Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,090 30 apr 2024 17:35
  • +0,050 (+0,33%) Dagrange 14,860 - 15,150
  • 2.684.494 Gem. (3M) 3,6M

ABN AMRO - 2023

11.106 Posts
Pagina: «« 1 ... 250 251 252 253 254 ... 556 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 9 augustus 2023 09:53
    Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel ABN AMRO

    Naar 17,50 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft woensdag het koersdoel voor ABN AMRO verhoogd van 17,00 naar 17,50 euro met een onveranderd Accumuleren advies.

    Volgens de analisten waren er niet al te grote verrassingen woensdag bij de winst en de nettorentebaten waren in lijn met de verwachtingen. "Maar de solide meevaller bij de kosten en de betere kostenoutlook voor 2023 zijn duidelijke meevallers", vulde KBC aan.

    ABN AMRO liet de kostenoutlook voor 2024 van 4,7 miljard euro los. "Maar de markt geloofde toch al niet meer in dat cijfer", meent KBC.

    Omdat KBC de taxaties voor de kosten en voorzieningen voor slechte leningen verlaagde, was er ruimte om het koersdoel te verhogen.

    Het aandeel ABN AMRO noteert woensdag 1,8 procent lager op 14,45 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 4 ChrisOfWallstreet 9 augustus 2023 09:59
    quote:

    Realistisch observeren schreef op 9 augustus 2023 09:55:

    In de USA was er wel een koper gisteren avond aangezien ING 3% steeg??
    De daling wordt ingezet door de grote jongens.
    Het enige wat wij kunnen doen is daar op anticiperen, lees profiteren.
    Ze willen jullie eerst bespelen. Als het vandaag steeg naar 16 euro had iedereen verkocht en dat was opvallend. Dus gaat men verder shorten vandaag. Wellicht tegen volgende week op ex dividend dat de koers naar de 16 gaat.
  3. forum rang 8 Calendar 9 augustus 2023 10:13
    Gewoon teleurstelling in de markt omdat het kostendoel is losgelaten en vooral dat er nog geen aandeleninkoop is aangekondigd. Grote jongens die daar op speculeerden willen er nu weer uit. Dat gaat de koers een paar dagen drukken.

    Daarna gaat men weer met een fundamentele blik naar ABN kijken. Straks stijgt de koers weer omdat iedereen dat dividend wil binnen harken.
  4. [verwijderd] 9 augustus 2023 10:13
    quote:

    HAMMER 51 schreef op 9 augustus 2023 09:31:

    Sorry is allemaal één corruptie.
    Ik ben vandaag weer even terug op dit forum maar ik zie dat er aan jouw posten niets is veranderd Hammer 51. Altijd een 'corrupte bende' volgens jou. Jij moet toch wel bijna van dit soort ergernissen houden dat je dit steeds opzoekt.
  5. forum rang 8 Calendar 9 augustus 2023 10:19
    quote:

    Mika schreef op 9 augustus 2023 10:13:

    [...]
    Ik ben vandaag weer even terug op dit forum maar ik zie dat er aan jouw posten niets is veranderd Hammer 51. Altijd een 'corrupte bende' volgens jou. Jij moet toch wel bijna van dit soort ergernissen houden dat je dit steeds opzoekt.
    Omdat Hammer precies weet hoe de nephandel werkt (incl. de dagen, tijdstippen en prijzen) stel ik voor dat hij zijn oneindige wijsheid met ons deelt.

    Dus vanaf maandag as. post hij iedere dag 's ochtends zijn voorspellingen (of moet ik beter zeggen: feiten).
    Wij handelen hierna in de nephandel, en na een paar weken zijn we allemaal stinkend rijk.
  6. forum rang 6 MIDAS 9 augustus 2023 10:33
    Wie eerlijk is moet gewoon toegeven dat abn amro een aandeel is met veel hoop in maar weinig tot geen levering.
    Cost/income veels te hoog kijk maar naar ing als concurrent.
    De fundamenten staan niet goed en zo ook het aandeel dat is de waarheid.
    Als de koers met deze winsten en geen recessie niet beter kan dan 14.50eur dan is er iets mis.
    In de sportwereld wordt je dan vervangen en dat gebeurt ook bij aandelen en daarom veel verkopen en overstap naar andere en betere aandelen.
  7. [verwijderd] 9 augustus 2023 10:34
    quote:

    Calendar schreef op 9 augustus 2023 10:19:

    [...]

    Omdat Hammer precies weet hoe de nephandel werkt (incl. de dagen, tijdstippen en prijzen) stel ik voor dat hij zijn oneindige wijsheid met ons deelt.

    Dus vanaf maandag as. post hij iedere dag 's ochtends zijn voorspellingen (of moet ik beter zeggen: feiten).
    Wij handelen hierna in de nephandel, en na een paar weken zijn we allemaal stinkend rijk.
    Goed idee Calender. Ik vond het al wat egoïstisch dat hij dit niet van te voren met ons deelt.
  8. forum rang 4 Mr. Fleming 9 augustus 2023 10:44
    Even aangekeken, de interpretatie van de cijfers en wat er precies instond. en abn idd lager ondanks een 400 a 500 miljoen meer winst dan verwacht.

    Het is heel simpel. Swaak is een maroniet van het kabinet!
    Doet precies wat hem opgedragen is en dat is zo veel mogelijk geld op de balans van ABN vasthouden, om zo ABN rijp te maken voor een overname van BNP Paribas..

    Swaak is zich ook dan een hoedje geschrokken toen hij 850 miljoen marge aan moest gaan kondigen als kwartaal resultaat. De aandeelhouders zouden maar zo een dividend verhoging verwachten of een superdividen of een aankondiging van een eigen aandelen inkoopprogramma..

    Hoe voorkomen we dat al die gratis honderden miljoenen wegvloeien uit de Staatsruif, euh, herstel, de ABN-balans..?

    Nou, heel simpel, we kondigen vooral geen eigen aandelen inkoopprogramma aan (nog) in Q3 zal die wel een keer moeten..
    En we drukken de 400 miljoen extra winst met zogenaamde extra kosten van RaRa, hoe kan het? Precies ook die 400 miljoen extra winst..
    We nemen 2 delen inflatie, een beetje extra aml-kosten(witwascontrole moet van staat) kosten. We schudden een keer en we geven er een goede
    klap op. En ziehier: precies exact de de kosten die we nodig hebben om deover winsten te drukken, worden even via een boekhoudkundige trucks weggeboekt. En klaar is lees!

    Vadertje Staat heeft Swaak niet voor niets bij een account kantoor weggeplukt. Beetje creatief boekhouden was nodig in de toekomst. Heeft NLFI goed ingeschat..

    Dus vandaag met als gevolg voor de zittende aandeelhouders: een klein miljard kwartaal winst en een koersdaling, op aankondiging voor de aandeelhouder een minimale verhoging van het interimdividend en verder niets! Het slaat in feite nergens op. Deze hele charade is bedoeld om ABN nog vetter te mesten als overname bruid en nergens anders voor..

    Ik denk dat ABN met de huidige TIER-1 ratio’s nu zo’n beetje een 10 á 12 miljard vrije cash op de balans heeft staan. Allemaal vastgehouden voor BNP P. Als bruidsschat..

    Maar wat Swaak en de NLFI vergeten is dat ABN zo natuurlijk niet op eigen kracht kan stijgen.. als je ook nog nieuwe instappers wil aantrekken, zul je toch wat meer moeten bieden.. Ook shorters kennen dit principe en dat is de reden dat wel dalen vandaag.. Nogmaals dit gaat nergens meer over en slaat nergens meer op..

    Ergo: Swaak heeft de Q-cijfers gemist en heeft weer een smet op zijn blazoen erbij gekregen.. Deze waardeloze, krachteloze slappe zak CEO zit er maar met 1 bedoeling: en dat is voor de staat, de NLFI, op de winkel passen en zo zuinig mogelijk zijn naar de zittende aandeelhouders. Die bestaan amper voor hem..

    Ik heb er als ABN AMRO aandeelhouder genoeg van! Zelf een aap had met deze Q-cijfers een homerun kunnen en moeten maken. En Swaak mist wéér!

    Weg met Swaak!
    (VEB met Class action Lawsuit en misschien Ondernemerskamer of AFM zelfs, kom er maar in!)

    Enige voordelen zijn dan nog dat als er weer een eigen aandeleninkoop programma komt, ABN wel meer aandelen op lagere koersen kan inkopen, als schrale troost, heb je weer een paar centjes meer dividend per aandeel op jaarbasis en bij elke euro extra onnodig vastgehouden geld, zal de balans steeds meer aanzwellen, totdat BNP P helemaal ABN in feite voor niets kan inkopen, zonder risico, op 23.5…

    Nogmaals: dit gaat helemaal nergens meer over! Wat Swaak doet en de koersontwikkeling. Dit ligt er zo verschrikkelijk dik bovenop, wat hier gebeurd, ik denk dat het serieus nu afwachten is op de eerste rechtszaken en dus Class Action Lawsuits van de grootaandeelhouders..

    Weg met Staatsfarizeeër Swaak!!
  9. Digit 9 augustus 2023 11:26
    (CercleFinance.com) - ABN Amro has reported better-than-expected Q2 net profit on Wednesday, although its credit business disappointed investors, despite rising interest rates.

    The Dutch bank's net profit climbed 66% to E870m in the three months to end-June, compared with E523m a year ago, also beating the consensus of E570m.

    Net interest income (NII), which measures the bank's remuneration earned on loans granted to its customers, was E1.6bn, compared with E1.3bn a year earlier.

    However, this figure was barely in line with market forecasts, a disappointment sanctioned in the market, with the share down 3% in early trading in Amsterdam.

    In another setback, the group said that it no longer expected to achieve its cost target of E4.7bn for 2024, due to recent investments, inflationary pressures and the payment of the fine linked to its anti-money laundering failings
  10. forum rang 10 voda 9 augustus 2023 11:55
    quote:

    bedoekt schreef op 9 augustus 2023 11:12:

    Zijn er al meer koersdoelverhogingen gesignaleerd?
    Koersdoel ABN AMRO verhoogd

    Categorie: Analyse en Advies, Redactioneel
    Door Martin Crum op woensdag 9 augustus 2023

    Herhaling van zetten van beleggersgedrag

    ABN AMRO: HOLD KOERS: €14,45 KOERSDOEL: €15,50 UPSIDE: 7%

    Samenvatting:

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/778721/Ko...
11.106 Posts
Pagina: «« 1 ... 250 251 252 253 254 ... 556 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links