Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street sluit de laatste dag van de week nagenoeg vlak af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 6 januari 2024 12:15
    Nou, ik kan boven mijn eerste weekrapport geen positieve titel zetten, het was bepaalt geen; Een goed begin is het halve werk, verre van dat, topgigant Besi werd door rijp en rauw in de kliko geslingerd en verspeelde daar 5,42% mee, ik had gedeeltelijk te vroeg winst genomen en het kan zo maar zijn, dat zij die het nu gedaan hebben, dat ook doen, ik vermoed zomaar dat vrijdagmiddag veel dobbelende en feestvierende beleggers terug kwamen uit Verweggistan en op koopjesjacht gingen, want zonder topnieuws veegde het beursje een heel stuk van zijn dagverlies van het bord, ook Besi, maar dat kon niet voorkomen, dat hij dik rood eindigde, tussen zijn 2 grote broers in!!
    Ook Aperam ging fors nat, die verspeelde nog meer dan Besi hij verloor 6,45%, bij Dalm is het best spitsuur, er komt veel binnen en er gaat ook veel uit, topman Aaike zei dat de zaken goed gaan, nou, bij mij even niet dus!!
    Het beste topbankje van Europa sorteerde ook vast voor op een nieuw tijdperk van negatieve rente, of heerst daar de komende winterperiode al, die veel weerprofeten voorspellen?? het was min 1,83%!!
    De AEX leverde 1,03% in, ik ruim het dubbele, dat konden mijn defensiespecialisten niet voorkomen, KPN zal wel giga veel data verwerkt hebben, met de Feestdagen en schreef 0,42% groen!!
    Unilever dacht, nu moet ik het nieuwe jaar ook eens in een andere kleur starten, dat rood wordt zo afgezaagd en toverde daarom maar een groene plus van 1,62% op het bord, ga zo door jongen, zullen we maar zeggen!!
    F1 speler was Shell(etje), hij ging 1,68% voorwaarts, heel leuk, de olie, deed dat ook, wie van de week BNR luisterde ziet wel hoe hoogst hypocriet en huichelachtig men omgaat met het klimaat, vrijdag sloot de Big5, natuurlijk olie en gas vijandig, om vooral maar als groenminnend over te komen, Shell en kornuiten moesten weer grote klimaat klappen incasseren, van de klimaatridders, Shell, die wel heel degelijk ziet dat er grote stappen en veel richting een beter klimaat gezet moeten worden, nodigt iedereen uit, om daar gezamelijk de schouders onder te zetten, maar nee, de klimaatridders bedanken voor de eer, ze maken liever andersman spullen kapot, dan gezamelijk bouwen, aan werken hebben de meeste van hen een broertje dood, ook BNR kan er een houtje van, over Shell gaat het zelden positief, dat geboefte durft nog veel aan fossiel te verdienen, ik kan er nog 1, heel de week jengelt zo'n klimaatbarbaar op BNR, dat je toch zeker zo'n snoepreisje naar Nieuw- Zeeland moet gaan doen, dan organiseren zij het perfect, dat je in 14 daag net zoveel klimaatschade aanricht, dan 10000 arme sloebers in een heel jaar, als BNR aan zulke klimaatverwoestende advertenties verdiend, dat moet natuurlijk kunnen, ze zijn heerlijk groen met hun mond, maar hun daden zijn nog viezer dan vette bruinkool!!
    Vandaag nog aardig wat doen, om onze zoon aan voortgezette hobby mogelijkheden te helpen, dan moet je toch best wel grondig reorganiseren, gelukkig lijkt het droog te worden vandaag, want je staat geregeld gewoon vast, in de modder, als je wilt verstappen!!
    Morgen, de eerste Rustdag, in het nieuwe jaar, heerlijk!!, waar kan je beter toeven, dan onder het WOORD, dat spreekt van LICHT, LIEFDE EN VREDE, voor alle straatarme zondaren, die in de wijd uitgebreide armen van de HEILAND vluchten bij Zijn kruis, de organist is een gevederde vriend, daar kan je heerlijk bij zingen, want daar hebben die gevleugelden verstand van!!
    Maandag zijn de positievelingen weer aan boord en ik hoop dat ze die zwartkijkers, van deze week, stevig uit de ring gaan duwen!!, SJALOOM!!!
  2. Troef 6 januari 2024 16:14
    En dan zit de eerste beursweek er voor 2024 weer op. De AEX auto kwam prima uit de startblokken alleen had de chauffeur vergeten dat hij in z’n achteruit stond. Dit leverde een voor de AEX een verlies op van -1,03% (1e week 2023 +/+ 5,04%). Mijn AEX fondsen hadden per saldo wel de versnelling in de juist richting staan, maar de winst was minimaal 0,29%. De grote spelbreker in de AEX was ASML -/- 5,50%. NCR-journalist Marc Hijink heeft een leuk boek over dit bedrijf geschreven “Focus”. ASML is een bedrijf dat aantrekkelijk is voor de specialist en de spion. Dat laatste is m.i. de achilleshiel van ASML. Hoe voorkom je deze spionage. De drie SUV de ASML eind 2023 niet meer aan China mocht leveren, zullen waarschijnlijk wel bijgedragen hebben aan deze koersdaling. Al daalde het kleine broertje, Besi met 5,42% bijna even hard. Maar ASMI daalde met ruim 6% nog harder. Het zal denk ik weer een volatiel jaar worden met de chippers. Mijn andere AEX fondsen plusten wel. Mijn defensieve fondsen eindigde Ahold met een plus van 3,79% en Unilever 1,62%. Van banken en verzekeraars eindigde NN Groep met een plus van 3,66%, ASR +/+ 0,96%, ABN +/+ 0,63% en Aegon +/+ 0,23%. Tenslotte noem ik Shell met een winst zoals broeder Jan al aangaf met een winst van +/+ 1,68%. De AMX auto schoot nog wat harder uit de startblokken, maar helaas ook in zijn achteruit naar -2,91% (1e week 2023 +/+ 4,2%). Mijn eigen 5 AMX fondsen gingen per saldo nog een stuk harder naar beneden. Gemiddeld maar liefst -6,56%. Hier was de grote gangmaker in negatieve zin Alfen -/- 13,17%. Was na een dieptepunt 30 oktober (€ 27,31) wel sterk opgelopen naar een slotkoers van € 60,28 per 29 december (stijging meer dan 120%). Dit is toch een bedrijf met een vooraanstaande speler bij de energietransitie. Daarom verwacht ik op termijn veel van dit bedrijf. En ja, dan horen deze grote koersschommeling, mede veroorzaakt door shorters (de kwallen van de beurs), erbij. Maar ook de meeste andere AMX fondsen lieten deze korte week forse minnen zien. Aperam -/- 6,45 (zie verhaal van broeder Jan), AMG -/-6,09%, Signify -/- 5.08%. Hier had ik ‘slechts’ een fonds de wel droogvoets de sloot van deze week over winst te springen en dat was Flow Traders +/+ 3.56%. Dit keer was het echt een prachtig bloempje op een kale natte rots.
    Door daling van mijn AMX fondsen daalde heel mijn portefeuille met -1,98% bijna dubbel zo hard als de AEX.
    Morgen de mooiste dag van de week. Dan kunnen we horen waar wij horen hoe wij kunnen komen aan de bron van levend water, zodat wij nooit meer dorst hoeven te hebben. Daarom ieder een gezegde zondag.
    Het lijkt erop dat volgende week maandag het vriest na deze lange zachte en bijzonder natte en sombere tijd. In de buurt van Hierden (gemeente Harderwijk) staat een huis in het bos. In de buurt van de Hierdense Beek. Donderdag steeg de beek zo hoog dat ze grond rond de woning moesten storten om de woning droog te houden. Het water stroomde door het bos tot op het Hulshorsterzand. Fietspaden en zandpadden waren onbegaanbaar en het water stond soms bijna een meter hoog in het bos. Een heel bijzonder, maar ook mooi gezicht dit wild stromende water in het bos. Hoop dat het winterzonnetje ondanks de vorst de temperatuur van de kooplustige beleggers weet op te warmen, waardoor de chauffeur van AEX en AMX zijn autootje in een andere versnelling zet en wij een prachtige groene week qua beurskoersen tegemoet gaan. SJALOOM!
  3. forum rang 7 jan de vakman 6 januari 2024 16:15
    Ja, Ganar, ik ben het roerend met je eens, dat de AEX en eigenlijk heel de beurs, sterk veranderd is sinds de schijnhandel is toegestaan, elk jaar bepaalt de schijnhandel, met alles er op en er aan, steeds meer, wat er op de beurs gebeurd, zelfs de olieprijs wordt tegenwoordig voor een groot deel, niet meer door vraag en aanbod bepaalt, maar hoe de heren handelaren in posities zitten, zelf vindt ik dat een ongewenste oneerlijke ontwikkeling, waar de gewone belegger veelal schade door lijdt!!, vaartwel!!
  4. forum rang 7 jan de vakman 6 januari 2024 20:26
    Broeder Troef, bij ons moesten de reetjes het vege lijf redden, door uit de uiterwaarden naar de dijk te zwemmen en als ik s'morgens terug kom van krantenbezorgen, dan moet ik tussen aanspoelriet op het buitendijkse fietspad scheren, dat is al weer een hele poos geleden, gelukkig zoekt de wind nu een drogere hoek op en jaagt het water richting zee, alle beleggers droge voeten toegewenst op de beurs en voor morgen; Geniet van het Water des Levens om niet!!, SJALOOM!!!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links