Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pieter Kort - Exit Onno

427 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 22 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 juli 2005 21:28
    VInd ik ook. Maar het enige dat Onno nu deed, voor zover ik het begrijp, want ik heb het niet allemaal gevolgd hiero, is zijn eigen artikelen promoten mbv zijn alterjasjes.

    Maar waarom doet IEX er dan niets aan die vele jasjes en hebben ze nooit iets aan het 'meerdere aliassen' bezit gedaan? (retorische vraag: want ze hebben die velen leden nodig - het staat leuk voor de adverteerders e.d.)

    Er is hier zo vaak over gesproken in het verleden. En het had dit kunnen voorkomen als men het belangrijk genoeg had gevonden bij de IEX.

    Bepaalde mensen hadden bijv. altijd standaard tig aanbevelingen achter hun naam. Ook een gevalletje van multi-jassen.

    Nogmaals: ze maken mij niet wijs dat ze dit niet al langer wisten. Ik blijf erbij dat het wel iets met het vertrek van Kraland te maken zal hebben.
  2. [verwijderd] 14 juli 2005 21:29
    We hebben de samenwerking met Leon Hillen - die u misschien beter kent als Onno - met onmiddellijke ingang stopgezet

    Een paar weken geleden deed onze forummoderator Thijs een zogenaamde IP-check op een opvallend nieuw alias op het IEX-forum.

    Het duurde misschien een paar weken om het goede alias te pakken te krijgen ?
  3. [verwijderd] 14 juli 2005 21:32
    quote:

    Narcissus schreef:

    We hebben de samenwerking met Leon Hillen - die u misschien beter kent als Onno - met onmiddellijke ingang stopgezet

    Een paar weken geleden deed onze forummoderator Thijs een zogenaamde IP-check op een opvallend nieuw alias op het IEX-forum.

    Het duurde misschien een paar weken om het goede alias te pakken te krijgen ?

    HE nar, nog boos?
  4. [verwijderd] 14 juli 2005 21:33
    quote:

    Kingie schreef:

    Lijkt me meer een oridinaire nasleep van het gevalletje Kraland. Misschien was Onno wat teveel Kraland-minded in de ogen van de jongens die hun aandelen IEX met winst willen slijten.....?
    Ik zou het niet direct willen linken met Kraland, al is mijn eerste reactie wel dat ik iets van een patroon meen te zien. Ik heb de indruk dat er binnen met management/redactie een machtstrijd gaande is. Kraland, Onno, maar ook het imho inconsistente moderatiebeleid zijn symptomen daarvan. Je kunt het positief zien, als een groeistuip waarbij bevlogen oprichters en oudgedienden plaatsmaken voor nieuw bloed om de continuiteit te waarborgen. Persoonlijk heb ik meer de indruk dat er meer narcistische motieven spelen en dat Leon Hillen nu 'geofferd' is op grond van reeds langer bekende feiten. Als dit laatste aan de hand is geeft dat uiteraard te denken over wat er achter de schermen allemaal nog meer gebeurt.

    Voor mij is het gissen, maar ik ben ervan overtuigd dat het elders niet veel beter zal zijn. De (schijn van) gemakkelijk geld in de financiele markten trekt immers niet de meest zuivere types aan.

    mvg
    Wilco
  5. [verwijderd] 14 juli 2005 21:48
    De maatschappij van tegenwoordig vraagt om meerdere rollen en identiteiten. Zelf heb ik een scriptie geschreven over dit eerste. Vooral de opkomst van internet heeft er voor gezorgd dat iedereen kan posten wat hij wil, onder welke naam dan ook.

    De pek met veren voor Onno zijn wel behoorlijk 'to much'. Het is dubieus te noemen, maar als je het verder bekijkt is er geen reden hem een 'gore oplichter' te noemen. Zijn stukken blijven zijn stukken, zijn analyses blijven zijn analyses en zijn woord blijft zijn woord. Of hij er nu met 8 aliassen op reageerde of niet. Het was immers de naam "onno" of Leon Hillen waar we op af gingen. Je mag dus aannemen dat de andere aliassen niet van invloed waren op ons aankoopgedrag.

    Tot slot, is het de taak van een manager om je clubje bij elkaar te houden wanneer deze goed draait. Wanneer Dhr de Kort het niet lukt om zijn beste speler en de oprichter te behouden moeten er toch conclusies worden getrokken.

    Het is jammer dat het zo moet, ik zal me vanaf deze posting nog minder vertonen dan ik er nu al ben. Het lijkt wel een slangenkuil.

    mvg

    DRIVERS
  6. [verwijderd] 14 juli 2005 21:59
    Wat die ook allemaal voor fouts doet, hij is 1 van de weinige beleggers die jaar op jaar bewijst meer rendement te boeken dan het marktgemiddelde. Met zijn markt en economische visie was ik het meestal niet eens, maar zijn stockpicking was voortreffelijk. Erg jammer dat hij weggaat, ik hoop dat zijn columns en portefeuille nog op een andere site terugkomen.
    Mvg,
    Dave
  7. [verwijderd] 14 juli 2005 22:02
    quote:

    Kingie schreef:

    De duif
    de mus
    de vogel
    (weinig origineel dus)
    Onno
    Leon Hillen

    Dat zijn er iig al 5

    Nee, kingie niet boos.
    maar afscheid is afscheid.

    maar even over deze namen noemen,
    Ik hoop wel dat iex weet wat ze doet door geen namen te noemen.
    Dan krijg je vanzelf mensen die uit gaan zoeken wie het vaak opnamen voor Onno, waardoor er straks zelfs onschuldigen weer beschuldigd worden.
  8. ABCD44 14 juli 2005 22:03
    Het doet mij deugd dat u de moed heeft gehad om deze uitzonderlijke beslissing te nemen en de duidelijke argumentatie die u daarbij gaf. Ik had al geruime tijd twijfels over de integriteit van deze columnist. Al eerder bemerkte ik dat de informatie die via zijn column werd verstrekt niet altijd correct was en een vertekend beeld gaf. Zo werd in zijn modelportefeuille met verkeerde cijfers gegoocheld, waardoor bij het bereikte resultaat een volledig vertekend beeld werd voorgespiegeld. Overigens werd hierop ook door anderen in de e-mail discussie met Onno al gereageerd, echter zonder reactie zijnerzijds. Eeen duidelijk voorbeeld bij de door hem aangegeven aandelentransacties was de aankoop van aandelen Wegener, die door Onno als 5,93 werd geboekt, terwijl de werkelijke aankoopprijs destijds ruim boven de 10 euro lag.

    Jan-Otto M. Jansen.-
427 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 22 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 903,61 -0,22%
EUR/USD 1,0834 +0,00%
FTSE 100 8.275,38 +0,54%
Germany40^ 18.585,90 +0,48%
Gold spot 2.327,41 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.735,02 -0,01%

Stijgers

VIVORY...
+19,75%
RENEWI
+2,79%
Air Fr...
+2,20%
Vastned
+2,07%
UMG
+1,89%

Dalers

JDE PE...
-4,89%
ASR Ne...
-4,88%
Corbion
-3,41%
Avantium
-2,66%
PROSUS
-2,33%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links