Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

nokia nieuws

2.779 Posts
Pagina: «« 1 ... 104 105 106 107 108 ... 139 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. joker525 5 september 2012 19:00
    quote:

    Putz schreef op 5 september 2012 18:48:

    Heeft iemand nog een zinnige verklaring voor de daling?
    Het meeste was toch al bekend voor de persconferentie.
    Of was het juist het uitblijven van ander nieuws, zoals de tablet?
    Geen prijs werd genoemd en ook geen carrier deal met bijv AT&T. Die gegevens komen pas later??

    Verder dus eigenlijk geen gamechanger maar wel een mooi toestel met een goede camera en argumented view.

    Verder doen ze het goed in het lagere prijssegment vooral in enorme groeimarkten zoals China, dus ik zit long en hou ze gewoon aan. Duurt alleen wat langer voordat we op de 3 euro zitten.

  2. p/o 5 september 2012 19:01
    Het zit het fel geteisterde Nokia niet mee. Terwijl de Finse gsm-maker in New York twee nieuwe modellen van zijn Lumia-smartphone lanceerde, crashte het aandeel in Helsinki met 16 procent.

    Nokia is Apple niet - sorry dat we even een open deur intrappen. De Lumia-smartphone komt in verkoopcijfers nog niet aan de enkels van de iPhone. En als de Finnen een nieuw toestel lanceren, staan beleggers (en techies) niet histerisch te gillen zoals dat gebeurt bij de lancering van de elfendertigste versie van de iPhone. Afspraak volgende woensdag trouwens voor de launch van de iPhone5.

    Vandaag presenteerde Nokia-topman Stephen Elop de Lumia 920 en de kleinere Lumia 820 in New York. Beide draaien op Windows 8, de kersverse versie van Microsofts mobiele besturingssysteem. De 920 herbergt een sterke PureView-fotocamera, een NFC-chip die contactloze betalingen mogelijk maakt en de mogelijkheid om de batterij draadloos herop te laden.

    Geeuw

    De nieuwe Lumia's zijn een evolutie, niet de verwachte revolutie.
    Ben Wood,
    Hoofdanalist van CCS Insight
    Sterke troeven of niet, analisten konden een geeuw nauwelijks onderdrukken. 'Iedereen wacht op de iPhone5. Nokia is van geen tel, ook al is dit een goed product', zei een analist. Ben Wood, hoofdanalist van het Britse onderzoeksbureau CCS Insight: 'De Lumia 920 is meer een evolutie dan de revolutie die we verwachten van de nauwe samenwerking tussen Nokia en Microsoft. De twee zullen zwaar in marketing moeten investeren en de nieuwe toestellen tegen agressief lage prijzen aanbieden.'

    De analisten verwachten niet dat de nieuwe Lumia's de turnaround van Nokia zullen inleiden. 'Er zijn meer toestellen nodig en de functies moeten meer opvallen. Er moet een 'wow'-toestel komen', zegt Pohjola Bank-analist Hannu Rauhala.

    Beleggers lachten de nieuwe producten resoluut weg, het aandeel kelderde in Helsinki 13 procent tot 1,99 euro. In de loop van de dag was er zelfs een verlies van 16,4 procent.

    Mislukt huwelijk
    Nokia botst niet alleen tegen de Apple-muur, het Finse bedrijf wordt het leven ook zuur gemaakt door Samsung. De Zuid-Koreaanse reus ging eind augustus nog met de primeur lopen voor de eerste smartphone op basis van Windows 8(1), al werd het toestel wel niet fysiek voorgesteld. Terwijl het Nokia was dat vorig jaar een verregaande alliantie(2) sloot met Microsoft.

    De iPhone van Apple leidde de neergang van Nokia in. Toen dat 'killer'toestel in 2007 werd gelanceerd, had het Finse bedrijf nog een marktaandeel van 50 procent op de smartphonemarkt. Vandaag en vier iPhone-versies lager is dat belang gezakt tot minder dan 10 procent. En dat is nefast voor de financiële gezondheid van Nokia: de voorbije 18 maanden slikte het een (gecumuleerd) bedrijfsverlies van meer dan 3 miljard euro en moest het 10.000 mensen op straat zetten.

    Ook Microsoft heeft nog niet veel plezier beleefd aan het huwelijk met Nokia. De Windows-toestellen zijn slechts goed voor 3,7 procent van de smartphonemarkt, blijkt uit cijfers van Strategy Analytics. Apple neemt 17 procent voor zijn rekening en het grootste deel van de markt (68%) is in handen van Android, het besturingssysteem van Google.
  3. Erik9400 5 september 2012 19:03
    quote:

    Putz schreef op 5 september 2012 18:48:

    Heeft iemand nog een zinnige verklaring voor de daling?
    Het meeste was toch al bekend voor de persconferentie.
    Of was het juist het uitblijven van ander nieuws, zoals de tablet?
    Het zullen handelaren zijn die bloed ruiken....en knullig perss event mooi kunnen gebruiken

    Het is ook uitblijven van nieuws....zoals tablet of steun ms

    Volgens rtlz is nokia laatste tijd zoveel gestegen....dus een correctie :-s.....ja ja

    Ook ik inmiddels van maadsalaris in de plus naar maandalaris in de min.....binnen 1 week!!!! #$%&@$
  4. [verwijderd] 5 september 2012 20:01
    quote:

    Blutter schreef op 5 september 2012 19:12:

    Nokia wedt op 1 product. Ik denk dat je met de de iPhone5 meer kunt.
    Nokia heeft de slag gemist en komen ze nog terug. Dat is de grote vraag.
    denk ook aan de samenwerking met Microsoft!! en aan de vele patenten....
    Nokia heeft mede daardoor veel groeipotentie.
  5. forum rang 4 Louis Pasciuto 5 september 2012 20:07
    Punt is dat iedereen Nokia Lumia met de iPhone vergelijkt, maar het moet een concurrent worden van Android dat meer dan 65 procent van de markt in handen heeft. Uiteraard is de iPhone de best verkopende telefoon maar het iOS systeem op zich heeft iets van 19 procent in handen. Windows zit nu rond de 4. Nokia kan met de diverse toestellen menig Android-toestel verslaan, de iPhone is een ander verhaal. Maar eens kijken hoe de 5 gepresenteerd wordt, daar staat ook geen Steve Jobs meer...

    Apple kan ook weinig kwaad doen, Nokia wel, zelfs nu krijgen ze slechte pers omdat het aandeel onderuit ging...
  6. forum rang 4 Louis Pasciuto 5 september 2012 20:10
    bron: FD

    In een poging om de aansluiting weer te vinden met Apple en Samsung heeft de Finse fabrikant van mobiele telefoons Nokia woensdag zijn nieuwste wapens ingezet.

    Nieuws | Koers | Kerncijfers

    Op een persconferentie in New York presenteerde de onderneming samen met partner Microsoft de allerlaatste versies van de Lumia, de smartphone die de iPhone van Apple en de Galaxy van Samsung in gebruikersgemak moet overtreffen.

    Beleggers waren echter teleurgesteld en verkochten massaal het aandeel. Het is voor beleggers de vraag of de toestellen de concurrentie aan kunnen met de nog te presenteren iPhone 5 van Apple. Bovendien zijn nog geen prijzen bekend gemaakt en is nog niet duidelijk wanneer de toestellen in de winkels komen te liggen. Daarom vrezen beleggers dat de toestellen misschien niet op tijd voor de kerstperiode te koop zullen zijn. Het aandeel Nokia sloot aan de beurs van Helsinki bijna 13% lager op €1,99.

    Lumia 920 moet paradepaardje worden

    Woensdag werden de Lumia 920 PureView en de Lumia 820 gepresenteerd. De 920 moet het paradepaardje worden van de Lumia-lijn en moet in het vierde kwartaal en vooral tijdens de feestdagen een verkoopsucces worden. De Lumia-toestellen draaien op de Windows 8-software van Microsoft, waar Samsung bijvoorbeeld gebruik maakt van het Android-platform van Google.

    'Vandaag zetten we een zeer belangrijke stap, en er zullen nog meer belangrijke stappen volgen', verklaarde Nokia-ceo Stephen Elop woensdag in New York.

    Speciale applicaties voor Nokia

    Vanuit het Nokia-hoofdkantoor in het Finse Espoo kwam bovendien het nieuws dat de onderneming diverse applicaties laat ontwikkelen, waardoor de smartphone aan populariteit moet gaan winnen. In samenwerking met Amerikaanse entertainmentgiganten Walt Disney en DreamWorks Animation staan applicaties op de rol met Batman en Perry the Platypus, ofwel Perry het Vogelbekdier, in de hoofdrol. Ook kan de Nokia-gebruiker een toepassing tegemoet zien waarmee exclusief muziek kan worden beluisterd van de popsterren Lady Gaga, Lana del Rey en Rihanna.

    Gebruikers van toestellen met Microsoft-software hebben veel minder mogelijkheden om applicaties te downloaden dan de gebruikers van telefoontjes die draaien op Apple- of Google-technologie. De laatsten hebben de beschikking over zo'n 600.000 apps, grofwel zes keer zo veel als de combinatie Nokia/Microsoft de klanten kan beloven.
  7. forum rang 4 Louis Pasciuto 5 september 2012 20:15
    UIteraard ook een flater door niks te kunnen zeggen over een launchdatum, Samsung laat even als eerste een W8 phone tussen neus en lippen door zien en gaat die volgende maand al lanceren.

    The company did not provide any details on pricing; the new phones are supposed to ship in some markets in Q4. Also not announced were any carrier partners.
  8. h980577. 5 september 2012 20:47
    quote:

    night hawk schreef op 5 september 2012 20:30:

    wat een drama.
    sta weer op verlies va 2.18.
    weer wat bijgekocht op 2.17 en 2.04.
    achteraf gezien niet zo handig.
    komt er dan nooit een eind aan alle ellende.
    krijg een dejavu gevoel met de daling van vandaag.
    en hoe nu verder?
    terug naar de 1.35? het zal toch niet!
    Wil zeker niet de bijdehand gaan uithangen en achteraf is makkelijk praten, maar waarom wil je op 2.17 al bijkopen als je break even op 2.18 ligt (of was dit pas na de 2 genoemde aankopen?)

    Kunt er dan beter een procent of 10 afhalen voor volgende aankoop. (vooral bij dit soort beweeglijke fondsen)

    Hoop die 1,35 ook niet meer te zien, mochten ze dat wel halen dan kijk ik alleen naar mn ADR stukken zodat ik het niet hoef te zien :)

    Succes!
  9. Erik9400 5 september 2012 20:57
    quote:

    louispasciuto schreef op 5 september 2012 20:23:

    allthingsd.com/20120905/good-luck-fol...

    Good Luck Following the New iPhone to Market, Nokia
    Handig deze samenvatting...hoef je ellendige presentatie niet weer te zien

    Natuurlijk komt nokia met een tablet....elflop vertelde eerder in i trview dat nokia al voor apple een tablet had....ze kunnen deze boot niet missen

    Dat ms belangrijke patrner is bewijst de aanwezigheid van ceo van ms (kwal).... vond het goed dat elfloppo erst begon met goed nieuws over nokia (groei in bepaalde markten) maaar iedereen kijkt alleen naar smartphone en deze slag erliest nokia van apple....bij introductie nieuwe iphone schiet koers omhoog en staat iedereen te dansen op de stoelen...

    Krijgen we morgen een pleister op de gapende wond?
  10. h980577. 5 september 2012 21:02
    quote:

    bertje007 schreef op 5 september 2012 20:53:

    ai 2.42, blijkbaar hebben ze nog een versnelling hoger geschakkeld.

    vorige week maandag 2012/08/27 stonden we nog 3.39, wie had dit gedacht??
    Heej Bert, wat doe jij in zo een relatief saai fonds als Nokia ;)
    Alweer bekomen van Knight Capital? :)
2.779 Posts
Pagina: «« 1 ... 104 105 106 107 108 ... 139 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,71 -0,01%
EUR/USD 1,0738 +0,13%
FTSE 100 8.172,15 +0,63%
Germany40^ 17.940,90 +0,25%
Gold spot 2.305,71 +0,09%
NY-Nasdaq Composite 15.840,96 +1,51%

Stijgers

VIVORY...
+9,57%
ForFar...
+7,64%
ING
+6,37%
AMG Cr...
+5,88%
Van La...
+4,05%

Dalers

BAM
-10,85%
Alfen ...
-5,54%
BESI
-4,06%
PostNL
-3,64%
ASML
-2,56%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links