Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,830 30 apr 2024 16:54
  • -0,185 (-0,54%) Dagrange 33,795 - 34,165
  • 3.463.594 Gem. (3M) 7,4M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.630 Posts
Pagina: «« 1 ... 898 899 900 901 902 ... 1132 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 hanspjak@gmail.com 22 augustus 2023 08:38
    quote:

    Hoppschwiiz schreef op 22 augustus 2023 07:35:

    [...]
    Cijfers uit China zijn altijd merkwaardig. De overheid heeft altijd de grootste vinger in de pap. Vandaar waarschijnlijk die 4,7%
    Zeker.. in the old days .. en jeugdwerkloosheid wordt achtergehouden.. maar deflatie met tegelijkertijd 4.7 pctgroei.. Kan dit überhaupt?
  2. forum rang 4 hanspjak@gmail.com 22 augustus 2023 08:42
    quote:

    Ron-tron system schreef op 22 augustus 2023 07:15:

    [...]
    In afwachting op een koers onder de 28eur om terug te kopen is er wel degelijk een verzekering omlaag(de premies) zoals jezelf aangeeft tot 27,43eur.
    Aankoop 28eur en pas verlies vanaf 27,43eur.
    Verder omlaag verzekeren niet nodig want ik koop uiteindelijk iets wat ik wil aan de prijs die ik er wil voor betalen.
    Mogelijk verlies is dan ook fictief en de mogelijke winst effectief.

    Er is altijd een risico in beleggen maar met shell dat constant buybacks heeft lopen en ook dividenden uitkeert en een olieprijs van 85usd en een k/w veel lager dan de markt is dit risico zeker te verantwoorden.
    Zolang olie blijft liggen is dit wel een goldilock moment...
  3. forum rang 5 Hoppschwiiz 22 augustus 2023 10:44
    quote:

    Realistische Optimist schreef op 22 augustus 2023 08:38:

    [...]

    Zeker.. in the old days .. en jeugdwerkloosheid wordt achtergehouden.. maar deflatie met tegelijkertijd 4.7 pctgroei.. Kan dit überhaupt?
    In de jaren ‘20 en 2de helft ‘80 hebben wij dit ook meegemaakt in Nederland. Dalende goederenprijzen zorgden voor dalende groothandelsprijzen met tegelijkertijd economische groei. Ik kan mij voorstellen dat er in China een lagere vraag is naar grondstoffen ivm de vastgoedcrisis. De groei zou veroorzaakt kunnen worden door investeringen van de overheid in de dienstensector? Ik ken helaas de details niet, omdat de overheidsgoochelaars niet bijzonder transparant zijn
  4. forum rang 6 Candelll 22 augustus 2023 17:09
    - Orkaan Hilary, de eerste tropische cycloon die Zuid-Californië sinds 1939 trof, lijkt de Amerikaanse raffinaderijen langs de westkust gespaard te hebben, waarbij de vijf raffinaderijen in het LA-gebied geen grote schade melden.

    - Vóór de aanlanding bedroegen de premies voor benzine en diesel in Los Angeles 40-45 cent per gallon ten opzichte van NYMEX RBOB en NYMEX ULSD, nog verergerd doordat de Torrance-raffinaderij met een capaciteit van 160.000 vaten per dag in onderhoud ging.

    - Nu de angst wegebde dat Hilary de raffinaderijcapaciteit van 1,1 miljoen vaten per dag in de regio zou beschadigen, zijn de benzinepremies weer gaan dalen, ook gesteund door pijpleidingexploitanten die de pijpleidingen voor olieproducten in de staat Californië opnieuw opstarten.

    - De olie-importterminal in Long Beach zal naar verwachting dinsdag de lozingsactiviteiten op ruwe olietankers hervatten, nadat de havenactiviteiten sinds 19 augustus zijn opgeschort, waarbij de Amerikaanse westkust afhankelijk is van overzeese ruwe olie omdat er geen pijpleidingverbindingen zijn met Texas en New Mexico.

    – De Amerikaanse oliegigant ExxonMobil (NYSE:XOM) en zijn Stabroek-blokpartners hebben het zesde offshore olieproject in Guyana, Whiptail genaamd, goedgekeurd voor een bedrag van $13 miljard, met een verwachte ingebruikname in 2027.

    - De Franse oliegigant TotalEnergies (NYSE:TTE) werkte samen met de Japanse oliemaatschappij INPEX om 100% van de AC-RL7-vergunning in het Australische deel van de Timorzee te kopen, met het oog op de toekomstige gaslevering aan de Ichthys LNG-fabriek.

    - Het Amerikaanse schaliebedrijf Permian Resources (NYSE:PR) stemde ermee in om peer-producent Earthstone Energy (NYSE:ESTE) te kopen in een deal met volledige aandelen ter waarde van $4,5 miljard, waardoor een krachtcentrale van $14 miljard ontstond in het Delaware-bekken.

    Dinsdag 22 augustus 2023

    De olieprijzen vertoonden deze week een zijwaartse trend te midden van gematigde handelsactiviteit, waarbij ICE Brent rond de $84 per vat schommelde. Nu zowel Irak als Turkije een meer verzoenende toon aanslaan in hun discussie over de hervatting van de Koerdische oliestromen, zijn de vooruitzichten op de korte termijn gericht op een lichte neerwaartse trend. Begin september zullen de markten echter gespannen zijn om te zien of Saoedi-Arabië besluit de productieverlaging van 1 miljoen vaten per dag door te trekken naar oktober.

    Amerikaanse oliegiganten verleggen hun uitbetalingsfocus. Voor het eerst in de geschiedenis keerden Amerikaanse energiebedrijven vorig jaar meer van hun winsten uit aan aandeelhouders dan ze in E&P investeerden, zo meldde Ernst & Young.

    Irak en Turkije proberen een gemeenschappelijke basis te vinden. De Iraakse olieminister Hayan Abdel-Ghani reisde deze week naar het Turkse Ankara, in een poging de olie-export via de Ceyhan-olieterminal te hervatten, aangezien de ruwe oliestromen van 450.000 vaten per dag sinds eind maart zijn gesloten na een arbitrage-uitspraak van het ICC.

    Ecuador verbiedt boren naar olie uit Amazonië. Tijdens een referendum dat dit weekend in Ecuador werd gehouden, stemde bijna 60% van de bevolking voor een verbod op olieboringen in het Yasuni Amazone-reservaat, een besluit dat werd geprezen door inheemse groepen en milieuactivisten, wat Petroecuador ertoe aanzette om tegen eind 2024 zo'n 50.000 miljard vaten per dag aan productie stop te zetten.

    Opnieuw een impuls voor Lake Charles LNG. De Amerikaanse midstreamoperator Energy Transfer (NYSE:ET) heeft een nieuwe en versnelde exportvergunning aangevraagd voor zijn voorgestelde Lake Charles LNG-liquefactieterminal in Louisiana, enkele maanden nadat de DoE een verlenging van de deadline van 2025 had geweigerd vanwege vertragingen.

    Vooruitzicht op LNG-aanval rammelt Australië. Nu de LNG-platformwerkers op het NW Shelf-platform van Woodside Energy (ASX:WDS) naar verwachting vanaf 2 september zullen beginnen met staken, maken de gasmarkten zich schrap voor de aanbodimpact van industriële actie, waarbij TTF stijgt naar het hoogste punt in twee maanden van € 40 per MWh.

    De energieprijzen in Texas stijgen door eindeloze hitte. De elektriciteitsprijzen in Texas zijn vorige week in de intraday-handel tot boven de $5.000 per MWh gestegen, omdat de zwakke windopwekking de marktpremie op gasverbranding zette. Deze week worden verdere piekbelastingspieken verwacht, aangezien de vraag naar ERCOT-energie deze week records zal breken.

    De mega-zonnecentrale van Saoedi-Arabië schiet vooruit. De 2,6 GW Al Shuaibah-zonnecentrale van Saoedi-Arabië, het grootste duurzame energieproject in het land onder leiding van oliegigant Saudi Aramco (TADAWUL:2222), heeft 2,2 miljard dollar aan financiering veiliggesteld en gaat door met een lancering gepland voor 2025.

    Chinese bedrijven kijken naar de rol van de mondiale LNG-handel. De Chinese gaskopers ENN Natural Gas en CNOOC (HKG:0883) hebben een behoorlijk deel van de LNG-deals met flexibele bestemmingen in de VS en Qatarese termijncontracten verzameld, ter waarde van zo'n 40 miljoen ton LNG per jaar, en breiden hun handelsdesks in Londen en Singapore al uit.

    Lead Buying Bonanza zal een prijsstijging teweegbrengen. Omdat de open belangstelling voor leadfutures op de Shanghai Futures Exchange sinds juni is verdubbeld tot 172.231 lots en het aantal posities voor fysieke levering in september de werkelijke ShFE-aandelen overtreft, staat lood de komende weken voor een aanzienlijke prijsrally.

    Shell wordt opnieuw geconfronteerd met een Nigeria-nachtmerrie. Slechts enkele dagen nadat de Britse energiegigant Shell (LON:SHEL) de laadactiviteiten op zijn Forcados-exportterminal in Nigeria hervatte, zou een gemeld lek het olietransport via zijn 180.000 vaten per dag grote Trans Niger-pijpleiding in gevaar kunnen brengen.
  5. forum rang 5 leesmee 22 augustus 2023 19:03
    Ik doe even niks met Shell. Mijn puts zijn geëxpireerd, dat spelletje heeft me dit jaar tot nu toe al een vijfde van het rendement opgeleverd. Ben ik dus erg tevreden mee. Had de puts geschreven op 28 toen we in de lage 27 stonden. Goed gegokt op opmars naar 28. Maar nu wil ik toch even aanzien of er weer een terugslag komt in de olieprijs en of Shell dan weer meegaat. Ik geloof nog niet helemaal in een decoupling tussen Shell en de olieprijs en ik verwacht na de zomer toch nog wel een dipje in de olieprijs. Als dat zo is en Shell gaat mee, is het tijd voor nieuwe puts wat mij betreft.
  6. forum rang 4 hanspjak@gmail.com 22 augustus 2023 19:14
    quote:

    leesmee schreef op 22 augustus 2023 19:03:

    Ik doe even niks met Shell. Mijn puts zijn geëxpireerd, dat spelletje heeft me dit jaar tot nu toe al een vijfde van het rendement opgeleverd. Ben ik dus erg tevreden mee. Had de puts geschreven op 28 toen we in de lage 27 stonden. Goed gegokt op opmars naar 28. Maar nu wil ik toch even aanzien of er weer een terugslag komt in de olieprijs en of Shell dan weer meegaat. Ik geloof nog niet helemaal in een decoupling tussen Shell en de olieprijs en ik verwacht na de zomer toch nog wel een dipje in de olieprijs. Als dat zo is en Shell gaat mee, is het tijd voor nieuwe puts wat mij betreft.
    Ik mijmerde op dezelfde wijze. Heb nog klein beetje 'ijzeren voorraad', maar die decoupling bestaat pas sinds... enige dagen dan?
    Ook de volgende gedachte : de aardgas is al opgeslagen en geen overheid die dit niet heeft geregeld voor de komende winter.... en vele jaren er na. Spotprijs zou wel eens helemaal onderuit kunnen gaan. Als ook China stagneert gaat olie onderuit of krijgen we dan een heel snel herstel door de USA? Ik begrijp maar niet waarom Buffett huizenbouwers koopt. Dat kan alleen zijn omdat hij denkt dat de rente zo in elkaar ploft? Het voelt voor mij onlogisch. Wie of wie kan hier iets zinvols over zeggen?
  7. forum rang 8 Freemoneyforever 22 augustus 2023 19:17
    quote:

    Candelll schreef op 22 augustus 2023 17:09:

    , wat Petroecuador ertoe aanzette om tegen eind 2024 zo'n 50.000 miljard vaten per dag aan productie stop te zetten.
    Even Googlen:
    De mondiale olieproductie bedraagt ongeveer 100 miljoen vaten per dag.

    Wat een giga olieplas daar in Ecuador... ;))

    Overigens: vandaag puts sept. 28 gekocht, en speculatief ingestapt op 28.11 voor een nieuw ritje. Die ritjes maak ik meestal tussen de 25 en 30 cent. Duurt soms 2-3 dagen, voordat die koers bereikt is. Weinig beweging, dan maar over meerdere dagen.
  8. forum rang 4 Ernie1966 zonder Bert 22 augustus 2023 19:36
    SHELL doet ook mee:

    De Japanse autofabrikant Toyota gaat in Brazilië een experimenteel tankstation bouwen voor hernieuwbare waterstof uit ethanol. Voorlopig is het nog een kleine faciliteit, geschikt om per dag maximaal drie bussen en een personenauto te tanken. Per uur kan er uit ethanol 4,5 kilo waterstof geproduceerd worden. De proef vindt plaats bij Cidade Universitária, de universiteit in de miljoenenstad São Paulo.

    Een van de belangrijke partners in het unieke project is SHELL Brasil, dat samen met het National Agency of Petroleum en Natural Gas and Biofuels ruim 9 miljoen euro in het project investeert.

    “Het doel van dit innovatieve project is om te proberen aan te tonen dat ethanol een drager kan zijn voor hernieuwbare waterstof. Door waterstof in de vorm van ethanol te transporteren kan gebruik worden gemaakt van de bestaande logistieke ketens”, zegt de president van Shel Brasil, Cristiano Pinto da Costa bij de presentatie van het project.

    Op de proeflocatie van ruim 400m2 zal een ethanol-steamreformer worden geplaatst die is ontwikkeld en geproduceerd door de firma Hytron. In het systeem vindt de omzetting van ethanol naar waterstof plaats via een chemisch proces dat stoomreforming wordt genoemd. Tijdens de proefperiode valideren de onderzoekers de berekeningen over de emissies en kosten van het waterstofproductieproces.

    “Onze schatting op dit moment is dat de kosten van het produceren van waterstof uit ethanol vergelijkbaar zijn met de kosten van het produceren van waterstof uit aardgas. De emissies zijn echter een stuk lager en vergelijkbaar met de productie van waterstof via electrolyse”, legt Julio Meneghini, wetenschappelijk directeur van het onderzoeksinstituut RCGI, uit.

    De ethanol die nodig is om waterstof te produceren, wordt geleverd door Raízen, de grootste wereldwijde producent van ethanol uit suikerriet.

    De waterstof die op het station wordt geproduceerd, zal de bussen van de Metropolitan Urban Transport Company in São Paulo van brandstof voorzien. Deze zullen alleen worden ingezet op en rond het universiteitsterrein. Naar verwachting zal het proefstation in de tweede helft van 2024 operationeel zal zijn.
22.630 Posts
Pagina: «« 1 ... 898 899 900 901 902 ... 1132 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links