Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.617 Posts
Pagina: «« 1 ... 604 605 606 607 608 ... 3181 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Freemoneyforever 18 april 2022 10:26
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 18 april 2022 08:20:

    Victor Kovalenko
    @MrKovalenko
    ·7 u
    On April 17, #Ukraine forces repelled 12 Russian attacks on the frontline in the eastern #Donbas region. They destroyed 10 Rus. battle tanks ($8 mln each), 15 APCs, 5 artillery systems, 5 vehicles, 2 helicopters Mi-24 Hind ($12 mln each), and a UAV "Orlan-10".
    Die kunnen ze dan weer bouwen met geld dat ze vandaag verdienen uit Europa voor gas en olie.
    Oliedom!
    (ja, ik weet, dat onderdelen een logistieke nachtmerrie voor de (defensie)industrie is/wordt.)
  2. forum rang 8 closer 18 april 2022 10:43
    Grote kanonnen naar Oekraïne: met deze nieuwe wapens moeten de Russen gestopt worden

    Stieven Ramdharie, 17 april 2022, 08:27

    Nu het Russische offensief in het oosten nadert, voorzien steeds meer Westerse landen Oekraïne van zware wapens. Voor het eerst krijgt Kyiv langeafstandsartillerie, de ‘grote kanonnen’. Een aantal wapens op een rijtje.

    Er is haast geboden bij het transport van de nieuwe Westerse wapens naar Oekraïne, nu Rusland zich opmaakt voor het langverwachte offensief in de Donbas. Mogelijk begint het offensief al deze week, zo melden hoge Amerikaanse functionarissen aan NBC News. In plaats van af te wachten tot alle eenheden, die in Belarus op krachten komen na hun terugtrekking uit Kyiv en omgeving, weer gereed zijn, zou Moskou al een deel Oost-Oekraïne in willen sturen. Dit is sneller dan de VS tot nu toe dachten.

    Volgens het Pentagon kunnen de eerste zware, door de VS beloofde, wapens deze dagen in Oekraïne aankomen. Dit wapenpakket van 800 miljoen dollar is het dodelijkste dat de Amerikanen sinds de invasie hebben bekendgemaakt. Ook de Britten en diverse Oost-Europese landen proberen in allerijl het Oekraïense leger te voorzien van zware wapens om de frontale aanval van het Russische leger in het oosten te dwarsbomen. Het gaat onder meer om houwitsers, helikopters, pantserwagens, raketten tegen schepen en luchtverdedigingssystemen.

    Houwitsers
    Artillerie gaat een belangrijke rol spelen in de nieuwe, tweede fase van de Russische invasie. ‘Dit deel van Oekraïne lijkt op Kansas’, aldus Pentagon-woordvoerder John Kirby woensdag. ‘Het is meer open, vlak terrein.’ Het Oekraïense leger in de Donbas, dat van drie kanten omsingeld dreigt te worden, kan langeafstandsartillerie goed gebruiken om de naderende Russische tank- en pantsereenheden te bestoken.

    Reden voor de VS om elf 155mm houwitsers te leveren, inclusief 40 duizend granaten. Welke houwitsers de Oekraïners krijgen, wil het Pentagon niet zeggen. Een mogelijke optie is de M777, die behoort tot de grootste en modernste kanonnen van het Amerikaanse leger. Een groot voordeel van dit artilleriegeschut is dat het, met slechts 4.200 kilo, veel lichter is dan andere houwitsers.

    Dat maakt het makkelijker om dit wapen snel in de Donbas te krijgen. Ook zijn er veel minder militairen nodig om het te bedienen en kan het sneller verplaatst worden en elders weer worden opgezet om nieuwe doelwitten onder vuur te nemen. De VS gebruikten de M777 onder andere in Syrië om een einde te maken aan het kalifaat van IS. In 2017 vuurden Amerikaanse mariniers deze 48 kilo wegende precisiegranaten van één meter lengte op IS af.

    Als de Oekraïners inderdaad dit moderne artilleriegeschut krijgen, kunnen ze straks per minuut twee tot zeven granaten laten neerdalen op Russische eenheden veertig kilometer verderop. Dit kanon biedt de Oekraïners ook de mogelijkheid om de Russen met grote precisie te raken dankzij de hightechgranaat Excalibur die gebruik maakt van GPS. In Irak, waar de VS de M777 ook gebruikte tegen IS, kwam een fors deel van deze granaten tot op vier meter afstand van het doelwit neer. Ter vergelijking: ouderwetse ‘domme’ artilleriegranaten zijn aanzienlijk minder precies en komen vaak op meer dan tweehonderd meter van de vijand terecht.

    Helikopters
    Om troepen en materieel aan te voeren en te verplaatsen, krijgt Oekraïne van de VS elf middelzware Mil Mi-17-transporthelikopters. Deze waren aanvankelijk aangekocht voor het Afghaanse leger. Vóór de invasie hadden de Amerikanen al vijf van deze helikopters van Russische makelij beloofd. De Mi-17 werd aan het einde van de jaren zeventig in gebruik genomen in de Sovjet-Unie en is wereldwijd een van de meest gebruikte transporthelikopters.

    Het toestel kan 24 soldaten vervoeren. Ook kan het eventueel worden gebruikt om de 155mm houwitsers te verplaatsen - mits het om de lichte M777 gaat - achter de honderden kilometers lange frontlijn in de Donbas. Vóór de invasie beschikte Oekraïne al over zo’n vijftig Mi-17’s, maar het is onduidelijk hoeveel van deze helikopters de strijd van de afgelopen 52 dagen hebben overleefd.

    Pantservoertuigen
    Voor gebruik in de frontlinies in Oost-Oekraïne, leveren de VS 200 pantserrupsvoertuigen van het type M113. Dit voertuig, dat op grote schaal in de Vietnam-oorlog werd gebruikt, stamt uit de jaren zestig maar doet nog altijd in veel landen dienst, zoals de VS en Israël. De M113 moet het Oekraïense leger in de Donbas, dat wordt geschat op zo’n 40 duizend man, de kans geven de strijd aan te gaan met de Russische gemechaniseerde eenheden.

    Verwacht wordt dat de Russen dit zware materieel op grote schaal zullen inzetten om de Oekraïners te overrompelen. Nadeel van de M113 is wel dat deze vrij kwetsbaar is voor antitankwapens en RPG-7-raketwerpers. Dit bleek onder andere tijdens de Arabisch-Israëlische oorlogen en bij de strijd in Libanon en Gaza tegen de Palestijnen. Om de Oekraïners ook mobieler te maken en meer bescherming te bieden, sturen de Amerikanen ook honderd Humvee-jeeps.

    Kamikazedrones
    Het aantal bewapende drones dat moet neerdalen op de Russische tanks en andere zware voertuigen, wordt door Washington fors opgevoerd. Kreeg Kyiv in maart al 100 Switchblade-kamikazedrones, nu komen er nog 300 bij. Dit zijn lichte drones voor eenmalig gebruik. De kleine versie weegt slechts 2,5 kilo, past in een rugtas en kan in tien minuten worden gelanceerd.

    Nadat deze met een korte buis is afgeschoten, verandert de drone in een ‘kamikazeraket’ die afsuist op zijn doelwit. Ook kolonnes en troepen kunnen ermee worden bestookt. Het Oekraïense leger gebruikt nu al de Turkse Bayraktar-drone, die is bewapend met een antitankraket. Maar Ankara wil geen nieuwe leveren om Moskou niet voor het hoofd te stoten.

    Het liefst had Oekraïne nu de meest effectieve bewapende drone van de Amerikaanse krijgsmacht gehad: de MQ-9 Reaper. Oekraïense functionarissen bezochten afgelopen week de fabrikant, General Atomics, die de Amerikaanse luchtmacht en de CIA al twintig jaar voorziet van de drone om op terroristen te jagen en verkenningen uit te voeren.

    Als het aan het bedrijf ligt vliegen de Reapers, die voorzien zijn van de Hellfire-antitankraket, binnenkort boven de Donbas. Veilig vanuit een basis in West-Oekraïne, kunnen Oekraïense vliegers de Reapers afsturen op de Russische troepen. ‘Met steun van de Amerikaanse regering kunnen die toestellen binnen enkele dagen in handen zijn van Oekraïense militaire piloten’, aldus de woordvoerder van General Atomics. Maar voor de regering-Biden is dit nog een stap te ver, gezien de levering van de kleinere Switchblades.

    Anti-schipraketten en luchtverdediging
    De Britten hebben aangekondigd anti-schipraketten te leveren die een einde kunnen maken aan de lancering van Kalibr-kruisraketten door Russische schepen in de Zwarte Zee. Moskou reageerde boos op het besluit van Londen. De Oekraïense inzet van een antischipraket van eigen makelij tegen de Russische kruiser Moskva, de Neptune, duidt erop dat de Britse raketten nog niet zijn aangekomen.

    Londen zwijgt over welke raketten worden geleverd. Britse media melden dat de Harpoon een optie is, een Amerikaanse raket die nog geavanceerder is dan de Neptune. Wat Oekraïne al wel heeft gehad, van Slowakije, is het luchtverdedigingssysteem S-300. Deze levering maakt het nog moeilijker voor de Russische luchtmacht om in het Oekraïense luchtruim op te treden. Met de S-300 kunnen vliegtuigen tot op 200 kilometer uit de lucht worden geschoten.

    www.volkskrant.nl/cs-b44364ff
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 april 2022 12:27
    114,3K Tweets
    Nieuwe Tweets bekijken
    Hierdoor wordt profielfoto geopend
    Glasnost Gone
    @GlasnostGone
    I don't like tiny, topless Russian, tin-pot dictators who invade Ukraine. youtube.com/channel/UCtDBsfXZd-jd7-9h...
    Londonglasnostgone.org
    Lid geworden in augustus 2014
    2.066 Volgend
    47,7K Volgers
    Tweets
    Tweets en antwoorden
    Media
    Stratcom Centre UA
    @StratcomCentre
    ·3 u
    Before Russia's war on Ukraine began, Kira Obedinsky was a joyful, loved 12-year-old girl. Now orphaned, injured and alone in a Russian-controlled hospital in eastern Ukraine, she has become an unwitting pawn in Moscow's information war.
    #RussianWarCrimes

    pbs.twimg.com/card_img/15156918919955...
  4. forum rang 10 luchtschip 18 april 2022 12:30
    Standbeeld van general Marsall Zhukov omvergetrokken
    Zhukov wordt in Rusland alom geprezen voor zijn prestaties in WWII

    Russia’s Investigative Committee has opened a felony case against those who toppled this monument to Soviet Marshal Zhukov … in Kharkiv.

    “These criminal actions are directed against Russia’s interests in the field of preserving historical memory.”

    video 0:22 minuut

    twitter.com/KevinRothrock/status/1515...
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 april 2022 12:43
    Weer een Russische generaal gesneuveld in Oekraïne: ’Stierf een heroïsche dood’
    Updated 52 min geleden
    53 min geleden
    in BUITENLAND

    Sint-Petersburg - Zaterdag is de Russische generaal-majoor Vladimir Frolov begraven in Sint-Petersburg. Hij is omgekomen aan het Oekraïense front, melden Russische autoriteiten. Volgens Oekraïne is hij de achtste generaal die gesneuveld is. Rusland spreekt dat tegen: hij zou de tweede zijn.

    Waar en wanneer Frolov is omgekomen is onduidelijk. Ook is onduidelijk hoe hij om het leven is gekomen. Frolov was plaatsvervangend commandant van het Achtste Leger.

    De gouverneur van Sint-Petersburg was zaterdag bij de begrafenis aanwezig. „We nemen vandaag afscheid van een echte held”, zei hij. „Vladimir Petrovich Frolov stierf een heroïsche dood in de strijd tegen de Oekraïense nationalisten.” Ook noemde hij Frolov een ’ware patriot’, die ’zijn leven heeft opgeofferend zodat kinderen, vrouwen en ouderen in de Donbas-regio geen bomexplosies meer zouden horen’.

    Ondanks het verlies van militaire generaals, blijft president Poetin beweren dat zijn ’speciale militaire operatie’ volgens plan verloopt. Oekraïne beweert dat maar liefst 20.000 Russische soldaten zijn omgekomen sinds begin van de invasie. Aan de Oekraïnse kant zou het om zo’n 2500 tot 3000 soldaten gaan.

    Bekijk ook:
    Russische blunders stapelen zich op: ’Denk dat Poetin blufte’

    Bekijk ook:
    ’Russische kolonel uit wraak door eigen tank overreden’

    Gebrekkige communicatiesystemen

    Russische generaals sneuvelen in hoge aantallen aan het Oekraïense front. Volgens Amerikaanse inlichtingendiensten zijn er zo’n twintig generaals betrokken bij de invasie van Oekraïne. Dat er zoveel hoge officieren sneuvelen zou voor een deel te wijten zijn aan gebrekkige communicatiesystemen van het Russische leger, waardoor commandanten vaak via open kanalen met elkaar moeten communiceren.

    Ook zouden hoge officieren zich vaker direct aan het front moeten melden om de vele problemen op te lossen en het lage moreel van de Russische soldaten op te krikken. Bovendien heeft Oekraïne volgens president Zelenski een speciaal team opgezet om Russische generaals en commandanten te traceren.

    Ter vergelijking, in de meer dan twintig jaar na 11 september 2001 sneuvelde er in de langjarige oorlogen in Irak, Afghanistan en Syrië slechts één Amerikaanse generaal. Hij kwam om bij een terreuraanslag.

    Bekijk ook:
    Russische generaals sneuvelen bij bosjes in Oekraïne
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 april 2022 12:48
    Rob Lee
    @RALee85
    · 2 u
    The Ukrainian military is claiming that Colonel Ivan Grishin, the commander of Russia's 49th Anti-Aircraft Missile Brigade (1st Tank Army), was killed. A Russian VK page from Smolensk is saying that he was killed on April 16.
    facebook.com/UkrainianLandForces/post...

    vk.com/wall-153855784
  7. forum rang 7 Succes 18 april 2022 14:05
    How Ukraine Is Crowdsourcing Digital Evidence of War Crimes

    It all looks like a game at first. Verified users of Ukraine’s government mobile app are greeted with options illustrated by icons of military helmets and targets. An automated prompt helps you report Russian troop movements in your area, and rewards you with a flexed-arm emoji. “Remember,” the message says. “Each of your shots in this bot means one less enemy.” Another option on the menu, illustrated by a droplet of blood, prompts Ukrainians to report and submit footage of war crimes in places now associated with horrific atrocities: Bucha, Irpin, Gostomel.

    This chatbot, created by Ukraine’s Digital Ministry and dubbed “e-Enemy,” is one of half a dozen digital tools the government has set up to crowdsource and corroborate evidence of alleged war crimes. Since the start of the invasion, Ukrainian officials, lawyers and human-rights groups have scrambled to design new ways to catalogue and verify reams of video, photo and eyewitness accounts of criminal behavior by Russian forces. Ukraine has adapted popular government apps to allow citizens to document damage to their homes, used facial-recognition software to identify Russian military officials in photos, and rolled out new tools to guide users through the process of geo-tagging and time-stamping their footage in hopes it may help authorities hold the perpetrators responsible.

    The result is a systematic effort unlike any in the history of modern warfare, experts say.

    Lees verder:
    www.msn.com/en-us/news/world/how-ukra...
  8. forum rang 6 marique 18 april 2022 14:28
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 18 april 2022 12:43:

    (...)
    Ondanks het verlies van militaire generaals, blijft president Poetin beweren dat zijn ’speciale militaire operatie’ volgens plan verloopt.
    (...)
    Misschien past dat verlies aan generaals ook wel in het grote plan van Putin. Hoe meer gesneuvelde generaals, hoe minder kans op een greep naar de macht door generaals.
  9. forum rang 7 Succes 18 april 2022 14:29
    Coons Says 'Putin Will Only Stop When We Stop Him'

    enator Chris Coons, a Delaware Democrat, warned Sunday that Russian President Vladimir Putin "will only stop when we stop him" as he was pressed about whether the United States should send troops to support Ukraine in the ongoing war.

    Putin launched the full-scale invasion of Russia's Eastern European neighbor on February 24, drawing swift international condemnation. The U.S. and NATO allies quickly implemented severe sanctions targeting the Russian economy and Moscow elite, while also transferring billions of dollars in weapons and humanitarian aid to Ukraine.

    The Biden administration has been consistent, however, in repeatedly asserting that U.S. troops will not get involved directly in the conflict. Coons suggested in remarks during an address to the University of Michigan last week that there could be a point where U.S. troops are sent.

    "We are in a very dangerous moment where it is important that on a bipartisan and measured way we in Congress and the administration come to a common position about when we are willing to go the next step and to send not just arms but troops to the aid in defense of Ukraine," the senator, who sits on the Senate Foreign Relations Committee, said. "If the answer is never, then we are inviting another level of escalation in brutality by Putin."

    www.msn.com/en-us/news/world/coons-sa...
  10. forum rang 10 luchtschip 18 april 2022 15:09
    Hier een overzicht van de posities op 17 april

    pbs.twimg.com/media/FQiF4IoWUAUTciN?f...

    plan van de Russen :

    1)
    Vanuit het oosten bij Luhansk en Donetsk verder richting Oekraine nar het westen intrekken

    2)
    Vanuit Kharkiv en izium naar het Zuiden en vanuit Zapporizhia en Dnipro naar het Noorden
    Dan zijn de Oekrainse troepen in het Westen volledig omsingeld en kunnen geen aanvoer van brandstof, eten en munitie meer krijgen
    En dan langzaam gaan de Russische troepen deze Oekrainse troepen van alle kanten aanvallen tot het gebied in Russische handen is, een grote deel van Oost Oekraine

    Wat doen de Oekraïners momenteel

    1) Bij Kharkiv en Izium gaat men niet direct de Russische troepen in en rond de stad aanvallen

    Kharkiv en Izium zijn ver vooruitgeschoven posities in Oekraïne van de Russen
    Zij hebben een lange aanvoerlijn van logistieke aanvoer en die kan maar over 1 weg vanuit het Russische Belgorod

    Ze gaan dan ten westen en ten oosten van de 2 steden naar het noorden en dan een zijwaartse beging naar de aanvoerweg
    Vervolgens kunnen dan de aanvoerwagens van brandstof, munitie en voedsel aangevallen worden

    De Russische troepen in Kharkiv en Izium raken dan zonder voorraden en zijn dan verplicht zich terug te trekken met achterlating van veel materieel ( immers nauwelijks brandstof voor de reis terug )

    Hier de situatie momenteel bij izium

    pbs.twimg.com/media/FQkqTSaWUA4zP7V?f...

    Her de Oekrainse troepen die ten Oosten van Izium naar het noorden oprukken ( groene pijl )

    ( Izium ligt links van het linkse blauwe rondje )

    pbs.twimg.com/media/FQke2x0WUAQUnia?f...

    Hier een uitgebreide discussie in dit twitterdraadje over de situatie bij Kharkiv en Izium

    twitter.com/TrentTelenko/status/15158...
  11. Poet In Het Laadje 18 april 2022 15:14
    Het zogenaamde vrije westen....Zoveel verschillen we niet meer met Rusland...

    Fidan Ekiz is het zat dat bijna niemand meer wat durft te zeggen aan tafel in haar talkshow Op1. “Bij ons en de meeste andere programma’s is het gewoon Noord-Korea-tv”, briest ze.

    www.mediacourant.nl/2022/04/fidan-eki...
  12. forum rang 10 luchtschip 18 april 2022 15:21
    In Marioepol zijn het Azov regiment en oekrainse Mariniers omsingeld op het staalcomplet van de AzovStal staal fabriek
    Hier vallen zij Russen aan die burger auto's hadden gestolen

    Unbelievable footage from Mariupol. Russian unit employing captured civilian cars gets wiped out by Azov Regiment counter attack.

    Counterattack of the #Azov battalion in #Azovstal #Mariupol #Ukraine. Many #Russia`n invaders die in this video.

    video 1:40 minuut

    twitter.com/eskelinen_antti/status/15...

    twitter.com/pmakela1/status/151603966...
  13. forum rang 10 luchtschip 18 april 2022 15:35
    Finland en Zweden zijn bezig om lid van de NAVO te worden

    Rusland heeft al gewaarschuwd voor acties

    De Noordelijke Vloot van Rusland opereert onder meer in de Oostzee

    Russian Northern Fleet large landing ship Ivan Gren has arrived at Baltiysk, Kaliningrad tonight.

    Kaliningrad is een Russische enclave in aan de Oostzee, ingesloten door Polen en Litouwen

    pbs.twimg.com/media/FQkb6MlWQAAz7Um?f...

    twitter.com/pmakela1/status/151577344...

    In Finland is er een oefening, waar Brits materiaal wordt aangevoerd

    BritishArmy Challenger 2s in Finland for the Arrow22 exercise.

    video 0:25 minuut

    twitter.com/akihheikkinen/status/1515...
  14. forum rang 10 luchtschip 18 april 2022 15:44
    Glasnost Gone :

    With Russia's mass offensive in eastern Ukraine starting soon, Russia will intensify targeting of rail lines, bridges, infrastructure & military targets (something it failed to do first time around).

    This done to slow arms coming in from western countries & hinder Ukrainian forces.

    Lviv ( helemaal in het Westen van Oekraine ) being shelled.
    The mayor says about 5 aimed missile strikes on the city. 6 people dead, 8 injured and still counting.

    video 0:19 minuut

    twitter.com/GlasnostGone/status/15159...

    Several missiles hit near railway and infrastructure facilities
  15. forum rang 10 luchtschip 18 april 2022 15:46
    President Zelensky denkt alweer aan de opbouw van Oekraïne na de oorlog :

    Discussed with IMF Managing Director @KGeorgieva the issue of ensuring Ukraine's financial stability & preparations for post-war reconstruction. We have clear plans for now, as well as a vision of prospects. I’m sure cooperation between the IMF & Ukraine will continue to be fruitful.

    twitter.com/olgatokariuk/status/15159...
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 april 2022 15:50
    quote:

    closer schreef op 18 april 2022 10:43:

    Grote kanonnen naar Oekraïne: met deze nieuwe wapens moeten de Russen gestopt worden
    ..........................................................................
    www.volkskrant.nl/cs-b44364ff
    en.wikipedia.org/wiki/M777_howitzer

    en.wikipedia.org/wiki/M982_Excalibur
  17. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 april 2022 15:53
    Ongeverifieerde beelden gaan rond van Russische vlaggenschip Moskva
    Op Twitter circuleren ongeverifieerde beelden van het Russische vlaggenschip Moskva, dat vorige week in de Zwarte Zee gezonken is. Op de beelden is te zien hoe een rookpluim uit de commandotoren van het kapseizende schip opstijgt, en wat lijkt op een raketinslag net boven de waterlijn. De zee is op het moment waarop de beelden gemaakt werden kalm, wat in tegenspraak lijkt met de officiële Russische versie van de feiten: dat het schip verging bij een storm tijdens het slepen naar de nabijgelegen haven van Sebastopol op de bezette Krim.
    Kiev meldde eerder met succes twee Neptunus-raketten te hebben afgevuurd op het Russische vlaggenschip. Daar zou een afleidingsmanoeuvre met twee drones aan vooraf zijn gegaan.
    Volgens de Litouwse minister van Defensie Arvydas Anušauskas bevonden zich op het moment van de ontploffing en brand zo'n vijfhonderd bemanningsleden op de Moskva. Een Turks schip dat zich op dat moment in de buurt bevond, zou 54 bemanningsleden gered hebben, maar over het lot van de 431 andere opvarenden bestaat geen duidelijkheid. Volgens de Russische overheid stierven er helemaal geen bemanningsleden, maar volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten klopt dat niet.
    De Russische krant Novaya Gazeta, die inmiddels in het buitenland is gevestigd, meldt op basis van ouders en bekenden van marinepersoneel dat er mogelijk honderden slachtoffers zijn gevallen. Een moeder die van haar zoon hoorde, vertelt: "Hij belde me, en hij huilde om wat hij had gezien. Het was verschrikkelijk. Het is duidelijk dat niet iedereen het heeft overleefd." Uit de getuigenverslagen zou blijken dat de Oekraïense versie van de feiten – dat het schip zonk na raketaanvallen – dichter bij de waarheid ligt dan het Russische verhaal.
    Rusland deelde alleen wat summiere beelden van zo’n 150 à 200 man die bemanningsleden van de Moskva zouden zijn. Op die staatsbeelden zou ook Anton Kuprin, de kapitein van het schip, te zien zijn.
  18. forum rang 10 luchtschip 18 april 2022 16:08
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 18 april 2022 15:50:

    [...]

    en.wikipedia.org/wiki/M777_howitzer
    Heel belangrijk
    Zoals het artikel aangeeft : ‘Het is meer open, vlak terrein.’ ( in het Oosten van Oekraine )

    Men kan niet dicht bij de troepen van de vijand komen door het open landschap en dan zijn beschietingen van 40 km met kanonnen nodig.

    Ik hoor trouwens berichten, waarbij men ( twitteraarster met redelijk inzicht in oorlogsvoering ) betwijfelen of Rusland wel voldoende ammunitie voor de kanonnen kan aanvoeren
    Zij hadden eigenlijk een groot aantal beschietingen verwacht door artillerievuur en dat is maar beperkt gebleven
    Of ze zijn door de voorraad aan het heenraken, of problemen met aanvoer of het is er wel maar dan ver weg in Oost Siberie
    Rusland moet natuurlijk ook nog genoeg vrijhouden voor de verdediging van zijn onmetelijke landsgrenzen.

    Overigens wanneer men zegt dat men Oekraïne gaat voorzien van bepaalde wapens, dan zijn deze er meestal al
    Voorkomt dat Rusland de logistieke aanvoer van die wapens zou kunnen beschieten

    Goed nieuws in ieder geval dat Oekraïne over deze Howitzers kan beschikken
  19. forum rang 10 luchtschip 18 april 2022 16:20
    Canadian Volunteer in Ukraine op twitter :

    Good morning from Kherson region ( Zuid Oekraine aan de Zwarte Zee )

    In the last 24 hrs, our artillery and other units struck more than 100 targets on the Southern front. #Russians lost 60 troops and 16 units of equipment, including 3 tanks, 4 artillery pieces, 7 BMPs and other vehicles.

    twitter.com/CanadianUkrain1/status/15...
63.617 Posts
Pagina: «« 1 ... 604 605 606 607 608 ... 3181 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 -0,39%
EUR/USD 1,0667 -0,02%
FTSE 100 8.150,98 +0,08%
Germany40^ 17.905,20 -1,18%
Gold spot 2.291,76 -1,89%
NY-Nasdaq Composite 15.657,82 -2,04%

Stijgers

Corbion
+2,70%
B&S Gr...
+1,20%
Ahold ...
+1,17%
ForFar...
+1,04%
OCI
+1,00%

Dalers

VIVORY...
-13,94%
EBUSCO...
-5,50%
ACOMO
-4,69%
Air Fr...
-4,29%
Arcadis
-3,88%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links