Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.710 Posts
Pagina: «« 1 ... 1661 1662 1663 1664 1665 ... 3186 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Mdv 29 december 2022 04:51
    [quote alias=plusmin id=14576087 date=202212290031]

    Hoe groot zijn de verschillen dan ook in hoe poetin nu de zaak uitvoert en hoe A.H. dat toen deed?
    Welke overeenkomsten zijn, zoals hierboven?

    De verschillen zijn heel groot, op het eerste gezicht lijkt het wel wat op elkaar, maar dat is ook het enige.
    Hitler maakte gebruik van een compleet verdeelde wereld, ieder land had in die periode grote problemen en crisis en lieten het gebeuren.
    Hitler veroverde in no time heel Europa, Noordafrika en controleerde de oceaan, Japan deed hetzelfde in Azië.
    Zo stom waren ze niet, het ging allemaal heel goed, totdat ze besloten om Rusland en Amerika aan te vallen, dat heeft voor de ommekeer gezorgd, de landen gingen samenwerken en ze verloren kansloos.
    Het lukt Poetin niet eens om 1 land te veroveren, een paar provincies is al teveel voor dat ongeorganiseerde zootje criminelen, met intimidatie en tereur tegen een bevolking win je geen oorlog, het verzet word alleen maar groter.
    Daarbij is de wereld niet verdeeld zoals toen, ook een enorme misrekening van Poetin en dat gaat hem zijn kop kosten en hij weet het, net als Hitler destijds.
  2. forum rang 10 luchtschip 29 december 2022 07:38
    Russen in actie met een TOS-1A thermobaric MLRS ( Multiple Launch Rocket System )

    De raketten zijn themobarisch en ontwikkelen bij ontploffing een enorme hitte : je verbrand levend
    Bovendien zuigt de verbranding alle zuurstof uit de lucht en is in ruime omgeving normaal ademhalen niet meer mogelijk
    Daar komt nog de enorme schokgolf bij

    Video of a Russian TOS-1A thermobaric MLRS in the Bakhmut area from a week ago.

    video 1:09 minuut

    twitter.com/RALee85/status/1608278651...

    Deze raketten worden op burgerdoelen gebruikt wat op zich een oorlogsmisdaad is
  3. forum rang 4 tomtom100 29 december 2022 07:48
    quote:

    luchtschip schreef op 29 december 2022 00:32:

    About 1,000 people participated in an event to "support special military operation and traditional values" in Nizhniy Novgorod, Russia. They spread a giant 300m ribbon around a church in the city.

    Traditional values of looting and killing?

    video 0:21. minuut

    mobile.twitter.com/Gerashchenko_en/st...
    Een normaal verstandelijk volk steunt zoiets niet
    DUS
    een bom erop zou leuk zijn.....
  4. forum rang 10 luchtschip 29 december 2022 07:49
    video's van de Russische Wagner huursoldaten bij Opytne

    Videos of fighting in Opytne with Wagner fighters supported by paratroopers from the VDV’s 106th Airborne Division with Kornet ATGMs.

    video 0:35 minuut

    twitter.com/RALee85/status/1608277030...

    video 0:45 minuut

    twitter.com/RALee85/status/1608277030...

    The 3rd video shows a BMD-4M from the 247th Air Assault Regiment.

    video 0:28 minuut

    twitter.com/RALee85/status/1608277030...

    twitter.com/RALee85/status/1608277030...

    kaart Opytne bij rode aanwijzer

    goo.gl/maps/Uf9RE9A4zz99EeuX7
  5. How low can you go 29 december 2022 07:52
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 29 december 2022 01:27:

    [...]
    De VS hebben hun eigen belangen in de oorlog tussen Oekraïne en Rusland

    Europa moet niet naïef achter de VS aanlopen. Joe Biden heeft namelijk zijn eigen strategische belangen bij deze oorlog, betoogt hoogleraar conflictstudies Jolle Demmers.
    Jolle Demmers25 maart 2022, 10:01

    Met het grimmige geweld in Oekraïne wordt Europa, voor het eerst sinds de Navo-bombardementen op Belgrado van 1999, geconfronteerd met de dreigende onzekerheid van oorlog. Het is op dit moment onmogelijk te overzien hoe de geweldspiraal zich zal ontwikkelen. Wellicht slagen de onderhandelingen, maar een verdere escalatie is goed mogelijk.
    Een zwaar beroep op veerkracht en medemenselijkheid

    Dat dit conflict kan uitmonden in de verwoesting van delen van Europa (en ook Nederland) is iets wat we ons niet willen voorstellen. De verontwaardiging over de brute invasie van het Poetinregime is gerechtvaardigd. De beelden van verwoesting uit Marioepol en Kiev zijn weerzinwekkend. Maar juist in tijden van grote crisis is het van belang te blijven analyseren. Hoe en waarom is deze oorlog ontstaan? Wat houdt haar gaande? En hoe kan het geweld worden gestopt?

    Wat daarbij opvalt, is het gebrek aan een strategisch begrip van wat deze oorlog betekent voor Europa, en wat de rol is van Amerika. Net als eerder in Afghanistan, Irak en Libië laten Europese leiders zich meezuigen in een cynische geweldsdynamiek. De verschrikkelijke gevolgen hiervan worden vooraleerst gevoeld door Oekraïne.

    Maar uiteindelijk zijn het ook Europese burgers die de pijn dragen van de economische recessie, en op wiens veerkracht en medemenselijkheid een zwaar beroep wordt gedaan. Een analyse van de geopolitiek van de Biden-regering legt pijnlijk bloot hoe ook deze oorlog verder gaat dan (collectieve) zelfverdediging, en hoe deze ook specifieke politieke en economische belangen dient.
    De logica van geweld

    Het moedwillig instigeren van geweld in tijden van conflict is een klassieke stap. Geweld is effectief. Het is in staat in korte tijd relaties langdurig en ingrijpend te ontwrichten. Geweld wordt ingezet of uitgelokt om grenzen tussen groepen te bestendigen, en daarmee een angstige, maar loyale achterban te creëren. Deze dynamiek zien we niet alleen in burgeroorlogen, waarbij etnische of religieuze scheidslijnen worden verhard, maar ook in grotere internationale oorlogscomplexen.

    Politieke nieuwkomers en ook gevestigde leiders die hun status zien afbrokkelen, gokken erop om met de orkestratie van geweld hun machtsbasis te versterken. Vaak gebeurt dit in tijden van economische en geopolitieke instabiliteit.
    De erfenis van de Sovjetdreiging

    Het is niet moeilijk te zien hoe ook de oorlog in Oekraïne onmiddellijk een sterke westerse hergroepering in gang zette. Hoewel Poetin uiteraard de agressor is, biedt deze Oekraïense crisis ook kansen voor de Amerikaanse president. Na de pijnlijke aftocht uit Afghanistan kan hij zich weer opwerpen als leider van de Free World die strijdt tegen een oude ‘aartsvijand’.

    De erfenis van de Sovjetdreiging zit immers nog dicht onder onze huid. De wankele Navo, eerder nog door Macron ‘hersendood’ verklaard, vertoont nu een ongekende eendracht. De al te vriendelijke Duits-Russische relaties en de zeer ongewenste Nord-Stream 2 pijplijn zijn van de kaart geveegd. Daarmee keert Europa terug in een ongemakkelijke, maar innige omhelzing met de VS en verstevigt Biden de blokvorming richting Rusland-China.
    Honger naar oorlog

    Geweld biedt ook economische kansen. Het industrieel-militair-tech-complex hongert altijd naar een nieuwe oorlog. En met de aftocht uit Afghanistan en de afvlakking van de global war on terror is het tijd voor een nieuwe vijand.

    De Oekraïnecrisis zet een ongekende nieuwe Europese militarisering in gang. Vorige week kocht Duitsland, als onderdeel van de nieuwe 100 miljarddeal aan defensie-investeringen, nieuwe F35 gevechtsvliegtuigen bij Lockhead Martin. De banden tussen het Pentagon en de Amerikaanse wapenindustrie waren nog nooit zo innig: de Amerikaanse minister van defensie Lloyd Austin komt direct van die andere Amerikaanse militaire techgigant Raytheon (dat sinds de Russische invasie een koerssprong maakte van bijna 15 procent).

    Daarnaast lijkt het erop dat de nieuwe militaire technologische capabilities waar Europese landen zoals Duitsland en Nederland nu op inzetten vooral ontworpen zijn voor – wereldwijde – Navomissies. Dat het Pentagon hierin een leidende rol zal spelen, is evident.

    De kans dat er een beroep zal worden gedaan op de nieuw gemilitariseerde Navo om een rol te spelen in de Zuid-Chinese wateren is daarmee niet ondenkbaar. Het is dus niet uitsluitend Poetin die probeert bepaalde doelen te behalen. Ook voor de VS biedt deze oorlog kansen.
    De enige kans op Europese vrede

    Kortom, oorlogen ontstaan niet zomaar: ze worden gefabriceerd. Oorlog is alleen mogelijk als verschillende partijen, met doorgaans sterk verschillende motieven, door middel van geweld hun belangen kunnen behartigen. Terwijl Biden en Poetin hun strategische doelen nastreven, laat Europa zich, bevangen door een oorlogsroes, meeslepen in een geweldsescalatie waar het uitsluitend de nadelige gevolgen van ondervindt.

    Net als in de verschrikkelijke oorlogen in Afghanistan, Irak, Libië en Syrië bevindt Amerika zich veilig aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en heeft Europa te kampen met vluchtelingenstromingen en de fysieke dreiging van escalatie.

    Het doorgronden van de logica van geweld biedt ons de kans een eigen analyse te maken, en voor een andere route te kiezen. Dat vergt moed, en diplomatieke tact, maar is de enige kans op een Europese vrede.
    www.trouw.nl/opinie/de-vs-hebben-hun-...
    Interessant, maar jammer dat de schrijver niet zelf een aanzet doet voor die eigen analyse. Als we op een vreedzame manier Putin terug in zijn hok kunnen krijgen, heel graag.
  6. forum rang 10 luchtschip 29 december 2022 08:05
    Review of the trophied BMP-3 combat vehicle that is now operating in the Bakhmut direction as part of the Ukrainian "Skala" unit.
    Deze BMP ( armored personnel carrier ) is een voertuig dat de Oekraïners niet hebben en toen ze de Russen aanvielen, wilden ze dit voertuig niet vernietigen.
    Na lichte reparatie wordt het nu door de Oekraïners gebruikt tegen de Russen bij Bakhmut

    Operation of the 100mm gun must be adjusted by Mavic-3 drones, it's capable of striking targets at a distance of up to 4 km.

    video 8:56 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/wartranslated/status/1608...
  7. forum rang 8 Freemoneyforever 29 december 2022 08:08
    quote:

    How low can you go schreef op 29 december 2022 07:52:

    [...]
    Interessant, maar jammer dat de schrijver niet zelf een aanzet doet voor die eigen analyse. Als we op een vreedzame manier Putin terug in zijn hok kunnen krijgen, heel graag.
    Dit was overigens geplaatst voor Matad, die wilde weten, wat de belangen van de USA zijn in de oorlog.

    Mijn antwoord: wie niet horen wil (Putin) moet maar voelen. Behalve dat ik Putin een aanbod zou doen om kandidaat-NAVO en EU lid te worden, in aanloop op het vestigen van een parlementaire democratie in Rusland, op voorwaarde dat hij per vandaag zijn oorlog stopt en alle militairen voor 1 jan. a.s. terugtrekt op Russisch grondgebied van 2013, (daarmee zou hij wat mij betreft weg mogen komen naar zijn bevolking om verder bloedvergieten te voorkomen) zie ik weinig anders dan hem terug te schieten achter die grenzen van 2013.
  8. forum rang 4 De dagkoers 29 december 2022 08:13
    quote:

    How low can you go schreef op 29 december 2022 07:52:

    [...]

    Interessant, maar jammer dat de schrijver niet zelf een aanzet doet voor die eigen analyse. Als we op een vreedzame manier Putin terug in zijn hok kunnen krijgen, heel graag.
    Precies zo zat ik dat stuk ook te lezen, waar komt nu het gedeelte waar ze zegt hoe het wel moet?
    Want het is allemaal geen onzin wat ze zegt, maar hoe dit dan wel te keren?
    Europa was pacifistisch sinds WO2 maar moet nu toch bewapenen.
    Zeg maar hoe het anders moet.
  9. forum rang 10 luchtschip 29 december 2022 08:42
    quote:

    luchtschip schreef op 29 december 2022 07:49:

    video's van de Russische Wagner huursoldaten bij Opytne

    Videos of fighting in Opytne with Wagner fighters supported by paratroopers from the VDV’s 106th Airborne Division with Kornet ATGMs.

    video 0:35 minuut

    twitter.com/RALee85/status/1608277030...

    video 0:45 minuut

    twitter.com/RALee85/status/1608277030...

    The 3rd video shows a BMD-4M from the 247th Air Assault Regiment.

    video 0:28 minuut

    twitter.com/RALee85/status/1608277030...

    twitter.com/RALee85/status/1608277030...

    kaart Opytne bij rode aanwijzer

    goo.gl/maps/Uf9RE9A4zz99EeuX7
    Video of Wagner fighters in Opytne.

    video 2:19 minuut

    twitter.com/RALee85/status/1608215964...
  10. forum rang 9 josti5 29 december 2022 09:23
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 29 december 2022 01:27:

    [...]
    De VS hebben hun eigen belangen in de oorlog tussen Oekraïne en Rusland

    Europa moet niet naïef achter de VS aanlopen. Joe Biden heeft namelijk zijn eigen strategische belangen bij deze oorlog, betoogt hoogleraar conflictstudies Jolle Demmers.
    Jolle Demmers25 maart 2022, 10:01

    Met het grimmige geweld in Oekraïne wordt Europa, voor het eerst sinds de Navo-bombardementen op Belgrado van 1999, geconfronteerd met de dreigende onzekerheid van oorlog. Het is op dit moment onmogelijk te overzien hoe de geweldspiraal zich zal ontwikkelen. Wellicht slagen de onderhandelingen, maar een verdere escalatie is goed mogelijk.
    Een zwaar beroep op veerkracht en medemenselijkheid

    Dat dit conflict kan uitmonden in de verwoesting van delen van Europa (en ook Nederland) is iets wat we ons niet willen voorstellen. De verontwaardiging over de brute invasie van het Poetinregime is gerechtvaardigd. De beelden van verwoesting uit Marioepol en Kiev zijn weerzinwekkend. Maar juist in tijden van grote crisis is het van belang te blijven analyseren. Hoe en waarom is deze oorlog ontstaan? Wat houdt haar gaande? En hoe kan het geweld worden gestopt?

    Wat daarbij opvalt, is het gebrek aan een strategisch begrip van wat deze oorlog betekent voor Europa, en wat de rol is van Amerika. Net als eerder in Afghanistan, Irak en Libië laten Europese leiders zich meezuigen in een cynische geweldsdynamiek. De verschrikkelijke gevolgen hiervan worden vooraleerst gevoeld door Oekraïne.

    Maar uiteindelijk zijn het ook Europese burgers die de pijn dragen van de economische recessie, en op wiens veerkracht en medemenselijkheid een zwaar beroep wordt gedaan. Een analyse van de geopolitiek van de Biden-regering legt pijnlijk bloot hoe ook deze oorlog verder gaat dan (collectieve) zelfverdediging, en hoe deze ook specifieke politieke en economische belangen dient.
    De logica van geweld

    Het moedwillig instigeren van geweld in tijden van conflict is een klassieke stap. Geweld is effectief. Het is in staat in korte tijd relaties langdurig en ingrijpend te ontwrichten. Geweld wordt ingezet of uitgelokt om grenzen tussen groepen te bestendigen, en daarmee een angstige, maar loyale achterban te creëren. Deze dynamiek zien we niet alleen in burgeroorlogen, waarbij etnische of religieuze scheidslijnen worden verhard, maar ook in grotere internationale oorlogscomplexen.

    Politieke nieuwkomers en ook gevestigde leiders die hun status zien afbrokkelen, gokken erop om met de orkestratie van geweld hun machtsbasis te versterken. Vaak gebeurt dit in tijden van economische en geopolitieke instabiliteit.
    De erfenis van de Sovjetdreiging

    Het is niet moeilijk te zien hoe ook de oorlog in Oekraïne onmiddellijk een sterke westerse hergroepering in gang zette. Hoewel Poetin uiteraard de agressor is, biedt deze Oekraïense crisis ook kansen voor de Amerikaanse president. Na de pijnlijke aftocht uit Afghanistan kan hij zich weer opwerpen als leider van de Free World die strijdt tegen een oude ‘aartsvijand’.

    De erfenis van de Sovjetdreiging zit immers nog dicht onder onze huid. De wankele Navo, eerder nog door Macron ‘hersendood’ verklaard, vertoont nu een ongekende eendracht. De al te vriendelijke Duits-Russische relaties en de zeer ongewenste Nord-Stream 2 pijplijn zijn van de kaart geveegd. Daarmee keert Europa terug in een ongemakkelijke, maar innige omhelzing met de VS en verstevigt Biden de blokvorming richting Rusland-China.
    Honger naar oorlog

    Geweld biedt ook economische kansen. Het industrieel-militair-tech-complex hongert altijd naar een nieuwe oorlog. En met de aftocht uit Afghanistan en de afvlakking van de global war on terror is het tijd voor een nieuwe vijand.

    De Oekraïnecrisis zet een ongekende nieuwe Europese militarisering in gang. Vorige week kocht Duitsland, als onderdeel van de nieuwe 100 miljarddeal aan defensie-investeringen, nieuwe F35 gevechtsvliegtuigen bij Lockhead Martin. De banden tussen het Pentagon en de Amerikaanse wapenindustrie waren nog nooit zo innig: de Amerikaanse minister van defensie Lloyd Austin komt direct van die andere Amerikaanse militaire techgigant Raytheon (dat sinds de Russische invasie een koerssprong maakte van bijna 15 procent).

    Daarnaast lijkt het erop dat de nieuwe militaire technologische capabilities waar Europese landen zoals Duitsland en Nederland nu op inzetten vooral ontworpen zijn voor – wereldwijde – Navomissies. Dat het Pentagon hierin een leidende rol zal spelen, is evident.

    De kans dat er een beroep zal worden gedaan op de nieuw gemilitariseerde Navo om een rol te spelen in de Zuid-Chinese wateren is daarmee niet ondenkbaar. Het is dus niet uitsluitend Poetin die probeert bepaalde doelen te behalen. Ook voor de VS biedt deze oorlog kansen.
    De enige kans op Europese vrede

    Kortom, oorlogen ontstaan niet zomaar: ze worden gefabriceerd. Oorlog is alleen mogelijk als verschillende partijen, met doorgaans sterk verschillende motieven, door middel van geweld hun belangen kunnen behartigen. Terwijl Biden en Poetin hun strategische doelen nastreven, laat Europa zich, bevangen door een oorlogsroes, meeslepen in een geweldsescalatie waar het uitsluitend de nadelige gevolgen van ondervindt.

    Net als in de verschrikkelijke oorlogen in Afghanistan, Irak, Libië en Syrië bevindt Amerika zich veilig aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en heeft Europa te kampen met vluchtelingenstromingen en de fysieke dreiging van escalatie.

    Het doorgronden van de logica van geweld biedt ons de kans een eigen analyse te maken, en voor een andere route te kiezen. Dat vergt moed, en diplomatieke tact, maar is de enige kans op een Europese vrede.
    www.trouw.nl/opinie/de-vs-hebben-hun-...
    Uit mijn hart gegrepen, deze prachtige, haarscherpe analyse!
    Eindelijk een beetje evenwichtige inhoud, alhier.
  11. forum rang 10 luchtschip 29 december 2022 09:41
    Het Russische leger doet zijn best om tegen het einde van het jaar de door Putin gestelde quota te halen

    Waren de aantallen Russische soldaten overleden in de strijd de laatste weken tussen de 400 en 550 per dag

    De afgelopen 24 uur verloren 790 Russische soldaten het leven

    pbs.twimg.com/media/FlIAmNMXEAEvQ7t?f...

    twitter.com/golub/status/160834867883...
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 december 2022 09:53
    quote:

    How low can you go schreef op 29 december 2022 07:52:

    [...]Interessant, maar jammer dat de schrijver niet zelf een aanzet doet voor die eigen analyse. Als we op een vreedzame manier Putin terug in zijn hok kunnen krijgen, heel graag.
    vraag van de schrijver:

    Hoe en waarom is deze oorlog ontstaan? Wat houdt haar gaande? En hoe kan het geweld worden gestopt?

    antwoord 1) door een hersenkronkel van dictator Poetin.
    antwoord 2) Poetin de oorlogsmisdadiger.
    antwoord 3) Het geweld zal stoppen zodra Poetin dood is.
  13. forum rang 6 benbelegger 29 december 2022 09:57
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 29 december 2022 01:27:

    [...]
    De VS hebben hun eigen belangen in de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
    ......
    www.trouw.nl/opinie/de-vs-hebben-hun-...
    Dit is een opiniestuk waarvan Josti zegt dat het hem uit het hart gegrepen is.
    En dat geloof ik graag.
    Het laat ook zien op welke manier en op welke toon je dit stuk moet lezen en uit welke hoek het komt.
    M.i. is dat niet de christelijke hoek, wat je van het dagblad Trouw wel zou mogen verwachten.
    Het klinkt mooi, maar het bied geen oplossing, zo is hier al gezegt.

    Oorzaak van alle ellende wordt al uitgelegd in de oude, nauwelijks meer gebruikte Heidelbergse Catachismus.

    De catachismus is verdeel in 52 zondagen met elk een vraag en een antwoord.
    Ik wil er 2 uitlichten: vr. en antw. 4 en 5:

    VRAAG 4
    Wat eist de wet Gods van ons?
    ANTWOORD:
    Dat leert ons Christus in een hoofdsom,
    Mattheüs. 22:37-40: 'Gij zult liefhebben den Heere, uw God,
    met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw verstand,
    en met geheel uw kracht.
    Dit is het eerste en het grote gebod.
    En het tweede, aan dit gelijk, is:
    Gij zult uw naaste liefhebben als uzelven.
    Aan deze twee geboden hangt de ganse Wet en de Profeten'.

    VRAAG 5
    Kunt gij dit alles volkomenlijk houden?
    ANTWOORD:
    Neen ik;
    want ik ben van nature geneigd
    God en mijn naaste te haten

    Als Kaïn Abel heeft doodgeslagen vraagt God aan Kaïn waarom hij niet gekozen heeft om het goede te doen.
    Want Kaïn had die mogelijkheid wel: te kiezen tussen goed en kwaad. Maar dan moest hij zichzelf overwinnen, in toom houden.

    Op school vertelde onze geschiedenisleraar het al: wie zichzelf overwint is sterker dan die een stad in neemt.
    .
  14. Steelmouse4 29 december 2022 10:00
    Joke of the Day.... "peacful Ukranians" . Er werd door Oekraïne al 8 jaar zwaar gebombardeerd in het Oosten, vergeten we even, ook hun smerige meedogenloze rol in WWII, de tot in de haarvaten doorgevreten corruptie (iedereen die zaken deed in dat ... land zal dat ervaren hebben), en als kers op de taart puppetclown Zelensky die bezig is een kleine 500 miljard op voorschot te krijgen voor de wederopbouw. Het stinkt aan alle kanten.
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 december 2022 10:03
    Heftige beelden: Rusland lijkt oude WOI-tactiek te gebruiken in strijd om Bachmoet
    1 uur geleden
     in BUITENLAND

    De gevechten in Oekraïne lijken heftiger geworden te zijn na de kerst. Rusland blijft nieuwe troepen en wapens aanvoeren naar het front, begeleid door series heftige raketaanvallen. De hevigste gevechten vinden op dit moment plaats rond Bachmoet, een stad in het oosten van Oekraïne die de Russen al maanden met man en macht proberen in te nemen.

    Op sociale media circuleert momenteel een video waarop Russische soldaten te zien zouden zijn die met een heel ouderwetse tactiek te werk gaan. De soldaten, velen van hen vermoedelijk huurlingen van de beruchte Wagner-groep, stormen over het kapotgeschoten platteland bij Bachmoet op een manier die doet denken aan de Eerste Wereldoorlog. Verschillende Oekraïense experts wezen al eerder op deze zogenaamde 'human wave' tactiek van de huurlingen. Bij deze tactiek, die veel gebruikt werd in de Eerste Wereldoorlog, worden soldaten op een soort zelfmoordmissie naar voren gestuurd om de verdediging in grote groepen te bestormen.

    Op de video is te zien dat de troepen een veld over rennen vol met inslaggaten van afgeschoten raketten en mortieren terwijl ze onder vuur liggen van de Oekraïners.

    Let op, de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

    video.dailymail.co.uk/preview/mol/202...

    Bachmoet

    Bachmoet, een stad die voor de oorlog ruim 70.000 inwoners telde, is inmiddels gereduceerd tot een gebombardeerde spookstad waar de straten bezaaid zijn met puin. De stad ligt op een belangrijk knooppunt van aanvoerroutes en werd, toen de gevechten begonnen, door de Russen gezien als een ideaal startpunt voor aanvallen verder in de Donbas.

    De strijd is inmiddels echter meer symbolisch dan praktisch. De meeste analisten zijn het erover eens dat de prijs die Rusland tot nu toe heeft moeten betalen voor de verovering van Bachmoet – vermoedelijk meer dan 100 troepen per dag – de waarde van de verovering niet waard is.
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 december 2022 10:07
    Explosies in meerdere steden Oekraïne: 'Massale raketaanval'

    In meerdere Oekraïense steden zijn donderdagochtend explosies gehoord, melden getuigen aan persbureau Reuters. Onder meer in Kiev, Charkov en Odessa worden explosies gemeld. In Charkov is ook een inslag gemeld, het is niet duidelijk of er gewonden zijn.
    Volgens Oekraïense autoriteiten zijn er in verschillende golven zeker honderd raketten of drones gelanceerd door de Russen en is sprake van een 'massale aanval'. In het hele land gaat het luchtalarm af. Oekraïne werd woensdagavond ook al door Rusland aangevallen met kamikaze-drones. Een groot aantal daarvan werd volgens Oekraïne onschadelijk gemaakt door de luchtafweer. Dat zou ook donderdagochtend de oorzaak zijn van de explosies. 
    Oekraïners worden opgeroepen om geen locaties van mogelijke inslagen te delen op sociale media. "Zo corrigeer je het vuur van de vijand", aldus een adviseur van president Zelenski op Facebook. 
    Een kamikazedrone is een drone die al dan niet volledig automatisch een explosief tot ontploffing brengt en daarbij zelf vernietigd wordt. Zo’n drone kan dus maar één keer worden gebruikt.
    Rusland probeert met de raketaanvallen het energienet van Oekraïne uit te schakelen. In Odessa en in de regio rondom Dnipro zijn stroomonderbrekingen aangekondigd om het potentiële gevaar voor de energie-infrastructuur minimaal te houden.
63.710 Posts
Pagina: «« 1 ... 1661 1662 1663 1664 1665 ... 3186 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0761 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,09%
Gold spot 2.295,85 -0,26%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

VIVORY...
+7,18%
Flow T...
+4,87%
BESI
+4,11%
Brunel
+3,91%
UMG
+3,62%

Dalers

HEIJMA...
-5,17%
Aperam
-4,56%
AMG Cr...
-3,16%
Kendrion
-2,75%
CM.COM
-2,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links