Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,880 30 apr 2024 16:54
  • -0,025 (-2,76%) Dagrange 0,880 - 0,910
  • 3.000.417 Gem. (3M) 6,8M

Pharming maart 2024

4.209 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 211 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 maart 2024 09:17
    quote:

    analyse_A3CD schreef op 14 maart 2024 08:28:

    Wie is in dit geval Nico?
    Nico is een huis-tuin-en-keuken-analist in de categorie amateur-beleggers die geregeld bij Sijmen op de koffie gaat. Terwijl Sijmen voorleest uit de fabeltjeskrant schrijft Nico sprookjes over het bedrijf Pharming zonder ook maar één kritische noot te laten horen. Hierdoor schrijft hij fabeltjes op zijn websiteje richting zijn groepje kleine beleggers met ongekend hoge verwachtingen die niet uit komen en slaat hij de plank heel vaak enorm mis.

    Ook deze week schreef Nico over omzetten van 300 miljoen, terwijl Pharming een veel lagere guidance afgeeft in persberichten. Nico en Sijmen zijn grote vriendjes van elkaar, zij spiegelen beiden de zaken altijd veel te goed voor dan dat de realiteit is.
  2. forum rang 7 Thorgall 14 maart 2024 09:22
    quote:

    Amarillo schreef op 14 maart 2024 09:13:

    [...]

    De spijker op ze kop...ik doe niks en koop zeker niet bij.. dood geld atm
    Mijn idee. Ik zit er beperkt in en dat blijft zo. Ik heb geen verwachtingen meer. Het had eigenlijk afgelopen jaar moeten gebeuren. CEO heeft focus op ontwikkeling, de patiënt, en zichzelf waarschijnlijk en niet op de aandeelhouder. Het is een keuze en een gegeven wat mij betreft. Geen frustraties, wel teleurstelling. Er had veel meer in het vat gezeten. Zowel de patiënt als de aandeelhouder zouden gelijktijdig geholpen kunnen worden.
  3. forum rang 4 G. Hendriks 14 maart 2024 09:23
    quote:

    Natal schreef op 14 maart 2024 09:13:

    Her verhaal wordt steeds mooier, het kost wat, duidelijk.

    GH gerustgesteld? aanvraag UK is ingediend.
    Zag het, Natal.

    Wat me trouwens opviel: ik lees niet meer dat besluitvormig in Israël, Canada en Australië in H1 verwacht wordt (zoals eerder wel werd gemeld door Pharming). Is nu 2024 geworden. Vertraging op de lijn? Of lees ik ergens overheen?

    Overigens geen verbazingwekkende cijfers. De update van 8 januari gaf al een aardige indicatie. En juist het gebrek aan verrassing, samen met een onduidelijk groeipad van aantallen Joenjagebruikers en uitblijvend EMA-besluit, is natuurlijk niet bevorderlijk voor de koers.
  4. [verwijderd] 14 maart 2024 09:25
    quote:

    aextracker schreef op 14 maart 2024 08:57:

    Outlook verbetering naar double digit growth is een opsteker, waarbij de vraag resteert hoeveel via RUCONEST danwel welk aandeel JOENJA voor haar rekening neemt.
    Met alleen al $40Mln extra marketing- & verkoopkosten in 2023 , "slechts $ 10 Mln. verlies" draaien leest als een 2e opsteker met uitzicht op winst "at term".
    Al met al een prima "tussenjaar" in de transitie naar multi-product- multi purpose application van RUCONEST & JOENJA.

    Teleurstellend hoe summier de informatie is over verdere uitbouw van de pipeline met 2e inlicentierings kandidaten. Zelfs geen opmerking over een outlook.
    Dan weet je bij Pharming al hoe laat het is. Iets stilzwijgen is in het verleden gebleken in de doofpot te belanden. Het vaag blijven over een tweede indicatie voor inmiddels alweer een jaar is ook geen goed teken.

    Wanneer je een jaar zonder winst een 'tussenjaar' noemt zal ook 2024 een 'tussenjaar' worden, en is het hele bestaan van Pharming een 'tussenjaar'. De belegger heeft nog nooit wat teruggekregen van Pharming.
  5. forum rang 8 Sharen 14 maart 2024 09:28
    quote:

    Muy Gracio schreef op 14 maart 2024 09:07:

    ..
    ..

    Mooie omzet, nog steeds fors verlies

    • Nog steeds een zeer hoog verlies binnen Pharming van 10 miljoen. Trek daar de eenmalige PRV verkoop vanaf en je komt tot een absurd hoog verlies van 30 miljoen tegenover sterk toegenomen omzet. Als je dan de guidance van Pharming bekijkt voor de omzet van 2024 en daarbij de guidance dat de kosten nog verder op zullen gaan lopen zal met de gestegen omzet nog altijd géén winst gemaakt worden. Na jaren van groei nog altijd verliezen. Leest de belegger mee? Nog NIETS voor de belegger.
    ..
    ..
    Zoals je ziet is het verlies over het hele jaar 10,3 miljoen, maar over Q4 2,9 miljoen,.

    Die PRV van $21,1 miljoen is al in het tweede kwartaal betaald, dus dat betekent dat het verlies in Q4 dan relatief klein was.

    Ofwel, Pharming had in het 4e kwartaal geen PRV meer nodig om het verlies te beperken.

    Het lijkt er dus op dat de sterk stijgende Joenja omzet het bedrijf dit jaar al weer naar zwarte cijfers gaat trekken.

    Wellicht horen we daar straks al iets over in de investor-call.
  6. Jan Fluit 14 maart 2024 09:30
    Het groeipad van de omzet is wel duidelijk 280 tot 295 miljoen, en dat is prima. Kosten gaan voor de baat uit. Dus als je nog een paar jaar geduld hebt !! Prima kansen toch. Voor de ouderen onder ons die er al jaren inzitten komt het wellicht te laat. Maar heb je een langere horizon, nu instappen !!
  7. forum rang 6 fanaat 14 maart 2024 09:31
    En weer veel van hetzelfde.

    De heer de Vries leeft al jaren boven zijn stand en dat met medeweten van de remuneratiecommissie. Ook nu weer suggereerde de man dat het met Pharming redelijk goed ging. Het kassaldo en de omzet werden prominent op de agenda gezet. Wat de man weer eens verzuimde te melden was dat de kosten volledig uit de hand waren gelopen. Werken bij dit bedrijf moet een feest zijn. Voor elk werk ligt een een fantastische beloning klaar en het binnenhalen van een bonus kost helemaal geen moeite. Een dergelijk bedrijf managen is niet moeilijk maar uiteindelijk zal de wal het schip wel keren.
    Na alle hosanna verhalen, vandaag de werkelijkheid. Een vet verlies afgedekt door een mooi verhaal over de toekomst. Deze schetstekeningen zijn Pharming al 15 jaar eigen en nog altijd wordt de Vries niet afgerekend.
    Ik kan het niet genoeg benadrukken, Pharming moet van de beurs. Aandeelhouders worden nooit bereikt en het management voelt zich geweldig. De volgende halte is de Ema goedkeuring. Deze valt binnenkort in de bus en dan hoor je de baas weer dat hij een mijlpaal heeft bereikt. Nooit zal hij daarbij stellen dat de mijlpaal naast een moment ook een een enorme betaling met zich brengt aan de octrooihouder van Joenja. Doe weg die aandelen want de eerste jaren wordt er geen cent verdiend terwijl het management blijft roepen dat de omzet stijgt.
    Het hogere kassaldo benoemen in februari was een gotspe. De man wist dondergoed dat er een verlies werd gemaakt maar wilde de indruk wekken dat alles oké was. Het hogere kassaldo werd veroorzaakt door veel te late betalingen. Is gewoon misleiding.
  8. Romma V 14 maart 2024 09:32
    quote:

    Endless schreef op 14 maart 2024 09:26:

    Was al bang op deze reactie ivm verlies. De kost gaat idd voor de baten uit maar bericht is uitermate goed. Toch teleurstellende koersreactie. Iedere ondernemer weet eerst investeren om later te oogsten maar we moeten wel geduldig zijn.
    Helemaal mee eens zit potentie in het bericht! Als ondernemer is het eigenlijk een goed teken als er eerst goed wordt geinvesteerd om daar grotere winsten uit te behalen!
4.209 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 211 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links