Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street neemt gas terug richting lang weekend

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 17 februari 2024 12:02
    Amerikaanse cijfers zijn altijd nogal verwarrend, ze spreken elkaar nogal eens tegen, als je van de week naar het sentiment onder bouwers keek, dan zei je; Het gaat de goede kant op, als je nu naar de cijfers kijkt, dan zeg je; Het wordt niks, heel vaak, zie je dat in Amerika!!
    Het leek bij mij ook in mineur, in Valentijn rood te gaan eindigen, maar zie daar, vrijdag zei, het is toch lente, daar hoort groen bij en dat was zodanig, dat ik toch nog met een kleine plus sloot, deze week, de AEX ging 0,74% omhoog, ik moest het met de helft doen!!
    Hoewel de boel bij oude metalenhandel Dalm, grondig op de schop is gegaan, profiteren de beursmetalen daar nog niet van, Arcelor verloor 3,41%, Aperam gaf 2,5% prijs, Amg ging dan wel als een raket, met een plus van 7,29%, op net geen 2 tientjes, nu dan mag het ook wel een keer, voor de grotere metalen, wordt ik wel enthousiaster, de gasprijs gaat bijna kopje onder, dus moet er een forse kostenbesparing aankomen!!
    Voor de rest heb ik alles in lente kleuren, al springen Shell +0,15% en Unilever+0,24%, maar net over de sloot!!
    KPN ging gisteren wel overtuigend voorwaarts, nu die bloedzuiger, heel wat kleiner is geworden, hij, KPN, staat bij mij op het favorietenlijstje, ook mede door het leuke dividend!!
    ING lifte een klein beetje mee met ABN, volgens mij kwamen ze met ongeveer vergelijkbare cijfers, ING verdronk bijna in het moeras, ABN steeg naar de maan, dat is typisch de beurs, voor mij reden om, indien mogelijk ING bij te kopen, want dit beste bankje van Europa, doet het gewoon beter dan ABN en eindelijk hebben ze eens meedelijden, met die geplaagde aandeelhouders, kijk maar eens op de dividendagenda, ING pluste2,6%!!
    Mijn 2e liefde, Besi, was wel een erg wild paard van de week,maar vrijdag maakte hij zo'n luchtsprong, dat het overtuigend groen werd,met 1,6% erbij, was hij gelijk de lijstaanvoerder van de chipjes!!
    Vandaag, weer het meest domme werk doen, wat er is; Spitten, hoe harder je werkt, hoe sneller je achteruitboert, zouden ze daar in het Parlement ook mee bezig zijn, het pot verteren en niet presteren klotst zomaar tegen je aan, er is 1 bemoediging, ik heb nog met vader Paul, van Kim Putters, bij het beroemste bouwbedrijf van Nederland gewerkt, aan hem zal het waarschijnlijk niet liggen, of hij zo'n log dood paard in beweging krijgt, ik hoop het, maar dan moet hij wel super slim zijn, zou prestatie beloning geen oplossing, voor die ordinaire potverteerders zijn, dan staat er druk op de ketel, om ons goede vaderlandje nu eens echt en goed te gaan besturen!!
    Vorige week, was het giga genieten met de feestvierende menigte, heel leuk en sociaal zijn deze feestvierders, maar hoeveel zullen er morgen in de vele Kathedrale Dommen zitten, om de HEILAND te gaan volgen op Zijn lijdensweg, wie gelovig knielt bij Zijn Kruis, die wast en reinigt HIJ van alle zonden, kosten?, niets, HIJ maakt uit genade eeuwig rijk en gelukkig, daar wil je HEM toch de eer voor toezingen, Het is middernacht en in de hof, dat prachtige Passielied is een prachtige Bovenstemmer!!
    Maandag hoop ik dat de spurt van vrijdag een mooi vervolg krijgt, want die gespitte tuin en de beurs hebben de lentezon nodig, om voor groei te kunnen zorgen!!, SJALOOM!!!
  2. forum rang 6 'belegger'' 17 februari 2024 14:05
    Beste Jan,

    Elke week is het een genot om je persoonlijke verslag van te lezen.

    Hier ging Stellantis goed op de cijfers. BV Nederland beleggers moeten er waarschijnlijk niets van hebben. Het bedrijf bestaat voor ongeveer de helft uit Chrysler/Dodge/Jeep en de andere helft uit Italiaanse en Franse merken. De waardering is het afgelopen jaar opgelopen naar een k/w van 4. Het voor de belastingdienst Nederlandse dividend gaat van €1,34 naar €1,55. Op de huidige koers betekent dat een dividendrendement van 6,5%.

    Mvg, Bob
  3. forum rang 7 jan de vakman 17 februari 2024 16:06
    Ja, Bob, ik heb dat verhaal ook ergens gezien, van de week, je weet dat ik een berijder en fan ben van de Zuid-Koreaanse Mercedes, de KIA Picanto, bij een nieuwe te vormen dealer, dachten ze van de week nog goed aan mij, de Picanto kreeg weer een leuk hapje oud metaal, daar houdt hij best wel van en zijn baas nog meer, wie weet, dat ik dan nog eens over kan stappen op een JEEP!!
    Zuster boer, Asmi nu kopen is best gevaarlijk, je springt dan op een al snel rijdende trein, die vaak door winstnemers voor een oranje sein komt en je dan dik koersverlies oplevert, dus herhalen kan, maar heeft wel risico, ik heb mijn kooplimiet van mijn super Besi op 100€ gezet, dus hou ik nu wat ik heb en koop goedkopere veelbelovers bij, als de kas daar ruimte toe laat!!
    Pharming heeft best een snoekduik gemaakt, waarvoor ik eigenlijk geen goede verklaring heb gezien, dus kan hij weer makkelijk omhoog!!, Vaart allen wel!!!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links