Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.510 Posts
Pagina: «« 1 ... 2561 2562 2563 2564 2565 ... 3176 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 12 augustus 2023 20:56
    quote:

    luchtschip schreef op 12 augustus 2023 18:47:

    Naar verluidt heeft de AFU ( Oekrainse leger ) een munitiedepot in Radens'k, de bezette regio Kherson, geraakt.

    video 0:02 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/169035...

    kaart Radens'k rechtsonder op 16 km van de Dnjepr rivier --Oekrainers hebben een bruggenhoofd geslagen bij de Antonovski brug ( links boven ) en zijn ook de rivier overgestoken naar Russisch gebied bij Kozachi Laheri ( rechts boven )

    www.google.com/maps/d/edit?mid=1_DIx2...
    Een militaire basis in Radens'k werd getroffen.

    video 0:38 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/169040...
  2. forum rang 6 benbelegger 12 augustus 2023 21:03
    Een gesprek met Zelensky's veiligheidsadviseur , Michail Podoljak.

    Een gedeelte daaruit:

    "Maar Poetins reputatie is compleet tenietgedaan, hij is als leider uitgerangeerd, niet alleen op mondiaal, maar ook op regionaal niveau. En Oekraïne heeft zich ontpopt tot een onverzettelijk land met goede kansen om een conventionele oorlog te winnen. Dat zijn allemaal heel andere uitdagingen voor de Russische politieke elites, ze waren er gewoon fysiek nog niet aan toe.

    'We zijn op grote schaal bezig via informele kanalen het Russische politieke speelveld in kaart te brengen'
    Ja, er zijn groepen samenzweerders, maar ze vertrouwen elkaar niet. En het resultaat is een situatie waarin iedereen met zo min mogelijk risico voor zichzelf een einde wil maken aan de oorlog, en tegelijkertijd vertrouwen ze elkaar niet omdat ze prakkiseren over hoe ze elkaar kunnen beschuldigen van deelname aan de oorlog, of van het intomen of het bedenken van de oorlog.

    De afgelopen jaren zijn de Russische elites gewend geraakt aan een trage levensstijl waarin geen beslissingen genomen hoefden te worden. Ze gingen ervanuit dat het ontbreken van een civil society in Rusland nog decennialang zou voortduren. Het politieke leven was geleidelijk aan het afsterven, er was hoegenaamd geen concurrerende politiek, Doema en regering vertoonden een kadaverdiscipline. De elite was dus nergens op voorbereid, ze deden alles ad hoc. Daarom kan ik nog onmogelijk zeggen dat er concrete voorstellen worden gedaan, maar we praten natuurlijk wel met de mensen die ons van informatie voorzien.'

    Dus jullie hebben informanten binnen de Russische elite?

    'Ja, we hebben veel informanten, en het zijn er heel wat meer geworden het laatste half jaar. Poetin had namelijk in informele gesprekken beloofd dat hij met zijn superieure technologie snel korte metten zou maken met Oekraïne door de stadscentra en de energie-infrastructuur aan te vallen met kruisraketten of met ballistische en hypersonische raketten. Hij had ze beloofd dat Oekraïne door de knieën zou gaan.

    'In het voorjaar begon het aantal Russen uit de elites die bereid zijn informatie met ons te delen te groeien'
    En in het voorjaar, toen bleek dat ook deze technologie niet effectief was, begon het aantal vertegenwoordigers van de Russische elites die bereid zijn informatie met ons te delen te groeien, en dat zijn dan zowel mensen uit het machtsapparaat [leger, politie en veiligheidsdiensten, vert.] als uit de economische sector. Ik zal geen namen noemen – die mannen zetten zich oprecht in voor Oekraïne. Maar geloof me, we hebben toegang tot informatie op diverse niveaus. Het is dan ook vrij eenvoudig opereren als je begrijpt wat er gebeurt in Poetins kring van vertrouwelingen en in kringen die wat verder van hem af staan. Het geeft een duidelijk inzicht in de aard van de mentaliteitsomslag die menigeen nu doormaakt."

    www.raamoprusland.nl/dossiers/oekrain...
    .
  3. r66 13 augustus 2023 00:35
    quote:

    Blik dekkende afbijt schreef op 12 augustus 2023 23:56:

    Hier schrik ik wel van.
    www.nu.nl/302054/video/kinderen-duike...
    Ok,
    dat verrast mij dan dat je daar van schrikt. Er wordt al enige tijd oorlog daar gevoerd. Ook wij als geciviliseerde westerse beschaving hebben aardig wat bomtapijtjes neergelegd, oeps ook nog 2 atoombommen. Een oorlog is een drama.
  4. forum rang 8 het zwaard 13 augustus 2023 08:10
    Zelensky bedankt Nederland en Duitsland voor oorlogssteun
    De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdagavond in zijn dagelijkse videoboodschap Nederland bedankt voor de steun aan zijn land in de oorlog met Rusland. "Over het algemeen is Nederland een van de leiders op het gebied van defensiesamenwerking met Oekraïne, op het gebied van politieke samenwerking", aldus Zelensky.
    De Nederlandse steun, die onder meer bestaat uit de levering van wapens, de opleiding van Oekraïense soldaten en uit humanitaire hulp, helpt volgens hem "echt levens te redden". "Ik dank het Nederlandse volk daarvoor. Dank jullie allemaal. Mark (de Nederlandse aftredende premier Mark Rutte, nvdr.), bedankt."

    Zelensky bedankte ook Duitsland, dat afgelopen week twee extra Patriot-luchtafweersystemen naar Oekraïne stuurde.
  5. forum rang 6 benbelegger 13 augustus 2023 09:13
    quote:

    r66 schreef op 13 augustus 2023 00:35:

    [...]

    Ok,
    dat verrast mij dan dat je daar van schrikt. Er wordt al enige tijd oorlog daar gevoerd. Ook wij als geciviliseerde westerse beschaving hebben aardig wat bomtapijtjes neergelegd, oeps ook nog 2 atoombommen. Een oorlog is een drama.
    Ja, het wordt tijd dat wij als zijnde een geciviliceerde westerse beschaving, 2 mannetjes, wonende in Rusland, van de top van de apenrots verwijderen.

    Zodat er een beschaafde euraziatische samenleving komt.
    .
  6. JanGerrits 13 augustus 2023 10:07
    quote:

    r66 schreef op 13 augustus 2023 00:35:

    [...]

    Ok,
    dat verrast mij dan dat je daar van schrikt. Er wordt al enige tijd oorlog daar gevoerd. Ook wij als geciviliseerde westerse beschaving hebben aardig wat bomtapijtjes neergelegd, oeps ook nog 2 atoombommen. Een oorlog is een drama.
    Whatabout 1945..
    Ja, oorlog is een drama. Maar het gaat nu over de oorlog die Rusland voert in Oekraïne.
  7. forum rang 6 Fender bass 13 augustus 2023 10:28
    Nog maar van 1 juni jl, onderstaande nuances van 4xf.
    De agressor voert kinderen weg, maar het is goedbedoeld van Putin, want oorlogsgebied.

    quote:

    ffff schreef op 1 juni 2023 21:40:

    Luchtschip,

    Zoals ik al vaker heb opgemerkt, vind ik keer op keer dat jij regelmatig zo ontzettend doordraaft.
    Waarom?

    Bij genocide heb ik nog altijd het beeld van het vermoorden van mensen, van rassen, van nationaliteiten.

    Voor zover ik het nieuws volgt is er niet één kind vermoord, dit in tegenstelling tot de concentratiekampen of het lot van Armeniers.

    Het grappige is dat het enige verslag dat ik van een " ontvoerd" Oekraiens meisje op tv heb gezien, een echte rebelse blaag van een puber van ongeveer 15 jaar, die zelf naar Rusland was meegegaan, maar daar niet naar haar zin werd behandeld en toen zelf weer is teruggekomen naar Oekraine. Maar wel een rare puber.

    De andere kinderen kun je geforceerde verhuizing bij voorstellen, maar met wat goede juridische bijstand, te verdedigen als weghalen van kinderen uit gevaarlijk oorlogsgebied. Dus in mijn ogen hooguit wat geforceerd wegvoeren van kinderen naar in Poetins ogen het juiste kamp. Maar d'r wordt niemand vermoord. Dus waarom dan dat gebruik van de term genocide?

    Vraag is serieus bedoeld omdat ik ECHT vind dat jij zo vaak doordraaft in je haat tegen Putin.

    Peter
  8. mjmj 13 augustus 2023 10:38
    Walgelijke formulering: "De andere kinderen kun je geforceerde verhuizing bij voorstellen, maar met wat goede juridische bijstand, te verdedigen als weghalen van kinderen uit gevaarlijk oorlogsgebied. Dus in mijn ogen hooguit wat geforceerd wegvoeren van kinderen naar in Poetins ogen het juiste kamp".

    Dit nieuwsbericht dateert uit maart van dit jaar:
    Rechters van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag hebben een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Russische president Vladimir Poetin. Volgens de rechters is Poetin persoonlijk verantwoordelijk voor ontvoering en gedwongen deportatie van Oekraïense kinderen naar Rusland, een oorlogsmisdaad volgens het internationaal recht.

    Volgens de VN zijn sinds de Russische invasie van 24 februari 2022 vele honderden kinderen uit door Rusland bezette gebieden weggevoerd, voor het merendeel uit weeshuizen en tehuizen. Volgens de Oekraïense autoriteiten gaat het in totaal over ruim 16.000 kinderen. Ook tegen Poetins commissaris voor de rechten van het kind, Maria Aleksyivna Lvova-Belova, is een arrestatiebevel uitgevaardigd.
  9. Heupie van Salland 13 augustus 2023 11:43
    [quote alias=Fender bass id=14949718 date=202308131028]
    Nog maar van 1 juni jl, onderstaande nuances van 4xf.
    De agressor voert kinderen weg, maar het is goedbedoeld van Putin, want oorlogsgebied.

    Het betreffende citaat van ene Peter ofwel ffff is werkelijk absurd. De door Putin gestolen kinderen kinderen krijgen een Russisch paspoort, worden Russisch gebrainwassed etc. Dus die komen nooit weer terug bij hun ouders. Een zéér zwaar en groot misdrijf. Verder worden de Oekrainers - die geen Russisch paspoort accepteren - uit hun woningen gejaagd en ingenomen door Russen. Die vervolgens in een referendum kiezen voor Rusland. Ik vind dat ffff erg grof het gebeuren nuanceert, over de grens, desinfo, etc. Ik las op andere sits wel eens iets van ffff, maar dat is afgelopen.
  10. forum rang 6 Fender bass 13 augustus 2023 12:10
    quote:

    Blik dekkende afbijt schreef op 12 augustus 2023 23:56:

    Hier schrik ik wel van.
    www.nu.nl/302054/video/kinderen-duike...
    Ik kijk die filmpjes bij voorkeur niet. Het komt zo duidelijk tot leven wat er gebeurt.

    Maar denk dat ik snap wat bedoelt. Ik had dat heel sterk bij het zien van de documentairefilm 'They shall not grow old' met ingekleurde beelden van de Eerste Wereldoorlog.
    Van afstandelijke geschiedschrijving en vage zwartwitfoto's wordt dat dan heel invoelbaar.

    Een tip, die film.
  11. forum rang 6 pakman 13 augustus 2023 12:58
    quote:

    torro schreef op 13 augustus 2023 12:44:

    Een ding is mij duidelijk waarom ik altijd zon hekel heb aan oorlogsfilms of geweld in het algemeen. Geweld roept geweld op!!!
    En een ding is wel zeker er is weinig of geen respect meer voor de politie,etc.
    politiegeweld is de schuld van te LAGE straffen cq Hotel verblijven...somber dit naar Water en brood geen tv /computer etc maar boek om te lezen en laten werken , gaatjes graven en met zand ander gat weer vullen, hebben de PIW ers s'nachts ook rust want ze zullen slapen als Roosjes .
  12. Joost_K 13 augustus 2023 13:59
    quote:

    pakman schreef op 13 augustus 2023 12:58:

    [...]

    politiegeweld is de schuld van te LAGE straffen cq Hotel verblijven...somber dit naar Water en brood geen tv /computer etc maar boek om te lezen en laten werken , gaatjes graven en met zand ander gat weer vullen, hebben de PIW ers s'nachts ook rust want ze zullen slapen als Roosjes .
    Citation needed.
  13. forum rang 9 josti5 13 augustus 2023 14:52
    quote:

    Goedekans schreef op 12 augustus 2023 14:20:

    [...]

    Als ik jou was zou ik het verhaal van Kees Schuyt nog een paar keer goed beluisteren.
    Misschien dat je dan echt begrijpt wat hij vertelt.
    (...)
    De essentie van Schuyt:

    'tolerantie is het onderdrukken van de neiging, anderen te onderdrukken'.

    Dat heb ik na één keer goed beluisteren al begrepen.

    Met deze uitspraak zou het clubje hier eens een nachtje moeten slapen; hopelijk worden sommigen dan 'verlicht' wakker, en zijn zich bewust geworden van waarmee zij hier in feite bezig zijn.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 augustus 2023 16:10
    Column: steun aan Oekraïne beste investering ooit!

    Teeuwe Mevissen
    1 uur geledenin Financieel

    De vraag die alle beleggers en investeerders bezighoudt: Wat is de beste investering die ik op dit moment kan doen? Geen eenvoudige vraag en toch meen ik het antwoord te hebben. Niet zozeer vanuit het oogpunt van de individuele belegger of investeerder, maar vanuit het collectief.

    Elk jaar aan het begin van de maand mei staan we stil bij hen die zijn gevallen gedurende alle oorlogen sinds de Tweede Wereldoorlog. Een dag daarna vieren ‘we’ onze vrijheid. En ook al wordt er tijdens deze herdenkingsdagen dikwijls gesteld dat vrijheid niet gratis is, onze bestuurders hebben de afgelopen decennia zo hard bezuinigd op defensie dat deze haar kerntaken niet meer fatsoenlijk kan uitvoeren. Blijkbaar heeft men wel gedacht dat het gratis zou kunnen.
    Land of the free and the home of the brave?

    Zo blijkt bijvoorbeeld dat het draagvlak voor de omvangrijke steun die Amerika op dit moment biedt aan Oekraïne onder de Amerikaanse bevolking af te nemen. Ook in Europa en eigen land wordt het belang van omvangrijke militaire steun aan Oekraïne soms in twijfel getrokken. Dit is mijns inziens een gevaarlijke ontwikkeling. Als het Westen Oekraïne laat vallen dan heeft dit buitengewoon ernstige consequenties.
    Niet steunen heeft geopolitieke consequenties

    De geloofwaardigheid van het Westen staat op het spel. Want waarom zouden andere landen in de wereld nog toenadering zoeken tot het Westen als ze zien dat wanneer het moeilijk wordt het Westen je laat vallen als een baksteen? Je verliest ook een afschrikwekkende werking: wat weerhoudt andere autoritaire regimes van het inlijven van andere landen en het herschrijven van grenzen voor eigen gewin, als er geen repercussies zijn? En wat zegt het over de Westerse normen en waarden – waar we dikwijls prat op gaan – als we niet bereid zijn om deze waar nodig met militaire steun te waarborgen?

    Wanneer we zouden stoppen met het steunen van Oekraïne dan betekent dit ook aanhoudende problemen wat betreft energie en -voedselvoorziening. We zien nu al de grote consequenties van het opzeggen van de graanovereenkomst en de economische oorlogsvoering van Rusland. Het stoppen van steun zou Rusland ook kunnen sterken in hun ambities om een grotere rol te spelen in Afrika. Dit zal impact hebben op andere grondstoffen die het Westen nodig heeft voor bijvoorbeeld de energietransitie.
    Eigenbelang

    Uit bovenstaande blijkt dat het steunen van Oekraïne voor een aanzienlijk deel ook in ons eigen belang is, zowel om veiligheid in Europa te waarborgen als onze economische belangen te verdedigen. De prijs die Oekraïne betaalt, is veel hoger en van een compleet andere orde. Het Westen is daarbij gebaat bij een duidelijk geformuleerd einddoel. Steunen zo lang als nodig is, is geen goede strategie en meer een middel dan een doelstelling.
    Kom met een concrete doelstelling

    Het Westen zal dus duidelijk moeten maken dat het doel is dat Rusland zich uit alle bezette gebieden terugtrekt. Dit doel kan ook een einde maken aan de misplaatste discussies over welke wapensystemen wel of niet te leveren. Lever Oekraïne (onder bepaalde voorwaarden) alle conventionele wapensystemen die het nodig heeft. Het Westen moet zich realiseren dat het te maken heeft met een regime dat alleen de taal van geweld en intimidatie lijkt te spreken. Het militair steunen van Oekraïne is hiervoor hét aangewezen middel.

    Want het mag duidelijk zijn dat Ruslands imperialistische ambities niet ophouden bij Oekraïne. En dan hebben we het al snel over NAVO-gebied. Een direct conflict tussen NAVO en Rusland heeft een veel hoger prijskaartje. Het steunen van Oekraïne is wat mij betreft dus op dit moment de beste investering ooit!

    Teeuwe Mevissen is senior macrostrateeg bij RaboResearch. Reageren? Mail naar vragen@dft.nl. En lees hieronder zijn eerdere columns terug:
63.510 Posts
Pagina: «« 1 ... 2561 2562 2563 2564 2565 ... 3176 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 -0,34%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links