Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nico van Geest - Veranderende tijden

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 september 2009 17:24
    Ik help het je hopen maar als ik zie met wat voor 'kracht' de finacieele maffia in de VS en het Verenigd koninkrijk reageert, en misschien wel geheel de bankensector, dan willen die echt hun macht niet kwijt en zullen ze er alles aan doen om GEEN verandering te krijgen. Eigen gewin blijft 1 en de klant ergens ver op de achtergrond. Die narcistische ik-maatschappij is heus niet zomaar om.
  2. [verwijderd] 28 september 2009 17:43
    @Broekhoest: het werkt al jaar en dag hetzelfde: men verandert omdat er allerlei kleine partijen stukjes van de taart opsnoepen. Jammer dat dat nodig is voordat men het licht ziet, maar dat is nu eenmaal zo. Feit is dat er veranderingen zijn. Fundamenteel. En die kleintjes groeien heel hard voordat de groten veranderen. Die kleintjes zijn dus de nieuwe bubble, juist je kans om mooie ritten mee te maken. Ik kijk uit naar het vervolg, Nico!
  3. [verwijderd] 29 september 2009 07:34
    Het verander proces gaat te langzaam om het te kunnen opmerken. Dus dit is waarschijnlijk meer een gevoel, dan een ingezet veranderings proces wat je kunt onderbouwen met feiten en argumenten.
    Elke waarneming die hier beschreven is, is niets meer een reactie op de ellende die we gezien hebben. Deze reactie is menselijk, en verdwijnt normaal gezien vanzelf weer naar de achtergrond. Ik wordt pas echt vrolijk wanneer er maatregelen komen in een groeiende markt.
    Zou je nu kunnen meedelen dat land x gaat nadenken over het afschaffen van geld, dan heb je iets te pakken, waardoor er misschien iets echt kan veranderen. Of dat bedrijven werknemers gaan beoordelen over hoe ze hun doelstellingen hebben bereikt, en niet of. Nog even wachten dus, ...

  4. [verwijderd] 29 september 2009 08:38
    De discussie rondom bonussen is een farce. De politiek van de conservatieven heeft de weg vrijgemaakt voor het 'laat-europees-kapitalisme' want socialisme was bijna synoniem geworden voor een a-dynamische maatschappij. Echter men vergat gemakshalve dat onder ieder 'isme' er mensen die daarvan weten te profiteren. Het nieuwe elan trok stemmen en dat geeft politieke macht om je snode plannen uit te kunnen voeren al of niet voor eigen gewin. De bonussen-cultuur werd met instemming van de socialisten als christenen ingevoerd want het leverde stemmen op en nu hoont men dat weg? Dat ruikt naar opportunisme, ergo, het neigt m.i. naar irrationalisme wat erger is. Wat betreft inflatie. Als het al onduidelijk is wat inflatie is, hoe kan men dan ook nog eens over deflatie spreken? Nog erger, heeft geldontwaarding geen invloed op bijvoorbeeld de prijs van ruwe olie of goud bijvoorbeeld? Het leuke van economie is dat men duidelijk kan waarnemen dat men maar wat aanrommelt en als het niet meer klopt, redeneert men alles aan elkaar en zo, dat het lijkt alsof het nog logisch en wetenschappelijk verantwoord is. Desnoods gebruikt men allerhande indicatoren die het verhaal moeten ondersteunen.
  5. [verwijderd] 29 september 2009 09:53
    Het leuke van economie is dat men duidelijk kan waarnemen dat men maar wat aanrommelt en als het niet meer klopt, redeneert men alles aan elkaar en zo, dat het lijkt alsof het nog logisch en wetenschappelijk verantwoord is. Desnoods gebruikt men allerhande indicatoren die het verhaal moeten ondersteunen.

    Inderdaad. Dat was bij eindexamen economie ook zo. Beredeneer waarom inflatie omhoog, lulverhaaltje neerpennen, halverwege o nee slecht gelezen, de helft omdraaien, toch nog goed.
    Het is net als het weer, het kan vriezen het kan dooien.

    de bos
  6. forum rang 5 theo1 1 oktober 2009 16:45
    Ik verwacht eerder het tegendeel. Qua staatsschulden zijn we weer helemaal terug bij af. En het is niet op te lossen door maar wat bezittingen te verkopen want bijna alles wat geprivatiseerd kan worden, is al geprivatiseerd. Nederland is naar verhouding nog redelijk met de schrik vrijgekomen, maar in eurolanden als Spanje, Italië, België, Ierland is de situatie toch wel nijpend. Komen nog alle pensioenperikelen bovenop de komende jaren als de babyboomers met pensioen gaan. Er zijn denk ik maar twee mogelijkheden: ofwel keihard bezuinigen om de uitgaven weer in lijn te krijgen, ofwel proberen zo veel mogelijk groei te realiseren, desnoods ten koste van de buren. Beiden gecombineerd met belastingverhoging. Ik verwacht eerder keihard kapitalisme dan Nico's socialistische cq new age-achtige droomwereld, niet omdat iedereen daar met zoveel overtuiging voor kiest, maar simpelweg omdat de kas leeg is en een verzorgingsstaat onbetaalbaar wordt. Het is intussen bijna een straf om de verkiezingen te winnen.

    En Nico, de rabobank gedraagt zich richting zijn klanten precies hetzelfde als iedere andere bank. Het voordeel van een coöpteratie is alleen voor de organisatie zelf. Doordat ze effectief geen eigenaren hebben, kunnen ze alle winst in de eigen organisatie laten verdwijnen.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 918,72 -0,64%
EUR/USD 1,0706 -0,31%
FTSE 100 8.146,86 -0,21%
Germany40^ 18.004,30 -1,43%
Gold spot 2.332,68 0,00%
NY-Nasdaq Composite 17.688,88 +0,12%

Stijgers

UNILEV...
+0,76%
KPN
+0,75%
DSM FI...
+0,73%
NSI
+0,72%
Vastned
+0,65%

Dalers

EBUSCO...
-6,53%
Avantium
-4,28%
SIGNIF...
-3,78%
ALLFUN...
-3,55%
BESI
-3,52%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links