Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Is Royal Imtech op € 18,01 duur.......?

1.535 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 77 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bir 21 november 2012 14:59
    Zou mij niet verbazen als de hedgefunds al zijn begonnen met terugkopen van aandelen.

    Vergeet niet dat we weten dat ze al bezig zijn vanaf een koers van 20€. En dat is alleen voor zover bekend door het openstellen van het short-selling register. Kijkend naar de rem op de koersontwikkeling sinds juli.........we kwamen toen maar niet boven de 22€, zou het mij niet verbazen als er toen al werd geshort.

    Hoedanook.......ik ben blij met de reactie van CEO IMTECH, daar hebben we op gewacht. ABN moet zich schamen.

    Grtn Bir.
  2. [verwijderd] 21 november 2012 15:16
    quote:

    *Justin* schreef op 21 november 2012 14:50:

    [...]

    Dat zou ik ook denken in eerste instantie.

    Maar die hedgers weten ook dat je bij goed nieuws de koers onder controle moet houden, zodat mensen toch twijfelen aan het nieuws. Anders kunnen ze er zelf niet meer veilig uit.

    Het leidend principe is dat koersen bepalen hoe nieuws wordt opgepikt en niet dat nieuws de koersen stuurt.

    Dit gebeurt vooral bij relatief kleine fondsen, maar niet te klein. Groot genoeg om posities te kunnen op- en afbouwen zonder dat het direct zichtbaar is en klein genoeg om de koers te kunnen sturen.
    Al met al vraag ik mij opnieuw af of de mogelijkheid tot shorten wel zo gezond is voor een aandelenmarkt. Zeker niet voor de retail investors, die buitenspel staan! In Italie en Spanje is het verboden.
  3. [verwijderd] 21 november 2012 15:30
    quote:

    Ritageld schreef op 21 november 2012 15:16:

    [...]

    Al met al vraag ik mij opnieuw af of de mogelijkheid tot shorten wel zo gezond is voor een aandelenmarkt. Zeker niet voor de retail investors, die buitenspel staan! In Italie en Spanje is het verboden.
    Het is helemaal niet gezond voor de aandelenmarkt en als particuliere belegger kun je alleen maar toekijken. De woorden van de CEO zijn bemoedigend maar dat interesseert de hedgefunds niet.

    Ze hebben de koers alweer net onder de € 16 gekregen
  4. [verwijderd] 21 november 2012 15:35
    Maar als de hedgefunds het bericht van de CEO horen, dan zullen ze er toch ook wel snel hun geld willen verzilveren toch? Het kan toch niet lang duren voordat het aandeel weer omhoog gaat of niet als er alleen maar een herbevestiging van de goede weg van Imtech naar buiten komt?
  5. G 60. 21 november 2012 15:48
    quote:

    Gerd 2 schreef op 21 november 2012 15:37:

    Het zal mij benieuwen of de AFM.hier noch wat mee doet met ABN AMRO want het riekt niet fris wat ze gedaan hebben
    Eerst moet de belastingbetaler de bank redden en nu proberen ze over de
    rug van die zelfde belastingbetaler nog wat extra winst te boeken .
  6. [verwijderd] 21 november 2012 16:07
    pag.26 de nrc (economie) vandaag.

    Door onze redacteur Tom Kreling

    Wie de resultaten van technisch dienstverlener Imtech over de afgelopen jaren bekijkt, ziet een bloeiend bedrijf. De omzet steeg ieder jaar, net als de winst. In 2007 kwam de winst uit op 91,9 miljoen met een omzet van 3,34 miljard euro. In 2011 bedroeg de omzet 5,1 miljard euro en bleef er een winst van 150,4 miljoen euro over.

    Het bedrijf kon ook de laatste jaren mooie, nieuwe orders aankondigen, terwijl de economische crisis voortwoekert in Europa. Zo presenteerde Imtech deze zomer de opdracht om in Polen een groot pretpark te bouwen, een opdracht van honderden miljoenen. En afgelopen oktober liet het bedrijf weten van Airbus een tienjarig contract te hebben ontvangen om lak op nieuwe vliegtuigen sneller te laten drogen.

    Toch zijn er beleggers die blijkbaar weinig vertrouwen hebben in de toekomst van de technische dienstverlener. Uit een nieuw register van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt dat verschillende hedge fondsen short posities hebben opgebouwd in Imtech. Met een short positie speculeert een belegger op een koersval van een aandeel. De AFM publiceert dit register sinds begin november.

    Uit het register blijkt bijvoorbeeld dat beleggers een koersdaling verwachten van bouwbedrijf BAM, bank en verzekeraar SNS Reaal en vastgoedfonds Wereldhave. Dat zijn weinig verassende posities. De problemen van deze bedrijven zijn algemeen bekend. De bouwwereld ligt door de economische crisis op zijn gat. De vastgoedfinancieringstak Property Finance hangt als een molensteen om de nek van SNS Reaal. Wereldhave investeert in vastgoed, dat op het moment slecht rendeert.

    Maar waarom The Children Investment Fund, Naya Master Fund, Denjoy Integral Fund en Morton Holdings verwachten dat Imtech in de problemen zal raken, is op het eerste gezicht onduidelijk.

    Gisteren gaf een analist van ABN Amro een mogelijke reden. De analist gaf zijn klanten een verkoop advies voor het aandeel Imtech vanwege de slechte kaspositie van het bedrijf. Het aandeel Imtech verloor gisteren vervolgens ruim 10 procent op de Amsterdamse beurs.

    Volgens de analist heeft Imtech een probleem in Duitsland met het geld innen bij klanten. Uit de analyse blijkt dat Imtech op sommige betalingen al meer dan 231 dagen moet wachten. Het bedrijf heeft dat opgelost door zelf klanten ook later te betalen. Maar volgens de analist is dat een onhoudbare situatie. „Op een gegeven moment stoppen leveranciers gewoon met het leveren van onderdelen.” Volgens de analyse komt Imtech op een gegeven moment zo in de problemen dat er nieuw kapitaal nodig is. Een claimemissie is volgens de ABN-analist een van de mogelijkheden. Daar zullen huidige aandeelhouders niet blij mee zijn, omdat dat een verwatering voor hen betekent.

    Imtech was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

    en dit kan men lezen vandaag op de xea-de beleggersadviseur site :
    dagadvies 21/11
    nu wordt in de media de publicatie van de Shortlijst als oorzaak van de koersdaling van Imtech gemeld. Massa Hysterie is de oorzaak, zoals in de jaren 2004/5 ook bij Imtech voor een onterecht afstraffing zorgde.
    Want ook nu denken de analisten (ABN AMRO) in de keuken bij Imtech te kunnen kijken. In de jaren 2004/5 werden die analisten ook door Imtech in de hoek gezet en kwamen er wel goede cijfers.
    Imtech bestuur heeft toen gezegd, de analisten verkeken zich, wij hebben duizenden klanten en veel contracten. Die lopen meestal 5 jaar of langer en die lopen geleidelijk af en worden dan weer verlengd. Dat zal nu nog steeds het geval zijn. Dus Imtech is minder kwetsbaar in de marges op het totaal van haar opdrachten (lees omzet van die opdrachten).
    XEA.nl heeft ca. 1 jaar geleden al gemeld dat er ca. 10-12% van de aandelen IMTECH geshort werd. Er was in London 1 rapport voor Imtech in positieve zin opgemaakt, en de prijs van het aandeel steeg. Enige tijd later werd dat rapport in negatieve zin gewijzigd(waarom?) en dat is uitgelekt (Bewust?) en dat ging zo af en toe aanbod brengen van aandelen Imtech. De kloers werd wisselvallig van Imtech.
    Dit bericht kregen wij uit ons netwerk en die grote short positie is later meerdere malen aan ons bevestigd.
    Een prima zaak dat de lijst voor iedereen in te zien is.

    schande blijft dat de veb zich niet sterk maakt voor het opnieuw invoeren
    van de nummering van de (digitale)stukken want dan wordt de contrôle weer stukken eenvoudiger want dan kan men niet langer aandelen uitlenen van derden en daarmee kan dan dit soort "handel" grotendeels gestopt worden.
  7. [verwijderd] 21 november 2012 16:14
    De analist van ABN-AMRO is een fantast die kennelijk zijn amateuristische advies heeft gegeven omdat hij aandacht nodig had

    Deze persoon weet kennelijk niet wat voor ellende hij aanrichtte door het koersdoel zo enorm te verlagen, want zoveel lager blijkt nu totaal ongegrond.

    Gewoon crimineel gedrag, ontslaan die boef
  8. [verwijderd] 21 november 2012 17:11
    quote:

    mvdwl schreef op 21 november 2012 16:40:

    Ik help het jullie hopen, maar waar rook is, is normaal gesproken ook vuur. En aangezien zowel 4 hedgefondsen als abn amro het niet zien zitten in Imtech, denk ik dat het een beetje naief is om te denken dat er niks aan de hand zou zijn.
    Is jouw conclusie dan dat de CEO liegt?
  9. [verwijderd] 21 november 2012 17:13
    quote:

    reni72 schreef op 21 november 2012 17:02:

    vergeten jullie niet, dat Imtech op deze koers een dividend van maar liefst 4,375 procent oplevert;
    gr. Rob.
    Dan wacht ik nog even op 12 euro dan is het dividend bijna 6% en kan de koers weer naar 24. Als dat allemaal zo voor de kerst 2013 gerealiseerd kan worden dan...ben ik dik tevreden.
  10. Bir 21 november 2012 17:26
    quote:

    Gerd 2 schreef op 21 november 2012 15:37:

    Het zal mij benieuwen of de AFM.hier noch wat mee doet met ABN AMRO want het riekt niet fris wat ze gedaan hebben
    In mijn beleving puur indekken voor het geval er iets niet zou kloppen bij IMTECH..........nu alles in orde lijkt heeft ABNAMRO m.i. meer dan alleen een imago probleem. Wat een broddelwerk zeg!

    Grtn Bir.
  11. Bir 21 november 2012 17:33
    quote:

    laarts schreef op 21 november 2012 16:51:

    Een koers van boven de 25 euro zal er voorlopig zeker niet inzitten maar alles staat en valt bij de beursontwikkeling in het algemeen en dat ziet er niet best uit dus ook Imtech kan nog veel verder terug maar dan met de gehele beurs.

    Want...? Evengoed kan een afgestraft fonds tegendraads gaan aan de koersontwikkeling van de AEX of AMX. Deze zomer stond de AEX op 284 en IMTECH op 17,60€. Kortom, tis maar de vraag in hoeverre IMTECH hand in hand gaat met het algemene sentiment. Overigens kan ook dat nog wel een meevallen, als he akkoord met Griekenland er ligt en een oplossing voor de uitdagingen in de VS, kan de beurs zomaar weer 15 punten omhoog.

    Grtn Bir.
  12. Bir 21 november 2012 17:42
    Datum overzicht / date overview: 2012/11/21


    Position holder Name of the issuer ISIN
    Net short position in % (2 decimal)
    Position date (yyyy-mm-dd)
    Denjoy Integral Fund Limited Royal Imtech N.V. NL0006055329 0.49 2012/11/20
    The Children's Investment Fund Management (UK) LLP
    Royal Imtech N.V. NL0006055329 1.24 2012/11/20
    ------------------

    Ons favoriete register geeft aan dat hedgefund Dejoy gisteren het short selling percentage iets heeft verkleind (van 0,53 naar 0,49 %) en CIFM heeft belang weer uitgebreid (van 0,93 naar 1,24 %). Blijkbaar is Chris Hohn nog niet klaar met IMTECH, inmiddels gaat het om meer dan een miljoen aandelen! Uiteraard stand van gisteren, maar das toch al gauw enkele tonnen verdiend!

    Grtn Bir.
  13. forum rang 4 guusje 21 november 2012 17:49
    Het gaf een goed gevoel het pers bericht van Imtech,maar de koers doet bij een hoge volume weinig.
    Het zou ook kunnen dat het vertrouwen in Imtech even een deuk heeft opgelopen om zomaar weer wat aandeeltjes bij te kopen.
    Imtech is al niet in de koers een hardloper dus haast is niet urgent.
    De Imtechjes in mijn porto houd ik er in, en kijk even de kat uit de boom om weer wat bij te kopen.
1.535 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 77 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 903,61 -0,22%
EUR/USD 1,0834 0,00%
FTSE 100 8.275,38 +0,54%
Germany40^ 18.585,90 +0,48%
Gold spot 2.327,41 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.735,02 -0,01%

Stijgers

VIVORY...
+19,75%
RENEWI
+2,79%
Air Fr...
+2,20%
Vastned
+2,07%
UMG
+1,89%

Dalers

JDE PE...
-4,89%
ASR Ne...
-4,88%
Corbion
-3,41%
Avantium
-2,66%
PROSUS
-2,33%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links