Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KK dagdraad 26/09/11 Vooruit met de Geit

308 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 ramptoerist 26 september 2011 16:51
    quote:

    pmgoud schreef op 26 september 2011 16:32:

    [...]

    En weer verkocht op 5280.

    @Deodorant, zit je nog short op de EUR/USD, je had destijds inderdaad gelijk hij gaat naar de 1,28 - 1,30.
    Niet meer, zit nu elke dag op de beweging in te haken..een duidelijke richting is er op dit moment volgens mij niet meer.
  2. [verwijderd] 26 september 2011 17:49
    Jaarvergadering IMF in Washington

    Weblogbericht | 26-09-2011 | Eurocrisis

    Na twee dagen algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer stond er iets heel anders op mijn programma: naar Washington voor de jaarvergadering van het IMF. Hier komen ministers van financiën en centrale bankiers bijeen om de financiële stand van de wereld te bespreken. Ook veel banken zijn aanwezig voor parallelle programma's. Klaas Knot, president van DNB, en enkele andere bankiers zaten ook bij ons in het vliegtuig. Aan boord kon ik dus al met verschillende mensen bijpraten.

    Vrijdagavond begon met het voorzitten van onze kiesgroep. We bepalen dan wat onze inzet wordt. Omdat er zoveel landen bij het IMF zijn aangesloten, worden er beslissingen genomen door kiesgroepen waarin verschillende landen zijn verenigd. Nederland is voorzitter van de kiesgroep waarvan verder ook Bulgarije, Armenië, Montenegro, Bosnië-Herzegovina, Cyprus, Georgië, Israël, Kroatië, Macedonië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië lid zijn.

    Het terugwinnen van het vertrouwen van de financiële markten was uiteraard het belangrijkste punt op de agenda dit weekend. Mede door de uitdrukkelijke wens van Nederland is het IMF betrokken bij het managen van de Europese schuldencrisis. Ik heb benadrukt dat budgettaire discipline essentieel is bij het herwinnen van vertrouwen. Dat geldt voor Europa, maar ook voor de Verenigde Staten. Tekorten en staatsschulden moeten snel én structureel worden teruggedrongen. Landen moeten geloofwaardige hervormingsprogramma's implementeren. Het IMF onderschreef dit volledig. Dat dit pijn zal doen, is onvermijdelijk. Dat zien we in Nederland ook. Maar het is wel noodzakelijk. Ik heb het IMF gevraagd daar toezicht op te houden. Zij moeten in de gaten houden dat landen hun begrotingen blijvend op orde maken, en niet door te sleutelen aan wisselkoersen of te knoeien met kapitaalstromen. We moeten elkaar durven aanspreken op het opvolgen van de aanbevelingen van het IMF. Het was goed te merken dat er wereldwijd veel bijval was voor dit Nederlandse standpunt.

    Alle Europese landen moeten laten zien dat ze bereid zijn te hervormen. Pas dan zullen de financiële markten geloven in een blijvende oplossing. Volgens mij moet het hervormingsbeleid bestaan uit drie pijlers:

    op de zeer korte termijn redden met behulp van het noodfonds;
    budgettaire consolidatie en het door hervormingen op orde brengen van begrotingen en economie;
    het afdwingbaar maken van de begrotingsregels, langs de lijnen van het plan dat Nederland onlangs heeft gelanceerd.

    In twee dagen hebben we veel met elkaar besproken en de horloges gelijk gezet. Alleen met elkaar kunnen we deze crisis het hoofd bieden. Daar lijken steeds meer landen zich van bewust.
  3. [verwijderd] 26 september 2011 18:45

    AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +2% op hoop en gerucht

    De Amsterdamse beurs is maandag met winst gesloten, omdat de hoop op uitbreiding van het Europese noodfonds EFSF toenam en het gerucht ging dat de Europese Centrale Bank de rente zou willen verlagen.

    De AEX-index sloot maandag 2% hoger 269,83 punten. De Midkap won 1,1% op 446,14 punten.

    Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average 1,3% hoger noteerde.

    Handelaar Peter Jurgens van Keijser Capital omschrijft de handelsdag als afwachtend en fragiel. "Op basis van een gerucht en aanwakkerende hoop maakte de AEX maandagochtend een draai, waarbij de uitslagen groot waren. Dat laatste bevestigt de onzekerheid. Een koerssprong voor het aandeel ING met meer dan 9% is geen signaal van een betrouwbare solide markt", aldus Jurgens. In de loop van de ochtend draaiden de Amerikaanse futures in de plus.

    Eerder op maandag bleek dat de Duitse ondernemer in september weliswaar minder vertrouwen in de eigen economie had, maar dat dit vertrouwen minder hard daalde dan verwacht. Jurgens voegt hier aan toe dat de bereidheid van Rusland om leningen van het Europese noodfonds EFSF te kopen de markt een steun in de rug gaf.

    Wat dat fonds betreft verwacht de handelaar dat het een afwachtende week wordt. "Het Duitse en Finse parlement moeten deze week akkoord gaan met uitbreiding van dit fonds en van die goedkeuringen kan veel afhangen", aldus Jurgens.

    Jurgens schat in dat tot donderdag de aandelenmarkten in onzeker vaarwater zullen verblijven. "Ik houd er rekening mee dat je deze week nog eens een plotselinge kentering gaat zien en die kan zo maar weer neerwaarts zijn. Maar het gaat om het grote plaatje waarbij veel ruimte lijkt te bestaan voor wishful thinking, aldus Jurgens."

    De omzetten waren maandag redelijk en in individuele gevallen, zoals bij ING en Aegon, bovengemiddeld.

    De macro-economische agenda voor dinsdag bevat voor dinsdag het consumentenvertrouwen voor Duitsland over oktober en de geldgroei over augustus voor de eurozone.

    Uit de VS komt om 14.30 uur de productie-index van Chicago over augustus naar buiten. Hier is geen prognose voor beschikbaar.

    Om 15.00 uur komt in de huizenprijzen van de 10 grootste en 20 grootste steden van de VS over juli naar buiten. De bijbehorende Case-Shiller Index daalde voor de 10 grootste steden in juni 3,8% op jaarbasis en steeg met 1,1% op maandbasis. Hier is geen prognose voor beschikbaar. De index voor de 20 grootste steden daalde in juni op jaarbasis met 4,5% en de verwachting is dat ook over juli het geval zal zijn. Op maandbasis steeg deze index met 1,1% in juni. Hier is dan weer geen verwachting voor voorhanden.

    Om 16.00 uur volgt het 'grote' consumentenvertrouwen van de VS over september, zoals deze is gemeten door het onderzoeksbureau The Conference Board. De verwachting ligt op een index van 47 tegen 44,5.

    Ook om 16.00 uur volgt de zakelijke activiteitenindex van Richmond over september. Hier is wederom geen prognose voor beschikbaar.

    Om 18.30 uur spreekt de voorzitter van de Federal Reserve van Atlanta Dennis Lockhart in Jacksonville in Florida. Hij komt te spreken over de Amerikaanse economie.

    In de Verenigde Staten komen dinsdag ook nog twee wekelijks terugkerende consumentengerelateerde indices naar buiten.

    Om 13.45 uur verschijnen de cijfers van International Council of Shopping Centers (ICSC), met de ontwikkeling van de vergelijkbare winkelverkopen in de afgelopen week, op week- en jaarbasis, exclusief restaurantbezoek en autoverkopen voor de week die eindigde op 24 september. In de voorgaande week daalden de verkopen op weekbasis met 1,2% en op jaarbasis stegen deze met 3,4%.

    Om 14.55 uur volgt de Redbook-omzetindex, een andere retail-indicator. Ook deze loopt tot en met 24 september en geeft een vergelijking op maandbasis en op jaarbasis. In de week ervoor bleef de index op maandbasis gelijk. Op jaarbasis bedroeg de stijging 4,5%.

  4. [verwijderd] 26 september 2011 18:57
    kort samengevat is dit verhaaltje hierboven van rtlz heel negatief over de beurs, stijging op hoop was het inderdaad, maar anders was het dalen door vrees en angst geweest, kortom, niemand weet het! ik blijf short omdat ik toch een daling verwacht komende tijd, maar we kunnen ook zo weer naar de 280... ookal lijkt die kans klein in mijn ogen, er moet iets met griekenland gaan gebeuren, we moeten het oplossen.

    de schulden zijn van de bedrijven in 2008 naar staten in 2010 en nu naar de ecb/imf in 2011, we kunnen niet eeuwig blijven doorschuiven met die schulden dus het moet fout gaan!

    erwin

308 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 905,10 +0,16%
EUR/USD 1,0901 +0,49%
FTSE 100 8.262,75 -0,15%
Germany40^ 18.571,90 +0,40%
Gold spot 2.348,16 +0,89%
NY-Nasdaq Composite 16.735,02 -0,01%

Stijgers

VIVORY...
+12,73%
PostNL
+5,73%
JDE PE...
+4,06%
JUST E...
+3,91%
BAM
+3,17%

Dalers

DSM FI...
-4,45%
Basic-Fit
-4,09%
EXOR NV
-3,26%
NX FIL...
-3,19%
AMG Cr...
-2,49%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links