Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen voorzichtig omhoog

Lees over dit aandeel ook

  1. 28 apr Bomvolle week voor de boeg
  2. 27 apr Tech helpt AEX in het zadel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 april 2012 09:54
    di 03 apr 2012, 09:33 Damrak maakt rustige start door onze beursredactie

    AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs kwam dinsdag bij de start nauwelijks in beweging. Na de mooie opleving van een dag eerder keken beleggers even de kat uit de boom. Bij de hoofdfondsen was Air France KLM in trek. ING stond ook in de belangstelling. AkzoNobel was een negatieve uitschieter.
    De AEX begon aanvankelijk licht lager, maar stond even voor half tien 0,1% in de plus op 326,57 punten. De Midkap-index steeg fractioneel naar 548,51 punten

    Andere beurzen in Europa openden ook rond het slot van maandag.

    Wall Street was gisteren positief gestemd dankzij meevallend nieuws over de activiteiten in de Amerikaanse industrie. Dat zorgde voor optimisme over de herstelkracht van de economie in de VS. De Amerikaanse beurzen sloten 0,4% tot 0,9% hoger. De futures in New York wezen voor vanmiddag op licht lagere standen. In Azië eindigden de meeste beurzen ook met winst. De Nikkei-index deed echter een klein stapje terug en verloor vanochtend 0,6%.

    Volgens Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer lijkt de Amerikaanse economie aan de vooravond te staan van verbeterende economische data voor de komende weken, stelt hij vandaag in zijn dagelijkse column. Samen met de naar boven bijgestelde winstverwachtingen van de eerste kwartaalresultaten van diverse S&P500-bedrijven voorziet hij dat in april de rally weer nieuwe leven kan worden ingeblazen.

    Beleggers konden zich vandaag ook richten op overnamenieuws in de farmaciesector. Het Amerikaanse Illumina heeft het verhoogde overnamebod van het Zwitserse farmacieconcern Roche afgewezen. Roche verhoogde onlangs het bod op Illumina, dat apparaten maakt waarmee DNA in kaart kan worden gebracht, van $44,50 dollar naar $51 dollar per aandeel.

    In de overwegend groengekleurde AEX ging Air France KLM aan kop met een winst van 1,3%. Het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern meldde maandag extra in de kosten te gaan snijden om de winstgevendheid te verbeteren.

    ING was ook gevraagd en kon 1,2% bijschrijven. Een Zuid-Koreaanse levensverzekeraar heeft interesse in de Azatische verzekeringsactiviteiten van de Nederlandse bankverzekeraar. Wolters Kluwer noteerde 0,7% hoger. Het mediaconcern heeft de Adformatie Groep van de hand gedaan aan Sijthoff Media.

    AkzoNobel stond echter flink onder druk en leverde 1,9% in. De Japanse zakenbank Nomura heeft het chemieconcern van de kooplijst gehaald.

    ASML liet ook een steekje vallen met een verlies van 0,7%. TomTom ging na zwakke prestatie van een dag eerder nog eens 0,3% achteruit.

    Bij de middelgrote fondsen hadden de winnaars licht de overhand, al waren de koersuitslagen zeer bescheiden. ASMI zag de koers 0,6% aantrekken. De toeleverancier van de chipindustrie kondigde aan om een onderzoek te gaan doen naar de waardering van het eigen bedrijf.

    Ook in dit segment lagen de vastgoedfondsen positief in de markt. Eurocommercial Properities won 0,5%. Nieuwe Steen en Wereldhave kregen er 0,4% respectievelijk 0,1% bij. Vastned Retail liet echter 0,4% liggen.

    BAM had een mindere dag en zakte zonder specifieke oorzaak 1,1%. Arcadis viel 0,8% terug. De verkregen opdracht van het ingenieursbureau bij een waterkrachtcentrale in Brazilië maakte weinig indruk.

7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links