Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,210 2 mei 2024 09:27
  • -0,624 (-16,28%) Dagrange 3,116 - 3,422
  • 1.638.637 Gem. (3M) 1,5M

BAM januari 2023

590 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 OnoMatopee 10 januari 2023 10:21
    Rolls-Royce financieringsovereenkomst kernreactor 'meer dan 12 maanden verwijderd'
    09 JAN 2023 DOOR IAN WEINFASS

    Artist's impression van Rolls-Royce's kleine modulaire reactorontwerp
    De financiering voor de eerste reeks kleine kernreactoren in het VK zal zeker een jaar niet rond zijn, zo is gemeld.

    Volgens The Times blijft de geplande investering van Whitehall in de nieuwe technologie onzeker, ondanks dat er al jaren over wordt gediscussieerd.

    De krant zei dat Rolls-Royce SMR op zoek was naar de regering om financieringsgesprekken te voeren en bestellingen te plaatsen voor zijn kleine modulaire reactor (SMR) -technologie - een kleinschalige kerncentrale die grotendeels offsite in fabrieken wordt gebouwd.

    Rolls-Royce leidt een consortium om de reactoren te ontwikkelen, waaronder aannemers Laing O'Rourke en Bam Nuttall.

    Volgens de krant zullen de financieringsbesprekingen en het plaatsen van orders niet langer dan 12 maanden plaatsvinden, terwijl de Schatkist wacht tot de regelgever het Bureau voor Nucleaire Regelgeving de technologie ondertekent en het Department for Business, Energy and Industrial Strategy onderzoekt wat er aan de hand is. aanbod van andere bedrijven in de markt.

    Een woordvoerder van Rolls-Royce SMR zei: “Rolls-Royce SMR boekt sterke vooruitgang in de richting van zijn doel om een ??vloot van in de fabriek gebouwde energiecentrales in het VK en over de hele wereld in te zetten. We vorderen goed door het regelgevende toestemmingsproces voor ons ontwerp en hebben locaties op de shortlist voor de eerste energiecentrales en de fabrieken waar de componenten zullen worden vervaardigd.

    "We zijn klaar om onderhandelingen aan te gaan met de regering en als we binnen een redelijk tijdsbestek overeenstemming kunnen bereiken over een route voorwaarts, kunnen we beginnen met het bouwen van Britse fabrieken, het in gebruik nemen van toeleveringsketencontracten en het sluiten van exportovereenkomsten in het buitenland vóór de volgende algemene verkiezingen."

    De Nuclear Decommissioning Authority (NDA) heeft in oktober overeenstemming bereikt over een memorandum van overeenstemming (MoU) met het ontwikkelingsvoertuig van de Welshe regering, Cwmni Egino, ter ondersteuning van het voorgestelde project in Trawsfynydd, Snowdonia.

    Een maand eerder beweerde parlementslid Tobias Ellwood dat de ontwikkeling van de technologie werd tegengehouden door bureaucratische rompslomp van de overheid en riep hij Whitehall op om de eerste vijf reactoren zo snel mogelijk formeel in gebruik te nemen en vóór de goedkeuring door de regelgevende instanties, die naar verwachting medio 2024 zal plaatsvinden.

    Deze week zei Tom Greatrex, CEO van de Nuclear Industry Association: “Het lijdt geen twijfel dat het VK een wereldleider kan worden op het gebied van SMR. In samenwerking met grotere reactoren en hernieuwbare energiebronnen zullen ze een essentiële bron van betrouwbare, schone energie vormen, essentieel om onze afhankelijkheid van het verbranden van vluchtig fossiel gas voor stroom, warmte en transport te verminderen - terwijl ze tegelijkertijd de energiezekerheid van het VK versterken.

    "Door snel en dringend door te gaan, wordt stroom niet alleen betrouwbaarder en voorspelbaarder geprijsd, maar het betekent ook dat Britse technologie hoogwaardige banen en exportmogelijkheden voor de lange termijn zal creëren waarvan het land zal profiteren."

    Eind december werd bekend dat Balfour Beatty zich heeft aangemeld om een ??ander SMR-ontwerp te leveren. Samen met Hyundai Engineering and Construction ondertekende het een memorandum van overeenstemming met Holtec Britain om zijn reactoren te bouwen.

    In een verklaring destijds zei Holtec International dat het VK "meerdere, complementaire ontwerpen van kerncentrales" moest implementeren.

    De Britse regering heeft £ 210 miljoen toegezegd voor de bouw van SMR's, nadat £ 250 miljoen aan particuliere investeringen was opgehaald.

    Noch de Schatkist, noch het Department for Business, Energy and Industrial Strategy hebben gereageerd op het verzoek van Construction News om commentaar op de kwestie.

    The Times citeerde een regeringsbron die zijn toewijding aan nucleaire projecten benadrukte.
  2. forum rang 6 OnoMatopee 10 januari 2023 10:30
    quote:

    Bullwish schreef op 10 januari 2023 10:17:

    Ik ben benieuwd wat uiteindelijk de uitkomst zal zijn van het onderzoek van het OM en de FIOD naar BAM International, na die inval in Gouda. Zoiets kan helaas een hele tijd voortslepen. Hopelijk vergt het onderzoek niet al teveel tijd. Ik ben benieuwd wanneer we er iets meer over kunnen vernemen.

    Beleggers houden niet van onzekerheid, zoiets moet daarom niet boven je hoofd blijven hangen. Wat de uitkomst ook is, er moet z.s.m. een streep onder gezet worden. Voorlopig bestaat het risico op een negatieve impact, maar als het straks allemaal meevalt zou het ook een positieve reactie ten gevolg kunnen hebben.

    Zou BAM er iets over melden bij presentatie van de jaarcijfers? Ik vrees dat ze er inhoudelijk niet diep op in kunnen gaan, omdat ze zelf misschien ook nog niet helemaal weten wat het OM en de FIOD precies onderzoeken. Zou BAM zekerheidshalve een reservering opnemen? Ik denk het niet, omdat ze daar nog te weinig concrete informatie voor hebben.

    Ik ben benieuwd wat BAM er nou zelf van denkt. Ik zou wel eens willen weten hoe BAM de afloop van deze kwestie zelf inschat.
    ik vermoed dat de Vries v Wingerden en bv H.Noy en de accountants minder goed slapen.
    Als het foute boel was, dan mogen ze wat mij betreft persoonlijk opdraaien voor de misstappen.
  3. Bullwish 10 januari 2023 11:17
    quote:

    OnoMatopee schreef op 10 januari 2023 10:30:

    [...]ik vermoed dat de Vries v Wingerden en bv H.Noy en de accountants minder goed slapen.
    Als het foute boel was, dan mogen ze wat mij betreft persoonlijk opdraaien voor de misstappen.
    Ik kan niet inschatten wat er gebeurd is. Ik kan niet inschatten wie het gedaan heeft. Ik kan niet inschatten wie ervan wist.
    Hoe groot is de zaak precies?
    We hebben geen notie van wat er loos is. We weten totaal niet welke informatie voor het OM en de FIOD de reden was om binnen te vallen en we weten niet waar ze zich op richten. Wat wordt er precies onderzocht? Vordert het onderzoek? Komt er iets uit?
    We weten inhoudelijk eigenlijk niets. Voor beleggers is dat een zeer onwenselijke situatie. Informatie is gewenst, geen onzekerheid.
  4. forum rang 6 innicksname 10 januari 2023 13:02
    quote:

    Johanna schreef op 10 januari 2023 09:20:

    De postings gaan nergens over. Veelal zaken die gewoon op IEX te vinden zijn zoals te verwachten opening AEX etc. Ik lees hiertoe de dagopener van IEX en de nieuwsberichten. Alles hier posten d.m.v. knippen en plakken lijkt mij overbodig; toch?
    Of zitten er hier figuren die door IEX gesponsord worden om zo de draadjes levendig te houden en de indruk te wekken
    dat er O Zo Veel interesse is??????
    Fijne dag en ik heb vanmiddag mijn PC-shopping-beleefmomentje.
    Johanna

    PS: ED, kom er maar in!
    Jouw PC-shopmomentje doet er natuurlijk wel toe. Je zou eens iets duurzamer kunnen leven, of is het slechts 'kijken, kijken, niet kopen'? (terwijl je ook nog de fiets neemt naar A'dam centrum)
  5. forum rang 6 innicksname 10 januari 2023 13:02
    quote:

    OnoMatopee schreef op 10 januari 2023 10:10:

    [...]IEX Group heeft in 2022 de advertentievolumes en het aantal abonnees zien stijgen, waardoor de omzet en nettowinst aantrokken. Dit meldde de uitbater van beleggingswebsites dinsdagochtend, zonder concrete cijfers te geven.

    "De afgelopen jaren heeft het team van IEX, onder leiding van CEO Mark Termeer, ingezet op uitbreiding en verbetering van de dienstverlening. De investeringen die daarin zijn gedaan werpen daadwerkelijk hun vruchten af", aldus het bedrijf. Ondanks het "slechte beursklimaat" wist IEX de omzet en winst te laten stijgen.

    IEX lanceerde recent het nieuwe beleggingsblad IEX Expert.
    Haha, treffend :-)
  6. forum rang 6 OnoMatopee 10 januari 2023 13:44
    Proefploffen voor vervolg sloop Middensluis Terneuzen
    ma 9 jan, 14:02 Algemeen
    TERNEUZEN - Nieuwe Sluis Terneuzen sloopt later dit voorjaar de oostelijke kolkwand van de Middensluis. Dit is nodig om de invaart van de Nieuwe Sluis mogelijk te maken. De wand wordt met explosieven geskloopt. Om dit zorgvuldig voor te bereiden, worden 11 en 12 januari enkele proefploffen uitgevoerd. Dit zijn kleine explosies met steeds een iets grotere hoeveelheid springstof. Het geluid en de trillingen van de proefploffen kunnen in de omgeving opgemerkt worden. Zowel het scheepvaart- als het wegverkeer ondervinden hinder van de proefploffen. Het uitkijkpunt is op beide dagen afgesloten.

    Om de invaart van de Nieuwe Sluis mogelijk te maken, moet de oude Middensluis plaatsmaken. Bij het ploffen van de westelijke kolkwand in maart 2022 ontstond meer hinder in de omgeving dan vooraf verwacht en liep bebouwing in de omgeving schade op. De aannemers doen er alles aan om het vervolg van de sloop gecontroleerd te laten verlopen. Het expertteam dat betrokken was bij de evaluatie van de plof van de westelijke wand is aangesloten bij het vervolgplan van de sloop.

    Verkeersmaatregelen

    Er komen vijf proefploffen, verdeeld over twee dagen op 11 en 12 januari. De proefploffen vinden steeds plaats tussen 9.00 en 16.00 uur. Het zijn kleine explosies met steeds een iets grotere hoeveelheid springstof. De proefploffen vinden plaats in de oostelijke kolkwand, ter hoogte van het voormalige binnenhoofd van de Middensluis. Tijdens elke proefplof blijft er een veiligheidszone van 200 meter rondom de ploflocatie vrij van verkeer en verkeersdeelnemers. Scheepvaart kan tijdens de proefploffen normaal gebruik blijven maken van de Westsluis. De Oostsluis is beide dagen op een aantal momenten gedurende korte tijd niet toegankelijk. De scheepvaart wordt hierover via de Verkeerscentrale Terneuzen geïnformeerd. Het wegverkeer, fietsers en voetgangers over het sluizencomplex worden voor elke plof gedurende ongeveer een kwartier staande gehouden door verkeersregelaars. Wegverkeer kan eventueel gebruik maken van de Sluiskiltunnel.

    Methode en monitoring
    Een sluis bouwen, maar ook een sluis slopen lukt niet onopgemerkt. Daarom monitoren we de effecten van onze werkzaamheden nauwkeurig. De proefploffen worden uitgevoerd ter hoogte van het voormalige binnenhoofd in de oostelijke kolkwand zelf, om zo de effecten op de ondergrond te kunnen bepalen. Voorafgaand aan de proefploffen plaatsten we aanvullende trillingsmeters in de nabije omgeving. De proefploffen zijn een praktijkproef waarbij we een kleine hoeveelheid springstoffen gebruiken op één locatie. Tijdens iedere proefplof worden de trillingen in de omgeving gemeten. Alleen als deze binnen de normen blijven, volgt een volgende plof met iets meer springstof. De resultaten van de metingen van de proefplof gebruiken we om het ploffen van de oostelijke kolkwand nauwkeurig voor te bereiden.

    Uitkijkpunt dicht

    Het openbare uitkijkpunt naast het bouwterrein valt binnen de veiligheidszone die we aanhouden tijdens het ploffen. Uit voorzorg sluiten we daarom de uitkijktoren op 10 januari aan het einde van de dag. Op vrijdag 13 januari in de vroege ochtend is de uitkijkpunt weer toegankelijk voor publiek.
  7. forum rang 6 innicksname 10 januari 2023 14:27
    quote:

    OnoMatopee schreef op 10 januari 2023 13:44:

    Proefploffen voor vervolg sloop Middensluis Terneuzen
    ma 9 jan, 14:02 Algemeen
    TERNEUZEN - Nieuwe Sluis Terneuzen sloopt later dit voorjaar de oostelijke kolkwand van de Middensluis. Dit is nodig om de invaart van de Nieuwe Sluis mogelijk te maken. De wand wordt met explosieven geskloopt. Om dit zorgvuldig voor te bereiden, worden 11 en 12 januari enkele proefploffen uitgevoerd. Dit zijn kleine explosies met steeds een iets grotere hoeveelheid springstof. Het geluid en de trillingen van de proefploffen kunnen in de omgeving opgemerkt worden. Zowel het scheepvaart- als het wegverkeer ondervinden hinder van de proefploffen. Het uitkijkpunt is op beide dagen afgesloten.

    Plof...https://www.youtube.com/watch?v=Hg-WZVMj_h8
  8. forum rang 5 bartbas 10 januari 2023 15:31
    quote:

    Bullwish schreef op 10 januari 2023 11:17:

    [...]
    Ik kan niet inschatten wat er gebeurd is. Ik kan niet inschatten wie het gedaan heeft. Ik kan niet inschatten wie ervan wist.
    Hoe groot is de zaak precies?
    We hebben geen notie van wat er loos is. We weten totaal niet welke informatie voor het OM en de FIOD de reden was om binnen te vallen en we weten niet waar ze zich op richten. Wat wordt er precies onderzocht? Vordert het onderzoek? Komt er iets uit?
    We weten inhoudelijk eigenlijk niets. Voor beleggers is dat een zeer onwenselijke situatie. Informatie is gewenst, geen onzekerheid.
    Volgens mij gaat het over steekpenningen zoals dat hier heet. In het Midden-Oosten, waar de kwestie al weer jaren geleden speelde, is dit een gebruikelijk deel van de aanneemsom. Met de verschillende opvattingen over smeergeld tussen hier en daar islet lastig of zoals de fiod reageert bijna onmogelijk om daar vanuit Nederland volgens onze normen zaken te doen.
    Zelf verwacht ik dat de schade mee zal vallen.
    Bb
  9. forum rang 5 bartbas 10 januari 2023 15:46
    quote:

    popie schreef op 10 januari 2023 10:06:

    [...]
    En zo,n figuur krijgt nog duimpjes ook ...
    Ik ben het wel met Johanna eens, dat het kopiëren van algemene info van de homepagina een onnodige dubbeling is Iedere serieuze belegger zal daar ‘ ochtends voorbeurs en wellicht ook later op de dag wel een oogje aan wagen.Het zijn bovendien vieste rubrieken, die op vaste tijdstippen geplaatst worden.het oprollen van het geeft bovendien de gelegenheid om heel snel de voor jou nieuwswaardige nieuwsberichten te selecteren

    Haar tijdsbesteding zou inderdaad wat duurzamer kunnen. Ik vrees voor de leefbaarheid op deze aardkloot wanneer we op de huidige manier doorgaan. Veranderingen mogen best wat sneller en minder vrijblijvend ingevoerd worden en het op de markt brengen van rotzooi en overbodige energieverslindende zaken zou verboden moeten worden.

    Bb.
  10. forum rang 8 HenkdeV 10 januari 2023 15:54
    quote:

    bartbas schreef op 10 januari 2023 15:46:

    [...]
    Ik ben het wel met Johanna eens, dat het kopiëren van algemene info van de homepagina een onnodige dubbeling is Iedere serieuze belegger zal daar ‘ ochtends voorbeurs en wellicht ook later op de dag wel een oogje aan wagen.Het zijn bovendien vieste rubrieken, die op vaste tijdstippen geplaatst worden.het oprollen van het geeft bovendien de gelegenheid om heel snel de voor jou nieuwswaardige nieuwsberichten te selecteren

    Haar tijdsbesteding zou inderdaad wat duurzamer kunnen. Ik vrees voor de leefbaarheid op deze aardkloot wanneer we op de huidige manier doorgaan. Veranderingen mogen best wat sneller en minder vrijblijvend ingevoerd worden en het op de markt brengen van rotzooi en overbodige energieverslindende zaken zou verboden moeten worden.

    Bb.
    Niemand weet waar het over gaat.
    En niemand kan weten of het meevalt of tegenvalt.
    Dat is een pure gok..
  11. forum rang 6 Zwijnash 10 januari 2023 18:45
    quote:

    bartbas schreef op 10 januari 2023 15:31:

    [...]
    Volgens mij gaat het over steekpenningen zoals dat hier heet. In het Midden-Oosten, waar de kwestie al weer jaren geleden speelde, is dit een gebruikelijk deel van de aanneemsom. Met de verschillende opvattingen over smeergeld tussen hier en daar islet lastig of zoals de fiod reageert bijna onmogelijk om daar vanuit Nederland volgens onze normen zaken te doen.
    Zelf verwacht ik dat de schade mee zal vallen.
    Bb
    Had ergens gelezen dat de daling is gelijk aan boetes van € 80 miljoen, dus ik begrijp dat als een boete komt ( hopelijk niet ) als het minder dan €80 miljoen is dan zal de koers omhoog moeten .

    De kans lijkt mij heel sterke
  12. forum rang 8 HenkdeV 10 januari 2023 18:56
    quote:

    bartbas schreef op 10 januari 2023 15:46:

    [...]
    Ik ben het wel met Johanna eens, dat het kopiëren van algemene info van de homepagina een onnodige dubbeling is Iedere serieuze belegger zal daar ‘ ochtends voorbeurs en wellicht ook later op de dag wel een oogje aan wagen.Het zijn bovendien vieste rubrieken, die op vaste tijdstippen geplaatst worden.het oprollen van het geeft bovendien de gelegenheid om heel snel de voor jou nieuwswaardige nieuwsberichten te selecteren

    Haar tijdsbesteding zou inderdaad wat duurzamer kunnen. Ik vrees voor de leefbaarheid op deze aardkloot wanneer we op de huidige manier doorgaan. Veranderingen mogen best wat sneller en minder vrijblijvend ingevoerd worden en het op de markt brengen van rotzooi en overbodige energieverslindende zaken zou verboden moeten worden.

    Bb.
    Wanneer er iets overbodig is op het forum, dan zijn het de scheldkanonnades van Johanna richting BAM/Joosten. En op het POSTNL forum is het nog een paar tandjes erger.
  13. forum rang 8 HenkdeV 10 januari 2023 19:04
    quote:

    Zwijnash schreef op 10 januari 2023 18:45:

    [...]

    Had ergens gelezen dat de daling is gelijk aan boetes van € 80 miljoen, dus ik begrijp dat als een boete komt ( hopelijk niet ) als het minder dan €80 miljoen is dan zal de koers omhoog moeten .

    De kans lijkt mij heel sterke
    Op dit moment staat de koers van het aandeel rond 2,38 euro. Daar stond het ook op vlak voor de Fiod inval. Van schade is op dit moment geen sprake meer. Misschien staat de inval wel een verder herstel in de weg.
  14. forum rang 5 bartbas 10 januari 2023 23:35
    quote:

    HenkdeV schreef op 10 januari 2023 15:54:

    [...]

    Niemand weet waar het over gaat.
    En niemand kan weten of het meevalt of tegenvalt.
    Dat is een pure gok..
    Ik kan het niet meer precies reproduceren .

    Maar feit is dat het FD kort na de inval het duidelijk had over steekpenningen in het midden-Oosten . Erg concreet was het artikel niet.
    Bb
  15. forum rang 8 HenkdeV 11 januari 2023 07:18
    quote:

    bartbas schreef op 10 januari 2023 23:35:

    [...]
    Ik kan het niet meer precies reproduceren .

    Maar feit is dat het FD kort na de inval het duidelijk had over steekpenningen in het midden-Oosten . Erg concreet was het artikel niet.
    Bb
    Het gaat vooral hierom:

    Zelf verwacht ik dat de schade mee zal vallen.
    Bb

    Dat weet niemand.
  16. forum rang 6 innicksname 11 januari 2023 08:58
    quote:

    HenkdeV schreef op 11 januari 2023 07:18:

    [...]

    Het gaat vooral hierom:

    Zelf verwacht ik dat de schade mee zal vallen.
    Bb

    Dat weet niemand.
    Dat laatste klopt, maar bartbas schrijft slechts dat hij verwacht dat het mee zal vallen. Dat is oké toch? Het is een voorzichtige uitspraak, geen harde vaak herhaalde stellingname :-)
  17. forum rang 8 HenkdeV 11 januari 2023 09:00
    quote:

    innicksname schreef op 11 januari 2023 08:58:

    [...]
    Dat laatste klopt, maar bartbas schrijft slechts dat hij verwacht dat het mee zal vallen. Dat is oké toch? Het is een voorzichtige uitspraak, geen harde vaak herhaalde stellingname :-)
    Wat heb je aan zo'n verwachting die nergens op gebaseerd is.
    Ik in ieder geval helemaal niets.

    Het is niets anders dan wensdenken.

    Tech trekt de kar, doet mij deugd.
590 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links