Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Was dat Holleeder met 100 miljoen in vijf jaar?

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. barst 13 november 2011 13:23
    Nee, dat was Jan Bennink. Die hield dit over aan de 5 jaar bij Numico.
    En nu gaat deze Heer weer 6 miljoen verdienen aan het opsplitsen van Sarah Lee (u weet wel: Douwe Egberts)
    Wel nadat het salaris van het personeel omlaag moest.
    Allemaal te lezen in het NRC van zaterdag.
    Waarom de een wel achter de tralies en de ander niet.
    De wetgeving zou op dit punt aangepast moeten worden.
    Sorry, maar ik werd even erg boos. Je zou er haast links van worden.
    www.nrc.nl/nieuws/2011/02/01/bennink-...
  2. Watermannetje2012 13 november 2011 14:35
    Of het nu woekerpolissen zijn, Winstverdriedubbelaars, topmannen die stelen van een organisatie of sms'en naar een mogelijke winnaar van een TV competitie, terwijl die winnaar al lang bekend is.... De consument heeft een krachtig instrument in handen; GEEN GELD MEER UITGEVEN AAN DEZE MAFFIA!!!!

    Heel simpel: geen geld aan banken en financiele verzekeraars (omdat ze je geld afhandig maken... een verzekeraar bestaat enkel bij de gratie van angst)

    Heel simpel: geen geld meer besteden aan organisaties waarvan topmannen stelen, terwijl ondertussen werknemers er in salaris achteruit gaan

    Heel simpel: geen geld meer besteden aan al die zogenaamde TV spelletjes en wedstrijden.... je kunt beter geld direct in de wc gooien en doortrekken.

    Wees bewust en zie de kracht van alle consumenten.... Tref al deze maffialeden daar waar ze het hardst geraakt worden... in hun portemonnee.

    NB. Weer zo'n oplichterspraktijk als voorbeeld hieronder...
    _______________________

    zo 13 nov 2011, 13:40
    Britse X-Factor maakt enorme blunder

    van onze redactie
    AMSTERDAM - De makers van de Britse X-Factor hebben zaterdagavond een enorme blunder begaan toen zij de winnares van de talentenjacht een uur eerder bekendmaakten dan de bedoeling was..


    Zangeres Amelia Lily werd door de stem van het publiek genoemd als winnares toen de telefoonlijnen nog open stonden, zo meldt Daily Mail.
    De kijkers van X-Factor ontdekten de flater toen zij twitterden over een video waarin Amelia als winnares werd betiteld. Op dat moment waren er nog steeds mensen aan het bellen om te stemmen op hun favoriet.

    De video liet beelden zien van eerdere optredens van de zangeres tijdens het programma. Het eindigde met "Amelia Lily is terug in X-Factor nadat zij vanavond de stem van het publiek heeft gewonnen."
    Juryleden Kelly Rowland en Gary Barlow hoorden pas later van het voorval.
    Volgens de producers lag het aan een technische fout waardoor het nieuws van de winnaar eerder bekend werd, in een verklaring boden zij hun excuses hiervoor aan.
  3. [verwijderd] 13 november 2011 14:37
    Jan Bennink heeft de aandeelhouders van Numico wel heel erg blij gemaakt.
    Toen hij aantrad was er een enorme neergang bij Numico die resulteerde in een koersbodem van ik geloof € 5,75 enige jaren later verkocht hij Numico aan ik meen Danone voor meer dan € 52 per aandeel. De man had een wereldprestatie geleverd. Excelence mag van mij best beloond worden. Het waren de optieregelingen die hij had en de hoge prijs waarvoor hij Numico verkocht die hem een bonus van € 86 miljoen opleverde.

    Heel ander verhaal dan Rijkman Groenink die ABN-Amro verkwanselde en er een bonus van € 26 miljoen aan over hield omdat een hedgefund met slechts 1% deelneming in de bank, een open brief schreef waarin zij opsplitsing opperden omdat de delen meer waren dan de som der delen.

    Van Bennink had ik een heel hoge pet op.

    Rigsby
  4. barst 13 november 2011 20:07
    @Rigsby en @watermannetje
    Bennink zal heel capabel zijn geweest om de zakken van de aandeelhouders te vullen. Er zijn meerdere stakeholders in onze maatschappij, daarom vind ik het Angelsaksische bedrijfsmodel verwerpelijk.
    Want door dit brute kapitalisme is de middenklasse deels weer naar de onderklasse verdwenen (met name in Amerika)en daarmee verdwijnt ook het bindmiddel van onze samenleving. Een deel van de bevolking heeft het gevoel alleen maar problemen te hebben door het graaien van een kleine bovenlaag.
    Dit leidt onherroepelijk tot sociale onrust.
    Neem de Occupy beweging daarom maar serieus.
    En omdat ik niet op een revolutie uit ben, integendeel, pleit ik ervoor om ons rechtsstelsel aan te passen en graaien strafbaar te stellen. Jan Bennink is maar een voorbeeld. De lijst is lang, heel lang.
  5. [verwijderd] 13 november 2011 20:16
    quote:

    Rigsby schreef op 13 november 2011 14:45:

    Een capabel bestuurder gelijk Jan Bennink vond ik Rijkman Groenink niet.
    Rigsby
    Al te gemakkelijk achteraf gepraat.

    In 2005 koos de redactie van weekblad Elsevier Groenink tot 'Nederlander van het Jaar 2005' vanwege de overname van de Italiaanse bank Antonveneta.

    Rijkman Groenink mogen we dankbaar zijn.Het heeft de Nederlandse institutionele beleggers vele miljarden euro's gescheeld.

    De splitsing van de ABN Amro bank in drie delen bracht 70 miljard euro op, waarvan zeker 20 miljard voor Nederlandse institutionele beleggers. Ook zit een groot deel van de riskante leningen nu bij Royal Bank of Scotland. Voor eventuele afschrijvingen hierop draait de Britse- en niet de Nederlandse belastingbetaler op. Weliswaar heeft het overnemen van het Nederlandse deel van Fortis de Nederlandse overheid zo'n 15 miljard euro gekost, maar aan het voorbeeld van de ING kan men zien dat dit waarschijnlijk veel meer was geweest als de ABN-Amro zelfstandig was gebleven.

    Groet.
  6. [verwijderd] 13 november 2011 20:33
    Opmerkelijk te lezen weer de naam Douwe Egberts, leerschool voor graaiers, zo zette hier ook Cor Boonstra zijn eerste schreden richting het grote graaien.

    Tijd voor de werknemers hier aan een halt toe te roepen, organiseer een boycot of doe een staking, maar doe wat.

    Het hele problleem waar we nu mee zitten was allang en breed onderkent, was er maar wat meer over nagedacht en geluisterd.

    "Jan Tinbergen, een van de grootste Nederlandse economen uit de geschiedenis, was fanatiek lid van de Sociaal-Democratische Arbeiderspartij, de SDAP. Hij introduceerde een norm die later bekend werd als De Tinbergen Norm, die stelt dat het contraproductief is voor een bedrijf als de verhouding tussen het laagste en hoogste inkomen groter is dan 1:5. Als jong denkertje ben ik nog al eens op stap geweest met Tinbergen, en ik raakte diep onder de indruk van zijn sobere leefwijze. Iets vergelijkbaars geldt voor de oude Drees, die bij bioscoopbezoek rustig in de rij bleef staan wachten tot het zijn beurt was naar binnen te gaan. Het verhaal gaat dat Drees en zijn vrouw ooit twee hoge Amerikaanse ambtenaren bij hun thuis in Den Haag ontvingen om te spreken over de toekenning van de gelden in het kader van de Marshallhulp. Catharina Drees serveerde de heren een kopje thee met een mariakaakje. De Amerikanen zouden tegen elkaar gezegd hebben: 'Aan een land waar de minister-president zo woont en leeft, is ons geld goed besteed.' Of het verhaal op waarheid berust is de vraag, maar het illustreert de spreekwoordelijke zuinigheid en matigheid van de socialist Willem Drees."

    www.trouw.nl/tr/nl/5535/Denker-des-Va...
  7. [verwijderd] 13 november 2011 21:33
    quote:

    barst schreef op 13 november 2011 20:07:

    @Rigsby en @watermannetje
    Bennink zal heel capabel zijn geweest om de zakken van de aandeelhouders te vullen. Er zijn meerdere stakeholders in onze maatschappij, daarom vind ik het Angelsaksische bedrijfsmodel verwerpelijk.
    Want door dit brute kapitalisme is de middenklasse deels weer naar de onderklasse verdwenen (met name in Amerika)en daarmee verdwijnt ook het bindmiddel van onze samenleving. Een deel van de bevolking heeft het gevoel alleen maar problemen te hebben door het graaien van een kleine bovenlaag.
    Dit leidt onherroepelijk tot sociale onrust.
    Neem de Occupy beweging daarom maar serieus.
    En omdat ik niet op een revolutie uit ben, integendeel, pleit ik ervoor om ons rechtsstelsel aan te passen en graaien strafbaar te stellen. Jan Bennink is maar een voorbeeld. De lijst is lang, heel lang.
    Ondernemingen moeten geleid worden door ondernemers, bij voorkeur zeer capabele. Goed ondernemen wordt beter beloond dan maatschappelijk bezig zijn. Toch profiteert de maatschappij van goede ondernemingen.
    De maatschappij moet geleid worden door politici, bij voorkeur hele goede. Het beroep politicus wordt echter maar matig beloond in de vergelijking met ondernemen.
    Misschien hebben we daarom zulke matige politici en zulke goede ondernemers.
    Wat je ziet bij veel politici is dat ze na een politieke carrière naar het bedrijfsleven gaan om hun ingangen bij de politiek te gelde te maken.
    Het worden lobbyisten.
    Misschien zou de top van de politiek beter beloond moeten worden opdat er meer getalenteerde mensen hun ambitie ook politiek vorm zouden geven.
    Nu hebben we matige politici voor een matig salaris.
    Actievoerders kunnen nu eenmaal alleen ideëel gedreven worden vandaar dat dat slecht tot niet betaald. Ik sympathiseer ook met de occupy beweging en ben blij dat ze de instemming van de beroofde burger krijgen.
    Ik ben ook tegen graaien, echter er is een verschil tussen goed ondernemen en graaien. Jan Bennink heeft die 86 miljoen ( ja het is erg veel geld) toen echt eerlijk verdiend. Hij heeft het geld toen verdeeld tussen zijn kinderen en goede doelen.

    Persoonlijk heb ik meer moeite met matige politici dan met goede ondernemers.

    Rigsby
  8. [verwijderd] 13 november 2011 23:13
    Hirsch ik dacht er vanmiddag nog aan . Die striijd om die Italiaanse bank ongelooflijk hoe dat liep.
    Uiteindelijk had banco Santander het uit de boedel overgenomen , en gelijk met winst door verkocht.
    Ik weet niet wie de koper is , weet ook niet hoe de bank er nu voor staat maar kan me voorstellen dat men niet
    Echt meent waar voor hun geld gekregen te hebben.

    Santander is er wel heel goed uitgesprongen of dat het mazzel of koopman schap was zullen we wel nooit horen .
    Grt
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,71 -0,01%
EUR/USD 1,0729 +0,17%
FTSE 100 8.172,15 +0,63%
Germany40^ 17.940,90 +0,25%
Gold spot 2.304,56 +0,04%
NY-Nasdaq Composite 15.840,96 +1,51%

Stijgers

VIVORY...
+9,57%
ForFar...
+7,64%
ING
+6,37%
AMG Cr...
+5,88%
Van La...
+4,05%

Dalers

BAM
-10,85%
Alfen ...
-5,54%
BESI
-4,06%
PostNL
-3,64%
ASML
-2,56%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links