Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Affimed NV OTC:AFMD.Q, NL0015001ZQ0

  • 4,060 30 mei 2024 22:00
  • +0,040 (+1,00%) Dagrange 3,820 - 4,100
  • 45.789 Gem. (3M) 206,1K

ADAP en andere

109 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 nb 18 april 2024 10:53
    [quote alias=Tom3 id=15262415 date=202404172136]
    SAGE, vandaag onderuit na het mislukken van een Parkinson kandidaat:

    finance.yahoo.com/news/neurodegenerat...

    Iets voor 4finance?
    [/quote
    :)
    Als kandidaat kun je soms best leuk bijverdienen. En gezien dat je volbelegd bent in nano, kun je wellicht wat extra gebruiken.... Maar wie weet wordt het nog eens een tientje, wat jou 4finance?
  2. forum rang 6 Tom3 19 april 2024 18:25
    quote:

    nb schreef op 18 april 2024 10:53:

    [quote alias=Tom3 id=15262415 date=202404172136]
    SAGE, vandaag onderuit na het mislukken van een Parkinson kandidaat:

    finance.yahoo.com/news/neurodegenerat...

    Iets voor 4finance?
    [/quote
    :)
    Als kandidaat kun je soms best leuk bijverdienen. En gezien dat je volbelegd bent in nano, kun je wellicht wat extra gebruiken.... Maar wie weet wordt het nog eens een tientje, wat jou 4finance?
    Met zijn longpositie in Arrowhead gaat het momenteel ook niet zo denderend....
  3. Chasse_Patate 20 april 2024 08:47
    quote:

    Tom3 schreef op 19 april 2024 21:14:

    De XBI index gaat vandaag ook (weer) - 2,2%. Zullen de rentebibbers zijn. Affimed en ProQR (goed afgelopen patent dispuut) lijken tot nu toe rotsen in de branding.
    We hebben een mooie XBI rit gehad vanaf de 63 tot boven de honderd. Nu weer op de 82 en laten we hopen dat het daar bij blijft. Of dat Affimed met heel goed nieuws komt, dan is de XBI bijzaak.
  4. forum rang 6 Hulskof 31 mei 2024 08:32
    Galapagos en Adaptimmune ondertekenen klinische samenwerkingsovereenkomst met optie om Adaptimmune's TCR T-celtherapiekandidaat, uza-cel, exclusief in te licentiëren voor hoofd- & halskanker en mogelijke toekomstige vaste tumoren indicaties

    Adaptimmune en Galapagos zullen een klinische proof-of-concept studie uitvoeren om de veiligheid en werkzaamheid te evalueren van uza-cel (nieuwe generatie MAGE-A4 TCR T-celtherapie) geproduceerd op het gedecentraliseerde productieplatform van Galapagos bij patiënten met hoofd- en halskanker
    Uza-cel heeft bemoedigende resultaten laten zien bij hoofd- en halskanker met gedeeltelijke responsen bij vier van de vijf patiënten tot nu toe in een fase 1-studie met gebruikmaking van Adaptimmune's gecentraliseerde productieplatform
    Initiële in vitro testen van uza-cel, geproduceerd op het gedecentraliseerde productieplatform van Galapagos, hebben bemoedigende resultaten opgeleverd die verdere klinische ontwikkeling ondersteunen
    Adaptimmune ontvangt initiële betalingen van $100 miljoen, bestaande uit een vooruitbetaling van $70 miljoen en $30 miljoen aan O&O-financiering, betalingen tot $100 miljoen voor het uitoefenen van de optie, aanvullende mijlpaalbetalingen voor ontwikkeling en verkoop van maximaal $465 miljoen, plus gestaffelde royalties op de netto-omzet
    Galapagos heeft een optie gekregen om uza-cel exclusief in te licentiëren voor wereldwijde ontwikkeling en commercialisering voor hoofd- en halskanker en mogelijke toekomstige vaste tumor indicaties

    Mechelen, België en Philadelphia, PA, VS en Oxford, VK; 30 mei 2024 22:01 CET; gereglementeerde informatie – voorwetenschap – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) en Adaptimmune Therapeutics plc (Nasdaq: ADAP) hebben vandaag aangekondigd dat ze een klinische samenwerkingsovereenkomst zijn aangegaan met een optie om Adaptimmune's nieuwe generatie TCR T-celtherapie (uza-cel) gericht tegen MAGE-A4 exclusief in te licentiëren voor hoofd- en halskanker en mogelijke toekomstige vaste tumor indicaties, met gebruik van Galapagos' gedecentraliseerde celproductieplatform.



    Uza-cel is een nieuwe generatie klinische TCR T-celtherapie, ontwikkeld door Adaptimmune, gericht op het MAGE-A4 kankerantigeen dat tot expressie komt in verschillende vaste tumoren. Uza-cel is ontwikkeld om de CD8a co-receptor tot expressie te brengen samen met de gemanipuleerde TCR die gericht is tegen MAGE-A4. Gegevens wijzen erop dat co-expressie van CD8a de immuunrespons tegen vaste tumoren kan verbreden en verhogen.1



    De door Adaptimmune gesponsorde fase 1-SURPASS studie met centraal geproduceerde uza-cel heeft bemoedigende resultaten laten zien bij hoofd- en halskanker met een overall response rate van 80%. De eerste in vitro resultaten suggereren dat uza-cel, geproduceerd op het gedecentraliseerde productieplatform van Galapagos, T-cellen met een vroeg fenotype oplevert die de werkzaamheid en duurzaamheid zouden kunnen verbeteren in vergelijking met uza-cel centraal geproduceerd op het platform van Adaptimmune.2 Daarnaast biedt het gedecentraliseerde productieplatform van Galapagos de mogelijkheid om verse, fitte cellen te genereren met een ader-tot-infuustijd (vein-to-vein time) van zeven dagen in een patiëntenpopulatie waar een snelle toegang tot behandeling van vitaal belang is.



    Dr. Paul Stoffels3, Chief Executive Officer en Voorzitter van de Raad van Bestuur van Galapagos: “We zijn verheugd om samen te werken met Adaptimmune, een pionier op het gebied van TCR T-celtherapie, omdat dit volledig aansluit bij onze strategische visie om nieuwe celtherapieën te ontwikkelen. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze celtherapieportfolio in oncologie uit te breiden met behandelingen voor vaste tumoren en next generation therapieën, gebruikmakend van ons innovatieve, gedecentraliseerde celtherapieproductieplatform. Voor patiënten met hoofd- en halskanker, een gebied met aanzienlijke onvervulde medische behoefte, biedt deze samenwerking de belofte van snellere toegang tot een potentieel transformatieve behandeling.”



    Adrian Rawcliffe, Chief Executive Officer van Adaptimmune: “Gegevens met uza-cel uit onze fase 1- SURPASS studie hebben overtuigende initiële resultaten laten zien in eierstok-, blaas- en hoofd- en halskanker. Bij hoofd- en halskanker hebben we bij alle vijf van de tot nu toe behandelde patiënten vermindering gezien van target-laesies, waarvan vier patiënten met een bevestigde partiële respons. De combinatie van uza-cel met Galapagos haar unieke gedecentraliseerde productieplatform brengt een natuurlijke synergie alsook het potentieel om een nog effectievere TCR T-celtherapie aan te bieden voor mensen met kritieke late-stage kanker.”



    Volgens de voorwaarden van de overeenkomst ontvangt Adaptimmune een vooruitbetaling van $70 miljoen voor exclusiviteit, plus $15 miljoen aan O&O-financiering bij ondertekening. Bij de start van de dosering van de proof-of-concept studie zal nog eens $15 miljoen aan O&O-financiering volgen. Adaptimmune zal verantwoordelijk zijn voor de klinische proof-of-concept studie in hoofd- en halskanker en de levering van de vector voor de productie van uza-cel. Galapagos zal verantwoordelijk zijn voor de levering van het verse uza-cel product voor de proof-of-concept studie in hoofd- en halskanker met behulp van haar innovatieve, gedecentraliseerde celtherapieproductieplatform.



    Adaptimmune behoudt het recht op de ontwikkeling, productie, commercialisering en andere exploitatie van uza-cel voor platina-resistente eierstokkanker (momenteel in ontwikkeling in de SURPASS-3 studie).



    Na voltooiing van de proof-of-concept studie heeft Galapagos een exclusieve optie om een licentie te nemen op de wereldwijde rechten van uza-cel voor een maximum van $100 miljoen, afhankelijk van het aantal indicaties waarvoor de optie wordt uitgeoefend. Daarnaast komt Adaptimmune in aanmerking voor mijlpaalbetalingen op het gebied van ontwikkeling, regelgeving en verkoop van maximaal $465 miljoen, tenzij de overeenkomst wordt beëindigd, en gestaffelde mid-single tot low-double digit royalties op de netto-omzet.
  5. forum rang 6 Hulskof 31 mei 2024 16:59
    quote:

    Tom3 schreef op 31 mei 2024 15:21:

    Roche in april uit ADAP, GALA er nu in. Speel je wel in de 2e divisie. Gaat over 10 jaar wellicht wat opleveren.. GALA moet wel veel honger hebben.
    Ja, ik verwacht er ook niks van. Het is maar dat ze weer 100 miljoen binnen geharkt hebben en weer even vooruit kunnen. Of Gala met haar Car-T prog de juiste weg is ingeslagen valt idd nog te bezien...
109 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links