Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel HYLORIS BRU:HYL.BL, BE0974363955

  • 11,700 26 apr 2024 17:37
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0 Gem. (3M) 13,4K

Forum HYLORIS geopend

26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. putdeksel 3 mei 2024 08:11
    Klinkt alsof de accountant is gebotst met het management over de verwerking van de genoemde zaak, waardoor die uiteindelijk is vervangen (onduidelijk vanuit wie geinitieerd). Gevolg is mogelijk een afschrijving. Als te veel mensen van de zaak weten is schorsing van de aandelen het veiligst. Uitkomst kan zijn dat ze een hit moeten nemen en dat het aandeel daarop zakt. Wat denken jullie?
  2. PeterW 13 mei 2024 08:44
    Hyloris Pharmaceuticals heeft meer tijd nodig om het jaarverslag te kunnen afronden en hierdoor wordt de jaarvergadering uitgesteld. Dit maakte het biofarmabedrijf afgelopen weekend bekend.

    Het jaarverslag zou op 30 april worden gepubliceerd. Eind april werd al bekend dat accountant KPMG meer tijd nodig heeft om de lopende audit van 2023 af te kunnen ronden.

    De jaarvergadering vindt hierdoor niet langer plaats op 11 juni. De buitengewone aandeelhoudersvergadering van 11 juni gaat wel door.

    In maart van dit jaar meldde het bedrijf een fout in de boekhouding met betrekking tot de verkoop van het generiek middel HY-038 aan QliniQ voor 1 miljoen euro.

    De handel in het aandeel Hyloris is sinds 26 april opgeschort.

    Bron: ABM Financial News
  3. Rvrv78 31 mei 2024 14:04
    De koers van het biofarmabedrijf Hyloris blijft vooralsnog opgeschort. Het Luikse bedrijf moet wachten op extra controles die de revisor KPMG uitvoert. Het wacht daarnaast de uitkomst van een 'intern forensisch onderzoek' af.
    De koers van Hyloris werd maandag opgeschort door de beurswaakhond FSMA in afwachting van een persbericht. Dat communiqué liep uiteindelijk in de nacht van dinsdag op woensdag binnen. In het bericht laat Hyloris weten dat de publicatie van zijn jaarverslag, die op 30 april gepland stond, uitgesteld wordt.
    De reden is dat de revisor KPMG het bedrijf heeft laten weten extra werk te moeten doen om de cijfers over 2023 te controleren. 'De revisor die onze boeken controleerde, heeft het bedrijf verlaten en moest dus vervangen worden', legt Hyloris-CEO Stijn Van Rompay uit. 'De nieuwe revisor moet zich even inwerken alvorens onze cijfers te kunnen aftekenen. Dat is wat vervelend, maar daar moeten we dus op wachten.'
    Daarnaast meldt het biofarmabedrijf dat het eigen auditcomité op basis van informatie van de revisor KPMG een 'onafhankelijk forensisch onderzoek' is gestart naar transacties met het Nederlandse Qliniq. Daarbij neemt een onafhankelijk intern comité 'interne communicatie en documentatiepraktijken' onder de loep. Een forensische audit betekent doorgaans een onderzoek naar mogelijke mistoestanden, maar Van Rompay heeft het in een reactie over 'een diepgravend onderzoek om te bekijken of alles zeker in orde is'.

    Het is niet de eerste keer dat de transacties met Qliniq het voorwerp zijn van een persbericht. Op 14 maart liet Hyloris al weten dat het de rekeningen over 2022 en de eerste helft van 2023 moest herzien, na overleg met de revisor en de beurswaakhond FSMA. Die herziening vloeide voort uit een dubbele deal met Qliniq begin 2023. Hyloris boekte initieel 1 miljoen euro inkomsten uit de verkoop van het generieke middel HY-038 aan de Nederlanders, en tegelijk boekte Hyloris 1 miljoen onderzoekskosten op het van Qliniq verworven middel tegen fosfortekort in het bloed (HY-088).
    Een herbeoordeling leerde dat de dubbele deal eigenlijk als een 'niet-geldelijke ruil' beschouwd moest worden. Resultaat: zowel de 1 miljoen inkomsten (in 2022) als de 1 miljoen kosten (in de eerste helft van 2023) moesten worden teruggedraaid. Heel groot was de impact niet: de sowieso verwaarloosbaar kleine omzet over 2022 ging van 3 naar 2 miljoen euro, het over dat boekjaar gerapporteerde verlies van 10,8 naar 11,8 miljoen euro.

    Of het dossier nog een staartje krijgt, moet blijken uit het bijkomende onderzoek. Zolang de interne forensische audit loopt, blijft de koers van Hyloris opgeschort. Het bedrijf meldt wel alvast dat het niet verwacht de bijgestelde boekhoudmethode voor de Qliniq-transacties nog te moeten bijstellen.
    Hyloris zegt 'toegewijd te zijn aan een open communicatie met beleggers en stakeholders' en 'belangrijke ontwikkelingen tijdig te zullen melden'.


    Bron: tijd.be
26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links