Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel MKB Nedsense AEX:NEDSE.NL, NL0009312842

  • 0,076 3 mei 2024 17:35
  • -0,001 (-0,65%) Dagrange 0,076 - 0,076
  • 6.500 Gem. (3M) 32,8K

MKB Nedsense 2023

559 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 28 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Bram de Stratenmaker 12 april 2023 19:33
    www.vvsadvocaten.nl/nieuws/juridisch-... nou dit beloofd wat dan. In het verleden, een spoor van faillissementen achter gelaten. Tis niet zo'n bravenboer hoor! Ingehuurd om TIB-TEC te laten klappen!! Geld ophalen, op de beurs, en foetsie. Naar de Costa Brada zeker!!!
  2. forum rang 10 voda 14 april 2023 07:44
    Zes fondsen dreigen notering aan Euronext te verliezen

    En nog drie volgen.

    (ABM FN-Dow Jones) Een zestal kleine beursfondsen op het strafbankje van Euronext staat op het punt om de notering in Amsterdam te verliezen, omdat zij niet over een vereiste accountantsverklaring beschikken.

    Die verklaring moet door een zogeheten oob-accountant worden afgegeven, maar die kunnen de beursfondsen niet vinden.

    Van zulke specialistische accountants zijn er maar een paar over. Naast 'de grote vier' KPMG, EY, PWC en Deloitte zijn dit Mazars en BDO. In het verleden hadden ook Accon AVM, Grant Thornton en Baker Tilly een dergelijke oob-vergunning.

    Een oob-accountant, die Organisaties van Openbaar Belang controleert, mag een klant weigeren, en doet dit ook, zo bleek al eens uit een rondgang van ABM Financial News onder kleinere beursfondsen.

    Bedrijven die langer dan 24 maanden op het zogeheten strafbankje van Euronext zitten, kunnen hun notering kwijtraken. En dat moment is nu aangebroken. Na twee jaar start "het proces om de aandelen te verwijderen", waarschuwde Euronext medio april 2021.

    Op het strafbankje in Amsterdam zitten negen bedrijven volgens data van ABM Financial News. De eerste groep van zes zit deze maand 24 maanden op het bankje. Het gaat om Alumexx, Bever, DGB, GeoJunxion, Lavide en New Sources Energy.

    Ook IEX, MKB Nedsense en Value8 zitten op dit bankje, maar hebben nog enige tijd respijt. Vooralsnog hebben ook zij echter nog geen oob-accountant kunnen vinden.

    Een versoepeling van de regels zou een oplossing kunnen zijn, maar René van Vlerken, Hoofd Noteringen bij Euronext Amsterdam, zei in april 2021 al dat dit er waarschijnlijk niet in zou zitten. "We gaan niet marchanderen", aldus Van Vlerken destijds tegen ABM Financial News.

    Donderdag zei Van Vlerken aan ABM Financial News dat het "belangrijkste voor deze bedrijven is om alsnog, binnen 6 maanden vanaf begin mei, een oob-accountant aan te stellen. Als dit niet lukt is de delisting definitief."

    In de tussentijd blijft Euronext met bedrijven die hier open voor staan, "nadenken over en werken aan andere mogelijkheden, zoals een notering op de EU Growth Market in Brussel, Parijs of elke andere Euronext locatie met uitzondering van Amsterdam". Amsterdam heeft namelijk geen Growth Market.

    Lavide heeft recent al aangegeven de Growth Market in Parijs als alternatief te onderzoeken. "Indien Euronext in het geval van Lavide besluit tot het opschorten van de notering vanwege het ontbreken van goedgekeurde jaarrekeningen door een oob-accountant, zal Lavide effectief tot uiterlijk 13 oktober 2023 de tijd hebben om de doorstart verwezenlijkt te hebben", zei Lavide eind februari.

    In Nederland ziet Van Vlerken NPEX en Nxchange als alternatieven. Die kunnen fungeren "als kraamkamer", zei hij destijds.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 april 2023 13:39
    quote:

    Lyss schreef op 14 april 2023 12:08:

    Ik heb ze een bericht gestuurd met de vraag wanneer ze met nieuws over hun notering en de aanstelling van een accountant komen. Afwachten ...
    Koers al hard onderuit.
    Een accountant kun je beter vergeten; hoop maar op een notering op een andere beurs.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 april 2023 16:08
    Zogenaamd wil Euronext de aandeelhouder 'beschermen' tegen goedkope accountants, maar in werkelijkheid is Euronext de enige partij die de aandeelhouders schade berokkent.
    Het is absoluut een schandalige zaak.

    Het was ook zeer dom om Alternext op te heffen.

    Het inschakelen van een peperdure grote accountant levert geen enkel voordeel of garantie op voor aandeelhouders; dat is wel duidelijk geworden door de talloze schandalen waar grote accountants bij betrokken waren, zoals Ahold, Credit Suisse, Wirecard, Enron en Worldcom.
  5. forum rang 4 Bram de Stratenmaker 14 april 2023 18:51
    Weet niet of Bik hier nog in zat. Zijn vrouw toch? Ik zelf heb er nog 9k. Toen voor 0,18 gekocht, gehalveerd dus. Nog niks verkocht. Veel paniek vandaag, bij Alumexx en Nedsense, en de rest. Nu maar hopen, dat Pharming in de toekomst, m'n verlies goed maakt.....
  6. forum rang 4 Nel 14 april 2023 23:31
    Reactie:
    directeur Peter Paul de Vries van de belangenvereniging voor kleinere beursfondsen MidkapNL, zegt dat de kleine bedrijven niet aan deze verplichting kunnen voldoen omdat er simpelweg geen OOB-accountants meer beschikbaar zijn. 'BDO en Mazars nemen geen nieuwe beursfondsen aan en de grote vier hebben besloten kleinere bedrijven niet te bedienen.'
    De Vries is tevens ceo van Value8 en MKB Nedsense en grootaandeelhouder van IEX Group, de drie bedrijven waarvoor de deadline in juni verloopt. Hij zegt er vertrouwen in te hebben dat die tegen die tijd een accountant hebben gevonden.
  7. forum rang 4 bik 15 april 2023 10:49
    De Ramadan is zeker ten einde?

    Het ¨Groot Offerfeest¨ is reeds begonnen. Zag de bui al hangen,en we hebben de helft nog voor 0,122 kunnen verkopen. Daarna was die 2 ton aan 0,12 snel uitvergekocht,en toen ging de beer los tot de 0,088. Wordt afwachten hoe het nu verder gaat. Dat kereltje van Euronext heeft in ieder geval met zijn nieuwe bezem behoorlijk veel schade aangericht bij honderden beleggers van de reeds genoemde fondsen. Sterkte allen!!! GRRRRRR.
559 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 28 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links