Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BE Semiconductor Industries AEX:BESI.NL, NL0012866412

  • 121,600 2 mei 2024 12:14
  • -3,900 (-3,11%) Dagrange 120,150 - 124,300
  • 230.556 Gem. (3M) 517,8K

Besi Semiconductor jaardraadje 2024

3.382 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 170 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 nine_inch_nerd 19 januari 2024 11:32
    quote:

    andre68 schreef op 19 januari 2024 11:11:

    [...]Zoals gezegd.....misgelopen winst is best frustrerend en voelt als verlies, ook al heb je winst gepakt bij verkoop op 60. Daarom...altijd een LT voorraad houden bij kansrijke winstgevende bedrijven.
    Ik begrijp het woord 'verlies' wel, maar ik zou het meer 'een extra gemiste kans' noemen.
    Ik heb persoonlijk in het verleden meer situaties gehad met de opmerking "had ik maar eerder winst genomen'.

    Je kunt ook 'afromen' cq even geheel uitstappen, je winst parkeren/wegzetten en dan met je maximaal te besteden (je eigen afgesproken strategie) budget per fonds weer instappen, als je gelooft in dat bedrijf.

    Ik ben gisteren uitgestapt uit AMD, omdat ik al 20% winst had (na een maand). Koers AMD bleef gisteren iets achter op de rest van tech/chippers, daarom. Dit met in mijn achterhoofd om even aan de zijlijn te gaan en evt later in te stappen.
    Als ik zie wat de voorbeurs US nu doet (en ook AMD), kan ik me voorstellen dat de rit daar ook nog effe doorgaat en ik weer in stap met het start bedrag dat ik in december ook heb gebruikt. De winst heb ik nu en dat voelt ook al lekker en geeft rust.
  2. forum rang 7 Thorgall 19 januari 2024 11:50
    quote:

    Pieter Baan schreef op 18 januari 2024 23:46:

    Ik ben meer dan 20 jaar getrouwd. Niet met mijn vrouw, maar met BESI, die als spin-off van ASM Fico in de jaren '90 begon. Altijd een rotsvast vertrouwen in het bedrijf, de producten en het aandeel gehad. Nog steeds, maar kopen doe ik het niet meer aangezien naar mijn inzicht de huidige waardering WOL, Galapagos etc. achtige vormen begint aan te nemen. Zo'n degelijk bedrijf waarvan het aandeel speelbal wordt van de snel geld op hoop van zegen jongens. Spijtig.
    zoals altijd gaan vergelijkingen mank. Galapagos' waarderingwas gebaseerd op hoop. Ze hebben nimmer in 20 jaar 1 cent winst gemaakt.

    Verder, als je al 20 jaar fan bent, dan zul je genoeg stukken hebben, en is het logisch dat je niet meer bij hoeft te kopen. Ook al omdat door de koersstijging het aandeel van dit geweldige bedrijf als percentage van je totale portefeuille astronomisch moet zijn. 15 jaar geleden was het aandeel immers nog geen euro waard.

    Ik hoop dat als in het echt getrouwd bent, je trouwer naar je partner bent dan nu naar dit aandeel :-)
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 19 januari 2024 11:52
    Ter info.

    TSMC profiteert van wereldwijd streven naar AI-onafhankelijkheid
    Jean-Paul van Oudheusden19 januari 2024
    TSMC is op dit moment het op elf na grootste bedrijf ter wereld met een beurswaarde van omgerekend $533 miljard en het op een na grootste niet-Amerikaanse bedrijf na de oliegigant Saudi Aramco.

    De twee grootste klanten van TSMC zijn Apple en Nvidia. Zoek je de meest geavanceerde chips ter wereld, dan ga je naar TSMC. In het vierde kwartaal van 2023 had 15% van de verscheepte chips een omvang van 3 nanometer (nm), 35% van 5nm en 17% van 7nm, bij elkaar goed voor een totaal van 67%. Dit zijn allemaal chips die vallen onder de exportrestricties en die China zelf nog niet op grote schaal kan maken.

    Kwartaalcijfers Q4 verslaan de verwachtingen

    De kwartaalcijfers van TSMC gisteren waren beter dan analisten hadden verwacht. In de kern komt het erop neer dat de vraag naar AI-chips groot genoeg was om de dalende vraag naar smartphonechips op te vangen. Voor 2024 lijkt die vraag naar AI-chips aan te houden, omdat steeds meer landen en regio’s streven naar een onafhankelijke productieketen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Daarbij wil niemand bezuinigen op rekenkracht, indachtig de neergang van Intel door het verliezen van het prestigieuze contract met Apple aan TSMC in 2020. Het leidde ertoe dat TSMC in het vierde kwartaal de operationele winstmarge wist vast te houden op het hoge percentage van 53%, ondanks het gure macro-economische klimaat.

    Groeimogelijkheden voor ASML, ASMI en BESI

    Als volgende stap werkt TSMC eraan om in 2025 Apple te voorzien van 2nm chips. Andere klanten volgen ongetwijfeld. De nanometer chiprace is in volle gang. Wat betekent dat voor de Nederlandse chipmachinefabrikanten? Op dit moment denkt TSMC ook voor 2nm toe te kunnen met de huidige EUV-machines van ASML. Pas in de jaren daarna is in Taiwan wellicht de nieuwste high-NA EUV machine aan de beurt. Wel bouwt TSMC buiten Taiwan steeds meer nieuwe fabrieken om te assisteren bij die gewenste lokale onafhankelijkheid op het gebied van chips in het algemeen en AI in het bijzonder. ASML en ASMI zijn daarvoor goed gepositioneerd. De AI-chips komen in steeds meer apparaten terecht, waardoor er voor Besi met specifieke verpakkingsmachines ook een wereld te winnen is. Beleggers in chipaandelen doen er verstandig aan om voortdurend in de gaten te houden of de aandelenkoersen een realistisch beeld geven van de te verwachten groei.


    www.cashcow.nl/tsmc-profiteert-van-we...
  4. forum rang 4 Bakkiekoffie 19 januari 2024 14:22
    Ik heb op 50% van mijn Besi-porto calls geschreven 03/155 en 5,00 aan premie per aandeel ontvangen.
    Komende tijd verwacht ik dat de koers NIET veel verder stijgt, en worden de jaarcijfers2023 en vooruitzichten 2024 medio februari bekend gemaakt. Op die uitkomsten komt een verdere reactie op de beurs, maar welke kant die op zal zijn? Ik ben daar niet geheel gerust op door de geweldige stijging die we al gehad hebben. Ook het verkopen en terugkopen van calls hebben me afgelopen jaar geen windeieren gelegd. Hopelijk nu weer niet.
  5. forum rang 6 effegenoeg 19 januari 2024 15:29
    quote:

    Pk2001wdt schreef op 19 januari 2024 15:18:

    Niemand hier die ook Arms holdings heeft ? Want ik hoor m nooit onder de chipnamen hier ?
    Ook n chipper die sinds dit sep vorig jaar op de beurs is en nu al n slordige 50% is gestegen .
    Dividendloos en de grafiek toont weinig spannend.
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 19 januari 2024 15:30
    Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel Besi

    Morgan Stanley heeft vrijdag het koersdoel voor BE Semiconductor Industries verhoogd van 150,00 naar 160,00 euro met een onveranderd Overwogen advies.

    Reden voor de koersdoelverhoging is de “optimistische visie” van TSMC op AI. En daarvan gaat Besi volgens de analisten profiteren.

    Een door TSMC verwachte groei van minimaal 50 procent per jaar voor ‘advanced packaging’ “duwt onze taxaties voor hybrid bonding omhoog”, schreven de analisten in hun rapport. Voor 2024 rekent de bank op het afleveren van 50 dergelijke machines en voor 2025 op een verdubbeling hiervan. De oude taxaties stonden op 40 en 90.

    Na zes maanden van sterke stijging besloten de analisten wel om Besi van hun favorietenlijst voor Europese halfgeleiders te halen. De nieuwe naam op de lijst is ASML.

    Besi noteerde vrijdagmiddag een half procent in de plus op 143,75 euro. ASML won bijna 2 procent op 688,50 euro.
  7. zafira tourer 19 januari 2024 17:11
    Morgan Stanley heeft vrijdag het koersdoel voor BE Semiconductor Industries verhoogd van 150,00 naar 160,00 euro met een onveranderd Overwogen advies.

    Reden voor de koersdoelverhoging is de "optimistische visie" van TSMC op AI. En daarvan gaat Besi volgens de analisten profiteren.

    Een door TSMC verwachte groei van minimaal 50 procent per jaar voor 'advanced packaging' "duwt onze taxaties voor hybrid bonding omhoog", schreven de analisten in hun rapport. Voor 2024 rekent de bank op het afleveren van 50 dergelijke machines en voor 2025 op een verdubbeling hiervan. De oude taxaties stonden op 40 en 90.

    Na zes maanden van sterke stijging besloten de analisten wel om Besi van hun favorietenlijst voor Europese halfgeleiders te halen. De nieuwe naam op de lijst is ASML.
  8. forum rang 9 nine_inch_nerd 19 januari 2024 19:57
    FD artikel

    TSMC doet beleggers weer in chips geloven
    18:15
    Het was de week waarin centrale bankiers eendrachtig met een boodschap kwamen: beleggers moeten niet te ver voor de muziek uitlopen. De markten waren sinds het de goede kant op leek te gaan met de inflatie en bemoedigende opmerkingen van de Fed vorig najaar wel erg enthousiast geworden met het inprijzen van renteverlagingen. Die zouden wellicht in het voorjaar al beginnen, dachten beleggers.

    Dat enthousiasme moest wat ingetoomd worden, lijken de centrale bankiers gedacht te hebben. Deze week gingen onder anderen DNB-president Klaas Knot, IMF-econoom Gita Gopinath, Franse centralebankpresident François Villeroy en ECB-president Christine Lagarde op pad met die missie. In Davos, waar de politieke en economische elite van de wereld zich voor het World Economic Forum had verzameld, wisten ze de markten op het hart te drukken dat er alleen renteverlagingen zouden komen als de data laten zien dat de inflatie ‘duurzaam’ op weg is naar de 2%.

    Pessimisme vloeide weg

    Vooral de uitspraak die Lagarde woensdag deed tegen persbureau Bloomberg dat als er aan die voorwaarden voldaan is, de zomer een mooi moment zou zijn voor de eerste verlaging, werd ter harte genomen. Dat betekende dat het pessimisme van de eerste helft van de week werd losgelaten. Beleggers verlegden vervolgens hun aandacht naar bedrijfsresultaten, nu het cijferseizoen is losgebarsten.

    Donderdag sprongen de cijfers van chipmaker TSMC het meest in het oog. Het Taiwanese bedrijf heeft in het vierde kwartaal beter gepresteerd dan analisten hadden verwacht. De nettowinst daalde wel, met 19% tot 238,7 miljard Taiwanese dollar (€6,9 mrd), maar marktvorsers gingen ervan uit dat die winst tot ruim 224 miljard Taiwanese dollar zou afnemen.

    ASMI en Besi profiteren

    De resultaten gaven niet alleen een impuls aan de koers van TSMC zelf, die deze week met 6% steeg. Beleggers kregen ook trek in chipaandelen in andere werelddelen. In Amsterdam profiteerden vooral ASM International en Besi daarvan, met weekwinsten van 10% en bijna 12%. De Philadelphia Semiconductor Index, die vooral Amerikaanse chipbedrijven maar ook het Veldhovense ASML volgt, steeg 5% op weekbasis. Ook de bredere techsector had profijt van het goede nieuws uit Taiwan. Zo won de Nasdaq de dag erna 1,4%.

    De brede S&P 500 kreeg er 0,9% bij. Zowel de Nasdaq als de S&P 500 heeft inmiddels de eerder in 2024 geleden verliezen goedgemaakt. En voor de S&P 500 kwam vrijdag de recordstand van 4796,56 punten in zicht, het niveau dat in januari 2022 werd gehaald. Of die slotstand gehaald werd, was aan het einde van de Europese handelsdag nog niet bekend.


    US tech/chippers stijgen momenteel door.
    Goede impuls niet alleen voor deze branche maar ook voor het sentiment algemeen op de beurzen.
  9. forum rang 9 nine_inch_nerd 22 januari 2024 09:21
    Sanford Bernstein verhoogt koersdoel Besi
    Gepubliceerd door Trivano.com op 22 januari 2024 om 09:00

    Sanford Bernstein heeft de aandelen van Besi maandag opnieuw positief beoordeeld. De analisten van Sanford Bernstein herhaalden het advies market outperform voor de aandelen van Besi.
    Het koersdoel werd verhoogd van 120,00 naar 160,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Besi met 11% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 143,75 EUR. Daarmee is Sanford Bernstein heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Besi met 16% ziet dalen tot 120,60 EUR.
3.382 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 170 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Iets langer geduld met Besi

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links