Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 26,760 30 apr 2024 13:56
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 26,680 - 26,940
  • 13.465 Gem. (3M) 82K

Galapagos Stoffels era

2.524 Posts
Pagina: «« 1 ... 96 97 98 99 100 ... 127 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 juli 2023 08:42
    quote:

    4finance schreef op 27 juli 2023 21:36:

    [...]De inkomsten van Jyseleca kelderen ook vanwege de bijwerkingen.
    De weg hier is nog heel lang met ongetwijfeld vele tegenslagen.
    Dit is grote nonsens: First quarter 2023 financial highlights:

    Jyseleca® net sales of €26.7 million (+85% versus Q1 ’22)
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 juli 2023 08:43
    Jyseleca® (filgotinib) (JAK1)
    We continued rolling out Jyseleca® in Europe in RA and UC. The medicine is now available to more than 18,000 patients and reimbursed for RA and UC in 16 countries. Sobi, our distribution and commercialization partner in Eastern and Central Europe, Portugal, Greece, and the Baltic countries, launched Jyseleca® in RA in Czech Republic and Portugal, and in UC in Czech Republic.
    The European Commission approved the recommendation of the Pharmaceutical Risk Assessment Committee (PRAC) to add measures to minimize risks of serious side effects with all JAK inhibitors used for chronic inflammatory disorders.
    We presented new, encouraging data from the SELECTION long-term extension study (SELECTION LTE) in UC which showed that filgotinib 200mg maintained symptomatic remission and health-related quality of life for up to approximately four years. In SELECTION LTE, filgotinib 200mg was well-tolerated and the safety profile was generally consistent with the safety profile observed in previous studies.
    Based on the topline results from the Phase 3 DIVERSITY study of filgotinib in Crohn’s disease (CD), we decided not to submit a Marketing Authorization Application in Europe in this indication.
    Supported by solid efficacy and safety results from the Phase 2 TORTUGA study in patients with AxSpA, we recently dosed the first patients in the pivotal Phase 3 OLINGUITO study in AxSpA. The study is expected to enroll 476 patients across clinical centers in Europe and Asia, with topline results anticipated in the second half of 2025.
  3. Broer Konijn 28 juli 2023 12:56
    Bijwerkingen
    Het antwoord van Stoffels en Huston laat zich samenvatten als: substantiële prijsverlagingen zitten er voorlopig niet in. 'We denken dat de huidige prijsstelling gepast is', zegt Huston. Op korte termijn zijn hoge prijzen volgens de Galapagos-cfo onvermijdelijk, omdat de ontwikkelingskosten van nieuwe celtherapieën 'extreem hoog' zijn.

    Stoffels wijst nog op een ander aspect, een potentieel voordeel van lokale productie van celtherapieën. Hij hoopt namelijk dat CAR-T-therapieën die in ziekenhuizen zijn geproduceerd minder bijwerkingen zullen geven, omdat de T-cellen niet hoeven te worden ingevroren — in de huidige productieprocessen is dat wel nodig. 'Niet invriezen betekent dat we misschien hetzelfde effect kunnen bereiken met minder cellen. En dat zou in principe kunnen leiden tot afname van de soms ernstige bijwerkingen.'

    Over bijwerkingen gesproken. Galapagos heeft tot nu toe één goedgekeurd medicijn op de markt, het reumamiddel Jyseleca. Juist bij dit medicijn is het commerciële perspectief verbleekt door recente waarschuwingen over bijwerkingen. De Europese toezichthouder EMA signaleerde een verhoogde kans op kanker en hart- en vaatziekten bij het gebruik van Jyseleca en vergelijkbare ontstekingsremmers van andere farmabedrijven.

    De waarschuwing kwam niet als een verrassing, zegt Stoffels, en is eigenlijk ook alleen relevant voor oudere patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. 'Jyseleca is een prima medicijn dat een belangrijke rol kan spelen in de behandeling van reuma en andere ontstekingsziektes. Maar dokters zijn nu wat terughoudender met het voorschrijven. Dus de vraag is of deze hele klasse van ontstekingsremmers zich kan herstellen. Dat moet nog blijken.'
  4. Broer Konijn 28 juli 2023 12:56
    Uit FD:

    Interview • 27 juli 09:58
    Galapagos hoopt zich te herpakken met celtherapie tegen kanker
    Thieu Vaessen

    Is er nog toekomst voor het geplaagde biotechbedrijf Galapagos? Zeker wel, betogen topman Paul Stoffels en zijn nieuwe rechterhand Thad Huston. 'Ik dacht: wow, deze aanpak kan een revolutie in een revolutie zijn.'

    In het kort
    Biotechbedrijf Galapagos heeft zijn koers gewijzigd en ontwikkelt nu celtherapieën tegen kanker.
    Nieuwe visie moet een einde maken aan negatieve ondernemingswaarde van Galapagos.
    Snelle prijsverlaging voor celtherapie is niet realistisch, stelt de nieuwe cfo Thad Huston.

    ### Wilt u het artikel delen met iemand zonder account? Schenk het artikel en ontvangers kunnen het artikel direct lezen. U vindt deze mogelijkheid onderaan het artikel en in het deelmenu. We vragen u enkel voor persoonlijk gebruik onze content te kopiëren, om geen inbreuk te maken op onze Algemene Voorwaarden. Vraag eventueel naar onze bedrijfslicenties via klanten@fdmediagroep.nl ###

    Het Amerikaanse onlinetijdschrift Statnews — verplicht leesvoer in de farmaceutische industrie — oordeelde onlangs hard over het Nederlands-Belgische bedrijf. 'Er is volgens Wall Street geen slechtere investering dan biotechbedrijf Galapagos', was de eerste zin van een uitgebreide beschouwing. Het stuk ging vergezeld van een spotprent van ceo Paul Stoffels die een stapel brandende bankbiljetten probeert te blussen.

    Hoon en spot zijn het lot van Galapagos, doordat het bedrijf een negatieve ondernemingswaarde heeft van circa €1,5 mrd. Het betekent dat de waardering op de beurs (circa €2,5 mrd) ver achterblijft bij de grote hoeveelheid kapitaal (€4,0 mrd) die het bedrijf op de bank heeft staan. Bij geen enkel ander beursgenoteerd bedrijf is het verschil zo groot. Het vertrouwen dat Galapagos zich kan herstellen, na een reeks tegenvallers afgelopen jaren, is onder beleggers ongekend laag.

    Om die tekening in Statnews kon hij wel lachen, vertelt Stoffels in het nieuwe gebouw van Galapagos langs de snelweg A44 bij Leiden. Want dat beeld van de brandblusser klopt wel. Stoffels besloot vorig jaar tot een stevige bezuinigingsronde, waardoor de uitgaven dit jaar met €100 mln zijn teruggebracht.

    'Gênant'
    Pijnlijker is de constatering over de negatieve ondernemingswaarde. De lage waardering op de beurs is 'gênant', zegt Stoffels. 'Er is bij beleggers sprake van een grote teleurstelling, omdat Galapagos de verwachtingen uit het verleden niet heeft waargemaakt. We zullen nu dus moeten laten zien dat we in staat zijn medicijnen te ontwikkelen. Dat gaat niet van de ene dag op de andere, maar wat we wel kunnen doen, is: versnellen. En dat zijn we ook aan het doen.'

    De negatieve waardering kan geen reden zijn om bij de pakken neer te zitten, zegt Thad Huston, de nieuwe chief financial officer en chief operating officer van Galapagos, die eveneens is aangeschoven. 'De huidige situatie biedt ook kansen. Galapagos is een heel ander verhaal dan een biotechstart-up. We beschikken over veel kapitaal en gaan op zoek naar mogelijkheden om dat verstandig te investeren.'

    Om het tij te keren, heeft Galapagos zijn strategie radicaal omgegooid. De opvallendste verandering is dat het bedrijf nu sterk inzet op de ontwikkeling van celtherapieën tegen kanker, in de vorm van zogeheten CAR-T's. 'Dit is een revolutionaire technologie. Zoiets zie je maar eens in de 25 jaar', zegt Stoffels. 'We hebben het hier echt over potentiële genezing. De eerste patiënten die met CAR-T's zijn behandeld, hadden een levensverwachting van een paar maanden. Inmiddels leven sommigen van hen al langer dan vijftig maanden en zijn ze nog steeds kankervrij.'

    'Revolutie in een revolutie'
    De technologie is 'zeer complex', constateert Stoffels. Iedere celtherapie wordt op maat gemaakt voor een individuele patiënt, door bij hem of haar witte bloedcellen af te nemen en die vervolgens in een grote fabriek genetisch te modificeren. Het levert versterkte T-cellen op die — na terugplaatsing in de bloedbaan van de patiënt — in staat zijn de kankercellen te vernietigen. Een groot nadeel is dat het hele proces van afnemen, bewerken en terugplaatsen van de T-cellen langer dan een maand kan duren.

    Op zoek naar mogelijkheden om het productieproces te vereenvoudigen, kwam Stoffels in contact met het Nederlandse biotechbedrijf CellPoint. 'Ik had al van ze gehoord, maar toen ik ze bezocht dacht ik: wow, dit kan een revolutie in een revolutie zijn.' Het idee is CAR-T-therapieën niet te produceren in een grote, gecentraliseerde fabriek, maar in afzonderlijke ziekenhuizen. Dat moet gebeuren met behulp van een uniek, gepatenteerd apparaat dat Cell-Point heeft ontwikkeld in samenwerking met het Zwitserse bedrijf Lonza.

    'De horde is hoog'
    Na het bezoek aan CellPoint was de beslissing snel genomen: Galapagos nam het bedrijf uit Leiden over. Maar helaas voor Galapagos is dat besluit niet met gejuich ontvangen. Aandeelhouders en beleggers vragen zich af of toezichthouders ooit akkoord zullen gaan met productie van een celtherapie in afzonderlijke ziekenhuizen. Want hoe denkt Galapagos de kwaliteit te kunnen waarborgen als de therapieën in honderden verschillende ziekenhuizen moeten worden gemaakt?

    'Productie van zo'n therapie in een ziekenhuis, volgens alle geldende kwaliteitseisen, dat is nog nooit gedaan. Dus ja, de horde is heel hoog', zegt Stoffels. 'Maar het is mogelijk. We werken aan een volledig geautomatiseerd systeem in een steriele incubator. De komende twee tot drie jaar willen we dat systeem standaardiseren, zodat we uiteindelijk een consistente kwaliteit kunnen garanderen.'

    Voor Huston is een belangrijke rol weggelegd. De nieuwe tweede man van Galapagos had tot voor kort een sleutelrol bij het Amerikaanse biotechbedrijf Kite, onderdeel van het farmaconcern Gilead, dat vooroploopt bij de ontwikkeling van nieuwe celtherapieën. 'Die ervaring breng ik mee, dat is het idee', zegt Huston. Niettemin: de weg naar succes is nog lang. In het beste geval komt de eerste goedgekeurde celtherapie van Galapagos pas in 2028 op de markt.

    Een logische vervolgvraag is: betekent lokale en simpelere productie ook dat CAR-T-therapieën een stuk goedkoper kunnen worden? Dat zou mooi zijn, want de hoge prijzen van celtherapie staan een doorbraak nu nog in de weg. Het Zorginstituut Nederland gaf vorig jaar bijvoorbeeld een negatief advies over vergoeding van de celtherapie Carvykti van het farmabedrijf Janssen, vanwege de hoge vraagprijs van €420.000 per behandeling.
  5. forum rang 6 mercurius-adept 31 juli 2023 11:23
    quote:

    Broer Konijn schreef op 28 juli 2023 12:56:

    Om het tij te keren, heeft Galapagos zijn strategie radicaal omgegooid. De opvallendste verandering is dat het bedrijf nu sterk inzet op de ontwikkeling van celtherapieën tegen kanker, in de vorm van zogeheten CAR-T's. 'Dit is een revolutionaire technologie. Zoiets zie je maar eens in de 25 jaar', zegt Stoffels. 'We hebben het hier echt over potentiële genezing. De eerste patiënten die met CAR-T's zijn behandeld, hadden een levensverwachting van een paar maanden. Inmiddels leven sommigen van hen al langer dan vijftig maanden en zijn ze nog steeds kankervrij.'
    .....

    Voor Huston is een belangrijke rol weggelegd. De nieuwe tweede man van Galapagos had tot voor kort een sleutelrol bij het Amerikaanse biotechbedrijf Kite, onderdeel van het farmaconcern Gilead, dat vooroploopt bij de ontwikkeling van nieuwe celtherapieën. 'Die ervaring breng ik mee, dat is het idee', zegt Huston. Niettemin: de weg naar succes is nog lang. In het beste geval komt de eerste goedgekeurde celtherapie van Galapagos pas in 2028 op de markt.

    ^ Misschien kan dit duurzame impactbeleggers wel weer verleiden....

    En Gilead lijkt het volledig te dragen = gunstig
  6. forum rang 6 Triple A 31 juli 2023 12:22
    -

    Kwartaal omzetten Jyseleca:
    Q2 2021 ==> € 0,4 miljoen
    Q3 2021 ==> € 5,7 miljoen
    Q4 2021 ==> € 8,7 miljoen
    Q1 2022 ==> € 14,4 miljoen
    Q2 2022 ==> € 21,0 miljoen
    Q3 2022 ==> € 25,1 miljoen
    Q4 2022 ==> € 27,1 miljoen
    Q1 2023 ==> € 26,7 miljoen

    Kwartaalomzet Jyseleca lijkt kwartaal op kwartaal te stagneren, maar soms kan dat te maken hebben met seizoenspatronen (bijvoorbeeld zie je in Q1 soms terugloop vanwege nieuwe jaarlijkse autorisatieprocessen bij verzekeraars).

    Galapagos heeft bij de Q1 cijfers wel aangegeven de omzetverwachtingen van Jyseleca te gaan herevalueren:

    We continue to gain further insights into the market dynamics for the JAK class and we intend to revisit our 2023 net sales guidance at the next financial update in August.
    www.glpg.com/press-release/3829/galap...

    -
  7. forum rang 10 voda 1 augustus 2023 09:46
    Beursblik: KBC Securities verhoogt advies Galapagos

    Maar koersdoel wel omlaag.

    (ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft dinsdag het koersdoel voor Galapagos verlaagd van 60,00 naar 55,00 euro, maar het advies werd verhoogd van Houden naar Accumuleren. Dit bleek dinsdagmorgen uit een aanpassing van het model voor Galapagos door KBC.

    De CAR-T-inspanningen van het bedrijf worden als zinvol ervaren.

    Galapagos betrad de CAR-T-markt met een alternatief point of care productiemodel. Dit Cocoon model moet schaal- en leveringsuitdagingen van autologe CAR-Ts helpen oplossen. Dat is volgens KBC een goede strategie voor snelle proof of concept en voor vroege fase 1/2-data in NHL en CLL.

    Ook de immunologiefranchise van Galapagos heeft volgens KBC nog altijd waarde, maar de verwachtingen zijn inmiddels wel iets bescheidener.

    Het aandeel Galapagos stijgt dinsdag 3,7 procent naar 39,48 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. Altijd gelijk 1 augustus 2023 10:06
    quote:

    Triple A schreef op 31 juli 2023 12:22:

    -

    Kwartaal omzetten Jyseleca:
    Q2 2021 ==> € 0,4 miljoen
    Q3 2021 ==> € 5,7 miljoen
    Q4 2021 ==> € 8,7 miljoen
    Q1 2022 ==> € 14,4 miljoen
    Q2 2022 ==> € 21,0 miljoen
    Q3 2022 ==> € 25,1 miljoen
    Q4 2022 ==> € 27,1 miljoen
    Q1 2023 ==> € 26,7 miljoen

    Kwartaalomzet Jyseleca lijkt kwartaal op kwartaal te stagneren, maar soms kan dat te maken hebben met seizoenspatronen (bijvoorbeeld zie je in Q1 soms terugloop vanwege nieuwe jaarlijkse autorisatieprocessen bij verzekeraars).

    Galapagos heeft bij de Q1 cijfers wel aangegeven de omzetverwachtingen van Jyseleca te gaan herevalueren:

    We continue to gain further insights into the market dynamics for the JAK class and we intend to revisit our 2023 net sales guidance at the next financial update in August.
    www.glpg.com/press-release/3829/galap...

    -
    Wordt nooit wat met dit veiligheidsprofiel. Sales is minder dan de gemiddelde generieke antibiotica sales van elke Nederlandse provincie. Ontwikkelkosten worden NOOIT terugverdiend.
  9. forum rang 10 voda 1 augustus 2023 10:11
    quote:

    Altijd gelijk schreef op 1 augustus 2023 10:03:

    drama aandeel ten top. Valse beloftes alom. Geheel in stijl met verleden van Crucell. Beloftes en verwachtingen ook nooit waargemaakt. Aandeelhouders kopen weer een valse droom. Wegwezen voor het te laat is is het enige zinvolle advies.
    Toen dacht iedereen nog dat het aandeel skyhigh kon gaan......
2.524 Posts
Pagina: «« 1 ... 96 97 98 99 100 ... 127 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links