Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verkiezingen 2023

6.658 Posts
Pagina: «« 1 ... 117 118 119 120 121 ... 333 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 24 november 2023 11:31
    quote:

    DurianCS schreef op 24 november 2023 11:15:

    [...]De grote winst is dat de VVD nu eindelijk zijn eigen programma gaat uitvoeren i.p.v. het programma van zijn coalitiegenoten.
    Maar dat kunnen ze beter in een regering doen als minderheidspartner.
    Of gewoon beginnen met formeren en dan duidelijk communiceren wat de pijnpunten zijn als het eventueel niet lukt. Dan weet de kiezer waar de partij voor staat. Dat is mij een raadsel want het partij programma gaat na elke verkiezingen de prullenbak in.
    Dit is gewoon ordinaire machtspolitiek. Er moet een VVD premier komen.
  2. forum rang 6 mercurius-adept 24 november 2023 11:31
    quote:

    josti5 schreef op 24 november 2023 09:38:

    [...]
    --------------------
    Vijanddenken komt juist meer van de kant van 'progressief':

    NOS Teletekst 104

    Meerdere betogingen tegen winst PVV

    In meerdere steden is gedemonstreerd
    vanwege de verkiezingswinst van de PVV.
    In Amsterdam kwamen meer dan duizend
    demonstranten naar de Dam.Ook bij het
    stadhuis in Utrecht kwamen ruim duizend
    mensen bijeen om zich uit te spreken
    tegen uitsluiting.

    Honderden actievoerders van de linkse
    beweging Antifa sloten zich vervolgens
    onaangekondigd bij het protest aan.Er
    waren ook tientallen tegenbetogers.
    Agenten op paarden wisten de groepen
    uit elkaar te houden.

    In Leiden deden zo'n 200 mensen mee aan
    een solidariteitsprotest "met mensen
    van wie de bestaanszekerheid nu op de
    tocht staat".
    ------------------
    De toespraken van Timmermans en Jetten hebben de toon gezet.
    jammer dat je het nog niet snapt...je doet het precies verkeerd: bestrijd ideeën ipv personen
  3. forum rang 6 mercurius-adept 24 november 2023 11:34
    dus kappen met Timmermans dit of Jetten dat...maar pak die ideeën aan waar je een hekel aanhebt!!

    PVV wordt meestal aangesproken op zijn ideeën maar speelt zelf dus op de man : heb je iemand hier bv fleur agema al horen beledigen???

    PVV is gehaat om zijn ideeën: dat geef ik grif toe...maar op de man spelen=populisme
  4. forum rang 6 mercurius-adept 24 november 2023 11:37
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 24 november 2023 11:32:

    [...]

    Ik heb van de VVD weinig of geen valse beloftes gehoord.
    wel veel leugens, veel asielsprookjes, veel sprookjes dat ze goed zijn voor nederlanders met kleine beurs...en vooral veel integriteits-leugens en geheugenverlies: jammer
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 november 2023 11:37
    Van hondenfokker tot beveiliger en poffertjesbakker: dit zijn de nieuwe gezichten van de PVV

    Niels Rigter
    12 min geledenin Binnenland

    Waar Geert Wilders ruim vijftien jaar leunde op een vast groepje getrouwen, moet hij de Kamerfractie van de PVV nu opeens vullen met tientallen nieuwelingen. Gewone mensen, merendeels mannen, die bijna allemaal al ervaring hebben als lokale of provinciale PVV-politici. Een greep uit de lijst onbekenden.

    De nieuwe PVV-gezichten en hun plek op de lijst. Vanaf linksboven, met de klok mee: Eric Esser (nr. 29), Folkert Thiadens (41), Jeanet Nijhof (23), Joeri Pool (37), Nico Uppelschoten (39), Robert Rep (40), René Claassen (6), Reinder Blaauw (15), Rachel van Meetelen (3), Peter van Haasen (33), Patrick van der Hoeff (21) en Patrick Crijns (32).
    Rachel van Meetelen (48), kermisondernemer

    Kwam tot ieders verbazing zonder politieke ervaring op plek drie van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Van haar opleiding moet ze het niet hebben (ze maakte haar middelbare school niet af), maar van haar werkervaring des te meer. Ze is eigenaar van de pop-up poffertjeskraam Van Meetelen Nostalgische Specialiteiten en reist zo heel Nederland door. Daardoor weet de geboren Amsterdamse naar eigen zeggen wat er speelt in het land. Als bestuurslid van kermisbond Bovak leerde ze Wilders kennen.

    Max Aardema (60), oud-politieman en -senator

    Kreeg als politieman in 2003 door de politierechter een boete opgelegd wegens de mishandeling van een reeds geboeide arrestant. De vrijetijdspiloot is al jaren een Wilders-getrouwe; vanaf 2011 is hij actief in de Friese Staten en enkele jaren zat hij in de Eerste Kamer, waar hij de eed in het Fries aflegde.
    René Claassen (52), fractievoorzitter PVV Limburg

    Mocht Wilders zijn oogappel Fleur Agema een kabinetspost toebedelen, dan kan hij deze mede-Limburger gerust aanwijzen als zorgwoordvoerder in de Kamer. Claassen was verpleegkundige intensieve zorg, docent en opleidingsmanager aan de Academie voor Verpleegkunde. Politieke ervaring deed hij op in de gemeenteraad van Landgraaf en in de Provinciale Staten van Limburg, waar Claassen sinds 2019 de PVV-fractie leidt.

    Patrick van der Hoeff, supermarktmanager

    Van der Hoeff was werkzaam bij Bakker Bart in Terneuzen, een filiaal waarvan hij bedrijfsleider was. De leidende rol scherpte hij aan als supermarktmanager bij meerdere Lidl-vestigingen in Zeeland. In die provincie zat hij ook in de Staten. Bovendien was hij gemeenteraadslid in Terneuzen. „Als supermarktmanager sta ik dagelijks tussen de bevolking”, zei hij daarover. Naar eigen zeggen is hij een echte ’peoples manager’ met ’verbindend vermogen’.
    Jeanet Nijhof (61), gewichtsconsulent, hondenfokker

    Als ’gewichtsconsulent’ verkoopt Jeanet Nijhof voedingssupplementen online. Ook is ze eigenaar van hondenfokkerij Paradise Residence, die de zachtaardige jachthond labrador fokt. Met haar twee dochters heeft ze bovendien een online dierenspeciaalzaak, Smarts for Pets. Sinds 2011 voor de PVV actief in de Staten van Overijssel en de gemeenteraad van Hengelo.

    Eric Esser, fabrieksarbeider

    Als metaalbewerker bedient de Bosschenaar Eric Esser machines in Kessel Machinefabriek in Veghel. In dat werk heeft hij geleerd dat een scheepsschroef niet te fabriceren is met zon- en windenenergie, zo meldt hij op X. Op dat medium deelde hij ook cartoons waarin de profeet Mohammed wordt vergeleken met Hitler. Esser is naar eigen zeggen een ’nieuwsgierig mens’ die veel wil weten van de wereld. „Ben op alle continenten geweest, heb veel culturen gezien en met mensen gesproken.”
    Vincent van den Born (54), beveiliger

    Ook Van der Born begon zijn loopbaan in de metaal, als lasser voor het onderhoud van treinen. Tegelijkertijd bekwaamde hij zich als beveiliger, niet alleen bij de NS, maar ook bij beveiligingsbedrijven én als nachtwaker bij het Leger des Heils. Politieke ervaring deed hij op als fractievoorzitter in de gemeenteraad van Den Helder en als Statenlid in Noord-Holland.

    Peter van Haasen (63), stoffeerder

    Toen hij nog eigenaar was van Eureka Tapijt in Amsterdam wilde Pieter van Haasen waarschijnlijk niet minder, maar meer Marokkanen. Dat wil zeggen: als het om vloerkleden gaat, want van authentiek Marokkaanse tapijten had dat bedrijf de grootste collectie. Inmiddels heeft Van Haasen zich met vloerleggersbedrijf Floor Decor toegelegd op laminaat. Hij is raadslid in Zaanstad.
    Marina Vondeling, juridisch medewerker

    Vondeling is al sinds 2010 beleidsmedewerker van de PVV in de Tweede Kamer, de laatste jaren vooral op het onderwerp migratie en asiel. Vanwege haar rechtenstudie aan de Erasmus Universiteit en ervaring als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor is ze juridisch onderlegd.

    Bekijk ook:
    Minder migranten of zelfs een asielstop: hoe realistisch is dat?
    Joeri Pool (31), Statenlid

    Beroepspoliticus in de dop. De Kampenaar wilde de eerste PVV-burgemeester van Nederland worden, al was het alleen maar om het verwijt te pareren dat PVV’ers niet solliciteren. „Maar wij willen echt meedoen.” Hij beloofde vooral tradities als carbidschieten en Zwarte Piet in ere te houden. Dat mag de historicus nu vanuit de Kamer proberen te bereiken, want burgemeester werd hij niet. Vanuit Kampen zag hij wel de overlast van asielzoekers van het nabijgelegen Dronten, die hij het liefst een gebiedsverbod had opgelegd als hij het voor het zeggen had gehad.
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 24 november 2023 11:40
    quote:

    Beukenootje schreef op 24 november 2023 10:18:

    [...]
    Maak daar dan maar Samaritaan van.
    En kan dan eens hoe dat matcht met het gedachtengoed van de PVV
    De Samaritaan uit het nieuwe Testament was een gekwetste zielepiet langs de weg.

    Sterke jonge mannen die massaal met spaargeld van hun familie de smokkelmaffia betalen maar eigenlijk de echt zielenpieten in hun herkomstland in de steek laten i.p.v. dat land mede op te bouwen, zijn allesbehalve zielig.
    Ik walg van die lieden, en we zouden hen de waarheid moeten zeggen, i.p.v. hen te pamperen.

    Valt je niet op dat er eigenlijk geen asielzoekers uit Zuid-Afrika hier komen? Terwijl het land eigenlijk nog broodarm is. Hoe komt dat? Omdat ZA weer in de eigen toekomst gelooft. Samen met de witten, juist na de apartheid.
    Een gemengd team werd recent in Frankrijk wéér Wereldkampioen Rugby. Geloof me, heel ZA leefde mee en is beretrots. Wit en zwart.
    Daarmee vergeleken is DENK een zielig clubje vol 'slachtofferschap'.

    Niet alleen bij de Islamieten onder ons. Ook bij Nederlanders met Surinaamse roots is het 'slachtofferschap' zeer populair.
    Got, wat zijn ze zielig, 150 jaar later. Wij moeten ons verdiepen in jullie verleden?
    Verdiepen jullie je maar eens in de ellende van onze plaggenhutten in Drenthe of de cholera-epidemieën in de stad Utrecht. Hier waren ook ellendigen.

    Jullie Surinamers vergroten je ellende, maar niet waarheidsgetrouw. In die zin dat jullie er nog steeds een rassenkwestie van maken, tot en met verzet tegen Zwarte Piet, een kleine stripfiguur.
    En ene zogenaamde 'professor' Gloria Wekker aan mijn eigen universiteit in Utrecht,. die beweert dat het kolonialisme en racisme per definitie in mijn witte genen zit.
    In plaats van te verwijzen naar kapitalistische uitbuiting.

    Belachelijker en omgekeerd racistischer kan het niet. Laat ik mild zijn naar een oud wijf, en verwijzen naar de ZA dichteres Ingrid Jonker.
    Zij werd verworpen door haar omgeving, maar hield vol. Een witte, waar raciste Wekker nog een voorbeeld aan kan nemen.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 november 2023 11:42
    VVD gaat niet het kabinet in, wil wel gedogen; Yesilgöz legt bal bij Wilders en Omtzigt

    De VVD zal niet deelnemen aan een nieuw kabinet. De partij wil wel een rechts minderheidskabinet van PVV en NSC mogelijk maken. Dat zei partijleider Dilan Yesilgöz voorafgaand aan een bijeenkomst met alle fractievoorzitters over hoe het nu verder moet met de formatie van een nieuw kabinet.
    Hanneke Keultjes, Hans van Soest 24-11-23, 11:11 Laatste update: 11:38

    Volgens Yesilgöz heeft de kiezer duidelijk gesproken. ,,Wij zijn een derde van onze zetels kwijt geraakt. Dan past het ons niet om te zeggen dat wij wel weer ministers of staatssecretarissen leveren. De grote winnaars van de verkiezingen zijn PVV en NSC, daar ligt het initiatief. Voor ons betekent dat dat wij een andere rol gaan pakken. Dat wij niet in het kabinet gaan zitten.’’

    Wel wil de VVD een kabinet van PVV en NSC gedogen, met PVV-leider Geert Wilders als premier. Dat zou betekenen dat het een minderheidskabinet steunt op bepaalde standpunten, zonder zelf in het kabinet te zitten. ,,Daarmee willen we ook recht doen aan de anderhalf miljoen mensen die op ons gestemd hebben. Wij blokkeren een nieuw kabinet niet, wij willen een rechts kabinet mogelijk maken’’, aldus Yesilgöz.

    De VVD blijft dus in de Tweede Kamer. Het omgekeerde gebeurde in 2010 toen de VVD de premier leverde en de PVV dat minderheidskabinet van VVD en CDA op punten aan een meerderheid hielp in de Tweede Kamer.
    Verkenner

    De PVV zal vrijdag als winnaar van de verkiezingen een verkenner aanwijzen die de eerste gesprekken met partijen in de Tweede Kamer voert over wat voor soort kabinet er straks moet komen. Door de opstelling van de VVD is het waarschijnlijk dat die verkenner zal adviseren om een minderheidskabinet van PVV en NSC te onderzoeken, mogelijk aangevuld met de BBB. NSC-leider Pieter Omtzigt heeft immers ook de hele campagne gezegd dat hij een minderheidskabinet wil.

    De opstelling van de VVD komt niet als een verrassing. ,,Tijdens de campagne hebben meerdere partijen gezegd dat de VVD na dertien jaar regeringsverantwoordelijkheid maar eens op het reservebankje moet zetten’’, bracht Yesilgöz in herinnering.
  8. forum rang 6 mercurius-adept 24 november 2023 11:46
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 24 november 2023 11:40:

    [...]
    .....

    Niet alleen bij de Islamieten onder ons. Ook bij Nederlanders met Surinaamse roots is het 'slachtofferschap' zeer populair.
    Got, wat zijn ze zielig, 150 jaar later. Wij moeten ons verdiepen in jullie verleden?
    Verdiepen jullie je maar eens in de ellende van onze plaggenhutten in Drenthe of de cholera-epidemieën in de stad Utrecht. Hier waren ook ellendigen.

    Jullie Surinamers vergroten je ellende, maar niet waarheidsgetrouw.
    ^ dikke ikke, pfff: waarom geen rekening houden met anderen?
  9. forum rang 7 JP Samosa 24 november 2023 11:49
    Yesilgöz: VVD niet in kabinet, wil wel gedogen.
    ………..
    Typisch Hollandse oplossing. Maar goed.
    Caroline is al met de trekker onderweg, Pieter met de trein,
    Volgende week voor de vorm gesprekjes met de andere partijen, …….en voor vóór de kerst is de formatie afgerond.
  10. forum rang 4 Charlemagne 24 november 2023 11:51
    Rene I heeft wat mij betreft behoorlijk gelijk....... Gom van Strien de trekhakenkoning gaat verkennen.... de Chinezen hebben binnen 2 a 3 jaar de technologie van ASML onder de knie ( we leiden ze op onze kosten zelf op in Delft en nog 200 universiteiten wereldwijd) en de VVD is "paying hard to get" maar de VVD in de oppositie of gedooggedoe is de weg naar splinterpartij die eens groot was..... in de toekomst einde partij.... ik heb op ze gestemd maar ga nu achter mijn oor krabben..... ik wil een VVD aan de knoppen geen waterig gedoe......
6.658 Posts
Pagina: «« 1 ... 117 118 119 120 121 ... 333 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 900,06 +1,00%
EUR/USD 1,0755 -0,13%
FTSE 100 8.313,67 +1,22%
Germany40^ 18.444,40 +1,48%
Gold spot 2.314,10 -0,41%
NY-Nasdaq Composite 16.332,56 -0,10%

Stijgers

VIVORY...
+9,74%
Van La...
+8,04%
HEIJMA...
+5,14%
Kendrion
+4,08%
SIGNIF...
+3,63%

Dalers

JUST E...
-3,05%
INPOST
-1,58%
Arcelo...
-1,56%
NX FIL...
-1,42%
EBUSCO...
-1,41%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links