Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cash is trash

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 april 2013 12:55
    "Hoewel ik een Google-fan ben maak ik me wel steeds meer zorgen over alle data die rond ons verzameld wordt. Met mijn zoekverleden kan ik een baan als president wel vergeten."

    Vergeet de android-applicaties niet ;) Ooit gelezen wat voor toestemming al die 'gratis' apps vragen? Ooit geprobeerd om Twitter of Facebook te deinstalleren op je mobiel of die toestemming de denyen? Wie weet hoe je dat voor elkaar krijgt mag het zeggen. Tot die tijd weet Google en verreweg de meeste app-eigenaren precies waar en wanneer ik ben, wie en wanneer mij ooit gebeld heeft, met wie ik chat, en met wie en wanneer en hoe lang ikzelf bel...

    Als de mensen van Goldman Sachs en andere grootinvesteerders ook Android gebruiken zou het best kunnen kloppen dat Google in staat is om beursbewegingen te voorspellen... maar dat komt idd niet door ons zoekgedrag...
  2. [verwijderd] 29 april 2013 13:02
    "Hoewel ik een Google-fan ben maak ik me wel steeds meer zorgen over alle data die rond ons verzameld wordt. Met mijn zoekverleden kan ik een baan als president wel vergeten."

    Goed voorbeeld doet volgen, zo denken de Spaanse corrupte politici tenminste. Onlangs kwamen ze met een wet waarmee het Ministerie van Justitie het surfgedrag van rechters mag volgen en registreren. Zeer handig als je een rechter wil afpersen en omkopen. Zogenaamd doet de overheid dit om te voorkomen dat rechters naar pornosites surfen. En nee, het is geen grap... Het is groot nieuws geweest in alle Spaanse kranten, laatste berichten daarover kan men (in het Spaans) vinden op: www.lasexta.com/noticias/nacional/jue...
  3. [verwijderd] 29 april 2013 14:11
    Afblijven van goud, als die net een ongekende val heeft gehad? Dat is wel erg korte-termijn denken. Heb het dan gewoon helemaal niet over goud. De val was die van papiergoud, ruim de helft van de jaarproductie op 1 dag. Fysiek goud werd zo ongeveer de winkels uit geplunderd. Paniekverkopen van fysiek waren er niet, alleen tragische gevallen zoals die er elke dag zijn, verkoop van sierraden om eten en kleren te kunnen kopen.
  4. [verwijderd] 29 april 2013 15:02
    Het is helemaal niet zo gek dat banken omhoog gaan. Als de 'bad bank' van Fortis voor 6.7 miljard verkocht wordt, gaat het kennelijk de goede kant op met de Amerikaanse 'rommelhypotheken'. De Belgische overheid houdt er een miljard aan over, schreef de krant. Andere aandeelhouders (BNP) nog veel meer? De opbrengst is maar weinig lager dan de beurswaarde van het huidige Fortis (Ageas) dat er niet meer van profiteert (of hadden ze er toch nog een aandeel van 10% in? Ik ga het niet meer uitzoeken. Mijn punt is dat de Amerikaanse rommelhypotheken om formele accountantsregels destijds sterk afgewaardeerd werden, maar nu weer meer waard worden dankzij het prijsherstel op de Amerikaanse huizenmarkt. Ondertussen is het aantal werkelijk uitgevoerde foreclosures afgenomen en bleken verreweg de meeste huiseigenaren te voldoen aan hun verplichtingen.
    De Amerikaanse banken zijn (niet City, niet AIG) al weer ver boven de koers van 2007. Ook de Alt-A hypotheken van ING, voor 80% in bezit van NL-overheid, zijn meer waard dan Bos c.s. er destijds voor betaald hebben.
    Er is toen veel te veel afgeschreven door de banken, gedwongen door de accountantsregelingen. Dat 'geld' komt nu geleidelijk aan weer voor een aanzienlijk deel terug.

    GW
  5. forum rang 5 Porscheknakker 29 april 2013 18:44
    De beurzen gaan omlaag en niet zo een klein beetje.
    Wie nu nog koopt zal de pineut worden.
    Zodra de Amerikanen genoeg hebben verdiend zal er bij de Dow een verkoopgolf gaan ontstaan. De AEX wordt dan omlaag getrokken en wie zijn het slachtoffer?
    Juist ja, de blinde instapper van de afgelopen week.
  6. [verwijderd] 2 mei 2013 12:04
    quote:

    GWalstra schreef op 29 april 2013 15:02:

    Ook de Alt-A hypotheken van ING, voor 80% in bezit van NL-overheid, zijn meer waard dan Bos c.s. er destijds voor betaald hebben.
    Er is toen veel te veel afgeschreven door de banken, gedwongen door de accountantsregelingen. Dat 'geld' komt nu geleidelijk aan weer voor een aanzienlijk deel terug.

    GW
    Wie weet gaat zoiets ook nog eens gebeuren met rommelhypotheken op de balans van de ECB.

    Wordt het weer partytime!
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links