we verwachten dat commerciele exploitanten van alle partijen hun contractuele verplichtingen nakomen."

    Barroso geeft verder aan dat de EU bereid is om "spoedig om tafel te gaan" met Rusland en Oekraine om de kwestie te bespreken.

    Door Laurence Norman en Tom Fairless; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  6. WijHetVolk 17 april 2014 16:08
    Iemand net de jaarlijkse q&a sessie van de Russische President gezien? (Bijna 4 uur lang!!) Ik denk dat we hier in het westen een verschrikkelijke inschattingsfout maken, nog daargelaten van het feit dat we hier niet van de ernst van deze situatie op de hoogte worden gebracht.
    We denken dat we Rusland kunnen treffen met allerlei, op de persoon gerichte, acties. Volgens mij hebben de Russen nog geen tegenmaatregelen aangekondigd of geactiveerd. (Waarom niet?) Uit deze sessie blijkt dat daar ook geen plannen voor zijn!!! De Russen kunnen geen sancties tegen Europa/VS heffen omdat ze "afhankelijk" zijn van gasinkomsten. De inkomsten uit olie zijn echter bijna 8x zo groot.
    Er is door Gazprom contact geweest met 3 grote afnemers van gas in Azie. Zijn jullie bereidt om gas in een andere valuta dan dollars te betalen? 2 nemen dit in overweging, 3e stemt toe.
    Rusland stuurt aan op nieuw referentiepunt (naast Brent olie (Europa) en WTI olie (VS))middels ESPO (East Siberia Pacific Ocean)olie waar de betaling plaatsvind in locale valuta (Roebel?!) Pijpleiding kan 80 miljoen ton/jaar transporteren en is bedoelt voor Aziatische en Russische klanten.
    President Poetin heeft Russische bedrijven opgeroepen de banden met Aziatische partners aan te halen, nu de relaties met Westerse afnemers van olie en gas bekoeld zijn. Bestaande overeenkomsten zullen nog in dollars vereffend worden, maar voor toekomstige contracten zal men vaker de euro gebruiken als betaalmiddel.
    Oh, last but not least, Barroso heeft net een brief gepubliceerd waarin hij stelt dat de EU bereid is tot overleg met Rusland en Oekraïne over het veiligstellen van gasleveranties en -doorvoer. "De betrouwbaarheid van Rusland als leverancier van gas staat op het spel" (Ik sta volledig perplex van deze hypocrisie)
    Wat Poetin betreft krijgt Oekraïne nog een maand de tijd om zijn gasrekeningen aan Rusland te voldoen. PUNT! Geen dreigementen gewoon een vaststelling van de laatste. Europa heeft een gasvoorraad voor ongeveer 45 dagen.
    Tel daarbij op de huidige vraag naar energie van EU en die van de nabije toekomst en de mogelijkheden om aan die toename te voldoen. Lijkt me dat we een aantal EU politici nodig hebben die begrijpen hoe die Russen denken, anders zullen we moeten vaststellen dat energie in de aankomende jaren aanzienlijk duurder wordt (Azie betaald gewoon meer!) of met alternatieve (minder leuke) bronnen moeten komen. (Schalie/nucleair?!) Groene energie kan de vraag, met de huidige technieken/efficientie gewoon niet aan.
    Een aantal zekere conclusies kun je denk ik wel stellen:
    A) Onder de huidige omstandigheden zal energie in de EU de aankomende jaren duurder worden. (Gevolgen voor economische winstgevendheid?)
    B) Status dollar wordt aangepast.
  7. [verwijderd] 17 april 2014 16:16
    AB.

    De EU/NAVO is De Agressor, de kaart van de regio geeft dat toch duidelijk aan!
    Het alsmaar expanderen van Europa/EU om zijn cultuur/euromunt te verspreiden om overlevingskracht te genereren, kleine ministaatjes rond Rusland moeten "Ingekocht" worden om tegenkrachten te bieden...

    Obama/Merkel zijn uitgekakt en laten zich gewoon niet meer horen: afdruipen met de staart tussen de benen...
  8. [verwijderd] 17 april 2014 16:27
    quote:

    alleskan schreef op 17 april 2014 11:20:

    Ja tuurlijk is het opgezet, dat moge duidelijk zijn.
    Maar het geeft een inzicht in wat de plannen van Putin zijn.
    Er worden ook "vragen" gesteld, wat nou over andere plaatsen die zich bij Rusland willen sluiten.
    Dan zegt hij dat hij voor democratisch besluiten is en in het geval delen van de wereld bij Rusland willen horen, ze daarna moeten gaan kijken voor een oplossing....

    Lijkt me dat deze vent op een mega-sluwe manier dalijk een nieuwe USSR gaat oprichten en misschien zonder (zelf) een kogel af te schieten.
    Wat is er mis met het stichten van een nieuwe Russische Unie.
    Zolang het volgens democratische lijnen gaat is er m.i. niks aan de hand.
    Je kunt je voorstellen dat het uiteen vallen van de USSR kortgeleden een traumatische invloed heeft gehand op de psyche van de gemiddelde rus.
    Als Vlaanderen straks aansluiting wil met Nederland middels een referendum
    kraait er geen haan ernaar, maar owee als Rusland met zoiets komt dan is het landjepik. We zullen onze vlaamse vrienden hartelijk welkom heten, hebben we er weer een grote haven bij..:)

    Btw. de euro is ons door de strot geduwd en het gaat verder richting een politieke unie met eurobonds op de koop toe. Democratische principes tellen in de EU niet zo zwaar, het doel heiligt alle middelen.
  9. forum rang 10 voda 17 april 2014 16:45
    Oil prices going up on rising tensions between Russia-Ukraine

    Crude oil prices marched higher as traders kept a wary eye on escalating tensions between Russia and Ukraine and the prospects of resumed Libyan oil exports.

    US benchmark West Texas Intermediate for delivery in May finished the trading session at USD 104.05 a barrel, a gain of 31 cents from Friday's close.

    Brent North Sea crude for May jumped USD 1.74 to settle at USD 109.07 a barrel in London.

    Mr James Williams of WTRG Economics said that “The benchmark WTI futures contract traded in a narrow band of about USD 1. Investors are hesitant given the uncertainty about Ukraine and about when and how much of the Libyan production is going to come back."

    Tensions mounted over Ukraine, which declared a "full-scale" military operation against pro-Russian forces amid deadly clashes in its restive, largely Russian speaking east.

    Pro Russian insurgents gained more ground in eastern Ukraine, a tinderbox of separatist sentiment since pro-Western protests ousted Ukraine's Kremlin backed government in February.

    Russia annexed Ukraine's Crimea region last month.

    CMC Markets analyst Mr Desmond Chua said that "Rising tensions in eastern Ukraine and Russia have helped support the gains in Brent and WTI prices."

    With Ukraine a key conduit for Russian gas to Europe, traders are concerned that any full-scale armed conflict will disrupt supplies and send oil and gas prices skyrocketing.

    Mr Chua said that dealers were also keeping a close watch on Libya after its prime minister, Mr Abdullah al-Thani, stepped down, saying that he and his family had been victims of an armed attack the previous day.

    Mr Chua said that the move caused a stir in Brent the benchmark futures contract used in pricing Middle Eastern crude.

    The resignation came as traders also were watching Libya, a member of oil producing cartel OPEC, after the government reached a deal with rebels to reopen shuttered terminals.

    Mr Phil Flynn of Price Futures Group said that "A deal to reopen Libyan oil ports has yet to produce any exports and some are still skeptical that all is well in Libya."

    Rebels' seizure of four eastern oil terminals in July in a bid for restored autonomy for the eastern Cyrenaica region slashed output from 1.5 million barrels per day to just 250,000.

    Source - AFP

16.416 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 821 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 907,46 +0,36%
EUR/USD 1,0779 -0,02%
FTSE 100 8.423,75 +0,51%
Germany40^ 18.795,20 +0,58%
Gold spot 2.366,84 +0,88%
NY-Nasdaq Composite 16.346,27 +0,27%

Stijgers

Accsys
+5,58%
AMG Cr...
+3,52%
Air Fr...
+2,27%
Euroco...
+2,07%
Nedap ...
+1,90%

Dalers

VIVORY...
-1,23%
Arcadis
-1,15%
INPOST
-1,02%
Wolter...
-1,01%
UMG
-0,94%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links