Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lavide Holding AEX:LVIDE.NL, NL0010545679

  • 0,280 3 mei 2024 16:04
  • +0,008 (+2,94%) Dagrange 0,280 - 0,280
  • 3.300

Gefeliciteerd Qurius-aandeelhouders

428 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 22 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. El Blanco 9 juli 2012 16:39
    quote:

    Shadow67 schreef op 9 juli 2012 16:32:

    IT-bedrijf Detron koopt opnieuw branchegenoot. Welke?
    van FD.nl:

    Het snelgroeiende Detron lijft branchegenoot Issue in en wordt daarmee een van de grootste niet-beursgenoteerde IT-bedrijven van Nederland.
    De twee partijen hebben maandagmiddag een akkoord bereikt, zegt Detron-grootaandeelhouder George Blanken in gesprek met deze krant. Blanken koopt Issue-oprichter en Nederbelg Arie Stelloo volledig uit en voegt daarmee € 35 mln toe aan zijn bestaande omzet van € 115 mln, na vier kleinere acquisties in 2011.

    Beroerd klimaat

    Hij heeft daarbij dankbaar gebruik gemaakt van het beroerde klimaat in de Nederlandse IT-wereld, waarbij klanten veel investeringen op de lange baan schuiven. Dat drijft zwakkere broeders in de armen van sterkere spelers met grote oorlogskassen. 'Er is een consolidatieslag gaande, of je het leuk vindt of niet', aldus Blanken.

    Overheden tot klant maken

    Detron betaalt de helft van de overnamesom voor Issue uit eigen middelen. Huisbankier Rabobank financiert de rest. Blanken geeft geen financiële details. De inlijving is voor hem vooral een breekijzer om de overheidsmarkt op te gaan. Issue heeft uitgebreide kennis op het gebied van aanbestedingstrajecten van lokale en landelijke overheden, waar Detron zich tot nu toe vooral op het mkb-segment en mkb-plus heeft toegespitst.

    Detron wil nog meer overnemen

    Zijn overnamehonger is daarmee nog niet gestild. De Detron-bestuursvoorzitter aast ook openlijk op Qurius, een kwakkelende beursgenoteerde automatiseerder die na het aftakelen van zijn resultaten aansluiting zoekt bij een grotere partij. Ondanks meerdere pogingen komt Blanken er echter niet aan tafel. Hij klaagt dat het bedrijf exclusieve besprekingen voert met zijn Franse partner en aandeelhouder Prodware, dat eerder al kleinere stukken van Qurius kocht.

    'Vreselijk onverstandig van het bestuur. Anderhalf jaar geleden zijn wij ook al eens gepasseerd door Prodware, om redenen die ik nog steeds niet begrijp' aldus Blanken. 'Qurius geeft toe dat het tussen tafellaken en servet zit, maar dat probleem los je niet op met Prodware. Zij hebben verder niks in Nederland. Qurius moet zijn klanten continuïteit bieden. Ik ken die klanten, en zij vinden dit vreemd.'

    Qurius zou bovendien de belangen van aandeelhouders schaden door een potentiële bieder af te houden, zegt Blanken, zelf aandeelhouder van Qurius. De onderneming reageerde vrijdag al op de kritiek door in een persbericht te melden dat er gesprekken zijn 'met meerdere partijen', zonder te zeggen wie. 'Ik wacht nog steeds op een antwoord van het bestuur' aldus Blanken.
428 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 22 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links