Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Franse minister bezorgd over Britse economie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ruud100 16 december 2011 10:42
    Eigenlijk is het de essentie van de crisis in een notedop: Net als de burger die altijd precies weet wat een ander fout doet of het nou over geld of het milieu gaat wijzen ook de overheden vooral naar elkaar omdat ze "zelf alles onder controle hebben".

    De crisis is geen landenprobleem maar een EU en VS probleem. Veel te hoge schulden, veel te hoge uitgaven en onvoldoende concurentiekracht dus geen uitweg. Het is leuk dat wij het beter doen dan Italië, Griekenland of Engeland maar we schieten er niets mee op. De vraag is of we de concurentie met Azië aankunnen. En vergeet dat maar, die blazen de komende jaren heel Europa gewoon van de kaart.

  2. hap 16 december 2011 12:14
    Enig tegenwicht tegen de onophoudelijke anti-euro propaganda vanuit de Angelsaksische hoek (zowel UK als US) is wel nodig. Crises worden gemaakt door het vertrouwen te ondermijnen en dat is precies waar de Britse en Amerikaanse media, daartoe aangezet door de speculanten in de Londense City, al een jaartje mee bezig zijn. Enige tijd geleden haalde de BBC een quasi-expert voor de buis, die de grootste rampspoed over de EU afriep. Achteraf bleek dit ook maar een joker te zijn die voor eigen rekening handelde en daarbij alleen maar grote verliezen had gemaakt. De BBC heeft nooit haar excuses aangeboden voor deze misleiding en eigenlijk ook nooit een onderzoek ingesteld naar de eigen partijdige berichtgeving over Europa. Die uiterst onevenwichtige berichtgeving, die graag over de eigen problemen heen wil kijken, doet geloven dat die zogenaamde eurocrisis vooral een Angelsaksische hype is. Drie partijen hebben belang bij deze hype: op de eerste plaats de speculanten uit de city die door hun short-posities de eerste deuk in het vertrouwen hebben geschopt, de UK en US regeringen die de aandacht af willen leiden van hun eigen economische problemen en tot slot de klein-nationalistische eurosceptici in Europa (zeg maar type Thatcher en Wilders) die weer terug willen naar de competitieve devaluaties van de 'eigen' munten zoals we die in het verleden hebben gezien.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links