Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aanslagen Hamas in Israël, oktober 2023

5.497 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 275 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dirk de Dijker 17 oktober 2023 21:03
    quote:

    prince john schreef op 17 oktober 2023 17:05:

    ...afijn...zal het haar;)fijn uit de doeken doen...er was eens een mens, een plantje, een boompje, een sterrerutju, een rotsju en een beestju...die gingen allemaal een beetje aan den wandel...de een wat sneller/langzamer dan den ander...en ja...tot menigeens verbazing: het beweegt...het verandert...met een richting ! wow!
    Dus niet jaweeh, allah of godsiediekie maar heel-al !
    je doelt op de evolutietheorie? dan praat je zelf ook iemand na.
  2. forum rang 10 luchtschip 17 oktober 2023 21:25
    Ministerie van Defensie van Israel, IDF, Israeli Defense Forces :

    Heeft u zich ooit afgevraagd wat er gebeurt met de humanitaire hulp in Gaza?

    >>UNICEF en de EU hebben euro 2 miljoen gegeven om een waterleiding aan te leggen door heel het GAZA gebied. Hamas graaft de dan uit de grond en maakt er raketten van die vervolgens richting Israel geschoten worden

    >>Duizenden tonnen costructiemateriaal om huizen in Gaza te bouwen, gingen naar Hamas om ondergrondse tunnels aan te leggen om aanvallen richting Israel uit te voeren en nu om wapens en munitie te transporteren door de Gaza strook

    >>En nu afgelopen week,
    Hamas stal brandstof en medische apparatuur van de UNRWA, dat gedistibueerd moest worden tijdens de oorlog

    Wanneer neemt de wereld het Hamas kwalijk dat Hamas misdaden tegen de menselijkheid uitvoert, tegen haar eigen volk

    video 0:47 minuut Engels gesproken Engels ondertiteld

    twitter.com/IDF/status/17143204768251...
  3. Zelfde kapsel als Niels 17 oktober 2023 21:56
    quote:

    Lieutenant Price schreef op 17 oktober 2023 21:32:

    En zojuist zijn er honderden doden gevallen omdat Israël een ziekenhuis heeft platgebombardeerd. Als dat geen oorlogsmisdaad is... en dan in Nederland een Israëlische vlag uithangen, schaamteloos! Verantwoordelijk houden die oorlogsmisdadigers en kolonisten!
    Hou toch een op met jouw pro Palestina gezeur, ze hebben met hun terreur Israël net zo lang geprovoceerd tot zij niet anders meer konden. Dat er nu een ziekenhuis geraakt zou zijn kan gebeuren. Het valt ook zeker niet uit te sluiten dat Hamas dit zelf doet om Israël daar de schuld van te geven. Helaas zie je telkens weer wat moslimterreur aanricht zoals gisteren in België.
  4. Lieutenant Price 17 oktober 2023 22:00
    quote:

    Zelfde kapsel als Niels schreef op 17 oktober 2023 21:56:

    [...]

    Hou toch een op met jouw pro Palestina gezeur, ze hebben met hun terreur Israël net zo lang geprovoceerd tot zij niet anders meer konden. Dat er nu een ziekenhuis geraakt zou zijn kan gebeuren. Het valt ook zeker niet uit te sluiten dat Hamas dit zelf doet om Israël daar de schuld van te geven. Helaas zie je telkens weer wat moslimterreur aanricht zoals gisteren in België.
    Ach man hou toch op met dat Zionistische propaganda kletskoek. Hamas heeft primitieve raketten die lang niet zo krachtig en precies zijn als die van Israël, en bovendien heeft het IDF eerder geëist dat die ziekenhuis geëvacueerd moest worden. Hoe duidelijk wil je het hebben? Ziekenhuis geraakt kan gebeuren? Opdonderen met uw kletskoek, er zijn meerdere honderden doden gevallen, flagrante schending van het humanitair oorlogsrecht en ik hoop dat het ICC goed meekijkt! Israël moet ter verantwoording geroepen worden!
  5. forum rang 5 seance 17 oktober 2023 22:39
    quote:

    Lieutenant Price schreef op 17 oktober 2023 20:21:

    Israël heeft meerdere waarschuwingen ontvangen onder andere Egypte kwam met inlichtingen. Ik zou bijna denken dat Israël het heeft laten gebeuren zodat ze nu een “rechtvaardiging hebben” om Gazastrook plat te bombarderen en misschien wel annexeren.

    Net als hoe de VS met hun beste intelligentie apparaten ter wereld ondanks waarschuwingen van nota bene Al Qaida zelf niet 9/11 konden zien aankomen, althans dat wordt aangenomen publiekelijk. Vervolgens werd op grond van deze oorlog Afghanistan binnengevallen. En 2 jaar later werd Irak op grond van deze oorlog en het massavernietigingswapens propagandaleugen binnengevallen, ook al was er geen VN mandaat voor een invasie. Wat bleek achteraf, die massavernietigingswapens was een complete leugen en die zogenaamde banden met 9/11 ook, Irak had helemaal niets te maken met 9/11.
    het zou mij ook niet verbazen.
  6. forum rang 8 Freemoneyforever 17 oktober 2023 23:35
    quote:

    luchtschip schreef op 17 oktober 2023 19:49:

    [...]

    Sinds 2007 heeft Hamas vanaf de Gaza strook 4 maal grootschalige raketaanvallen uitgevoerd op burgerdoelen in Israel
    Hoeveel doden hadden ze daarmee willen bereiken onder weerloze burgerbevolking ?

    Nu bij de vijfde maal een bloedbal bij festival gangers, mensen verkracht, 200 mensen ontvoerd en in gijzeling in de Gaza strook, 1.200 Israëliërs gedood

    Bij Israel is de maat vol, zeker gezien de Hamas hoofdkwartieren en aanvalsposities zich bevinden midden tussen woonhuizen en ziekenhuizen

    De bevolking is voortijdig gewaarschuwd uit het Noordelijk deel van de Gaza te vertrekken, aangezien Israel korte metten wil maken met de Hamas top en de afvuurinstallaties en productie installaties van wapens en munitie

    Wil jij dat Israel beleefd moet reageren en gewoon maar moet wachten op de volgende aanval van Hamas

    Je eindigt met nogal scherpe taal over Israel

    Jij wil dit forum meer sympathie aanpraten, aangaande de oorlogszuchtige Staat Iran, die Israel wil vernietigen en daarbij de hulp heeft ingeschakeld van terroristische bewegingen als Hamas en Hezbollah
    En wij moeten het mooi vinden dat Rusland Hamas strijders in Afrika heeft getraind door de Russische Wagner huurlingen

    Iran en Rusland hebben aangetoond erop uit te zijn Israel compleet van de kaart te vegen en wij moeten dus jouw kritiek op Iarael waarderen en vinden dat Israel dit maar lijdzaam moet ondergaan en zich moet schamen dat het zich verweert
    Sorry, Luchtschip, hier sla je de plank mis. Ik ben tegen de vijandelijkheden van beide kanten, en pleit eerder in dit draadje voor een wapenstilstand. Die kan alleen, als beide kanten voldoende vredelievend zijn.

    Israël (gesteund door de retoriek van Von der Leyen, maar die is gelukkig op haar plaats gezet, en de Amerikanen) speelt een ongelijk spel met militaire overmacht. Dan kun je natuurlijk zeggen, dat het aan Hamas (en/of de Hamas-steunende partijen) ligt......, hier zijn twee (of meer) agressoren.
  7. forum rang 4 midjj 17 oktober 2023 23:35
    quote:

    closer schreef op 17 oktober 2023 22:13:

    "Dat is vrij vlot, ja", zegt Nasrah Habiballah in het NOS Journaal over de uitslag van het onderzoek waaruit volgens Israël blijkt dat de raket op het ziekenhuis niet van het leger, niet van Hamas maar van de Islamitische Jihad kwam.
    Kan ik in meegaan, 'wij van WC eend'. Maar die beschuldigingen/verdenkingen aan het adres van Israel kwamen minstens zo vlot.
    Hamas kennende ligt hun complete wapenarsenaal onder of ergens vlakbij dat ziekenhuis. Een kleine afzwaaier en je hebt veel ellende. We gaan het zien de komende tijd.
    Als Israel het (bewust) heeft gedaan is het zeker een oorlogsmisdaad. Net zo een oorlogsmisdaad als bewust schuilen tussen je eigen burgers, wat al sinds jaar en dag het handelsmerk is van Hamas. Vandaaruit vele duizneden raketten afschieten op Israel en vervolgens kwaad zijn dat ze terugschieten. Wat een PR apparaaat.

    www.washingtonpost.com/news/morning-m...
  8. forum rang 8 Freemoneyforever 18 oktober 2023 05:34
    Ik ben het met je eens, Luchtmacht, dat Hamas aangepakt moet worden.

    Hoe chique vind je overigens de manier, waarop Israël Hamas aangepakt?

    Entire neighbourhoods have been razed in Gaza and survivors are left with dwindling supplies of food, water and fuel.

    The health ministry in Gaza said hospitals are at breaking point, with more than 30,000 people taking shelter at the Al-Shifa hospital in Gaza City alone.

    It said it was “extremely concerned” about disease outbreaks due to poor water supply and sanitation.

    “There are corpses in the streets. Buildings are crashing down on their inhabitants,” Jamil Abdullah, a Palestinian-Swede, who was hoping to flee the blockaded enclave, told AFP.

    “The smell of the dead is everywhere.”
    www.theguardian.com/world/live/2023/o...

    Of zou jij willen ruilen met de Gazanen, die wel van huis en haard gevlucht zijn, ondanks oproep tot vluchten tijdens de vlucht aangevallen door Israël, en deels zonder adequate middelen moeten leven en slapen. Zo fatsoenlijk is Israël wel. Of je nu noord blijft of zuid gaat, aangevallen kan je worden.

    In de bijbel staat: Je mag geen kwaad met kwaad vergelden.

    De disproportionele agressie van Israël in Gaza kan in de toekomst wel eens als een boemerang op Israël terugslaan, ik acht de kans groot dat het land zichzelf op dit moment in de voeten schiet.

    Het is een uitermate moeilijke situatie, op dit moment is Israël aan de bal, en zij kan er vandaag voor kiezen een wapenstilstand in het inferno Gaza af te roepen.
  9. Lieutenant Price 18 oktober 2023 08:38
    Wat Hamas deed was verschrikkelijk maar allereerst was het wel eerst Israël dat apartheidsbeleid voerde en land illegaal bezette. Hamas ontstond pas in 1987 toen de Israëlische bezettingen en onderdrukkingsbeleid al een tijdje aan de gang waren. Maar inmiddels is Israël alle menselijkheid al voorbij. Burgers uithongeren en uitdrogen, ziekenhuizen bombarderen, vluchtroutes bombarderen wie kan achter Israël staan? Laat je maar horen als je achter deze kolonisten en oorlogsmisdadigers staat!
  10. Dirk de Dijker 18 oktober 2023 08:41
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 17 oktober 2023 23:35:

    [...]
    Sorry, Luchtschip, hier sla je de plank mis. Ik ben tegen de vijandelijkheden van beide kanten, en pleit eerder in dit draadje voor een wapenstilstand. Die kan alleen, als beide kanten voldoende vredelievend zijn.
    En wanneer zie je gebeuren dat hamas, palestijnen, maar met name Iran, en ook moslims in het algemeen 'voldoende vredelievend' zullen zijn jegens Israël?
  11. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 18 oktober 2023 08:46
    Het zou mij niets verbazen als het conflict nu uitdooft.

    Hamas heeft gewonnen en heeft de doelen bereikt.
    Unanieme steun van de arabische wereld. Alleen de VS steunt Israël. Rusland en China steunen hamas en winnen invloed in het midden oosten. De terreur van het Islamisme heeft weer nieuwe inspiratie gekregen met 2 aanslagen in de EU. Binnen moslims in Europa openlijke steun voor de Palestijnen en ook impliciete steun voor terreur, dit kan nog een staartje krijgen.
    De VS steunt Israël maar dit zal de geopolitiek invloed kosten in het midden oosten, bijvoorbeeld in Saudi-Arabië. Eigenlijk staat de VS alleen, de EU steunt alleen in woord en is intern verdeeld. De VS is verder verzwakt als leider van de vrije wereld.
    Israël heeft niets te winnen met een invasie, militair is dat onmogelijk mits er enorme veel slachtoffers gemaakt worden en dan verliezen ze de propaganda oorlog. Ik denk dat ze dit niet gaat doen en dat de VS ook hard op ze inpraat om hier van af te zien om bovengenoemde redenen.

    Terreur loont, helaas. En dat is allemaal niet best voor de wereldvrede.
  12. forum rang 8 Freemoneyforever 18 oktober 2023 08:50
    quote:

    Dirk de Dijker schreef op 18 oktober 2023 08:41:

    [...]
    En wanneer zie je gebeuren dat hamas, palestijnen, maar met name Iran, en ook moslims in het algemeen 'voldoende vredelievend' zullen zijn jegens Israël?
    Nooit bij ongewijzigd agressief gedrag van Israël, en de voortdurende roof van Palestijnse bezittingen en vrijheid.
  13. forum rang 4 midjj 18 oktober 2023 09:09
    quote:

    Lieutenant Price schreef op 18 oktober 2023 08:38:

    Wat Hamas deed was verschrikkelijk maar allereerst was het wel eerst Israël dat apartheidsbeleid voerde en land illegaal bezette. Hamas ontstond pas in 1987 toen de Israëlische bezettingen en onderdrukkingsbeleid al een tijdje aan de gang waren. Maar inmiddels is Israël alle menselijkheid al voorbij. Burgers uithongeren en uitdrogen, ziekenhuizen bombarderen, vluchtroutes bombarderen wie kan achter Israël staan? Laat je maar horen als je achter deze kolonisten en oorlogsmisdadigers staat!
    Apartheid?

    www.cidi.nl/waarom-is-israel-geen-apa...
  14. forum rang 4 midjj 18 oktober 2023 09:17
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 18 oktober 2023 09:10:

    [...]
    De slager, die zijn eigen vlees keurt?
    Te verwachten deze reactie. Het is Israel dat volledig onterecht beschuldigd wordt van apartheid en zich hier verdedigt dmv het CIDI.
    Maar inhoudelijk reageren op deze 75 punten is kennelijk teveel gevraagd.
  15. forum rang 8 Freemoneyforever 18 oktober 2023 09:19
    quote:

    Dirk de Dijker schreef op 18 oktober 2023 08:41:

    [...]
    En wanneer zie je gebeuren dat hamas, palestijnen, maar met name Iran, en ook moslims in het algemeen 'voldoende vredelievend' zullen zijn jegens Israël?
    Kijk, als je de Arabische Wereld enigszins mee wilt krijgen, hier is een opening (Iran zit niet bij die 22 landen, dat is wel lastig, maar toch)

    22 Arab countries have called for a ceasefire in Gaza

    The 22 Arab countries at the United Nations joined in demanding an immediate cease-fire in Gaza following the devastating explosion and fire at a Gaza City hospital.

    Riyad Mansour, the Palestinian UN ambassador, said Arab Group members are “outraged by this massacre” and also united in demanding the immediate delivery of humanitarian aid and preventing “forcible displacement” of Palestinians.

    Mansour said that after the “massacre,” the highest objective is a cease-fire because “saving lives is the most important thing.


    Als niemand de eerste stap op weg naar vrede zet, hoe zie jij het conflict dan ontwikkelen?
  16. forum rang 8 Freemoneyforever 18 oktober 2023 09:38
    quote:

    midjj schreef op 18 oktober 2023 09:17:

    [...]

    Te verwachten deze reactie. Het is Israel dat volledig onterecht beschuldigd wordt van apartheid en zich hier verdedigt dmv het CIDI.
    Maar inhoudelijk reageren op deze 75 punten is kennelijk teveel gevraagd.
    Reageren op 75 punten kan beter door een deskundige gebeuren.

    Om mijn uitspraak te onderbouwen het volgende:

    Een beknopte uitleg van de onderdrukking van Palestijnen in Jeruzalem van Pax:
    paxvoorvrede.nl/nieuws/berichten/onru...
    www.youtube.com/watch?v=_6U5JftHBLc

    En dat door een representatieve democratie.

    In mijn ogen wordt er steeds kwaad met kwaad vergolden, er is 1 agressor in deze, die het de Palestijnen steeds moeilijker maakt in de zogenaamde Heilige stad en omstreken, en steeds meer Palestijns bezit confisceert.
    In die zin is het niet veel beter, dan wat Poetin presteert in Oekraïne, dit wordt wel door het Westen gedoogd. Ik ben klaar met dat gedogen.

    En over arme Palestijnen: dan heb ik het niet over de woede van de militante Palestijnen (ook dat praat ik niet goed), maar over gewone boeren en burgers die alles afgepakt worden door Israël. Het is niet zeker, dat al die gewone mensen raketten afschieten, zolang dat niet bewezen is.
5.497 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 275 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 903,61 -0,22%
EUR/USD 1,0834 0,00%
FTSE 100 8.275,38 +0,54%
Germany40^ 18.585,90 +0,48%
Gold spot 2.327,41 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.735,02 -0,01%

Stijgers

VIVORY...
+19,75%
RENEWI
+2,79%
Air Fr...
+2,20%
Vastned
+2,07%
UMG
+1,89%

Dalers

JDE PE...
-4,89%
ASR Ne...
-4,88%
Corbion
-3,41%
Avantium
-2,66%
PROSUS
-2,33%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links