Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 2585 2586 2587 2588 2589 ... 3182 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 20 augustus 2023 14:04
    De Russische maanlander Loena-25 is na een ‘situatie die niet volgens plan verliep’ ingeslagen op de oppervlakte van de maan. Dat heeft de Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos zondag laten weten.

    Beste 4xf , (A)Zou het volgens u kunnen dat veel Russische geleerden hun land de laatste jaren hebben verlaten, en bijgevolg het land de nodige know how niet meer in bezit heeft ?(B) Denk jij dat de kans bestaat dat de Amerikanen erin gelukt zijn om de geplande landing niet volgens plan te laten verlopen ? Ik hoor het graag .
    M.v.g. Het Zwaard
    P.S , Josti gelieve hierop niet te reageren , we hebben vandaag al meer dan genoeg onzin van jou kunnen lezen .
  2. forum rang 9 Calimero 20 augustus 2023 14:06
    quote:

    Calimero schreef op 19 augustus 2023 21:26:

    [...]
    Die chips uit die gestolen wasmachine werkten niet goed ... dus ..
    Opgelost ... zoals altijd ...

    www.iex.nl/Forum/Upload/2023/14960808...
    Ik heb de 1e uitgifte ... :)

    www.iex.nl/Forum/Upload/2023/14960840...

    www.bbc.com/news/world-europe-66562629
  3. forum rang 6 pakman 20 augustus 2023 14:34
    quote:

    plusmin schreef op 20 augustus 2023 13:51:

    Hidden mobilization in Russia is ongoing. In this video workers from an AvtoVAZ factory in Tolyatti are being recruited.

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
    en als we niet binnen 1 mnd 2000 recruts hebben dan komen we terug voor een 2e ronde en gaan we ze aanwijzen ....vraagje zal de spreker ook al getekend hebben ?
  4. forum rang 8 GakGak 20 augustus 2023 14:40
    josti5 schreef op 12 april 2021 18:10:
    [...]
    En jazeker: wij zijn volkomen veilig tegen 'Russische agressie', al zo lang, als Nederland bestaat!
    Want Russen zijn op zich helemaal niet agressief, tenzij je ze uitdaagt, zoals o.a. Napoleon en Hitler hebben ervaren.
    Kom niet aan hun land, zoals de Amerikanen met hun korte Oekraïne- en Krimgeheugen.
    ...
    En nog maar een post waarin Josti verwijst naar
    het niet agressieve karakter van de Russen
    .....

    Josti is zelf helemaal niet aggressief, daar moet je namelijk enige lef voor hebben.
    Assertief is al uitdagend genoeg en vrij anoniem hier tegen de VS vijand aantrappen en alles wat tegen de VS ingaat
    verdedigen of zelfs verheerlijken en op elke logische kritiek met nog meer kritiekloze (wat de poetin doctrine betreft)
    onzinnigheden antwoorden, ach het houdt je blijkbaar van de straat.
  5. forum rang 8 het zwaard 20 augustus 2023 14:46
    Russische commandant geeft toe dat zijn troepen "niet kunnen winnen" van Oekraïne en wil frontlijn bevriezen

    Nadat de Russische commandant Alexander Khodakovsky met zijn Vostok bataljon een pijnlijke nederlaag heeft geleden in het Oekraïense Oerozjaine, is hij tot enkele opzienbarende inzichten gekomen. “Kunnen we met ons leger winnen van Oekraïne? Nee, nu niet en ook in de nabije toekomst niet”, concludeert hij in een uitgebreide post op Telegram.
    Chodakovski is een geval apart. Hij is een voormalige commandant van de speciale Alpha-eenheid van de Oekraïense veiligheidsdienst. Tijdens de Russische bezetting van de Donbas liep hij echter over naar Rusland en werd benoemd tot minister van Veiligheid van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk. Vervolgens ging hij als pro-Russische commandant het Vostok bataljon leiden. In december 2022 zei Chodakovski naar verluidt dat Rusland de oorlog tegen Oekraïne alleen kan winnen met kernwapens.
    In de regio van Donetsk hebben Oekraïense eenheden eerder deze week het dorp Oerozjaine onder controle gekregen. Het Vostok bataljon van Khodakovsky moest zo een zware nederlaag incasseren. Het debacle noopte de commandant tot enkele opvallende overpeinzingen.

    “Als ik nadenk over ons lot in deze oorlog, dan zullen we niet traag vooruit kruipen zoals de Oekraïners nu doen en alle steden op ons pad verwoesten zoals we gedaan hebben in Bachmoet. En ik voorzie ook geen gemakkelijke bezetting van steden”, meldt hij op Telegram.
    “Wapenstilstand”
    “We kunnen echter een fase ingaan die het meest ongunstig is voor Oekraïne: een fase van noch vrede noch oorlog.” Hij oppert dan ook om het conflict te bevriezen langs de huidige frontlinies. Chodakovski besluit dat de meest waarschijnlijke uitkomst van de oorlog een vorm van “wapenstilstand” is.

    Volgens het Institute for the Study of War (ISW) heeft Chodakovski “een narratief geherintroduceerd dat grotendeels was blijven sluimeren sinds de rebellie van de Wagnergroep“.

    In april verklaarde Wagnerleider Jevgeni Prigozjin immers al dat Rusland de oorlog in Oekraïne zou moeten bevriezen om voorwaarden te scheppen voor een toekomstige overwinning zonder vredesonderhandelingen.

    De Amerikaanse denktank zegt dat “Russische bronnen geregeld hebben beweerd dat een factie binnen het Kremlin geïnteresseerd is in het bevriezen van de oorlog langs de huidige frontlinies om gelijkaardige redenen, maar ook uit bezorgdheid over de binnenlandse politieke stabiliteit en de economische gevolgen van de oorlog.”

    De deskundigen van het ISW zijn van mening dat de opmerkingen van Chodakovski aantonen dat recente Oekraïense vorderingen het vertrouwen in de Russische verdediging langs het bredere front in Zuid-Oekraïne aanzienlijk kunnen verzwakken.

    Oekraïense vooruitgang
    De Oekraïense troepen hebben deze week vooruitgang geboekt in de herovering van grondgebied rondom de door Rusland gecontroleerde stad Bachmoet in het oosten van het land. “De voorbije week is drie vierkante kilometer bevrijd”, zo stelde de viceminister van Defensie Hanna Maljar in een mededeling.

    Sinds het tegenoffensief ongeveer tien weken geleden van start ging, hebben de Oekraïense soldaten rondom Bachmoet in totaal ongeveer 40 vierkante kilometer heroverd. Ook in de regio’s van Charkiv en Loehansk, rondom Koepjansk en Lyman, vinden “zware gevechten” plaats.

    Meer naar het zuiden, in de regio van Donetsk, hebben Oekraïense eenheden volgens het dorp Oerozjaine onder controle, zo bevestigde de viceminister. Er wordt ook hevig strijd geleverd ten zuiden van het naburige dorpen en het twee weken geleden heroverde Staromajorsk.

    De viceminister bevestigde ook dat Oekraïense troepen actief zijn op de door Rusland bezette oever van de Dnjepr in de regio van Cherson. Onder controle is het gebied echter niet.

    Oekraïne probeert al meer dan 17 maanden een Russische invasie af te slaan. Met steun van het Westen lanceerde het Oekraïense leger een tiental weken geleden een tegenoffensief om gebied in het oosten te heroveren, maar de resultaten blijven voorlopig onder de verwachtingen.
  6. forum rang 9 Calimero 20 augustus 2023 15:05
    quote:

    het zwaard schreef op 20 augustus 2023 14:46:

    Russische commandant geeft toe dat zijn troepen "niet kunnen winnen" van Oekraïne en wil frontlijn bevriezen

    Nadat de Russische commandant Alexander Khodakovsky met zijn Vostok bataljon een pijnlijke nederlaag heeft geleden in het Oekraïense Oerozjaine, is hij tot enkele opzienbarende inzichten gekomen. “Kunnen we met ons leger winnen van Oekraïne? Nee, nu niet en ook in de nabije toekomst niet”, concludeert hij in een uitgebreide post op Telegram.
    ...
    :)

    pbs.twimg.com/media/FoofpbIXEBsEyl9?f...
  7. forum rang 7 Succes 20 augustus 2023 15:32
    Zelenskyy: Ukraine to receive 42 F-16 fighter jets

    President Volodymyr Zelenskyy, who is currently on a visit in the Netherlands, has announced that 42 F-16 fighter jets "will be in Ukrainian skies".

    Source: Zelenskyy on social media

    Quote from Zelenskyy: "The F-16s. A breakthrough agreement. Starting today, we have more specific [information].

    They (F-16 fighter jets) will be in the Ukrainian skies. Thank you, Netherlands! Thank you, Mark [Rutte, Dutch Prime Minister]!"

    Details: Zelenskyy posted a selfie with Dutch Prime Minister Mark Rutte in front of an F-16.

    Later, Zelenskyy added that Ukraine would receive 42 F-16 fighter jets.

    www.pravda.com.ua/eng/news/2023/08/20...
  8. forum rang 7 Succes 20 augustus 2023 16:11
    China helping to arm Russia with helicopters, drones and metals

    www.telegraph.co.uk/world-news/2023/0...

    China is helping to arm Russia with helicopters, drones, optical sights and crucial metals used by the defence industry, a Telegraph investigation has found.

    Russian firms – including sanctioned companies – involved in the production of missile launchers, armoured vehicles, and strategic bombers, have received tens of thousands of shipments from China since Russia’s full-scale invasion of Ukraine began through the first quarter of this year.

    It comes as China, which insists it remains neutral, is attempting to position itself as a key peace-broker in talks aimed at ending the conflict.

    Trade between China and Russia is set to surpass $200 billion this year, a new record high, even as Chinese exports to other countries have fallen significantly.

    ...
  9. forum rang 7 Succes 20 augustus 2023 16:12
    quote:

    Succes schreef op 20 augustus 2023 15:32:

    Zelenskyy: Ukraine to receive 42 F-16 fighter jets

    ..

    www.pravda.com.ua/eng/news/2023/08/20...
    President Zelensky krijgt rondleiding langs F-16's bij bezoek Eindhoven

    nos.nl/artikel/2487298-president-zele...

    De Oekraïense president Zelensky is in Eindhoven voor zijn tweede bezoek aan Nederland sinds het uitbreken van de oorlog met Rusland. Vanmiddag geeft het staatshoofd van Oekraïne een persconferentie. Op de vliegbasis in Eindhoven kreeg hij een rondleiding langs F-16's.

    Het hoofdonderwerp van het bezoek is de Nederlandse toezegging van F-16-straaljagers, zegt Zelensky op sociale media. Ook de berechting van Russen vanwege hun rol in de invasie staat op de agenda.

    Demissionair premier Rutte verwelkomde Zelensky rond het middaguur op de militaire vliegbasis in Eindhoven:

    Nederland en Denemarken gaan een nog onbekend aantal van deze legertoestellen sturen, zo werd vrijdag bekend. Het is onduidelijk wanneer ze worden geleverd. In totaal elf NAVO-landen zijn bereid om straaljagers te sturen. Het duurt sowieso nog vele maanden voordat de toestellen inzetbaar zijn. De piloten moeten een uitgebreide training doorlopen, waar inmiddels al wel mee is begonnen.

    Oekraïne heeft lange tijd gelobbyd voor F-16's, die het land hard kan gebruiken bij het moeizaam verlopende tegenoffensief. In de VS wordt gevreesd dat het belangrijkste doel van de tegenaanval niet wordt behaald voor het aanbreken van de winter. The Washington Post schreef dat onlangs op basis van een geheim rapport van inlichtingendiensten.

    Zelensky kreeg een aantal F-16's te zien op de Eindhovense luchtmachtbasis:

    "Zelensky wil met het bezoek dank betuigen voor de vele steun die Nederland heeft geleverd", zegt hoogleraar oorlogsstudies Frans Osinga. "In het lijstje van landen die de meeste steun hebben geleverd qua financiële waarde staat Nederland op plek vijf of zes."
    'Eindhoven symbolische keuze'

    De keuze voor het vliegveld voor Eindhoven is volgens Osinga "heel symbolisch". Dit is de plek waar ruim negen jaar geleden de stoffelijke overschotten van slachtoffers van de MH17-ramp aankwamen vanuit Charkiv.

    Bij zijn eerste bezoek aan Nederland, begin mei, pleitte Zelensky voor de oprichting van een speciaal tribunaal in Den Haag. Daar zouden Russische leiders als president Poetin kunnen worden veroordeeld voor de 'de daad van agressie', oftewel het besluit om een land binnen te vallen. Nu is dat nog niet mogelijk. Ook dit onderwerp komt vandaag ter sprake.
    Afspraken gemaakt in Zweden

    Zelensky is regelmatig te gast bij bondgenoten om hen te bedanken voor hun steun in de oorlog. Ook wordt bij zulke bezoeken door Kyiv gepleit voor meer diplomatieke, financiële of militaire hulp.

    Gisteren was Zelensky op bezoek in Zweden. De twee landen sloten een overeenkomst om in Oekraïne het Zweedse pantservoertuig CV90 te produceren. Er was geen doorbraak in gesprekken over mogelijke levering van de Zweedse Gripen-straaljagers.

    Zelensky sprak in Zweden met vertegenwoordigers van de regering. Ook gingen hij en zijn vrouw Olena op bezoek bij koning Carl Gustaf en koningin Silvia. In mei sprak de Oekraïense president nog met Willem-Alexander in Paleis Huis ten Bosch.
  10. forum rang 7 plusmin 20 augustus 2023 16:22
    Na langdurig onderzoek is de oorzaak van de crash van de Luna-25 op de maan achterhaald.
    De dalingshoek voor het inzetten van de landing is 4 jaar geleden al bepaald en hiervoor is de koersgrafiek van de roebel als leidraad gebruikt.
    Dit is daarna nooit herzien dus verliep de daling iets sneller dan de bedoeling was.
    Als correctie heeft ruslands beste raketgeleerde (dhr P. Utin) hierna de koersgrafiek van Gazprom ingevoerd met een desastreus gevolg en een onhoudbare dieptevlucht richting het maanoppervlak.

    Bij de crash is een militair bio-medisch onderzoekscentrum van Oekraïne vernietigd, aldus minister van huichelachtige zaken Laffe Rolf. Ondanks kleine foutjes, waarvan de schuldige al uit een raam is gevallen, is de ruimtemissie een uiterst lastige onderneming geweest welke met groot succes is voltooid. "De maanlander is met 100% zekerheid op de maan geland en de hele wereld zal vol bewondering zijn over onze buitengewone prestatie" aldus Gremlin woordvoerder Pestkop.

    "Voortzetting van dit succes is noodzakelijk om de wereld te laten zien hoe slim en goed we zijn" Aldus P. Utin.
    "De volgende 2 missies worden een kleuterschool in Lviv en een graansilo in Odessa" zegt de vrijheidslievende vredesstichter vanuit zijn paleis/bunker op het rode plein in Mordor.
    .
  11. forum rang 7 plusmin 20 augustus 2023 16:51
    quote:

    Succes schreef op 20 augustus 2023 16:11:

    China helping to arm Russia with helicopters, drones and metals

    www.telegraph.co.uk/world-news/2023/0...

    China is helping to arm Russia with helicopters, drones, optical sights and crucial metals used by the defence industry, a Telegraph investigation has found.

    Russian firms – including sanctioned companies – involved in the production of missile launchers, armoured vehicles, and strategic bombers, have received tens of thousands of shipments from China since Russia’s full-scale invasion of Ukraine began through the first quarter of this year.

    It comes as China, which insists it remains neutral, is attempting to position itself as a key peace-broker in talks aimed at ending the conflict.

    Trade between China and Russia is set to surpass $200 billion this year, a new record high, even as Chinese exports to other countries have fallen significantly.

    ...
    Best kwalijk, die militaire steun vanuit China aan rusland terwijl ze roepen onzijdig te zijn.
    Net zo geloofwaardig (maar nog geniepiger) dan de ruskies!

    Die laatste zin over de 200 billion trade is niet zo vreemd.
    rusland verscheept vele m3 meer olie naar China en omdat vele landen niets meer naar rusland verschepen (sanctie's) verscheept China graag meer.

    Gezien de problemen in het betaal-verkeer kan het net zo simpel als ruilhandel worden gezien.
  12. forum rang 8 GakGak 20 augustus 2023 17:36
    Van maanlander tot moonraker, het zal wel niet het gewenste gevolg hebben voor de realiteitszin van het
    poetin beleid van megalomane visie over een rusland dat tot economische en wetenschappelijke en machtswellustige
    grootmachten der wereld moest en zou behoren.

    a small step for mankind,

    but too big to make for russia...
  13. forum rang 7 plusmin 20 augustus 2023 18:08
    ruslands laatste vliegdekschip...
    Deze globale supermacht kan niet eens 1 vliegdekschip in de vaart houden.
    Het ligt nu ergens te rotten in een dok, wachtend op onderhoud dat er misschien nooit meer komt.
    Supermacht my ass!

    Zie vooral vanaf 09.10 min.
    Bizar hoe slecht ze met hun rotzooi omgaan...

    www.youtube.com/watch?v=e7bvtXx5pZ0
63.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 2585 2586 2587 2588 2589 ... 3182 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 0,00%
EUR/USD 1,0719 +0,07%
FTSE 100 8.121,24 -0,28%
Germany40^ 17.905,20 -0,15%
Gold spot 2.318,70 +1,44%
NY-Nasdaq Composite 15.605,48 -0,33%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links