Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1232 1233 1234 1235 1236 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Fender bass 19 juni 2023 08:33
    quote:

    closer schreef op 18 juni 2023 22:38:

    [...]
    Het "betamelijke" is op IEX sterk opgerekt, vooral in dit draadje.
    In dit draadje lees ik vooral diagonaal, vooral om me te verbazen. De moderator laat het volgens mij gewoon doorpruttelen, dan blijven andere fora gevrijwaard van de notore (zelfbenoemde) proza-schrijvers, stokers en vroege borrelaars.
  2. forum rang 7 rene l 19 juni 2023 09:56
    Maandagmorgen, opstartproblemen, op de Aisniks is het een rood-show, en er zijn gisteren een paar regendruppels gevallen die voordat ze de bodem geraakt hebben al weer nagenoeg verdampt waren.

    Gisteren zag ik een stukje op IEX, er werd gekopt met een afkorting in hoofdletters, ik kan een dergelijk stuk niet lezen, maar volgens mij had het betrekking op de invoering van de Digitale Euro die de Eurofielen er nog snel even door willen drukken voordat ze langdurig op reces gaan.

    Ik ben eens even gaan zoeken en heb wat gelezen over de gang van zaken en hoe een Digitale Euro zou werken.
    En eerlijk gezegd, hoe meer ik er over las, hoe meer zweetvorming er op mijn voorhoofd ontstond, ik snap het niet, maar er gingen bij mij alle signaalbellen rinkelen, ik vind het heel erg beangstigend.

    Als eerste, als er een digitale Euro ingevoerd gaat worden, dan moet je zelf in ieder geval een werkende smartphone met internet verbinding hebben, je moet er een bepaalde app op installeren, en daarmee kun je bij de winkels afrekenen.
    Wordt je smartphone echter gejat, of is de batterij leeg, dan kun je helemaal niks meer.
    En bovendien, vele mensen, en niet alleen ouderen, die hebben gewoon moeite om met een smartphone om te gaan.

    Van wat ik zo lees wordt een bank dus overbodig, je krijgt van de Eurofielen van de ECB een Europees rekeningnummer waarmee je het straks moet doen.
    Ik vraag mij dan af, worden onze nationale banken dan overbodig en gaan deze op de fles.

    Wel zeggen ze dat cash geld nooit gaat verdwijnen, en daar heb ik dus ernstige vraagtekens bij.
    Het is namelijk niet logisch, ze willen je digitaal geld door de strot duwen, maar daarnaast blijft het cash geld wel bestaan.
    Ik zie daar de logica echter niet van in, 2 totaal anders werkende systemen naast elkaar.

    Want, mag je dan straks zelf bepalen welk deel van je spaargeld je op de digitale rekening van de ECB zet en welk deel van je spaargeld je op je eigen bank mag laten staan.
    Mag je dat zelf bepalen, en mag je dat zelf ook overboeken.
    Nee, dat klinkt te mooi voor woorden, dat gelooft toch geen hond.

    En het volgende punt, bij een digitale Euro heb je geen concurrenten meer, nu heb je nog de mogelijkheid om zelf een bank uit te kiezen, e.e.a. natuurlijk ook afhankelijk van welke rente ze betalen, en vele mensen hebben ook een rekening bij meerdere banken lopen voor een stukje spreiding.
    En hoe gaat het bij een Beleggingsrekening waarop je bijvoorbeeld ook buitenlandse aandelen in porto hebt die bijvoorbeeld genoteerd staan in Dollars.

    Ook heb ik nog veel meer vraagtekens over de digitale Euro, wie gaat straks de rente bepalen, ze kunnen al je handelingen zien, ze weten wat je koopt en waar, en kunnen ze bijvoorbeeld niet plotseling aan de knoppen gaan draaien.
    Ik noem maar een voorbeeld, je hebt vrij veel spaargeld, kunnen ze dan je rente negatief maken, ik weet het niet, maar zelf sta je in dit geval machteloos.
    Denk ook maar eens aan de pensioenen, die willen ze straks ook onder beheer van Brussel brengen.

    En hoe gaat het bijvoorbeeld met een hypotheek, nu kun je nog bij meerdere banken terecht, verschillende looptijden, verschillende rentes.
    Maar in het geval van een digitale Euro, krijgt Brussel dan volledig de macht en kunnen hun bepalen hoeveel geld je mag lenen, en tegen welke voorwaarden en rente.

    Ze kunnen namelijk zeggen, we weten je uitgaven, en goed gedrag belonen wij.
    Weet je wat, als je nu eerst een stekkerauto koopt dan krijg je van ons betere voorwaarden.
    Je doet nu regelmatig aankopen bij de slager, daar zijn we eigenlijk niet blij mee, wordt verplicht vergetarier, anders blokkeren we je rekening.

    Zomaar wat vragen, en dan hebben ze het wel eens over kartelvorming wat niet mag.
    En wat wordt de volgende stap, je paspoort straks koppelen aan je digitale rekening, inclusief een verplichte QR code.
    Straks overal je gegevens scannen, en voldoe je niet aan de voorwaarden dan wordt je de toegang geweigerd.

    Denk er maar eens goed over na, en, oh ja, je bent nu weer aan de beurt voor het jaarlijkse spuitje.
    Je heb nu weer een jaar vrijspel, maar pas wel op, gedraag je wel, wel op onze voorwaarden, want we bespieden je op elke hoek van de straat.

    Verder zeg ik er niks over, maar neem eens even de tijd om er zelf over na te denken.

    www.youtube.com/watch?v=OMOGaugKpzs
  3. forum rang 10 luchtschip 19 juni 2023 10:25
    Schijnt dat het nodig wordt om wat zinnige informatie te moeten geven over de Digitale Euro


    artikel van 1 december 2022

    De digitale euro: wat is het en waarom is er zoveel kritiek op?

    Er ligt nog geen concreet plan, maar er is nu al heel veel ophef en debat over: de digitale euro. Wat houdt die digitale euro precies in en waar gaan de zorgen over? Vijf vragen en antwoorden.

    1. Wat is dat: een digitale euro?
    Het is nog niks, maar landen in de eurozone denken, samen met Europese organisaties, na over iets dat de digitale euro wordt genoemd.

    Op dit moment betalen we natuurlijk al vaak digitaal. Maar het geld dat je op je bankrekening hebt staan is eigenlijk commercieel geld. Geld dat bij je bank vandaan komt. Je hebt ook banken nodig om het naar elkaar over te maken.

    Cash is anders. Cash wordt uitgegeven door de Europese Centrale Bank (ECB) en is dus overheidsgeld. Een digitale euro zou eigenlijk een digitale versie zijn van cash. Het is geld uitgegeven door de overheid (de ECB), maar dan digitaal.

    2. Hoe gaan we die digitale euro dan gebruiken?
    Dat is nog niet duidelijk. Mogelijk kun je straks een rekening hebben bij de ECB, maar dat ligt nog niet vast. Misschien krijgt iedereen die dat wil wel een DNB-pinpas of een ECB-app.

    Het kan ook zo zijn dat je je digitale overheidseuro's in je gewone bank-app terug gaat vinden. Het staat allemaal nog in de kinderschoenen, dus dat moeten we nog afwachten.

    3. Waarom wordt er nagedacht over zo'n digitale euro?
    Er zijn meerdere redenen. Mensen betalen bijvoorbeeld steeds minder vaak met cash, wat dus overheidsgeld is. Pinnen is de norm geworden. Met de digitale euro zorg je ervoor dat er nog genoeg overheidsgeld voorhanden blijft.

    Al zou de digitale euro geen vervanging zijn van cash, eerder een aanvulling, benadrukte minister Kaag van Financiën vorige week.

    Kaag wees ook op het feit dat twee derde van het betalingsverkeer op dit moment via Amerikaanse bedrijven loopt. Europa wil graag grip houden op het betalingsverkeer en de digitale euro zou een manier kunnen zijn om dat te doen.

    Tot slot is Europa niet de enige die aan een digitale valuta werkt. China bijvoorbeeld, heeft al een digitale yuan en hoopt dat ontwikkelingslanden die munt vaak zullen gebruiken.

    De Verenigde Staten onderzoeken ook een digitale dollar. En grote techbedrijven, zoals Facebook, hebben eerder een digitale munt bedacht (en weer geschrapt).

    Als die digitale valuta belangrijk gaan worden voor de machtsverhoudingen in de wereld, dan wil Europa niet achterlopen. Ook wij werken dus aan een digitale munt.

    4. Maar er is ook kritiek?
    Ja. Er ligt nog geen wetsvoorstel over die digitale euro, maar er zijn al wel veel zorgen.

    Bijvoorbeeld over de privacy. Sommige partijen, zoals de SP, willen dat de digitale euro net zo anoniem wordt als cash. Dat je dus kunt betalen, zonder dat de ECB weet wie die betaling doet. Maar het ziet ernaar uit dat dat niet gaat gebeuren.

    Ook op het besluitvormingsproces klinkt kritiek. Sommige partijen hebben het gevoel dat het al vastligt dat de digitale euro er komt en dat de wensen van het Nederlandse parlement niet serieus worden genomen.

    Maar het grootste angstbeeld, dat ook op sociale media veelvuldig gedeeld wordt, is dat de digitale euro 'programmeerbaar' wordt. Kort gezegd, dat de overheid straks kan bepalen waar jij je digitale euro's aan uitgeeft. Bijvoorbeeld alleen aan duurzame producten.

    5. Hebben die critici een punt?
    Over de programmeerbaarheid van de digitale euro is Kaag helder: "Dat willen we absoluut niet. De ECB en Europese Commissie willen dat ook niet."

    De minister geeft ook aan dat Nederland in de wet wil vastleggen dat de euro niet te programmeren zal zijn. De overheid is dus niet van plan om via de digitale euro te bepalen wat je wel en niet kan kopen. Wel moet het mogelijk blijven om als gebruiker een betaling in te plannen, vindt de minister, bijvoorbeeld om je huur maandelijks over te maken. Dat is een andere vorm van programmeren.

    Of de privacy voldoende gewaarborgd zal zijn is nu nog lastig te zeggen, omdat er nog geen concreet voorstel ligt. Het Nederlandse kabinet heeft in elk geval samen met andere landen in een brief gepleit voor voldoende privacy.

    Al is de minister geen voorstander van volledige anonimiteit, zoals bij cash. Daarmee zou het risico op witwassen te groot worden. Waarschijnlijk moet je, net als bij een normale bankrekening, dus wel een keer een paspoort inscannen, zodat duidelijk is wie je bent.

    En of alles al besloten is? De minister benadrukt dat de digitale euro juist niet in beton gegoten is. "We kunnen nog steeds besluiten om het niet te doen." Deze nadenkfase, die in 2019 begonnen is, is juist bedoeld om aan te geven wat de randvoorwaarden van zo'n digitale euro zouden moeten zijn.

    Halverwege volgend jaar zal er een eerste voorstel van de Europese Commissie liggen. Dan krijgen we een beter beeld van wat die digitale euro nu precies zou kunnen gaan inhouden. Daarna wordt er weer verder aan gesleuteld. Het Nederlandse kabinet zal uiteindelijk meebeslissen over de invoering ervan.

    www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/535...
  4. forum rang 8 GakGak 19 juni 2023 11:25
    www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...
    .
    Is en blijft een heel vage rechtsgang.
    Begint al met het aanvankelijk uitblijven van de aangifte door de neergestoken neef.
    Mogelijk intimidatie, want die fijne Promes zit nou niet bepaald in een voorbeeldige entourage...

    Maar dat het jaren moet voortslepen (kan nog even duren) na alle bewijs dat al snel voor handen was
    en dat deze figuur probleemloos kon uitwijken naar waar hij ook wilde.....klassejustitie (?) of gewoon gemakszucht
    van justitie zo van we zien later wel hoe het afloopt....?

    Het stinkt in elk geval met een behoorlijke portie willekeur in hoe je een crimineel vervolgt.
  5. forum rang 5 seance 19 juni 2023 13:51
    quote:

    GakGak schreef op 19 juni 2023 11:25:

    www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...
    .
    Is en blijft een heel vage rechtsgang.
    Begint al met het aanvankelijk uitblijven van de aangifte door de neergestoken neef.
    Mogelijk intimidatie, want die fijne Promes zit nou niet bepaald in een voorbeeldige entourage...

    Maar dat het jaren moet voortslepen (kan nog even duren) na alle bewijs dat al snel voor handen was
    en dat deze figuur probleemloos kon uitwijken naar waar hij ook wilde.....klassejustitie (?) of gewoon gemakszucht
    van justitie zo van we zien later wel hoe het afloopt....?

    Het stinkt in elk geval met een behoorlijke portie willekeur in hoe je een crimineel vervolgt.
    druk druk druk
  6. forum rang 6 A Mao 19 juni 2023 14:22
    quote:

    luchtschip schreef op 19 juni 2023 10:25:

    Schijnt dat het nodig wordt om wat zinnige informatie te moeten geven over de Digitale Euro


    artikel van 1 december 2022

    De digitale euro: wat is het en waarom is er zoveel kritiek op?

    Er ligt nog geen concreet plan, maar er is nu al heel veel ophef en debat over: de digitale euro. Wat houdt die digitale euro precies in en waar gaan de zorgen over? Vijf vragen en antwoorden.

    1. Wat is dat: een digitale euro?
    Het is nog niks, maar landen in de eurozone denken, samen met Europese organisaties, na over iets dat de digitale euro wordt genoemd.

    Op dit moment betalen we natuurlijk al vaak digitaal. Maar het geld dat je op je bankrekening hebt staan is eigenlijk commercieel geld. Geld dat bij je bank vandaan komt. Je hebt ook banken nodig om het naar elkaar over te maken.

    Cash is anders. Cash wordt uitgegeven door de Europese Centrale Bank (ECB) en is dus overheidsgeld. Een digitale euro zou eigenlijk een digitale versie zijn van cash. Het is geld uitgegeven door de overheid (de ECB), maar dan digitaal.

    2. Hoe gaan we die digitale euro dan gebruiken?
    Dat is nog niet duidelijk. Mogelijk kun je straks een rekening hebben bij de ECB, maar dat ligt nog niet vast. Misschien krijgt iedereen die dat wil wel een DNB-pinpas of een ECB-app.

    Het kan ook zo zijn dat je je digitale overheidseuro's in je gewone bank-app terug gaat vinden. Het staat allemaal nog in de kinderschoenen, dus dat moeten we nog afwachten.

    3. Waarom wordt er nagedacht over zo'n digitale euro?
    Er zijn meerdere redenen. Mensen betalen bijvoorbeeld steeds minder vaak met cash, wat dus overheidsgeld is. Pinnen is de norm geworden. Met de digitale euro zorg je ervoor dat er nog genoeg overheidsgeld voorhanden blijft.

    Al zou de digitale euro geen vervanging zijn van cash, eerder een aanvulling, benadrukte minister Kaag van Financiën vorige week.

    Kaag wees ook op het feit dat twee derde van het betalingsverkeer op dit moment via Amerikaanse bedrijven loopt. Europa wil graag grip houden op het betalingsverkeer en de digitale euro zou een manier kunnen zijn om dat te doen.

    Tot slot is Europa niet de enige die aan een digitale valuta werkt. China bijvoorbeeld, heeft al een digitale yuan en hoopt dat ontwikkelingslanden die munt vaak zullen gebruiken.

    De Verenigde Staten onderzoeken ook een digitale dollar. En grote techbedrijven, zoals Facebook, hebben eerder een digitale munt bedacht (en weer geschrapt).

    Als die digitale valuta belangrijk gaan worden voor de machtsverhoudingen in de wereld, dan wil Europa niet achterlopen. Ook wij werken dus aan een digitale munt.

    4. Maar er is ook kritiek?
    Ja. Er ligt nog geen wetsvoorstel over die digitale euro, maar er zijn al wel veel zorgen.

    Bijvoorbeeld over de privacy. Sommige partijen, zoals de SP, willen dat de digitale euro net zo anoniem wordt als cash. Dat je dus kunt betalen, zonder dat de ECB weet wie die betaling doet. Maar het ziet ernaar uit dat dat niet gaat gebeuren.

    Ook op het besluitvormingsproces klinkt kritiek. Sommige partijen hebben het gevoel dat het al vastligt dat de digitale euro er komt en dat de wensen van het Nederlandse parlement niet serieus worden genomen.

    Maar het grootste angstbeeld, dat ook op sociale media veelvuldig gedeeld wordt, is dat de digitale euro 'programmeerbaar' wordt. Kort gezegd, dat de overheid straks kan bepalen waar jij je digitale euro's aan uitgeeft. Bijvoorbeeld alleen aan duurzame producten.

    5. Hebben die critici een punt?
    Over de programmeerbaarheid van de digitale euro is Kaag helder: "Dat willen we absoluut niet. De ECB en Europese Commissie willen dat ook niet."

    De minister geeft ook aan dat Nederland in de wet wil vastleggen dat de euro niet te programmeren zal zijn. De overheid is dus niet van plan om via de digitale euro te bepalen wat je wel en niet kan kopen. Wel moet het mogelijk blijven om als gebruiker een betaling in te plannen, vindt de minister, bijvoorbeeld om je huur maandelijks over te maken. Dat is een andere vorm van programmeren.

    Of de privacy voldoende gewaarborgd zal zijn is nu nog lastig te zeggen, omdat er nog geen concreet voorstel ligt. Het Nederlandse kabinet heeft in elk geval samen met andere landen in een brief gepleit voor voldoende privacy.

    Al is de minister geen voorstander van volledige anonimiteit, zoals bij cash. Daarmee zou het risico op witwassen te groot worden. Waarschijnlijk moet je, net als bij een normale bankrekening, dus wel een keer een paspoort inscannen, zodat duidelijk is wie je bent.

    En of alles al besloten is? De minister benadrukt dat de digitale euro juist niet in beton gegoten is. "We kunnen nog steeds besluiten om het niet te doen." Deze nadenkfase, die in 2019 begonnen is, is juist bedoeld om aan te geven wat de randvoorwaarden van zo'n digitale euro zouden moeten zijn.

    Halverwege volgend jaar zal er een eerste voorstel van de Europese Commissie liggen. Dan krijgen we een beter beeld van wat die digitale euro nu precies zou kunnen gaan inhouden. Daarna wordt er weer verder aan gesleuteld. Het Nederlandse kabinet zal uiteindelijk meebeslissen over de invoering ervan.

    www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/535...
    Man man man, als je echt gelooft dat het voor je eigen bestwil is het in voeren van een cbdc dan ben je echt een domme schaap.
    Zeg zeggen het al zelf, zie punt 2 Hoe gaan we de digitale euro gebruiken……… ze weten het zelf nog niet.
    Er is ook helemaal geen behoefte van uit de bevolking, en ze zijn nog steeds aan het bedenken met welke valse voorwendselen de cbdc nodig is, alleen daar zijn nog niet uit.
    In en en in triest,
  7. forum rang 10 luchtschip 19 juni 2023 14:42
    quote:

    A Mao schreef op 19 juni 2023 14:22:

    [...]

    Man man man, als je echt gelooft dat het voor je eigen bestwil is het in voeren van een cbdc dan ben je echt een domme schaap.
    Zeg zeggen het al zelf, zie punt 2 Hoe gaan we de digitale euro gebruiken……… ze weten het zelf nog niet.
    Er is ook helemaal geen behoefte van uit de bevolking, en ze zijn nog steeds aan het bedenken met welke valse voorwendselen de cbdc nodig is, alleen daar zijn nog niet uit.
    In en en in triest,
    Er is geen behoefte hieraan bij de bevolking ?

    Daar gaat het ook niet om

    Toen we alleen nog cash geld hadden beheerste de centrale bank de uitgifte van munten en biljetten
    Door de aantallen in omloop zijnde biljetten te verhogen of te verlagen kon de centrale bank ingrijpende noodzakelijke maatregelen nemen om inflatie te remmen en bij een depressie te economie aanjagen door extra geld erin te pompen

    Door de overschakeling op digitale betalingen verliest de Centrale Bank de mogelijkheid om de economie bij te sturen

    Je zit maar achter die roeptoeters aan te lopen die iedere stap willen dwarsbomen alleen om politieke chaos te creëren om de macht te grijpen
    Je schreeuwt maar wat en het liefste met kwaadaardige verdachtmakingen, maar argumenten heb je niet want blijkbaar weet je niet wat de reden is voor de overstap naar digitale munten bij de ECB
  8. forum rang 7 ffff 19 juni 2023 15:05
    Toen we alleen nog cash geld hadden beheerste de centrale bank de uitgifte van munten en biljetten.....

    Dat is maar een deel van de realiteit. Want tientallen jaren was ( en is) het geld onder mensen waar de Overheden nauwelijks zicht op hebben. Herinner je een van de laatste postings van de vorig jaar overleden KK-bezoeker die een rapport aanhaalde van het Ministerie van Financiën in Duitsland waarin als eindconclusie werd gesteld dat er wel heel grtoe sommen....." niet detecteerbaar. niet te achterhalen sommen geld in Duisland zijn"

    Kortom: Het zwarte circuit, al meer dan 100 jaar levend en tegenwoordig zeker ook. Met een digitale munt kunnen Overheden alels controleren, zoals ze nu al bij ieder bankoverschrijving kunnen doen. Het wordt geperfectioneerd door nieuwe nstellingen als Ultimate Beneficial Owner, de gruwel van al die mensen die in Panama, Singapore, Caraibische Eilanden zaten. En dan de wildgroei van KYC maatregelen opgelegd aan honderden banken erin resulterend dat men honderdduizend bankrekening houders enorm lastig valt en geldverkeer onmogelijk maakt door veel te ver gaande maatregelen.

    Het zijn stuk voor stuk, stapje voor stapje, maatregeln waarbij Overheden de bevolking wil controleren, controleren, controleren. Geen fysiek geld op zak mogen hebben op de Lijnbaan in Rotterdam ( althans tot 4000 Euro), geen goud fysiek meer mogen aankopen tot heel kleine bedragen. Je moet de relaasen van goudhandelaren eens horen.

    VRIJHEID houdt voor mij en voor heel veel mensen in, dat Overheden NIET hoeven te weten wat ik doe en wat ik bezit. Puur principiële zaak: Echt principieel: Waar bemoeien zij zich mee en als ik hen dat niet vertel is dat lastig voor hen, maar het blijft mijn zaak en beslissing.

    Overigens , Beter2weter, als fysiek geld wordt afgeschaft, wordt dat binnen de kortste keren omgezet in andere fysieke waarden zoals we nu al dagelijks kunnen zien: goud, juwelen, antiek.

    Peter
  9. forum rang 7 JP Samosa 19 juni 2023 16:42
    quote:

    Fender bass schreef op 19 juni 2023 08:33:

    [...]

    In dit draadje lees ik vooral diagonaal, vooral om me te verbazen. De moderator laat het volgens mij gewoon doorpruttelen, dan blijven andere fora gevrijwaard van de notore (zelfbenoemde) proza-schrijvers, stokers en vroege borrelaars.
    Gelukkig maar. Anders wordt het wel heeeeel saai
  10. forum rang 7 A3aan 19 juni 2023 18:38
    [quote alias=JP Samosa id=14867368 date=202306191819]
    Op dit draadje is in elk geval @Luchtschip al meteen enthousiast over de digitale euro.
    Nog meer mensen?
    [/quote

    Ik niet. Weer een controlemogelijkheid erbij. Gaat mij nu met dat zogenaamd betalingsgemak via kaartjes, telefoon etc. al veel te ver. Probeer daarom zo veel mogelijk alles contant te doen. Hoe ik daar gekomen ben gaat niemand wat. Zeker omdat over geld wat ik ontvang altijd gewoon de gebruikelijke belastingen zijn betaald en op eerlijke wijze is vergaard.
  11. forum rang 6 A Mao 19 juni 2023 20:28
    quote:

    luchtschip schreef op 19 juni 2023 14:42:

    [...]

    Er is geen behoefte hieraan bij de bevolking ?

    Daar gaat het ook niet om

    Toen we alleen nog cash geld hadden beheerste de centrale bank de uitgifte van munten en biljetten
    Door de aantallen in omloop zijnde biljetten te verhogen of te verlagen kon de centrale bank ingrijpende noodzakelijke maatregelen nemen om inflatie te remmen en bij een depressie te economie aanjagen door extra geld erin te pompen

    Door de overschakeling op digitale betalingen verliest de Centrale Bank de mogelijkheid om de economie bij te sturen

    Je zit maar achter die roeptoeters aan te lopen die iedere stap willen dwarsbomen alleen om politieke chaos te creëren om de macht te grijpen
    Je schreeuwt maar wat en het liefste met kwaadaardige verdachtmakingen, maar argumenten heb je niet want blijkbaar weet je niet wat de reden is voor de overstap naar digitale munten bij de ECB
    Hugh? Daar gaat het niet om?
    Daar gaat alles om , ze zitten daar voor ons!

    Dan ga je nog eens verder wrijven in de vlek met de opmerking,
    Quote, Door de overschakeling op digitale betalingen verliest de Centrale Bank de mogelijkheid om de economie bij te sturen.
    Dream on zou ik zeggen,
  12. forum rang 10 luchtschip 19 juni 2023 21:18
    quote:

    A3aan schreef op 19 juni 2023 18:38:

    [quote alias=JP Samosa id=14867368 date=202306191819]
    Op dit draadje is in elk geval @Luchtschip al meteen enthousiast over de digitale euro.
    Nog meer mensen?
    [/quote

    Ik niet. Weer een controlemogelijkheid erbij. Gaat mij nu met dat zogenaamd betalingsgemak via kaartjes, telefoon etc. al veel te ver. Probeer daarom zo veel mogelijk alles contant te doen. Hoe ik daar gekomen ben gaat niemand wat. Zeker omdat over geld wat ik ontvang altijd gewoon de gebruikelijke belastingen zijn betaald en op eerlijke wijze is vergaard.
    Ben jij tegen controles van hogere instanties ?

    Je loopt op een banken draadje te vertellen dat je iedere keer weer vragen moet beantwoorden vanwege KYC ( Know Your Customer )

    Van een bank die opgekocht is door de Chinezen met een 51 % meerderheid
    Als er 1 een controle freak is dan is het China wel

    Jij krijgt de meest vreemde prive-vragen en die ga je dan spontaan beantwoorden ?
    Jij weet toch dat de Chinese geheime dienst, de MSS, alles en iedereen controleert en er gegevens van bemachtigt ?

    Jij gaat spontaan alle gegevens van jouw prive leven aan de Chinese Inlichtingendienst geven en dan nog beweren dat je tegen de Digitale Munt van de ECB bent, waarin prive-gegevens gerespecteerd zullen worden door privacy beschermingsmaatregelen

    Ben je niet een beetje naïef
    Buigen naar de Chinezen en trappen naar de ECB en de EU ?
  13. forum rang 10 luchtschip 19 juni 2023 21:24
    quote:

    A Mao schreef op 19 juni 2023 20:28:

    [...]

    Hugh? Daar gaat het niet om?
    Daar gaat alles om , ze zitten daar voor ons!

    Dan ga je nog eens verder wrijven in de vlek met de opmerking,
    Quote, Door de overschakeling op digitale betalingen verliest de Centrale Bank de mogelijkheid om de economie bij te sturen.
    Dream on zou ik zeggen,
    Ja,

    wanneer je het niet snapt dan kom je maar met vage reacties
    Jouw politieke partij-idolen en sociale media influencers hebben ook geen echte bezwaren maar gooien maar wat paniekverhalen in de lucht om het heel erg te doen lijken teneinde de politieke organisatie structuur in chaos te doen storten

    Met angstverhalen van gillende keukenmeiden kom je er niet

    Wel lekker om dit forum ermee te vullen, maar verder veel geschreeuw en weinig wol
    En daar wil jij de forum lezers mee opschepen ?

    Zullen ze niet blij mee zijn, tenzij het sensatie kippen zijn
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1232 1233 1234 1235 1236 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links