Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.414 Posts
Pagina: «« 1 ... 1264 1265 1266 1267 1268 ... 1271 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 1 mei 2024 06:15
    Wall Street fors lager gesloten

    Door ABM Financial News op dinsdag 30 april 2024
    Views: 5.035

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag fors lager gesloten, in afwachting van het Fed-rentebesluit op woensdag.

    De toonaangevende S&P 500 index daalde 1,6 procent tot 5.035,69 punten, de Dow Jones index verloor 1,5 procent op 37.815,92 punten en de Nasdaq sloot 2,0 procent lager op 15.657,82 punten.

    Daarmee sloot de Dow de maand af met een verlies op maandbasis van circa 4,3 procent, wat de slechtste maand markeerde sinds september 2022. De S&P 500 verloor op maandbasis ongeveer 3,4 procent en de Nasdaq Composite daalde circa 3,7 procent, wat de eerste daling op maandbasis markeerde voor de twee indices sinds oktober.

    De Federal Open Market Committee (FOMC) is dinsdag begonnen aan zijn tweedaagse beleidsvergadering, die woensdag wordt afgesloten met het rentebesluit, waarbij de markt ervan uitgaat dat de Amerikaanse centrale bank de rente onveranderd zal laten op 5,25 tot 5,50 procent.

    De markt hoopt in de toelichting van Fed-voorzitter Jerome Powell op het besluit onder meer inzicht te krijgen in het toekomstig rentebeleid van de Fed en dan met name of de centrale bank de rente tegen het einde van het jaar zou kunnen verlagen.

    "Er wordt algemeen verwacht dat de centrale bank de rentetarieven op woensdag ongewijzigd zal laten, maar handelaren vrezen dat de opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell meer hawkish zullen zijn na de recente economische data, waaronder hogere inflatierapporten", zei beleggingsspecialist Justin Blekemolen van online broker LYNX.

    Op macro-economisch vlak werd dinsdag in de VS bekend dat de arbeidskosten in de VS in het eerste kwartaal op kwartaalbasis met 1,2 procent zijn gestegen. Op jaarbasis was er afgelopen kwartaal sprake van een kostenstijging met 4,2 procent.

    De Amerikaanse huizenprijzen zijn in februari met 6,4 procent gestegen, in vergelijking met een stijging van 6,0 procent in de voorgaande maand.

    De economische activiteit in de regio Chicago is in april verder gekrompen. De inkoopmanagersindex daalde van 41,4 naar 37,9 punten.

    Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in april voor de derde maand op rij verder verslechterd. De index voor het consumentenvertrouwen daalde van een herziene 103,1 in maart naar 97,0.

    De tienjaarsrente noteerde dinsdag 1,6 procent, ofwel 7 basispunten, hoger op 4,684 procent, terwijl de tweejaarsrente 1,4 procent, ofwel 6 basispunten, steeg tot 5,014 procent.

    De euro/dollar noteerde op 1,0675. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0708 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0719 op de borden.

    De juni-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,70 dollar, ofwel 0,85 procent, lager op 81,93 dollar.

    Naast het rentebesluit van de Federal Reserve staan woensdag in de VS op macro-economisch vlak voorbeurs de hypotheekaanvragen en het ADP-banenrapport op de agenda. Later op de dag volgen een tweetal inkoopmanagersindexen voor de industrie, het aantal openstaande vacatures, de bouwuitgaven en de wekelijkse olievoorraden.

    Bedrijfsnieuws

    3M heeft in het eerste kwartaal van 2024 meer aangepaste winst behaald dan verwacht, ondanks een vrijwel vlakke omzet. Ook maakte het bedrijf bekend dat per 1 mei de nieuwe CEO William Brown zal starten. Vooruitkijkend heeft 3M zijn verwachtingen voor het hele jaar 2024 geïnitieerd, waarbij de aangepaste winst per aandeel tussen de 6,80 en 7,30 dollar per aandeel zal uitkomen. Het aandeel steeg circa 5,5 procent.

    McDonald’s heeft in het eerste kwartaal van 2024 lagere winsten behaald dan verwacht, mede omdat boycots wegen op de omzet in het Midden-Oosten. Het aandeel noteerde 0,1 procent lager.

    Coca-Cola heeft dinsdag de outlook verhoogd voor heel het boekjaar, nadat de resultaten in het eerste kwartaal de verwachtingen overtroffen. Het aandeel noteerde desondanks circa 0,7 procent lager.

    Eli Lilly heeft de outlook voor 2024 verhoogd, na hogere resultaten in het eerste kwartaal, die onder meer te danken waren aan de verkoop van zijn obesitasmedicijn. Het aandeel won ongeveer 5,5 procent.

    Hamburgerketen Burger King is in het eerste kwartaal van dit jaar veel minder hard gegroeid, terwijl de nettowinst bij het moederbedrijf wel steeg. De omzet van Restaurant Brands zonder franchises kwam in het eerste kwartaal uit op ruim 1,7 miljard dollar, van 1,6 miljard dollar een jaar eerder. De nettowinst steeg in het eerste kwartaal van 277 naar 328 miljoen dollar. Het aandeel steeg circa 3,0 procent.

    Logitech International overtrof in het vierde fiscale kwartaal ruimschoots de winst- en omzetverwachtingen. CEO Hanneke Faber zei dat het bedrijf het nieuwe fiscale jaar zal beginnen met winstgevende groei, ondersteund door drie langetermijntrends: transformationele AI, gaming en nieuwe manieren van werken. Het aandeel daalde ongeveer 1,2 procent.

    Microsoft blijft zijn wereldwijde voetafdruk op het gebied van kunstmatige intelligentie uitbreiden en kondigt dinsdag plannen aan om de komende vier jaar 1,7 miljard dollar in Indonesië te investeren om nieuwe cloud- en AI-infrastructuur te bouwen. Het aandeel daalde circa 2,2 procent.

    Goldman Sachs is in gesprek om haar creditcardprogramma van General Motors over te dragen aan Barclays, zo meldde The Wall Street Journal. Een dergelijke stap zou een grote stap zijn in de terugtrekking van Goldman uit de consumentenleningen. Het aandeel daalde ongeveer 0,9 procent.

    De aandelen van HSBC stegen circa 3,4 procent, nadat de Britse bank beter dan verwachte winstcijfers rapporteerde. Tevens kondigde het bedrijf een wisseling van de wacht aan in de top en is men op zoek naar een vervanger van CEO Noel Quinn.

    NXP Semiconductors heeft het afgelopen kwartaal een licht hogere aangepaste winst geboekt op een vrijwel vlakke omzet. Dit bleek maandagavond uit cijfers van de Nederlandse chipgigant met een notering op Wall Street. Het aandeel won bijna 4,0 procent.

    Nabeurs publiceren Amazon en Super Micro Computer kwartaalcijfers.

    Bron: ABM Financial News
  2. forum rang 10 voda 1 mei 2024 06:15
    Amazon overtreft verwachtingen

    Door ABM Financial News op dinsdag 30 april 2024
    Views: 2.450

    (ABM FN-Dow Jones) Amazon heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse e-commercereus.

    CEO Andy Jassy sprak van een goed begin van het jaar voor het hele bedrijf, "en dat zie je terug in zowel de verbeteringen in onze klantervaringen als in de financiële resultaten", zei Jassy.

    Eerder deze maand zette Jassy zijn visie uiteen over hoe generatieve AI een cruciale bouwsteen zou kunnen zijn bij het tot stand brengen van de volgende groeipijler van Amazon, na zijn online retail Marketplace, Amazon Prime en zijn cloud-computing-eenheid, Amazon Web Services.

    Het concern boekte het afgelopen kwartaal een operationeel resultaat van 15,3 miljard dollar, tegenover 4,8 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2023.

    Amazon boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 10,4 miljard dollar, ofwel 0,98 dollar per aandeel, in vergelijking met een nettowinst van 3,2 miljard dollar, ofwel 0,31 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

    De omzet steeg van 127,4 miljard in dezelfde periode een jaar eerder naar 143,3 miljard dollar het afgelopen kwartaal. De omzetstijging is het resultaat van de AI-boom, die zijn cloud-computing divisie stimuleerde.

    Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een nettowinst van 9 miljard dollar op een omzet van 142,7 miljard dollar.

    De omzet van de cloudcomputingdivisie steeg in het eerste kwartaal met ruim 17 procent tot circa 25 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat van de divisie steeg met bijna 84 procent.

    De advertentie-inkomsten stegen met circa 24 procent tot 11,82 miljard dollar. In januari startte het concern met advertenties op zijn Prime Video-platform, tenzij klanten bereid zijn om meer te betalen.

    Outlook

    Voor het lopende kwartaal rekent Amazon op een omzet van 144 tot 149 miljard dollar. Dit is inclusief een negatief valuta-effect van circa 60 basispunten. Het operationele inkomen wordt voor het lopende kwartaal geraamd op 10 tot 14 miljard dollar.

    Het aandeel Amazon noteerde dinsdag in de elektronische handel nabeurs 2,8 procent hoger.

    Bron: ABM Financial News
  3. forum rang 10 voda 1 mei 2024 06:16
    Omzet Super Micro Computer ruimschoots verdriedubbeld

    Door ABM Financial News op dinsdag 30 april 2024
    Views: 2.164

    (ABM FN-Dow Jones) De omzet van Super Micro Computer is het afgelopen kwartaal ruimschoots verdriedubbeld, terwijl de door AI aangedreven hausse voort denderde. Dit bleek dinsdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse producent van onder meer chips die worden ingezet voor kunstmatige intelligentie.

    CEO Charles Liang zei dat de sterke vraag naar AI-georiënteerde producten het bedrijf in staat stelde marktleider te worden. Hij voegde er aan toe dat het bedrijf verwacht marktaandeel te winnen naarmate het aanbod van nieuwe producten toeneemt,

    Het concern boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 402,5 miljoen dollar, ofwel 6,56 dollar per aandeel, in vergelijking met 85,8 miljoen dollar, ofwel 1,53 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten geraadpleegde door FactSet Research rekenden op een winst per aandeel van 5,42 dollar.

    De aangepaste winst bedroeg 6,56 dollar per aandeel, wat meer was dan de 5,74 dollar per aandeel waar analisten op rekenden.

    De omzet is ten opzichte van een jaar eerder ruimschoots verdrievoudigd tot 3,85 dollar, wat minder was dan de 3,96 miljard dollar waar analisten op rekenden.

    Outlook

    In het lopende kwartaal verwacht het concern een omzet van 5,1 tot 5,5 miljard dollar en een winst van 7,62 tot 8,42 dollar per aandeel.

    Het aandeel Super Micro Computer noteerde dinsdag in de elektronische handel nabeurs 8,8 procent lager.

    Bron: ABM Financial News
  4. forum rang 10 voda 1 mei 2024 15:46
    DuPont verhoogt outlook

    Door ABM Financial News op woensdag 1 mei 2024
    Views: 455

    (ABM FN-Dow Jones) DuPont de Nemours heeft de winst per aandeel over het eerste kwartaal hoger zien uitvallen dan verwacht, waarna de outlook voor heel 2024 opwaarts werd bijgesteld. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Amerikaanse chemiegigant.

    Voor heel 2024 mikt DuPont nu op een omzet van 12,1 tot 12,4 miljard dollar tegen voorheen 11,9 tot 12,3 miljard dollar.

    De aangepaste winst per aandeel zal uitkomen binnen een bandbreedte van 3,45 tot 3,75 dollar, tegen eerder 3,25 tot 3,65 dollar.

    De operationele EBITDA wordt voor 2024 verwacht uit te komen tussen 2,9 en 3,05 miljard dollar tegen eerder 2,8 tot 3,0 miljard dollar.

    Afgelopen jaar kwam de winst per aandeel uit op 3,48 dollar.

    DuPont verwacht voor het lopende tweede kwartaal een omzet van circa 3,025 miljard dollar met een aangepaste winst per aandeel van 0,84 dollar.

    Eerste kwartaal

    Over het eerste kwartaal van dit jaar kwam de aangepaste winst per aandeel uit op 0,79 dollar tegen 0,84 dollar een jaar eerder en een door analisten voorziene 0,65 dollar. Bij de publicatie van de resultaten over het vierde kwartaal mikte de onderneming op 0,63 tot 0,65 dollar.

    De omzet van Dupont daalde van 3,02 miljard naar 2,9 miljard dollar, waar analisten rekening hielden met 2,8 miljard dollar, bij een operationele EBITDA van 682 miljoen dollar tegen 714 miljoen vorig jaar.

    Het aandeel lijkt ruim drie procent hoger te gaan openen woensdag.

    Bron: ABM Financial News
  5. forum rang 10 voda 1 mei 2024 15:47
    Licht lagere opening Wall Street voorzien

    Door ABM Financial News op woensdag 1 mei 2024
    Views: 1.248

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,5 procent in het rood.

    Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve vanavond. De markt gaat ervan uit dat de Amerikaanse centrale bank de rente onveranderd zal laten op 5,25 tot 5,50 procent.

    In de toelichting op het besluit van Jerome Powell wordt verwacht dat de Fed-voorzitter een signaal zal afgeven dat de centrale bank de rentes voor een lagere periode hoog moet houden in het licht van de hardnekkige inflatie.

    "In de dotplot van maart werd nog rekening gehouden met drie verlagingen dit jaar, maar het is duidelijk dat de recente opleving van de inflatie een vervelende verrassing was voor Powell en zijn collega's", aldus analisten van Scope Markets.

    "Vandaag kan Powell de kans aangrijpen om wat nieuwe verwachtingen uit te spreken en er zijn zorgen in de markt dat zijn toespraak havikachtig van toon wordt."

    "Handelaren vrezen dat de opmerkingen van Powell meer hawkish zullen zijn na de recente economische data, waaronder hogere inflatierapporten", zo stelde ook beleggingsspecialist Justin Blekemolen van online broker LYNX.

    Beleggers kijken ook naar Amazon.com, dat dinsdag nabeurs met cijfers kwam die meevielen. Het aandeel noteerde voorbeurs 2,0 procent hoger.

    De stemming op Wall Street was dinsdag nog erg negatief. De Dow sloot de maand af met een verlies op maandbasis van circa 4,3 procent, wat de slechtste maand markeerde sinds september 2022. De S&P 500 verloor op maandbasis ongeveer 3,4 procent en de Nasdaq Composite daalde circa 3,7 procent, wat de eerste daling op maandbasis markeerde voor de twee indices sinds oktober.

    Op macro-economisch vlak krijgen beleggers vandaag nog inzicht in het banenrapport van ADP en industriecijfers. Beleggers in de VS hoeven vandaag niet op richting te rekenen vanuit de Europese beurzen, gezien deze dicht zijn in verband met de Dag van de Arbeid.

    Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0668. De olieprijzen daalden tot 1,5 procent.

    Bedrijfsnieuws

    AMD koerste voorbeurs 6,2 procent lager, nadat de chipbouwer met cijfers kwam die in de prik waren. De outlook voor het tweede kwartaal ligt in het midden van de bandbreedte die analisten aanhielden.

    Pinterest schoot juist 17,5 procent omhoog na beter dan voorziene winst- en omzetcijfers. Ook in het lopende tweede kwartaal zullen de resultaten vermoedelijk hoger uitvallen dan voorzien. Het bedrijf rapporteerde dat het 518 miljoen actieve gebruikers had in het eerste kwartaal.

    De cijfers van Starbucks vielen tegen. De mondiale omzet daalde in het afgelopen kwartaal met 4 procent. De koffieketen verlaagde ook de outlook voor de winst en omzet voor de rest van 2024. Het aandeel koerste voorbeurs 13,0 procent lager.

    Super Micro Computer schoot met cijfers ook tekort. Het aandeel gaf 12,0 procent prijs.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index daalde dinsdag 1,6 procent tot 5.035,69 punten, de Dow Jones index verloor 1,5 procent op 37.815,92 punten en de Nasdaq sloot 2,0 procent lager op 15.657,82 punten.

    Bron: ABM Financial News
  6. forum rang 10 voda 1 mei 2024 15:47
    Pfizer positiever over winstontwikkeling

    Door ABM Financial News op woensdag 1 mei 2024
    Views: 1.092

    (ABM FN-Dow Jones) Pfizer is positiever geworden over de winstontwikkeling dit jaar. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse farmaceut.

    Pfizer mikt voor dit jaar op een winst per aandeel van 2,15 tot 2,35 dollar. Eerder werd nog gemikt op een winst van 2,05 tot 2,25 dollar per aandeel. De farmaceut verwacht dit jaar nog steeds 58,5 tot 61,5 miljard dollar aan omzet te realiseren.

    De outlookverhoging is vooral het gevolg van het vertrouwen dat de kosten verder afnemen en reflecteert tevens het vertrouwen in de kracht van de onderliggende business, aldus Pfizer. Pfizer zegt op schema te liggen om minstens vier miljard dollar te besparen tegen het einde van dit jaar.

    In het afgelopen kwartaal stonden de resultaten nog onder druk. De omzet liep met 20 procent terug tot 14,9 miljard dollar, terwijl de nettowinst zelfs met 44 procent terugliep tot 3,1 miljard dollar. De aangepaste nettowinst per aandeel liep terug van 1,23 naar 0,82 dollar.

    De terugval in de resultaten is vooral het gevolg van een teruglopende omzet uit Comirnaty en Paxlovid, waar Pfizer vooraf al rekening mee hield.

    Het aandeel Pfizer noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 1,9 procent hoger.

    Bron: ABM Financial News
  7. forum rang 10 voda 1 mei 2024 15:48
    Yum Brands boekt licht hogere winst en omzet

    Door ABM Financial News op woensdag 1 mei 2024
    Views: 505

    (ABM FN-Dow Jones) Yum Brands heeft in het afgelopen kwartaal een licht hogere winst en omzet geboekt. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de fastfoodgigant, bekend van onder meer Taco Bell, KFC en Pizza Hut.

    "Ondanks de nodige operationele uitdagingen hebben we een groei van de kernbedrijfswinst gerealiseerd, wat de veerkracht van ons bedrijfsmodel aantoont", zei CEO David Gibbs in een toelichting op de cijfers.

    Yum Brands boekte in de eerste drie maanden van 2024 een winst van 1,10 dollar per aandeel, in vergelijking met 1,05 dollar per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder.

    De aangepaste winst steeg van 1,06 dollar per aandeel in het eerste kwartaal van 2023 naar 1,10 dollar per aandeel in het afgelopen kwartaal.

    De omzet steeg in het afgelopen kwartaal met 2 procent, waarbij KFC en Taco Bell elk een 4 procent hogere omzet boekten van respectievelijk 8,1 miljard dollar en 3,6 miljard dollar, terwijl de omzet bij Pizza Hut daalde met 4 procent tot 3,2 miljard dollar.

    De identieke omzet daalde bij KFC evenwel met 2 procent. Bij Taco Bell steeg de identieke omzet met 1 procent. Pizza Hut rapporteerde een identieke omzetdaling van 7 procent.

    Het aandeel Yum Brands noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 4,8 procent lager.

    Bron: ABM Financial News
  8. forum rang 10 voda 1 mei 2024 15:49
    Minder winst bij Kraft Heinz

    Door ABM Financial News op woensdag 1 mei 2024
    Views: 696

    (ABM FN-Dow Jones) Kraft Heinz heeft over het eerste kwartaal de omzet licht zien afnemen, terwijl de nettowinst onder druk kwam te staan, waarbij gestegen prijzen teniet werden gedaan door volumedruk. De outlook werd wel gehandhaafd. Dit bleek woensdag uit de resultaten van het bedrijf.

    Het Amerikaanse bedrijf, dat onder andere Heinz Ketchup, Jell-O en Kool-Aid verkoopt, meldde een omzetdaling van 1,2 procent tot 6,41 miljard dollar in het kwartaal. Dat was onder de consensusverwachting van 6,43 miljard dollar van FactSet.

    De omzet over de verslagperiode daalde in Noord-Amerika, de belangrijkste regio voor Kraft, met eveneens 1,2 procent. De omzet in andere ontwikkelde markten daalde met 0,6 procent.

    De prijzen werden door Kraft Heinz met 2,7 procentpunt verhoogd. De volumemix daalde met 3,2 procentpunt.

    De nettowinst daalde van 836 miljoen naar 801 miljoen dollar, of van 0,68 naar 0,66 dollar per aandeel. De aangepaste winst per aandeel, exclusief bijzondere posten, was met 0,69 dollar precies conform verwachting en 0,01 dollar minder dan over het eerste kwartaal van 2023.

    Outlook

    Kraft Heinz rekent nog steeds op een aangepaste winst van 3,01 tot 3,07 dollar per aandeel, autonome omzetgroei 0 tot 2 procent en een stijging van het aangepast operationeel resultaat van 2 tot 4 procent op jaarbasis.

    Het aandeel Kraft Heinz daalde 3,9 procent in de handel voorbeurs.

    Bron: ABM Financial News
  9. forum rang 10 voda 1 mei 2024 15:50
    ADP: banengroei Amerika iets hoger dan voorzien

    Door ABM Financial News op woensdag 1 mei 2024
    Views: 994

    (ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten is in april iets harder gegroeid dan verwacht. Dit bleek woensdag uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP.

    Het aantal banen steeg met 192.000, na een bijgestelde stijging van 208.000 een maand eerder. Aanvankelijk was voor maart een stijging met 184.000 banen gemeld.

    Er was door economen gerekend op een groei van 183.000 banen.

    De salarissen stegen met 5,0 procent op jaarbasis, na een stijging met 5,1 procent een maand eerder, aldus het rapport. Werknemers die van baan verwisselden gingen er 9,3 procent op vooruit.

    Bron: ABM Financial News
  10. forum rang 10 voda 1 mei 2024 15:50
    Wall Street koerst af op licht lagere opening

    Door ABM Financial News op woensdag 1 mei 2024
    Views: 923

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het rood.

    Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve vanavond. De markt gaat ervan uit dat de Amerikaanse centrale bank de rente onveranderd zal laten op 5,25 tot 5,50 procent.

    In de toelichting op het besluit van Jerome Powell wordt verwacht dat de Fed-voorzitter een signaal zal afgeven dat de centrale bank de rentes voor een lagere periode hoog moet houden in het licht van de hardnekkige inflatie.

    "In de dotplot van maart werd nog rekening gehouden met drie verlagingen dit jaar, maar het is duidelijk dat de recente opleving van de inflatie een vervelende verrassing was voor Powell en zijn collega's", aldus analisten van Scope Markets.

    "Vandaag kan Powell de kans aangrijpen om wat nieuwe verwachtingen uit te spreken en er zijn zorgen in de markt dat zijn toespraak havikachtig van toon wordt."

    "Handelaren vrezen dat de opmerkingen van Powell meer hawkish zullen zijn na de recente economische data, waaronder hogere inflatierapporten", zo stelde ook beleggingsspecialist Justin Blekemolen van online broker LYNX.

    Beleggers kijken ook naar Amazon.com, dat dinsdag nabeurs met cijfers kwam die meevielen. Het aandeel noteerde voorbeurs 1,5 procent hoger.

    De stemming op Wall Street was dinsdag nog erg negatief. De Dow sloot de maand af met een verlies op maandbasis van circa 4,3 procent, wat de slechtste maand markeerde sinds september 2022. De S&P 500 verloor op maandbasis ongeveer 3,4 procent en de Nasdaq Composite daalde circa 3,7 procent, wat de eerste daling op maandbasis markeerde voor de twee indices sinds oktober.

    Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de werkgelegenheid in de private sector in de VS in april iets harder is gegroeid dan verwacht. Het aantal banen steeg met 192.000, na een bijgestelde stijging van 208.000 een maand eerder. Aanvankelijk was voor maart een stijging met 184.000 banen gemeld.

    Het aantal hypotheekaanvragen in de VS is vorige week gedaald met 2,3 procent. De marktindex daalde van 196,7 naar 192,1.

    Later op de dag volgen behalve het rentebesluit van de Fed een tweetal inkoopmanagersindices voor de industrie, gevolgd door het aantal openstaande vacatures, de bouwuitgaven en de wekelijkse olievoorraden.

    Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0678. De olieprijzen daalden tot 1,4 procent.

    Bedrijfsnieuws

    Kraft Heinz heeft over het eerste kwartaal de omzet licht zien afnemen, terwijl de nettowinst onder druk kwam te staan, waarbij gestegen prijzen teniet werden gedaan door volumedruk. De outlook werd wel gehandhaafd. Het aandeel daalde voorbeurs 4,5 procent.

    Yum Brands heeft in het afgelopen kwartaal een licht hogere winst en omzet geboekt. De fastfoodgigant, bekend van onder meer Taco Bell, KFC en Pizza Hut, verloor voorbeurs 5,0 procent.

    Pfizer is positiever geworden over de winstontwikkeling dit jaar. De farmaceut mikt voor dit jaar op een winst per aandeel van 2,15 tot 2,35 dollar. Eerder werd nog gemikt op een winst van 2,05 tot 2,25 dollar per aandeel. De farmaceut verwacht dit jaar nog steeds 58,5 tot 61,5 miljard dollar aan omzet te realiseren. Het aandeel steeg voorbeurs met 1,3 procent.

    DuPont de Nemours heeft de winst per aandeel over het eerste kwartaal hoger zien uitvallen dan verwacht, waarna de outlook voor heel 2024 opwaarts werd bijgesteld. Het aandeel noteerde voorbeurs 5,5 procent hoger.

    Mastercard verloor 3,5 procent nadat het bedrijf de outlook neerwaarts bijstelde.

    AMD koerste voorbeurs 6,4 procent lager, nadat de chipbouwer met cijfers kwam die in de prik waren. De outlook voor het tweede kwartaal ligt in het midden van de bandbreedte die analisten aanhielden.

    Pinterest schoot juist 16,0 procent omhoog na beter dan voorziene winst- en omzetcijfers. Ook in het lopende tweede kwartaal zullen de resultaten vermoedelijk hoger uitvallen dan voorzien. Het bedrijf rapporteerde dat het 518 miljoen actieve gebruikers had in het eerste kwartaal.

    De cijfers van Starbucks vielen tegen. De mondiale omzet daalde in het afgelopen kwartaal met 4 procent. De koffieketen verlaagde ook de outlook voor de winst en omzet voor de rest van 2024. Het aandeel koerste voorbeurs 13,3 procent lager.

    Super Micro Computer schoot met cijfers ook tekort. Het aandeel gaf 11,2 procent prijs.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index daalde dinsdag 1,6 procent tot 5.035,69 punten, de Dow Jones index verloor 1,5 procent op 37.815,92 punten en de Nasdaq sloot 2,0 procent lager op 15.657,82 punten.

    Bron: ABM Financial News
  11. forum rang 10 voda 1 mei 2024 15:51
    Beursblik: loonstijging VS nog niet gewenste bevestiging voor Fed

    Door ABM Financial News op woensdag 1 mei 2024
    Views: 1.248

    (ABM FN-Dow Jones) De loonontwikkeling in de VS biedt nog niet de bevestiging van de gewenste inflatietrend. Dat zei marktanalist Philip Marey van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

    De salarissen stegen met 5,0 procent op jaarbasis, na een stijging met 5,1 procent een maand eerder, bleek uit cijfers van ADP. De lonen voor mensen die van baan veranderden stegen met 9,3 procent. In maart liepen die met 10,0 procent op en de maand daarvoor met 7,6 procent.

    "Daarmee oogt de loonontwikkeling stug. De Fed benadrukte in maart nog maar eens dat het rentebeleid ook bepaald wordt door de banengroei, waarbij een afkoeling een overweging kan worden om de rente te verlagen. Voorlopig ziet het daar echter nog niet naar uit", aldus Marey.

    Marey wees als belangrijkste drijfveren achter de groei van het aantal banen in april op de bouwsector, waar 35.000 banen bij kwamen en de vrijetijdssector waar de banengroei dit keer 56.000 bedroeg en die verreweg de grootste bijdrage leverde aan de groei in het dienstensegment. Alle sector droegen bij aan de groei van het aantal banen in de private sector.

    De euro noteerde woensdag 0,1 procent hoger op 1,0678 dollar.

    Bron: ABM Financial News
  12. forum rang 10 voda 1 mei 2024 15:51
    Update: Mastercard boekt meer winst

    Door ABM Financial News op woensdag 1 mei 2024
    Views: 813

    (ABM FN-Dow Jones) Mastercard heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer winst geboekt, waarbij klanten meer spendeerden, maar verlaagde wel de outlook voor heel het jaar. Dit bleek uit cijfers van het Amerikaanse betaalbedrijf.

    De onderneming mikt nu op een omzetgroei van lage dubbele cijfers, terwijl eerder nog werd gemikt op hoge dubbele cijfers. Voor het lopende tweede kwartaal wordt een hoge enkelcijferige groei voorzien.

    In het afgelopen kwartaal werd een winst geboekt van 3,01 miljard dollar, ofwel 3,22 dollar per aandeel. Dit was een jaar eerder nog 2,36 miljard dollar of 2,47 dollar per aandeel.

    Exclusief eenmalige posten, bedroeg de winst 3,31 dollar per aandeel. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een aangepaste winst per aandeel van 3,25 dollar.

    De opbrengsten stegen met 10 procent tot 6,35 miljard dollar, hetgeen beter dan de door analisten voorziene 6,34 miljard dollar is.

    Mastercard stelde dat de brutovolumes op het betaalnetwerk met 10 procent stegen, terwijl de betalingen over de grens met 18 procent aantrokken.

    Het aandeel Mastercard koerste voorbeurs circa 3,6 procent lager.

    Update: om meer informatie toe te voegen.

    Bron: ABM Financial News
  13. forum rang 10 voda 1 mei 2024 16:06
    S&P: Amerikaanse industrie stagneert
    01-mei-2024 15:52

    Inkoopmanagersindex gedaald naar 50.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse industrie is in april gestagneerd. Dit bleek woensdag uit cijfers van S&P Global.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 51,9 eind maart naar 50 in april. Bij een voorlopige raming werd een indexniveau van 51,1 gerapporteerd.

    "De zakelijke omstandigheden zijn in april gestagneerd, wat wijst op een zwakke start van het tweede kwartaal voor fabrikanten", zei econoom Chris Williamson van S&P Global Market Intelligence.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  14. forum rang 10 voda 1 mei 2024 16:06
    Amerikaanse bouwuitgaven licht gedaald
    01-mei-2024 16:04

    Op jaarbasis wel een stijging.

    (ABM FN-Dow Jones) De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in maart iets gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

    In maart daalden de uitgaven met 0,2 procent op maandbasis. Er was door economen gerekend op een stijging van 0,3 procent.

    Op jaarbasis stegen de bouwuitgaven in maart met 9,6 procent, dat was vorige maand nog 10,7 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  15. forum rang 10 voda 1 mei 2024 16:11
    ISM: Amerikaanse industrie krimpt weer
    01-mei-2024 16:09

    Inkoopmanagersindex daalde naar 49,2 in april.

    (ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Amerikaanse industrie is in april omgeslagen naar krimp. Dit bleek woensdag uit cijfers van Institute for Supply Management.

    De inkoopmanagersindex daalde van 50,3 in maart naar 49,2 in april. De markt rekende op een index van 50,1.

    De inkoopmanagersindex zoals samengesteld door S&P Global wees eerder vanmiddag op een stagnerende activiteit in de industriële sector. De index daalde van 51,9 naar 50,0.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, waar minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  16. forum rang 10 voda 1 mei 2024 16:11
    Aantal openstaande vacatures in VS gedaald
    01-mei-2024 16:09

    In maart.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal openstaande vacatures in de Verenigde Staten is in maart gedaald op maandbasis. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

    In maart bedroeg het aantal openstaande vacatures bijna 8,5 miljoen, ten opzichte van 8,8 miljoen in februari.

    Er werd rekening gehouden met 8,7 miljoen openstaande vacatures.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  17. forum rang 10 voda 2 mei 2024 06:33
    Johnson & Johnson wil talkpoederzaak voor 6,5 miljard dollar schikken

    Door ABM Financial News op woensdag 1 mei 2024
    Views: 1.884

    (ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson wil een claimzaak in verband met talkpoeder schikken voor 6,5 miljard dollar. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut woensdag.

    Het bedrijf is van plan dit bedrag over een periode van 25 jaar te betalen als driekwart van de eisers instemt met het plan. Het plan zal naar verwachting 99,75 procent van alle lopende talk-rechtszaken tegen het bedrijf in de VS oplossen.

    Ruim een jaar eerder stelde Johnson & Johnson nog een schikking voor van 8,9 miljard dollar.

    Het concern ziet zich al langere tijd geconfronteerd met duizenden rechtszaken waarin werd beweerd dat cosmetische talk in zijn producten kanker, asbestvergiftiging en andere ziekten zou veroorzaken. J&J heeft geprobeerd de claims op te lossen via een reeks procedures bij de faillissementsrechtbank, maar is daar herhaaldelijk niet in geslaagd.

    Het concern heeft zijn standpunt dat de claims ongegrond zijn en dat zijn producten veilig zijn, niet gewijzigd.

    Het bedrijf had in het eerste kwartaal een last van ongeveer 2,7 miljard dollar geboekt om de reserve voor de claims te verhogen tot ongeveer 11 miljard dollar, ofwel 13,7 miljard dollar nominaal betaalbaar over 25 jaar.

    Het aandeel Johnson & Johnson noteerde woensdag 4,2 procent hoger.

    Bron: ABM Financial News
  18. forum rang 10 voda 2 mei 2024 06:34
    Cruise operator Viking debuteert op Wall Street

    Door ABM Financial News op woensdag 1 mei 2024
    Views: 1.450

    (ABM FN-Dow Jones) De beursgang op Wall Street woensdag van cruise operator Viking waardeert het bedrijf op 10,36 miljard dollar. Het is de grootste beursgang tot dusver dit jaar.

    De reisorganisatie, gespecialiseerd in cruises voor de babyboomers met een hoog inkomen, is woensdag voor 24 dollar per aandeel naar de beurs gegaan, wat aan de bovenkant is van de afgegeven bandbreedte van 21 tot 25 dollar.

    Het bedrijf verkocht 64 miljoen aandelen, waarmee het 1,54 miljard dollar ophaalde.

    Viking is de op twee na grootste cruiseliner ter wereld.

    Om pakweg 19.00 uur CET noteerde het aandeel ruim 10 procent hoger op 26,34 dollar.

    Bron: ABM Financial News
  19. forum rang 10 voda 2 mei 2024 06:34
    Wall Street in afwachting van rentebesluit Fed

    Door ABM Financial News op woensdag 1 mei 2024
    Views: 2.364

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag verdeeld, in aanloop naar het rentebesluit en de toelichting van Jerome Powell dat vanavond om 20:00 uur staat geagendeerd.

    De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,4 procent tot 5.014,59 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 37.901,65 en de Nasdaq noteerde 0,5 procent lager op 15.571,51 punten.

    De markt gaat ervan uit dat de Amerikaanse centrale bank de rente onveranderd zal laten op 5,25 tot 5,50 procent.

    Beleggers zullen vooral gespitst zijn op de toelichting van de Fed en de bijbehorende toelichting van Jerome Powell over het te volgen rentepad. In de toelichting op het besluit van Jerome Powell wordt verwacht dat de Fed-voorzitter een signaal zal afgeven dat de centrale bank de rentes voor een langere periode hoog moet houden in het licht van de hardnekkige inflatie.

    "In de dotplot van maart werd nog rekening gehouden met drie verlagingen dit jaar, maar het is duidelijk dat de recente opleving van de inflatie een vervelende verrassing was voor Powell en zijn collega's", aldus analisten van Scope Markets.

    "Vandaag kan Powell de kans aangrijpen om wat nieuwe verwachtingen uit te spreken en er zijn zorgen in de markt dat zijn toespraak havikachtig van toon wordt."

    "Handelaren vrezen dat de opmerkingen van Powell meer hawkish zullen zijn na de recente economische data, waaronder hogere inflatie-rapporten", zo stelde ook beleggingsspecialist Justin Blekemolen van online broker LYNX.

    Op macro-economisch vlak was het relatief druk en werd voorbeurs bekend dat de werkgelegenheid in de private sector in de VS in april iets harder is gegroeid dan verwacht. Het aantal banen steeg met 192.000, na een bijgestelde stijging van 208.000 een maand eerder. Aanvankelijk was voor maart een stijging met 184.000 banen gemeld.

    Het aantal hypotheekaanvragen bleek vorige week in de VS te zijn gedaald met 2,3 procent. De marktindex daalde van 196,7 naar 192,1.

    De activiteit in de Amerikaanse industrie was volgens het ISM weer gekrompen. De inkoopmanagersindex daalde van 50,3 in maart naar 49,2 in april. De markt rekende op een index van 50,1. De inkoopmanagersindex zoals samengesteld door S&P Global wees eerder vanmiddag ook op een stagnerende activiteit in de industriële sector. De index daalde van 51,9 naar 50,0.

    De bouwuitgaven bleken in maart iets te zijn gedaald. In maart daalden de uitgaven met 0,2 procent op maandbasis. Er werd door economen gerekend op een stijging van 0,3 procent. Op jaarbasis stegen de bouwuitgaven in maart met 9,6 procent, dat was vorige maand nog 10,7 procent.

    Het aantal openstaande vacatures in de Verenigde Staten was in maart gedaald.In maart bedroeg het aantal openstaande vacatures bijna 8,5 miljoen, ten opzichte van 8,8 miljoen in februari. Er werd rekening gehouden met 8,7 miljoen openstaande vacatures.

    De olieprijzen stonden opnieuw onder flinke druk en daalde een vat WTI-olie 3,4 procent naar 79,65 dollar. Een vat Brent olie werd 3,1 procent goedkoper op 83,64 dollar. Woensdag bleken de voorraden in de VS met ruim 7 miljoen vaten te zijn gestegen en hoopt men op een staakt-het-vuren in Gaza.

    De rentes in de VS daalde wat in aanloop naar het rentebesluit en de euro/dollar steeg licht naar 1,0672.

    Bedrijfsnieuws

    Woensdag was daar de beursgang van cruise operator Viking en werd het bedrijf gewaardeerd op 10,36 miljard dollar. Het is de grootste beursgang tot dusver dit jaar.

    De reisorganisatie, gespecialiseerd in cruises voor de babyboomers met een hoog inkomen, is woensdag voor 24 dollar per aandeel naar de beurs gegaan, wat aan de bovenkant is van de afgegeven bandbreedte van 21 tot 25 dollar. Het bedrijf verkocht 64 miljoen aandelen, waarmee het 1,54 miljard dollar ophaalde. Hiermee is Viking de op twee na grootste cruiseliner ter wereld. Om pakweg 19.00 uur CET noteerde het aandeel ruim 10 procent hoger op 26,34 dollar.

    De aandelen van Mastercard daalden 1,4 procent. Het bedrijf heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer winst geboekt, waarbij klanten meer spendeerden, maar verlaagde het wel de outlook voor heel het jaar.

    De aandelen van Johnson & Johnson stegen ruim 4 procent, nadat het bedrijf bekendmaakte dat het een claimzaak in verband met talkpoeder schikken voor 6,5 miljard dollar. Het bedrijf is van plan dit bedrag over een periode van 25 jaar te betalen als driekwart van de eisers instemt met het plan. Het plan zal naar verwachting 99,75 procent van alle lopende talk-rechtszaken tegen het bedrijf in de VS oplossen.

    Het concern heeft zijn standpunt dat de claims ongegrond zijn en dat zijn producten veilig zijn, niet gewijzigd. Het bedrijf had in het eerste kwartaal een last van ongeveer 2,7 miljard dollar geboekt om de reserve voor de claims te verhogen tot ongeveer 11 miljard dollar, ofwel 13,7 miljard dollar nominaal betaalbaar over 25 jaar.

    Yum Brands, bekend van onder meer Taco Bell, KFC en Pizza Hut, verloor 4,6 procent van zijn beurswaarde. Dit ondanks dat het bedrijf bekendmaakte dat in het afgelopen kwartaal een licht hogere winst en omzet was geboekt.

    Kraft Heinz daalde met 6,5 procent. Het bedrijf heeft over het eerste kwartaal de omzet licht zien afnemen, terwijl de nettowinst onder druk kwam te staan, waarbij gestegen prijzen teniet werden gedaan door volumedruk. De outlook werd wel gehandhaafd. Yum Brands heeft in het afgelopen kwartaal een licht hogere winst en omzet geboekt. De fastfoodgigant, bekend van onder meer Taco Bell, KFC en Pizza Hut, verloor voorbeurs 5,0 procent.

    De aandelen van Pfizer stegen met bijna 4 procent, nadat het bedrijf positiever was geworden over de winstontwikkeling dit jaar. De farmaceut mikt voor dit jaar op een winst per aandeel van 2,15 tot 2,35 dollar. Eerder werd nog gemikt op een winst van 2,05 tot 2,25 dollar per aandeel. De farmaceut verwacht dit jaar nog steeds 58,5 tot 61,5 miljard dollar aan omzet te realiseren.

    Ook de aandelen van Dupont de Nemours zaten in de lift en stegen met 6,8 procent en bereikten de hoogste koers in twaalf maanden. Het chemieconcern had de winst per aandeel over het eerste kwartaal hoger zien uitvallen dan verwacht, waarna de outlook voor heel 2024 opwaarts werd bijgesteld.

    AMD koerste juist flink lager en verloor ruim 9,0 procent. Dit nadat de chipbouwer met cijfers kwam die in de prik waren. De outlook voor het tweede kwartaal lag in het midden van de bandbreedte die analisten aanhielden.

    Pinterest kreeg de handen ineen bij beleggers en steeg het aandeel met 18,0 procent, na beter dan verwachte winst- en omzetcijfers. Ook in het lopende tweede kwartaal zullen de resultaten vermoedelijk hoger uitvallen dan voorzien. Het bedrijf rapporteerde dat het 518 miljoen actieve gebruikers had in het eerste kwartaal.

    De cijfers van Starbucks vielen tegen en verloor het bedrijf ruim 17 procent van zijn beurswaarde.. De mondiale omzet daalde in het afgelopen kwartaal met 4 procent. De koffieketen verlaagde ook de outlook voor de winst en omzet voor de rest van 2024.

    Super Micro Computer schoot met cijfers ook tekort. Het aandeel gaf ruim 16,0 procent prijs.

    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Bron: ABM Financial News
  20. forum rang 10 voda 2 mei 2024 06:35
    Fed houdt rente ongewijzigd

    Door ABM Financial News op woensdag 1 mei 2024
    Views: 2.298

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Federal Reserve heeft woensdagavond, zoals verwacht, de rente onveranderd gelaten en handhaafde het niveau op 5,25 tot 5,50 procent.

    Het besluit werd unaniem genomen.

    In juli van vorig jaar verhoogde de Fed de rente voor het laatst en sindsdien staat de rente op 5,25 tot 5,50 procent.

    Beleggers kijken woensdag met name uit naar de toelichting van Fed-voorzitter Jerome Powell op het rentebesluit. Beleggers rekenen erop dat de centrale bankier de markt vermoedelijk vooral zal waarschuwen voor het risico dat renteverlagingen verdere vertraging oplopen.

    Powell zal waarschijnlijk een meer havikistische toon aanslaan ten opzichte van het monetaire beleid, verwachten analisten van CMC Markets, "wat een ommekeer betekent ten opzichte van de dovish draai die de Fed in december nog maakte en die nu een blunder lijkt."

    Kort voor het rentebesluit noteerde de euro/dollar op 1,0675. De Amerikaanse tienjaarsrente stond op 4,65 procent.

    Bron: ABM Financial News
25.414 Posts
Pagina: «« 1 ... 1264 1265 1266 1267 1268 ... 1271 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 913,39 +0,30%
EUR/USD 1,0882 +0,59%
FTSE 100 8.445,80 +0,21%
Germany40^ 18.875,90 +0,85%
Gold spot 2.386,60 +1,21%
NY-Nasdaq Composite 16.742,39 +1,40%

Stijgers

INPOST
+6,22%
NX FIL...
+6,15%
JDE PE...
+4,86%
WDP
+4,26%
ASMI
+2,87%

Dalers

ABN AM...
-6,11%
AMG Cr...
-3,25%
Air Fr...
-3,06%
Fugro
-2,30%
Pharming
-2,07%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links