Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 595 596 597 598 599 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 september 2022 10:41
    quote:

    luchtschip schreef op 27 september 2022 10:32:

    Telefonisch gesprek tussen Mark Rutte en President Zelensky van Oekraïne :

    We are stepping up our support for Ukraine. More weapons, more sanctions, and more isolation for Russia. I stressed this once again when speaking to President Zelensky, in response to Russia’s mobilisation and illegitimate referenda.

    Protecting Europe is crucial for our security.

    foto
    pbs.twimg.com/media/FdmB7meWQAIjeBD?f...

    twitter.com/MinPres/status/1574432412...
    Ik heb niets aan dit bericht ,kan ik ook op het nieuws opzoeken.
  2. forum rang 10 voda 27 september 2022 11:08
    Experts: stelsel te ingewikkeld om te prikkelen meer te gaan werken, middenklasse dupe
    Door WILLEMIJN VAN BENTHEM EN LEON BRANDSEMA

    Updated 1 uur geleden
    Vandaag, 07:00
    in FINANCIEEL

    Het miljardenkanon aan koopkrachtmaatregelen dat het kabinet komend jaar over het land heeft afgeschoten helpt niet om mensen te verleiden meer te gaan werken. Een middenklasser die meer uren wil maken heeft er volgend jaar zelfs last van. Het belastingstelsel is volgens experts inmiddels zo complex geworden, dat het bijna ondoenlijk is mensen met fiscale voordelen te verleiden meer uren te maken.

    „Het wordt zo ingewikkeld dat mensen gaan denken: dan doe ik maar niets”, verzucht fiscalist Cor Overduin. Hij wijst op de wirwar van toeslagen en belastingkortingen die mensen afhankelijk van hun inkomen krijgen. Het zorgt er aan de ene kant voor dat mensen met lage inkomens netto meer overhouden dan ze bruto aan salaris krijgen. Maar het zorgt er anderzijds voor dat middenklassers die meer gaan werken – en daardoor toeslagen verliezen of minder kortingen krijgen – soms meer dan 80 procent van hun extra verdiende euro’s met kerende post terug naar de schatkist kunnen sturen.

    Het strookt niet met het idee, vooral uitgedragen door coalitiepartijen VVD en CDA, dat meer werken moet gaan lonen. „De middenklasse staat onder druk”, constateerde CDA-leider Wopke Hoekstra deze zomer, gepaard met een pleidooi voor een lagere inkomstenbelasting. Ook VVD-premier Mark Rutte belijdt al jaren het geloof dat ’meer werken moet lonen’.

    Rutte IV
    Maar de eerste begroting van kabinet-Rutte IV maakt dat nog niet waar. Nog altijd is de zogenoemde marginale belastingdruk – het belastingpercentage dat iemand betaalt over de extra binnenkomende euro’s als hij meer gaat verdienen – in sommige gevallen meer dan 80 procent. En die piekbelasting valt nu vooral bij middeninkomens.

    BEKIJK OOK:
    Extra werken loont amper

    Zo worden burgers toch niet verleid meer te gaan werken, zegt Overduin verbaasd: „Zolang burgers niet eenvoudig kunnen zien wat meer uren werk oplevert, is ieder plan gedoemd om te falen.”. Het is ’een groot probleem dat het stelsel te ingewikkeld is’, vindt ook Peter Kavelaars, hoogleraar Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. „Aan de ene kant heb je de belastingdruk, aan de andere kant de toeslagen die weer wegvallen of veranderen als het inkomen stijgt.”

    De hele Tweede Kamer wil daarom van het toeslagenstelsel af, maar dat is voorlopig nog niet uitvoerbaar voor de Belastingdienst. Die vroeg staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) voorafgaand aan de begrotingsonderhandelingen zelfs om de fractievoorzitters van de coalitiepartijen te bellen om aan te geven dat de mogelijkheden van de fiscus beperkt zijn.

    Kortingen
    De coalitiepartijen maken nu ook gretig gebruik van de toeslagen voor koopkrachtcompensatie: de zorgtoeslag en huurtoeslag gaan omhoog. Die hogere zorgtoeslag gaat ook nog eens naar 350.000 extra mensen. En belastingkortingen werden flink verhoogd. Een betrokkene omschrijft het als ’draaien aan alle inkomensafhankelijke regelingen’.

    „De maatregelen zijn een reactie op de opeenstapeling van plotseling opkomende crisissituaties”, analyseert emeritus hoogleraar fiscale economie Leo Stevens. „Daarvoor zijn in een sterk verdeeld en versplinterd partijpolitiek landschap moeilijk gemeenschappelijke oplossingen te vinden. Het uit de grond stampen van evenwichtige en uitvoerbare fiscale compensatieprojecten is voor het kabinet een loodzware opdracht. Het is de tol voor het niet tijdig bijstellen van tekortkomingen in het fiscale stelsel.”

    Als gevolg van alle ingrepen blijkt nu dat juist middeninkomens nog minder overhouden als ze meer gaan verdienen. Dat wordt veroorzaakt door alle koopkrachtmaatregelen die vooral gericht zijn op de lagere inkomens en onderkant van de middenklasse. Hogere toeslagen en arbeidskortingen betekenen namelijk ook een steilere afbouw van de voordelen die nu pijn doet bij mensen die rond een modaal inkomen hebben.

    Er wordt in de coalitie ook op gewezen dat dit effect beperkt blijft tot komend jaar, vanwege de eenmalige lastenverlichtingen voor de stijgende energierekening. Structureel zijn er juist miljarden uitgetrokken voor lastenverlichtingen voor werkenden, merkt een coalitiebron op. Daardoor zijn het in 2024 vooral de werkenden die er positief uitsteken qua koopkracht, wordt benadrukt.

    Voltijdsbonus
    In de tussentijd werkt het kabinet aan een andere manier om meer werken te laten lonen: de zogenoemde voltijdsbonus. Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) opperde dat plan al voor de zomer. Het wordt omarmd door een grote meerderheid van de Tweede Kamer. VVD en D66 riepen het kabinet vorige week op om nog dit jaar met een uitwerking te komen.

    Maar coalitiepartij CU is faliekant tegen en ziet het plan vooral als een lapmiddel dat het echte probleem ongemoeid laat.

    De voltijdsbonus is ’het paard achter de wagen spannen’, klaagt Kamerlid Pieter Grinwis: „Een doekje voor het bloeden dat bedacht is door de liberale partijen die het probleem ook veroorzaakt hebben door de marginale belastingdruk eindeloos op te voeren met bijvoorbeeld een steeds hoger opgepompte arbeidskorting. De oplossing is niet nog een pleister erbij te plakken, maar vereenvoudiging van ons doorgedraaide en hopeloos complexe belastingstelsel.”

    www.telegraaf.nl/financieel/572693934...
  3. forum rang 10 luchtschip 27 september 2022 11:28
    quote:

    Atom heart mother schreef op 27 september 2022 10:40:

    [...]Iedereen mag zeggen wat hij wil,u bepaalt niet alleen wat nutteloos is.
    Ik vind uw dagelijkse oorlogsverslaggeving voor mij niet zinvol,ik hoef niet gelezen hoe iedere minuut er vele jongeren een nutteloze dood sterven,.
    Maar als u hier behoefte toe voelt ga uw gang .Dit geldt voor iedereen.Als iemand rechts dat mag ,ultra rechts dat mag.
    U bent d66 er dat mag .We leven toch in een democratie?
    Ik heb geen probleem met mensen die wat te zeggen hebben, ook niet van mensen die rechts of ultra rechts zijn

    Maar dan wel iets zeggen met onderbouwing en argumenten en geen eindeloze stemmingmakerij met suggestieve bewoordingen en populistisch refereren aan onderbuikgevoelens, vaak gebaseerd op onjuiste voorstelling van zaken
    Dat is partij propaganda met holle leuzen en dat doet het wel goed op het Malieveld, maar niet op een discussie forum

    Veel zeggen, zonder iets te zeggen, om stemming te maken is propaganda en om dat iedere keer weer te moeten lezen geeft overdaad aan leuzen en propaganda
  4. Wilmetpensioen 27 september 2022 11:31
    Meer werken? Onzin. We moeten in Nederland af van de kwantitatieve groei. De regering moet aan de slag om de omvang van de bevolking te stabiliseren. Lees het jaarverslag arbeidsinspectie 2021: www.nlarbeidsinspectie.nl/publicaties...
    We hebben problemen met drinkwatervoorziening, we bouwen in veengebieden, stikstofproblematiek etc. Veel kwantitatieve groei heeft te maken met verdienmodellen die hun lasten op de samenleving afwentelen. Moeten we vanaf. Als we daarvan af zijn, dan ziet de arbeidsmarkt er opeens heel anders uit… Kwestie van de juiste probleemanalyse, probleemstelling en probleemoplossing.
  5. [verwijderd] 27 september 2022 11:45
    quote:

    luchtschip schreef op 27 september 2022 11:28:

    [...]

    Ik heb geen probleem met mensen die wat te zeggen hebben, ook niet van mensen die rechts of ultra rechts zijn

    Maar dan wel iets zeggen met onderbouwing en argumenten en geen eindeloze stemmingmakerij met suggestieve bewoordingen en populistisch refereren aan onderbuikgevoelens, vaak gebaseerd op onjuiste voorstelling van zaken
    Dat is partij propaganda met holle leuzen en dat doet het wel goed op het Malieveld, maar niet op een discussie forum

    Veel zeggen, zonder iets te zeggen, om stemming te maken is propaganda en om dat iedere keer weer te moeten lezen geeft overdaad aan leuzen en propaganda
    Dat is niet waar geachte luchtschip,ik kende u niet ,maar toen ik even niet radicaal genoeg was inzake de oorlog
    ( sta wel aan uw kant) werd ik ervan beschuldigd te solliciteren naar het drukken op de knop.
    Toen ik u herhaaldelijk heb gevraagd hoe u daarbij kwam ,heb ik desondanks geen antwoord gekregen.
    U heeft daar een handje van ,beschuldigen en dan niet meer reageren .
    Ik vind dat ook stemmingsmakerij.
  6. forum rang 9 objectief 27 september 2022 11:53
    quote:

    Wilmetpensioen schreef op 27 september 2022 11:31:

    Meer werken? Onzin. We moeten in Nederland af van de kwantitatieve groei. De regering moet aan de slag om de omvang van de bevolking te stabiliseren.
    We kunnen het oude China beleid nadoen: maximaal 1 kind en/of inwoners vanaf een bepaalde leeftijd: geen zorg verlenen.
    (ik verwacht geen applaus van de betrokkenen)
  7. forum rang 10 luchtschip 27 september 2022 12:08
    quote:

    Atom heart mother schreef op 27 september 2022 11:45:

    [...]Dat is niet waar geachte luchtschip,ik kende u niet ,maar toen ik even niet radicaal genoeg was inzake de oorlog
    ( sta wel aan uw kant) werd ik ervan beschuldigd te solliciteren naar het drukken op de knop.
    Toen ik u herhaaldelijk heb gevraagd hoe u daarbij kwam ,heb ik desondanks geen antwoord gekregen.
    U heeft daar een handje van ,beschuldigen en dan niet meer reageren .
    Ik vind dat ook stemmingsmakerij.
    Dan heb je waarschijnlijk de daaraan voorafgaande discussie gemist

    Daarvoor was er een discussie over de vraag of Putin op de knop zou drukken voor het sturen van een kernbom
    parallel daaraan vertelde een forum lid, bij iedere hem niet welgezinde posting op de "niet OK knop" te drukken

    Ik reageerde op jouw posting met een vingerwijzing naar betreffend forum lid en was geen directe beschuldiging aan jouw adres
    Om jou iets te verwijten zou ik meer postings van je hebben morten zien, die dat rechtvaardigen,
    Echter jij was pas kort in beeld , met posten, op dat. Rusland forum en ik beschuldig niet snel mensen

    De persoon aan wie het gericht was heeft het goed begrepen en deze boodschap extra uitleggen aan iemand anders, ontkracht de boodschap

    Midden in een bestaande discussie stappen, kan tot verkeerde conclusies leiden
    Was dus niet persoonlijk aan jou gericht
  8. [verwijderd] 27 september 2022 12:14
    quote:

    luchtschip schreef op 27 september 2022 12:08:

    [...]

    Dan heb je waarschijnlijk de daaraan voorafgaande discussie gemist

    Daarvoor was er een discussie over de vraag of Putin op de knop zou drukken voor het sturen van een kernbom
    parallel daaraan vertelde een forum lid, bij iedere hem niet welgezinde posting op de "niet OK knop" te drukken

    Ik reageerde op jouw posting met een vingerwijzing naar betreffend forum lid en was geen directe beschuldiging aan jouw adres
    Om jou iets te verwijten zou ik meer postings van je hebben morten zien, die dat rechtvaardigen,
    Echter jij was pas kort in beeld , met posten, op dat. Rusland forum en ik beschuldig niet snel mensen

    De persoon aan wie het gericht was heeft het goed begrepen en deze boodschap extra uitleggen aan iemand anders, ontkracht de boodschap

    Midden in een bestaande discussie stappen, kan tot verkeerde conclusies leiden
    Was dus niet persoonlijk aan jou gericht
    Fijn ,dat je nu wel reageert op het Rusland forum heb ik het je drie keer gevraagd 6 weken geleden.
    Ietwat verlate reactie,want je wist het nog wel.
    Die vingerwijzing was niet heeeel duidelijk ,maakt niet uit opgelost.
  9. [verwijderd] 27 september 2022 12:24
    quote:

    Atom heart mother schreef op 27 september 2022 12:14:

    [...]Fijn ,dat je nu wel reageert op het Rusland forum heb ik het je drie keer gevraagd 6 weken geleden.
    Ietwat verlate reactie,want je wist het nog wel.
    Die vingerwijzing was niet heeeel duidelijk ,maakt niet uit opgelost.
    Tja, toen heette je nog Green Manalishi en sindsdien was er drie maal een identiteitsverwisseling.
    Dat lijkt me vragen om moeilijkheden.
  10. [verwijderd] 27 september 2022 12:31
    quote:

    gokker schreef op 27 september 2022 12:24:

    [...]

    Tja, toen heette je nog Green Manalishi en sindsdien was er drie maal een identiteitsverwisseling.
    Dat lijkt me vragen om moeilijkheden.
    Ach moeilijkheden is een groot woord,heette toen al die tijd hetzelfde .
    dus dat is de reden ,niet na naamswijziging van green manalishi nooit meer op het R forum geweest.
    Dus dat is de reden niet ,probeer wat anders
  11. forum rang 10 luchtschip 27 september 2022 12:34
    quote:

    Opus135 schreef op 27 september 2022 12:25:

    Hier een aanpassing voorschotten elektra ontvangen (x 3,5). Mail gestuurd met verzoek om verhoging te matigen. Zonder probleem ingewilligd.
    Tot 20% willen ze de voorschotten wel matigen, bij meer moet je sterke argumenten hebben
    Maar voorschotten is niet het hoofdprobleem
    Het gaat om je eindafrekening en hoe lager je voorschotten zijn hoe hoger de eindafrekening wordt

    In je handen knijpen van geluk dat je het voorschot omlaag hebt gebracht, kan ook de teleurstelling inhouden van een zeer hoge bijbetaling bij de eindafrekening
    En een enorm hoog bedrag in 1 keer kan wel eens tot problemen leiden

    Daar staat tegenover dat de prijzen ook kunnen zakken en het bij de eindafrekening erg meevalt
    Of misschien de voorschotten dan tussentijds gereduceerd worden. wanneer we weer in rustiger vaarwater komen
  12. forum rang 7 A3aan 27 september 2022 12:57
    quote:

    luchtschip schreef op 27 september 2022 10:14:

    [..

    Het kost ons forum leden alleen maar tijd en energie verspilling om die fabeltjes te ontzenuwen en de lezers verdoen hun tijd aan nutteloze informatie en discussies
    Stop daar zelf dan ook mee. Voor beide kemphanen - STOP MET BELERENDE TAAL
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 595 596 597 598 599 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 891,13 0,00%
EUR/USD 1,0764 -0,05%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.217,90 +0,23%
Gold spot 2.322,41 -0,05%
NY-Nasdaq Composite 16.349,25 +1,19%

Stijgers

Avantium
+3,70%
TKH
+2,75%
Aegon
+2,04%
B&S Gr...
+2,00%
NN Group
+1,97%

Dalers

NX FIL...
-4,34%
Flow T...
-1,96%
DSM FI...
-1,53%
Sif Ho...
-0,98%
Heineken
-0,91%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links