Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street voorzichtig na matte start cijferseizoen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 13 januari 2024 11:53
    Ja, bij mij was de jaarstart niet mat, maar gewoon ronduit heel slecht, rond het jaareinde kwam er een grafiek langs, die aangaf, dat een slechte laatste jaarweek, vaak een voorbode voor een minder of slecht jaar is, nu, voor mij gaat dit zeker op, de AEX schreef een plus van 0,41%, ik moest de komma bijna een plaatsje naar rechts zetten en dan een min ervoor!!
    Diepzeeduiker was opnieuw Aperam, vorige week knalde hij al 6,45% naar beneden, van de week scherpte hij zijn diepterecord, nog een beetje aan en verloor 6,60%, bij Dalm hieven ze een glas, deden een plas en lieten alles zoals het was, hun koersbord geeft zeker geen reden, tot deze dip, dat zal ook wel komen, omdat de pers recyklemetaal promoot vanwege lagere klimaatbelasting, dus Dalm ligt gevraagd!!
    2e grote downer was mijn topspeler Shell, niemand gelooft in hun groene missie, ook de koers op de beurs niet, hij ging meer dan 2x zoveel rood dan olie en verloor 4,34%, ondanks dat het Amerikaanse gas door winterdreiging 15% omhoog ging van de week en gas het grootste verdienmodel bij Shell is, tegenwoordig, dat geeft trouwers wel aan, dat Shell wel heel degelijk naar een schoner klimaat wil, gas is de minst vuile fossiel en als we de energie transitie niet gewoon bij het begin laten beginnen, veel meer mijnbouw, voor de nodige metalen en veel zwaardere infrastructuur voor transport van electra, dan zal fossiel, nog lange tijd bitter hard nodig zijn, om de boel acceptabel te laten draaien!!
    Het beste bankje van Europa, ING, was ook weer hypermodern, met een negatieve rente van2,97%, zijn Amerikaanse grote broers deden het ook maar matig, wat mij opviel was, dat ze allemaal veel meer knaken in de stroppenpot deden, dat voorspeld niet veel goeds!!
    Old love Besi, kon zijn grote broers niet bijhouden, die gingen groen, asmi zelfs leuk, Besi haalde de groene streep niet, hij verspeelde iets, met een minnetje van 0,31%, tegelijk tekent dit de enorme veerkracht van Besi, want het stormde en hagelde zomaar negatieve adviezen, voor mijn old love, en ja, hij denkt natuurlijk; wat stoort een Adelaar zich aan het gebalk van een Ezel?!
    Gelukkig had ik ook nog een paar kleine plusjes in de aanbieding, mijn laatste aankopen, draaiden een klein winstje, KPN schreef 0,13% advertentiegroen en de ijsboer, Unilever, deed er nog een schepje bovenop, hij toverde een plusje van 0,57% tevoorschijn, al zou je zeggen, dat met vriezend weer de ijsafzet daalt, we leggen het maar weer positief uit; Unilever heeft vele sterke veelbelovende producten in de aanbieding!!
    Vandaag, terug naar het stenen tijdperk, veel oude beschadigde en onbruikbare stenen dumpen in zo'n grote bak, van de andere Dalm, die met de partijkleur van onze onovertroffen SGP!!
    Morgen, na een kille week ons warmen, bij het vuur van de GEEST, een betere kapitein op je levensschip, kun je je niet wensen, HIJ leidt je uiteindelijk gegarandeerd in de laatste veilige Thuishaven, hoe hard het onderweg ook kan stormen, we zullen Bovenstem zingend, om HEM bidden: Och schonkt GIJ mij, de hulp van Uwen GEEST!!
    Zou vrijdag een voorbode voor een groene volgende week zijn geweest, ik hoop het maar, want dat zakker de zak, ben ik al lang weer zat!!, SJALOOM!!!
  2. forum rang 7 jan de vakman 13 januari 2024 16:32
    Ja, boer uiteraard hoop ik het met je mee, maar voor de lage stap ziet het er niet goed uit, het is nl druk bij de goedkope supers, dus Jan met de Pet laat Just Eat nu links liggen, misschien heb je geluk, dat de meer rijkeren der aarde terug stappen van horeca naar Just Eat, zo zie je, het is net als met de winter, het kan vriezen, maar nu dooit het weer!!, Vaartwel allen!!
  3. Troef 13 januari 2024 17:02
    Broeder Jan, ook mij start dit jaar was negatief. De AEX steeg deze week met 0,40%. Ik moet genoegen nemen met een min van -0,47%. Daarmee sta ik sinds de slotkoers van 29 december 2023 op -2,45% terwijl de AEX maar -0,65% prijs gaf. Noem deze week maar paar fondsen. Uit de AEX Shell en uit de AMX Alfen, Aperam en Flow Traders.
    Wat broeder Jan al schreef Shell moest een flinke stap in koers naar beneden, deze week -4,34%. Persoonlijk denk dat dit aandeel wel eens koopwaardig kan zijn als je alle geopolitieke spanning ziet. Nu weer rond de Rode Zee waar Houthi-rebellen koopvaardij schepen aanvallen. Hier zijn wij helaas nog lang niet vanaf. President Biden waarschuwde voor oplopende olieprijs. Al bleef deze vrijdag nog beperkt tot ruim 1%. Op grond hiervan verwacht ik een oplopende olieprijs volgende week. Dan komt het koersherstel vanzelf en is dit achteraf gezien wel een instapmoment. Maar het imago zoals al beschreven door onze "vakman", als smeerpoets blijft de koers drukken. Alfen, Dit fonds is erg volatiel zonder enig bedrijfsnieuws. Tot en met donderdagochtend steeg Alfen van een slot van € 52,34 (vrijdag 5 januari) naar een hoogste koers donderdagmorgen van € 61,52 (+14,9%) om daarna terug te zakken naar een slotkoers € 57,68 (-6,24%). Per saldo deze week +7,95%. Denk dat de koers van dit aandeel van dit prachtige ESG bedrijf dagelijks gestuurd wordt door speculanten. De shorters (9,37% volgens het shortregister) zitten volop in dit aandeel (helaas). Aparam heeft dit jaar al -12,62% gedaan. Dit prachtige dividend aandeel wordt de eerste twee weken dit jaar wel erg hard qua koers geraakt. Maar ben er van overtuigd dat het goed komt. Lees verder het stuk van Jan de Vakman over dit aandeel. Mijn vorige week nog prachtig bloeiende groene Flow Trader die het juist van deze volatiliteit moet hebben vroor af.
    Wens een ieder morgen een goede zondag. Hoop dat een ieder die dit leest de rust mag vonden in Christus.
    Vanaf maandag lijkt het weer te gaan kwakkelen. 's nachts vorst overdag dooi en dan regelmatig regen of sneeuw. Dat kan soms spekgladde wegen geven. Hoop dat de AEX zijn winterbanden om heeft en daarom met afgelopen vrijdag als goede voorbeeld verder weet te stijgen. SJALOOM!!!
  4. forum rang 7 jan de vakman 13 januari 2024 21:13
    Ja, broeders en zusters, verliezen is nooit leuk, ook niet op de beurs, maar als je daar niet tegen kan, dan hoor je niet op de beurs thuis, ik blijf altijd optimistisch, want volgens de beursgeleerden, behalen die de hoogste rendementen, geniet allen heerlijk van de feestelijke Rustdag!!, SJALOOM!!!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links