Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 2563 2564 2565 2566 2567 ... 3182 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Fender bass 13 augustus 2023 23:05
    quote:

    closer schreef op 13 augustus 2023 22:29:

    Oekraïens zomeroffensief op bruggen wordt uitputtingsslag, met aanvoerlijnen als doelwit

    De belangrijkste brug die Rusland verbindt met het bezette Oekraïense schiereiland de Krim is zaterdag opnieuw aangevallen. De aanval past bij de Oekraïense strategie, al houden de bevelhebbers hun kaken stijf op elkaar.

    Michel Maas, 13 augustus 2023, 21:54

    Volgens officiële Russische bronnen heeft Oekraïne omgebouwde S-200-luchtdoelraketten gebruikt om de brug aan te vallen. Over schade wordt niets gemeld, alleen dat het verkeer op de brug tijdelijk is stilgelegd. De rookpluimen zouden volgens Russische autoriteiten afkomstig zijn van Russisch luchtafweergeschut.

    Volgens de BBC wijzen de rookpluimen boven de brug op ‘meerdere treffers’, maar informatie over de schade blijft verwarrend, en daarmee ook de omvang, en zelfs het doel van de aanval. Wel zeker is dat de Kertsj-brug de afgelopen maand al drie keer is aangevallen.

    Westerse waarnemers zien daarom in de aanvallen op Krimbruggen (over de Straat van Kertsj, de Straat van Henitsjesk en de dubbele brug bij Chonhar) als onderdeel van een bredere Oekraïense strategie. Oekraïne heeft al laten weten dat het de bruggen zal blijven aanvallen totdat ze onbruikbaar zijn.

    Als die verwoest kunnen worden, wordt niet alleen de bevoorrading van de Krim, maar ook die van door Rusland bezette delen in het zuiden van Oekraïne afgesneden. Van de andere kant trekt het Oekraïense leger langzaam naar het zuiden: richting de haven van Berdjansk aan de Zee van Azov en het transportknooppunt Melitopol.

    The New York Times gaat in op een uitgebreide analyse van de Washingtonse denktank Institute for the Study of War (ISW), waarin de Oekraïense tactiek wordt uitgelegd. Volgens het ISW maakt Oekraïne wel degelijk vorderingen. Kroop het leger eerst maar moeizaam centimeter voor centimeter over tankgrachten, loopgraven, mitrailleursnesten en mijnenvelden, nu zou het sneller gaan en het ‘16 tot 19 kilometer’ zijn opgeschoven. Een afstand die volgens het ISW ‘tactisch van betekenis’ is.

    De Oekraïners komen steeds dichter bij Melitopol en Berdjansk, en uiteindelijk zullen ze slagen in hun opzet: de Zee van Azov bereiken, de bruggen vernietigen, en zo een wig drijven tussen Rusland en de Krim, die het in 2014 heeft geannexeerd. Al vechtend lokken ze ondertussen Russische troepen weg bij andere delen van het front, dat hiermee aan Russische kant wordt verzwakt.

    Gevecht nog niet voorbij
    The New York Times geeft toe dat het geen bliksemoffensief is geworden als dat waarmee Oekraïne vorig jaar de Russen op de vlucht joeg en een groot gebied en de stad Charkiv heroverde. De Londense krant The Times schreef dit weekeinde: ‘Oekraïne wint de oorlog, maar die zal niet voor Kerstmis afgelopen zijn’, en ook The New York Times voorspelt nog lange en zware gevechten. Behalve op het ISW beroept deze krant zich op ‘analisten, Oekraïense autoriteiten, de Britse inlichtingendiensten en Russische militaire bloggers’.

    Oekraïense autoriteiten zwijgen nadrukkelijk over de raketaanval, evenals over de zwerm drones die vanuit het westen de Krim binnenvlogen. Rusland meldt dat het er twintig heeft neergehaald. Het Oekraïense X-kanaal (voorheen Twitter) Euromaidan stelt dat er veertig ‘goedkope Chinese drones’ waren vertrokken uit de Oekraïense stad Odesa, waarmee er dus twintig door de Russische luchtverdediging heen zouden zijn gedrongen. Wat ze daarna hebben aangericht weet echter niemand.

    In Oekraïne wordt wel bericht over de raketaanval die Rusland zondagochtend heeft uitgevoerd op de regio Cherson. Zeven mensen vonden daar zondag de dood, onder wie een gezin uit het dorp Shiroka Balka: een vader, een moeder, een 12-jarige zoon en een dochtertje van pas drie weken oud.

    www.volkskrant.nl/cs-b98c82a0
    Zo mooi, in Nederland wordt een brug gesloten wegens een paar haarscheurtjes in het beton. Wat overdreven wellicht.
    In het geciviliseerde Rusland wordt de boel opengehouden tot het echt niet meer kan. Een mensenleven is er niet veel waard, kennelijk.
  2. forum rang 7 plusmin 13 augustus 2023 23:50
    quote:

    ffff schreef op 13 augustus 2023 18:33:

    Eigenlijk gebeurt dat met de beste motieven, namelijk die kinderen te beschermen. Het probleem voor jullie is nu weer, dat precies het Russische leger die kinderen heeft weggehaald, maar waren dat Westerse troepen geweest dan was dat uiteraard voor jullie een zeer humanitaire, fantastische ingreep.

    Zoals al eerder gezegd: Tot nu toe lees ik nergens iets over misbruik van die kinderen. In mijn ogen wordt dus het woord en het begrip " ontvoeren van kinderen" wat al te gemakkelijk gebruikt. Dat er een westerse rechtbank gevonden kon worden die dat ook een ontvoering vond, zegt in oorlogssituaties niet zo ontzettend veel.

    [...]
    En zo houden we over heel veel zaken in deze wereld totaal verschillende meningen. Moet kunnen en moet gewoon ook gepost en uitgesproken kunnen worden. Zelf in een draad als deze bevolkt door fanatieke Putinhaters en Ruslandhaters. "Wat doe je met kinderen in oorlogsgebieden die gevaar lopen?.....

    Ik zou ze toch ook maar weghalen..... Tja....

    Peter
    Je bent werkelijk van het padje af, Peter!
    "Het gebeurt met de beste motieven, namelijk de kinderen beschermen" schrijf je. Wáár tegen moeten ze precies beschermd worden?
    Als de russen Oekraïense kinderen weghaalt is dat per definitie ontvoering! Als Oekraïne kinderen verplaatst dan heet dat evacueren.
    Zo lastig is dat verschil toch niet? Zelfs voor jou niet lijkt me.

    Mooi gelul in de ruimte: "ik bombardeer je de kapot maar voor de veiligheid sleur ik je kinderen even uit de kelder".
    Hoe dom kun je zijn om hier ook maar enig begrip voor te hebben, en jij praat het zelfs nog goed ook...
    Waardeloos figuur, wanneer je schrijft: "Dat er een westerse rechtbank gevonden kon worden die dat ook een ontvoering vond, zegt in oorlogssituaties niet zo ontzettend veel."

    Er is geen westerse rechtbank gevonden, die was er allang, die heet het Internationaal Strafhof, als jij nu wil beweren dat dit weinig voorstelt ben je volledig niet meer serieus te nemen, voor zover je dat nog was.

    Nog simpeler gesteld, want dan begrijp je het misschien;
    Als die kinderen allemaal écht gevaar lopen, is het dan niet beter als ik gewoon stop met bombarderen, drone aanvallen, beschieten, verkrachten etc.
    Maar die logica zal je vast wel weer uit de weg vluchten, een trieste bedoening!
  3. forum rang 6 Fred 62 14 augustus 2023 00:44
    quote:

    ffff schreef op 13 augustus 2023 18:33:

    Heupie,

    Charles de Gaulle deed precies hetzelfde met Duitse weeskinderen in mei, juni 1945. Ook toen werd het wegvoeren van deze Duitse kinderen goedgepraat met de mededeling dat ze in Frankrijk een veel betere toekomst zouden hebben. Waar het mij eventjes om ging in deze draad van Russenhaters en Putinhaters is aan te geven dat het helemaal niet zo uitzonderlijk is dat in oorlogsgebieden kinderen uit een oorlogsgebied worden weggevoerd.
    Eigenlijk gebeurt dat met de beste motieven, namelijk die kinderen te beschermen. Het probleem voor jullie is nu weer, dat precies het Russische leger die kinderen heeft weggehaald, maar waren dat Westerse troepen geweest dan was dat uiteraard voor jullie een zeer humanitaire, fantastische ingreep.

    Zoals al eerder gezegd: Tot nu toe lees ik nergens iets over misbruik van die kinderen. In mijn ogen wordt dus het woord en het begrip " ontvoeren van kinderen" wat al te gemakkelijk gebruikt. Dat er een westerse rechtbank gevonden kon worden die dat ook een ontvoering vond, zegt in oorlogssituaties niet zo ontzettend veel. Rechterlijke uitspraken in oorlogssituaties kun je met veel argwaan bekijken. Duizenden voorbeelden.

    Weet je Heupie, ik heb het altijd frappant gevonden dat men over het ontvoeren van Duitse kinderen, vanuit oorlogsgebied in Duitsland, eerst naar Denemarken verplaatst en daarna voor opvoeding en verzorging naar Frankrijk, nooit en te nimmer daar één kwaad woord over gehoord heb. Althans gedurende 50 jaar nooit één kwaad woord. En nu wordt eenzelfde ingreep als een zwaar misdrijf voorgesteld. Voor jullie kristalhelder, voor mij pure éénzijdige opstelling.

    En zo houden we over heel veel zaken in deze wereld totaal verschillende meningen. Moet kunnen en moet gewoon ook gepost en uitgesproken kunnen worden. Zelf in een draad als deze bevolkt door fanatieke Putinhaters en Ruslandhaters. "Wat doe je met kinderen in oorlogsgebieden die gevaar lopen?.....

    Ik zou ze toch ook maar weghalen..... Tja....

    Peter
    Ik heb 100 keer op de niet okee knop gedrukt.
    Een hele post om de kwaadaardigheid van
    gedeporteerde kinderen goed te praten.

    Jij past mooi in een rijtje met
    Putin , Kirill , Medvedev , Lavrov en ffff.

    Gefeliciteerd.
  4. [verwijderd] 14 augustus 2023 02:04
    Necrologie van een reus op lemen voeten: Oekraïne
    historiek.net/necrologie-van-een-reus...

    Studeer er maar eens op.
    Citaatje: ‘Oekraïne bestaat niet, heeft nooit bestaan en zal nooit bestaan’, zei een Poolse parlementariër in de jaren dertig van de vorige eeuw.

    Putin zei onlangs hetzelfde.

    Misschien zal Oekraine ooit wel bestaan, maar 'tzal een lang gevecht worden temidden van zoveel belanghebbenden.
  5. forum rang 8 het zwaard 14 augustus 2023 07:44
    Nieuwe Russische onderzeeërs krijgen hypersonische raketten
    Rusland gaat zijn nieuwe nucleaire onderzeeërs uitrusten met hypersonische raketten. Dat heeft de grootste scheepsbouwer van Rusland maandag laten weten aan staatspersbureau RIA Novosti.

    Het gaat om onderzeeërs van de Yasen-klasse, die met kruisraketten bewapend zijn en een nucleaire aandrijving hebben. Deze onderzeeërs worden gebouwd om de onderzeeboten uit het Sovjet-tijdperk te vervangen.

    De operatie maakt deel uit van een programma om de Russische zee- en landmacht te moderniseren.

    De hypersonische raketten die de nieuwe onderzeeërs krijgen zijn van het type Zircon. Deze raketten hebben een actieradius van 900 kilometer en vliegen een aantal malen sneller dan het geluid.
  6. forum rang 6 benbelegger 14 augustus 2023 09:13
    Langzaam sluit Oekraïne de Krim af voor cruciale Russische bevoorradingslijnen

    Oekraïne lijkt erin geslaagd om op de Krim een aantal cruciale Russische bevoorradingslijnen aan te tasten. Dat laat eens te meer zien dat er naast de oorlog aan het front een tweede oorlog gaande is: tegen de aanvoerroutes en voorraden van de vijand.

    Lees het hele achtergrondartikel in de bijlage.
    .
  7. forum rang 6 Fender bass 14 augustus 2023 09:30
    Slecht nieuws voor de oligarchen.

    Ruble extends losses, falls past 100 per dollar
    augustus 14, 2023 09:25a.m. CEST
    The ruble extended losses on Monday as it dropped past the 100 per dollar barrier for the first time since March 2022.

    The Russian currency continued dropping despite the country's central bank's decision to stop purchasing foreign currencies on the domestic market until the end of the year in an effort to reduce financial market volatility.

    The dollar jumped 1.35% against the ruble to go for 100.48072 at 9:22 am CEt and the euro climbed 2.01% compared to the Russian currency to sell for 108.8362 at the same time.

    KEYWORDS:
    CURRENCIES | RUBLE

    Baha Breaking News (BBN) / NP
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 augustus 2023 09:34
    quote:

    Bowski schreef op 14 augustus 2023 02:04:

    Necrologie van een reus op lemen voeten: Oekraïne
    historiek.net/necrologie-van-een-reus...

    Studeer er maar eens op.
    Citaatje: ‘Oekraïne bestaat niet, heeft nooit bestaan en zal nooit bestaan’, zei een Poolse parlementariër in de jaren dertig van de vorige eeuw.

    Putin zei onlangs hetzelfde.

    Misschien zal Oekraine ooit wel bestaan, maar 'tzal een lang gevecht worden temidden van zoveel belanghebbenden.
    Jij bent dus een fan van Poetin en Rusland, net zo als ffff en Josti.
  9. forum rang 6 benbelegger 14 augustus 2023 09:44
    quote:

    marique schreef op 13 augustus 2023 20:30:

    [...]
    Peter,

    Wat Putin met deportaties doet past in een Russische traditie sinds Stalin. Misschien ook wel van daarvoor. Hoe dan ook deportatie is, ongeacht de smoes, misdadig. Punt.
    Het bombarderen van burgerobjecten, ongeacht de argumentatie, is misdadig. Punt.
    Een buurland deels of geheel infiltreren of bezetten zonder internationaal geldige redenen is misdadig. Punt.

    In alle oorlogen, waar dan ook en door wie dan ook, werden en worden misdaden gepleegd.
    En geen van de historische misdaden kan een verontschuldiging zijn voor recente misdaden. Punt.

    Overigens heeft het geen zin om in deze draad feiten te vermelden die niet passen in het idealistische beeld van de warhoofden op dit forum. Giftige reacties en 'framing' zijn je beloning. Jammer, want @luchtschip levert als een soort oorlogsverslaggever goed werk. Als iedereen dat zonder overbodig commentaar tot zich zou nemen, zou dit een zeer informatieve draad zijn. Nu is het een open riool van het niveau Twitter, tegenwoordig X genaamd. Helaas.
    Ik denk dat "ons clubje" warhoofden een groot rechtvaardigheidsgevoel heeft, iets wat m.i. totaal ontbreekt bij ffff.
    De verontwaardiging is daarom ook groot over wat en hoe ffff schrijft, nl. giftig en framend.

    En over idealen gesproken: Poetin en Kirill hebben idealen die niet meer passen in 2023.
    Deze twee mannen vertegenwoordigen de wereldlijke en geestelijke alleenheersers uit een vér en vér verleden.

    En daar moeten we van af.

    De wereld is beter af met een democraties bestuurd land en een onafhankelijke rechtspraak.
    .
  10. forum rang 6 marique 14 augustus 2023 09:56
    quote:

    Bowski schreef op 14 augustus 2023 02:04:

    (...)
    Citaatje: ‘Oekraïne bestaat niet, heeft nooit bestaan en zal nooit bestaan’, zei een Poolse parlementariër in de jaren dertig van de vorige eeuw.
    (...)
    Het Kievse rijk, als je het zo noemen wil, bestond al toen Moskou niet meer was dan een kleine verzameling hutten.
    Later enige tijd opgegaan in het Poolse Rijk.
    De geschiedenislessen van die Poolse parlementariër gingen niet verder terug dan het Poolse Rijk.
    Idem dito voor Putin die ook niet verder kan terugkijken dan periode Stalin.

    Om over het terugkijken voor menig forumlid maar niet te spreken :-)
  11. forum rang 9 josti5 14 augustus 2023 09:59
    quote:

    marique schreef op 13 augustus 2023 20:30:

    [...]
    Peter,

    Wat Putin met deportaties doet past in een Russische traditie sinds Stalin. Misschien ook wel van daarvoor. Hoe dan ook deportatie is, ongeacht de smoes, misdadig. Punt.
    Het bombarderen van burgerobjecten, ongeacht de argumentatie, is misdadig. Punt.
    Een buurland deels of geheel infiltreren of bezetten zonder internationaal geldige redenen is misdadig. Punt.

    In alle oorlogen, waar dan ook en door wie dan ook, werden en worden misdaden gepleegd.
    En geen van de historische misdaden kan een verontschuldiging zijn voor recente misdaden. Punt.

    Overigens heeft het geen zin om in deze draad feiten te vermelden die niet passen in het idealistische beeld van de warhoofden op dit forum. Giftige reacties en 'framing' zijn je beloning. Jammer, want @luchtschip levert als een soort oorlogsverslaggever goed werk. Als iedereen dat zonder overbodig commentaar tot zich zou nemen, zou dit een zeer informatieve draad zijn. Nu is het een open riool van het niveau Twitter, tegenwoordig X genaamd. Helaas.
    -----------------------

    Alle morele correctheid wast helaas niet weg, dat de wereld nu eenmaal anders in elkaar zit.

    Daarbij is Oost-Oekraïne nu niet bepaald een veilige plek voor de burgerbevolking: ook bombardementen van Oekraïne op een stad als Donetsk (zie de vele video's op Youtube) zijn aan de orde van de dag, en vallen er (dus) burgerslachtoffers.

    Dus dat er weeskinderen uit dat gevaarlijke gebied worden weggehaald en pleeggezinnen worden gezocht, als er verder geen familie is die voor hen wil/kan zorgen, lijkt mij dat een prima zaak.

    Geheel anders ligt het natuurlijk, als kinderen van hun ouders/familie worden ontvoerd.

    Wat 'de internationaal geldige redenen' om een buurland deels of geheel infiltreren of bezetten betreft: met betrekking tot de inval van Rusland in Oekraïne zijn de meningen in de wereld nu eenmaal verdeeld.

    'Geen van de historische misdaden kan een verontschuldiging zijn voor recente misdaden'?

    Prachtige theorie, maar ook hier leert de hele wereldgeschiedenis in het groot en in het klein ons weer, dat de realiteit van oog om oog, tand om tand nog steeds volledig overheerst, en dat 'vergeving' een zeldzaamheid is.

    Dus waarom de ogen sluiten voor de realiteit, heel hard allerlei idealen roeptoeteren en de realiteit veroordelen?

    Over luchtschip ben ik het niet met je eens, maar uit mijn postings aan deze persoon zul je dat al wel hebben begrepen :-)
  12. forum rang 6 marique 14 augustus 2023 10:37
    quote:

    josti5 schreef op 14 augustus 2023 09:59:

    (...)
    'Geen van de historische misdaden kan een verontschuldiging zijn voor recente misdaden'?
    Prachtige theorie, maar ook hier leert de hele wereldgeschiedenis in het groot en in het klein ons weer, dat de realiteit van oog om oog, tand om tand nog steeds volledig overheerst, en dat 'vergeving' een zeldzaamheid is.
    Dus waarom de ogen sluiten voor de realiteit, heel hard allerlei idealen roeptoeteren en de realiteit veroordelen?
    (...)
    Er is een verschil tussen
    - weten dat de wereld niet deugt en desondanks proberen er het beste van te maken
    en
    - weten dat de wereld niet deugt en gebruik maken van het niet deugen.

    Ook dit mag je van mij best een mooie theorie noemen.
  13. Heupie van Salland 14 augustus 2023 10:56
    Josti5.
    Jou reactie is iets milder dan 4f uitkraamt, dat lijkt op Medevkisch. 4F is al vele jaren bezig ca 2dagen/week (of full-time) op IEX denigrerend te posten. Daar ben ik mee klaar.
    Open deur : Sovjet Unie is door eigen falen gefailleerd. Volkeren die onder de knoet zaten en de hiërarchie beu, zijn toen geheel vrijwillig afgesplitst en maakten vanaf toen best een ontwikkeling door. Zonder oorlogsgeweld, met ieders instemming. (Ik kom vanaf 1985 (voor de wende) nog steeds vrij veel in enkele voormalige Oostblok landen en de bevolking is beschaafder geworden en veel blijer dan onder de SU). Oekraine is gewoon een internationaal erkend land en niet oorlogszuchtig. Als bv Oekraine niet bestaat dan bestaat Rusland ook niet want ze hebben illegaal de SU voortgezet. En inderdaad hanteren meerdere leiders het "oog om oog, tand om tand" systeem. Maar of dat gedoogd of zelfs opgehemeld dient te worden ? Hopelijk zijn er ook leiders en posters die de wereld willen verbeteren en veranderen.
    Verder hoop ik dat to-the-point posters info blijven verschaffen.
  14. putbruy10 14 augustus 2023 10:56
    quote:

    Bowski schreef op 14 augustus 2023 02:04:

    Necrologie van een reus op lemen voeten: Oekraïne
    historiek.net/necrologie-van-een-reus...

    Studeer er maar eens op.
    Citaatje: ‘Oekraïne bestaat niet, heeft nooit bestaan en zal nooit bestaan’, zei een Poolse parlementariër in de jaren dertig van de vorige eeuw.

    Putin zei onlangs hetzelfde.

    Misschien zal Oekraine ooit wel bestaan, maar 'tzal een lang gevecht worden temidden van zoveel belanghebbenden.
    Ik heb het hélé artikel gelezen en het toont duidelijk het Russische imperialisme aan tov Oekraïne
  15. forum rang 8 GakGak 14 augustus 2023 11:05
    ¨Geen van de historische misdaden kan een verontschuldiging zijn voor recente misdaden'?
    Prachtige theorie, maar ook hier leert de hele wereldgeschiedenis in het groot en in het klein ons weer, dat de realiteit van oog om oog, tand om tand nog steeds volledig overheerst, en dat 'vergeving' een zeldzaamheid is¨
    ........................

    Er valt niks te vergoelijken, uit te leggen of te verklaren adhv oude feiten.
    Zoals de massale misdaden van Stalin, het ordinaire landjepik in 1939 waarbij Finland werd aangevallen, niet omdat
    Finland een probleem was of een ´niet bestaande souvereine staat´ maar gewoon omdat het kon.

    Paljas poetin verklaart historische rechten te hebben en die zijn naar believen uit zijn historische duim gezogen.
    De Georgiers weten er alles van.
    De Krimbewoners idem.
    Alle bewoners aan de oostflank en zuidgrens van Oekraine lopen levensgevaar.
    Landinwaartse kan elke Oekrainer een raket op zijn kop krijgen en nadat de hulptroepen toesnellen komt er
    vaak nog een tweede.

    Zeker voor 10 a 20 jaar toekomstig onderzoek en vervolging op het gebied van oorlogsmisdaden.
    ...

    Maar ja, je kunt ook de nadruk leggen op het feit dat Oekraine de brutaliteit heeft om ook eens een
    clusterbommetje te gooien.
    Net als de hypocriete Russische media en bobo´s de oorlogsmisdaden van Oekraine vermelden door drones richting
    hun heilstaat te sturen of zich te verdedigen, de brutaliteit alleen al....
  16. forum rang 7 Beur 14 augustus 2023 11:33
    quote:

    josti5 schreef op 14 augustus 2023 09:59:

    [...]

    Prachtige theorie, maar ook hier leert de hele wereldgeschiedenis in het groot en in het klein ons weer, dat de realiteit van oog om oog, tand om tand nog steeds volledig overheerst, en dat 'vergeving' een zeldzaamheid is.

    Dus waarom de ogen sluiten voor de realiteit, heel hard allerlei idealen roeptoeteren en de realiteit veroordelen?

    Pardon? Rusland sloot brutaal haar ogen voor een bestaande en wettige realiteit en die was dat Oekraïne in 1991 een soevereine staat werd, inclusief De Krim en de Donbas, en wil met een over historie roeptoeterende Putin die wettige realiteit met geweld veranderen.
    Een andere realiteit is dat vrijheid prominent onderdeel uitmaakt van het pakket waarden dat door volkeren gezien wordt als hoogste goed op aarde en dat minstens 90% van de Oekraïnse bevolking geen onderdeel wil uitmaken van Rusland, dit zou ervaren als een verlies van vrijheid.
    Maar als Rusland de ogen sluit voor de bestaande en wettige realiteit, die met voeten treedt, een ander land binnenvalt en de vrijheid van de bevolking aldaar wil kapen, is het volgens de opportunistisch redenerende en plotseling vrede en verdraagzaamheid predikende Josti's en FFFF's van deze wereld voor iedereen beter als de bevolking van dat land deze nieuwe "realiteit" maar gewoon accepteert.

    Ik citeer maar weer eens H.M. van Randwijk:

    "Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht."
  17. forum rang 9 josti5 14 augustus 2023 11:34
    quote:

    Heupie van Salland schreef op 14 augustus 2023 10:56:

    Josti5.
    Jou reactie is iets milder dan 4f uitkraamt, dat lijkt op Medevkisch. 4F is al vele jaren bezig ca 2dagen/week (of full-time) op IEX denigrerend te posten. Daar ben ik mee klaar.
    Open deur : Sovjet Unie is door eigen falen gefailleerd. Volkeren die onder de knoet zaten en de hiërarchie beu, zijn toen geheel vrijwillig afgesplitst en maakten vanaf toen best een ontwikkeling door. Zonder oorlogsgeweld, met ieders instemming. (Ik kom vanaf 1985 (voor de wende) nog steeds vrij veel in enkele voormalige Oostblok landen en de bevolking is beschaafder geworden en veel blijer dan onder de SU). Oekraine is gewoon een internationaal erkend land en niet oorlogszuchtig. Als bv Oekraine niet bestaat dan bestaat Rusland ook niet want ze hebben illegaal de SU voortgezet. En inderdaad hanteren meerdere leiders het "oog om oog, tand om tand" systeem. Maar of dat gedoogd of zelfs opgehemeld dient te worden ? Hopelijk zijn er ook leiders en posters die de wereld willen verbeteren en veranderen.
    Verder hoop ik dat to-the-point posters info blijven verschaffen.
    Waarom die eenzijdige verontwaardiging tegen ffff?

    Al gelezen, wat hier zoal door 'correct' wordt gepost?

    Daarmee ben ik nu weer klaar, en kom hier nog nauwelijks, laat staan met info.

    Het kleine clubje 'correct', dat hier de geelblauwe vlag heeft geplaatst, valt in het niet bij veel grotere sites, waar 'wél' een realistische blik op het (ja: het is en blijft afschuwelijk, onnodig, levens- en geldverspilling) hele gebeuren mogelijk én toegestaan is.

    Ter illustratie: waar een hier geplaatste bijdrage pek en veren oplevert, levert diezelfde bijdrage elders bijna 300 aanbevelingen op...

    Iets vinden van al die afschuwelijkheden kost alleen maar energie, en er wordt geen kogel of granaat minder om verschoten.

    Ik noem het maar een vorm van 'geestelijke zelfbevrediging'.
  18. forum rang 9 josti5 14 augustus 2023 11:41
    quote:

    Beur schreef op 14 augustus 2023 11:33:

    [...]Pardon? Rusland sloot brutaal haar ogen voor een bestaande en wettige realiteit en die was dat Oekraïne in 1991 een soevereine staat werd, inclusief De Krim en de Donbas, en wil met een over historie roeptoeterende Putin die wettige realiteit met geweld veranderen.
    Een andere realiteit is dat vrijheid prominent onderdeel uitmaakt van het pakket waarden dat door volkeren gezien wordt als hoogste goed op aarde en dat minstens 90% van de Oekraïnse bevolking geen onderdeel wil uitmaken van Rusland, dit zou ervaren als een verlies van vrijheid.
    Maar als Rusland de ogen sluit voor de bestaande en wettige realiteit, die met voeten treedt, een ander land binnenvalt en de vrijheid van de bevolking aldaar wil kapen, is het volgens de opportunistisch redenerende en plotseling vrede en verdraagzaamheid predikende Josti's en FFFF's van deze wereld voor iedereen beter als de bevolking van dat land deze nieuwe "realiteit" maar gewoon accepteert.

    Ik citeer maar weer eens H.M. van Randwijk:

    "Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht."
    -------------
    Beur, je gaat hiermee geheel voorbij aan de inhoud van mijn post, en geeft er bovendien een heel andere uitleg aan.

    Enne: keur je de snelle capitulatie van Nederland na het bombardement op Rotterdam dan óók af, de woorden van van Randwijk indachtig?
63.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 2563 2564 2565 2566 2567 ... 3182 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 -0,39%
EUR/USD 1,0712 +0,01%
FTSE 100 8.121,24 -0,28%
Germany40^ 17.905,20 -0,15%
Gold spot 2.322,96 +1,63%
NY-Nasdaq Composite 15.605,48 -0,33%

Stijgers

Corbion
+2,70%
B&S Gr...
+1,20%
Ahold ...
+1,17%
ForFar...
+1,04%
OCI
+1,00%

Dalers

VIVORY...
-13,94%
EBUSCO...
-5,50%
ACOMO
-4,69%
Air Fr...
-4,29%
Arcadis
-3,88%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links