Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

LBI verwachtingen

2.409 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 121 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 november 2011 19:22
    quote:

    0710 schreef op 1 november 2011 13:46:

    Griekenland dan toch failliet?

    't Nieuws van vandaag over een eventueel referendum stort de beurzen in zak en as. Rode cijfers in alle werelddelen.

    Maar zou het wel zo erg zijn als het Griekse volk voor faillissement kiest?

    Als Griekenland vrijwillig voor faillissement kiest is er toch geen reden voor de markten om aan te nemen dat Europa andere zwakke landen zal laten vallen!!!! Misschien dus wel een mooie oplossing?

    Als men zich dit morgen realiseert alle beurzen weer UP? :)
    En toen .............................

    Niet Griekenland gaat failliet, maar Papandrou lijkt zijn zijn hand te hebben overspeelt! Of kan hij de spanning niet meer aan en is hij "gek" aan het worden?

    Greece Faces Meltdown After Bailout Vote Bombshell, Tuesday, 1 Nov 2011, By: Reuters

    The Greek government faced possible collapse on Tuesday as ruling party lawmakers demanded Prime Minister George Papandreou resign for throwing the nation's euro membership into jeopardy with a shock call for a referendum.

    Caught unawares by his high-risk gamble, the leaders of France and Germany summoned Papandreou to crisis talks in Cannes on Wednesday to push for a quick implementation of Greece's new bailout deal ahead of a summit of the G20 major world economies.

    Six senior members of the ruling PASOK socialist party, angered by his decision to call a plebiscite on the 130 billion euro rescue package agreed only last week, said Papandreou should make way for "a politically legitimate" administration.

    A leading PASOK lawmaker quit the party, narrowing Papandreou's already slim parliamentary majority, and two others said Greece needed a government of national unity followed by snap elections, which the opposition also demanded.

    en ........................

    Stocks Off Lows; Greek Referendum 'Basically Dead', 01.11.2011, By: JeeYeon Park, CNBC.com Writer

    Stocks trimmed some losses in volatile trading Tuesday after a report that said Greek Prime Minister George Papandreou's referendum call is "basically dead," according to a socialist party official.

    Stocks had plunged almost 3 percent at their worst levels after Papandreou said he would put the nation's bailout to a referendum, raising the risk of a disorderly default.

    Wij leven in interessante tijden.

    VERWACHTING: Morgen keert de (relatieve) "rust" weer terug.
  2. [verwijderd] 2 november 2011 13:05
    Laatste nieuws "toch weer wel een referendum?" En, dan vooruitlopend op de uitslag "Whispers of Return to Drachma Grow Louder in Greek Crisis, Wednesday, 2 Nov 2011, Landon Thomas Jr, CNBC".

    Als dit allemaal op zijn beloop gaat kan niemand zeggen dat Griekenland uit de Euro geknikkerd is! De EU heeft Griekenland niet laten vallen, dus de angst dat andere Zuid-Europese landen moeten vrezen dat ze geen steun krijgen van Europa is ongegrond.De directe gevolgen voor de Griekse economie zal andere landen minder enthousiast maken om (eventueel) ook uit te stappen (mochten ze dat ook overwegen).

    De banken krijgen nu de klappen en die zullen moeten worden genationaliseerd/ gered. Kunnen we daar eindelijk eens goed orde op zaken stellen.
  3. [verwijderd] 3 november 2011 13:21
    Paniek begrijpelijk maar onterecht, 03 nov 2011 - Peter van Kleef, IEX

    Zie hieronder relevante delen gekipt en geplakt uit voornoemd artikel.

    Paul Casson, fondsbeheerder van Henderson Pan European Alpha Fund is stellig. Wat we nu meemaken is absoluut geen herhaling van 2008. En dat het sentiment onder beleggers zo dramatisch is, is vooral toe te schrijven aan het feit dat de paniek rond het vallen van Lehman Brothers nog pijnlijk vers in het geheugen ligt. “Zonder de ervaring van 2008, zouden beleggers nu heel anders reageren op de problemen. Maar iedereen is vooral bezig te proberen niet dezelfde fouten als toen te maken, waardoor ze nieuwe fouten opeenstapelen.”

    Casson bagatelliseert de problemen waarmee de wereld te maken niet. “Er zijn grote problemen en het gaat tijd kosten die op te lossen.” Maar voor beleggers als Casson ziet het plaatje er fundamenteel anders uit dan toen.

    Geen glazen bol, wel de balans
    Casson beschikt niet over een glazen bol, maar in augustus 2008 – vlak na de doorstart van het fonds en vlak voor het omvallen van Lehman Brothers – was de weging van de shortportefeuille het grootst. “Nee, ik zag het omvallen van Lehman Brothers niet aankomen, maar we zagen op dat moment wel heel veel bedrijven met grote problemen op de balans. Te veel vreemd vermogen, teruglopende omzetcijfers, et cetera. ”

    Dat is ook meteen ook de reden waarom Casson de huidige klappen op de beurs als sentimentgedreven afdoet. “Dit is absoluut geen herhaling van 2008. Het bewijs daarvan ontbreekt volledig als je naar de balans van bedrijven kijkt, en geloof me, ik heb naar dat bewijs gezocht. Ik kan gewoon niet bearish zijn op aandelen.”

    Casson ziet vier fundamentele verschillen met destijds: (1) balansen zijn robuust, (2) de waarderingen zijn veel lager, (3) de voorraden zijn bescheiden en (4) de cashflows zijn sterk
    Het huidige klimaat is volledig in het voordeel van beursgenoteerde bedrijven. Als je in deze markt niet afhankelijk bent van bankkredieten, sta je er fantastisch voor.”
  4. [verwijderd] 4 november 2011 09:03
    Het blijft boeiend. De gedachte dat Papadreou de spanning niet meer aan kon en in een vlaag van verstandsverbijstering handelde toen hij een referendum voorstelde heeft ook bij mij gespeeld. Maar was het misschien inderdaad een meesterzet?

    Geknipt en geplakt uit de Volkskrant.

    Analyse: Was het een meesterzet van de Griekse premier Papandreou?, Mariken Smit - 04/11/11

    "Door te dreigen met een binnenlands referendum lijkt de Griekse oppositie nu de schuldendeal met de EU te accepteren, waardoor het land in de eurozone blijft".

    Resultaat

    Het resultaat van Papandreou's handelen zou kunnen zijn. Een meerderheid in het Griekse parlement stemt voor het pakket van maatregelen dat Griekenland is opgedrongen, ie Griekenland staat toe gered te worden en blijft in de EU. EN, doordat de EU zijn tanden heeft laten zien - je slikt de oplossing maar of we gooien je uit de EU - zullen ander probleemlanden zich wat inbinden mochten ze in soortgelijke situatie terecht komen.

    Verwachting: Gisteren relatieve rust, vandaag voor het 1st weer door de Euro 1,60 heen!
  5. [verwijderd] 7 november 2011 08:01
    Weer een crises bezworen.

    Grieken krijgen regering zonder Papandreou, Arjen van der Ziel - 07/11/11, 01:08, Volkskrant Update

    De socialisten en conservatieven in Griekenland hebben zondag een akkoord bereikt over een coalitieregering. Premier George Papandreou zal daarvan geen deel uitmaken. Op 19 februari gaat Griekenland naar de stembus, aldus een mededeling vannacht die afkomstig was van het ministerie van Financiën.

    De socialisten en conservatieven onderhandelden het hele weekend over de vorming van een gezamenlijke regering. Zij zullen hun besprekingen vandaag voortzetten. Het beoogde monsterverbond van links en rechts moet de politieke crisis in Griekenland bezweren.

    De nieuwe regering moet de komende tijd de ingrijpende bezuinigingen en economische hervormingen doorvoeren die zijn opgelegd door de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds.

    De Griekse politici hopen met het akkoord aan de andere lidstaten van de eurozone duidelijk te maken dat ze vastbesloten zijn een faillissement van Griekenland te voorkomen en dat ze de toegezegde bezuinigingen en hervormingen zullen uitvoeren.

    Verwachting, laatste restje angst uit de weg dus UP (!) en op weg naar (Italie ?) de volgende crises. En dat overleven we ook weer wel!

  6. [verwijderd] 7 november 2011 17:57
    quote:

    0710 schreef op 7 november 2011 16:00:

    Stijging onder (relatief extreem) hoog volume. Een heel goed teken. Vandaag maar door de 1,60 dan .....
    Om 17:29:00 wisselden 475 aandelen van hand tegen een koers van Euro 1,60. In de nahandel viel de koers toch onder de 1,60; 4496 aandelen tegen 1,58.

    Euro 1,60 vooralsnog een barriere. Vooralsnog ben ik tevreden met een dagvolume van 195.386 aandelen en de koersstijging van 1,54 %.

    Morgen weer een dag!
  7. [verwijderd] 9 november 2011 09:19
    Politiek ontstaat steeds meer duidelijkheid. Griekenland gaat met een grote stap de goede kant op. In Italie begint met het aangekondigde vertrek van die komiek Berlusconi ook hoop op positieve maatregelen te groeien.

    De plas met geld die belegd moet worden zal zijn weg vinden naar bedrijven als LBI. De Euro 1,60 is nu gebroken, de koers zal ongetwijfeld op slechte dagen terug kunnen vallen; 1,60 is nu een stevige bodem. Voor hetzelfde geld sjeest LBI nog 10 cent door. Ik heb weer een plukje aandelen gekocht. Dat heet "put your money where your mouth is" :).
2.409 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 121 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links