Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.617 Posts
Pagina: «« 1 ... 561 562 563 564 565 ... 3181 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Poet In Het Laadje 8 april 2022 14:08
    quote:

    johan20090 schreef op 8 april 2022 11:46:

    Centrale bank Rusland verlaagt rente fors

    Centrale bank Rusland verlaagt rente fors

    (ABM FN-Dow Jones) De centrale bank van Rusland heeft de rente verlaagd met 3 procentpunt tot 17,0 procent. Dit meldde de centrale bank vrijdag.

    Ik dacht dat IEX een forum was om over beleggingen/economie je kennis te delen en andere te informeren , maar het is een grote politieke drek geworden. Totaal onleesbaar met nietszeggende bijdragen. Ik snap dat de emoties soms hoog kunnen oplopen, maar de kern moet zijn dat je elkaar wil informeren.

    Maar goed, de roebel houdt ondanks deze renteverlaging goed stand. Ging vanmorgen even omlaag maar heeft alweer de weg omhoog gevonden. Hoog 79,87 en laag 77,22. Koers nu op moment van typen : 77,62 ( -1,43 % ) t.o.v. de usd. Afgezien wat je van Rusland vindt , die centrale bank heeft een huzarenstukje uitgehaald.
  2. forum rang 8 closer 8 april 2022 14:17
    quote:

    Poet In Het Laadje schreef op 8 april 2022 14:08:

    Ik dacht dat IEX een forum was om over beleggingen/economie je kennis te delen en andere te informeren , maar het is een grote politieke drek geworden. Totaal onleesbaar met nietszeggende bijdragen.
    Probeer het hier eens: www.iex.nl/Forum/Topic/1155469/Koffie...
  3. forum rang 6 benbelegger 8 april 2022 14:19
    quote:

    Chiddix schreef op 8 april 2022 13:37:

    [...]

    Dat Poetin de oorlog moet stoppen is wat anders. Nu voor 100% vaststaat dat hij dat niet doet, neem je op tijd je voorzorgsmaatregelen. En dat is dan Kremlin retoriek.
    Mijn buurman dreigt, zonder aanwijsbare reden, mijn huis met alles daarin met de grond gelijk te maken. Met de andere huizen in de buurt heeft hij dat al gedaan. Hij zegt dat de andere buren hun huis zélf hebben afgebroken.

    't Ja, wat zal ik eens gaan doen?
  4. forum rang 6 de tuinman 8 april 2022 14:20
    quote:

    Chiddix schreef op 8 april 2022 11:56:

    Op 26 Maart kondigde het Russische opperbevel af na de haperende invasie in de Kiev regio zich volledig te gaan richten op de bevrijding van Oost-Oekraine. Gisteren gaf Oekraine burgers het advies te evacueren uit steden die al beschoten werden(Kramatorsk(160000 inwoners) en Slovjansk(111000). Beetje te laat op gang gekomen de evacuatie gezien de raketaanval vanmorgen op onschuldige burgers? Ook geen tijdelijk staakt het vuren geregeld?
    Weet niet hoeveel mensen er op dit moment nog in die steden zijn.
    Schrijf je nu echt bevrijding?

    Ik denk niet dat die mensen zich nu bevrijd voelen. Maar daar denk jij dus anders over.
  5. forum rang 6 de tuinman 8 april 2022 14:20
    quote:

    benbelegger schreef op 8 april 2022 14:19:

    [...]

    Mijn buurman dreigt, zonder aanwijsbare reden, mijn huis met alles daarin met de grond gelijk te maken. Met de andere huizen in de buurt heeft hij dat al gedaan. Hij zegt dat de andere buren hun huis zélf hebben afgebroken.

    't Ja, wat zal ik eens gaan doen?
    Je kan je ook afvragen, wat kunnen ze doen?
  6. forum rang 10 luchtschip 8 april 2022 14:23
    Het betere werk is aangekomen

    Luchtafweer geschut om vliegtuigen en raketten uit te schakelen : SAM-300 missile defense system

    Slovakia has now delivered its S-300 long-range SAM missile defense system to UA!

    Days ago, Visegrad24 received this video of the transfer from a railway worker but didn’t publish it since it wasn’t public news.

    Slovak media confirmed the news 1 hour ago

    video 0:31 minuut

    twitter.com/visegrad24/status/1512382...
  7. forum rang 8 het zwaard 8 april 2022 14:47
    Chiddix : Chiddix schreef op 8 april 2022 11:56:

    Beetje te laat op gang gekomen de evacuatie gezien de raketaanval vanmorgen op onschuldige burgers? Ook geen tijdelijk staakt het vuren geregeld?

    Weet je wat ik zo provocerend vind? Dat jij een vraagteken durft zetten achter onschuldige burgers ? ( ???)
    Ga je de onschuld van deze burgers nu ook nog proberen in twijfel te trekken. Wat voor een mens, ben jij ,zeg!
  8. forum rang 8 het zwaard 8 april 2022 14:54
    de tuinman
    8 april 2022 14:20
    auteur info
    quote:
    benbelegger schreef op 8 april 2022 14:19:

    [...]

    Mijn buurman dreigt, zonder aanwijsbare reden, mijn huis met alles daarin met de grond gelijk te maken. Met de andere huizen in de buurt heeft hij dat al gedaan. Hij zegt dat de andere buren hun huis zélf hebben afgebroken.

    't Ja, wat zal ik eens gaan doen?
    Je kan je ook afvragen, wat kunnen ze doen?

    Doen wat Chiddix zegt : Laat hem een stuk van je huis afbreken ,zo niet breekt hij gans je huis af, net als bij de buren.
  9. forum rang 8 het zwaard 8 april 2022 14:57
    Na westerse sancties: Russische oligarchen brengen zes luxejachten in veiligheid op Maldiven
    Russische oligarchen hebben zeker zes luxejachten in veiligheid gebracht op de Maldiven, omdat ze door nieuwe westerse sancties in beslag dreigden te worden genomen. Het zou onder meer gaan om een jacht van miljardair Andrey Melnichenko.

    Bron: Reuters
  10. forum rang 10 luchtschip 8 april 2022 15:02
    Bild :

    We found a couple in Bucha who were being hunted down by Russian soldiers, apparently because relatives are in the army. „Soldiers had lists“, they told us. Russians came to the house six times, shot, threw grenades. Mykhola and Viktoria hid in the attic.

    Video 1:44 minuut met vertaler

    twitter.com/ronzheimer/status/1512081...
  11. forum rang 7 Succes 8 april 2022 15:04
    Microsoft zegt Russische cyberaanvallen op Oekraïne te hebben verstoord

    Microsoft heeft zeven internetdomeinen overgenomen die door een Russische hackgroep werden gebruikt om cyberaanvallen op Oekraïne uit te voeren, schrijft het Amerikaanse techbedrijf in een blogbericht.

    Het gaat om domeinen die door de hackersgroep Strontium werden gebruikt. Die groep is ook wel bekend als APT28 of Fancy Bear. Microsoft schrijft dat de groep banden heeft met de Russische militaire inlichtingendienst GRU.

    De domeinen werden door Microsoft omgezet om de werkzaamheden van Strontium te verstoren. Het is niet bekend om welke domeinen het precies gaat en hoe de aanvallen van de groep er precies uitzagen.

    Volgens het Amerikaanse techbedrijf werden de domeinen ingezet om Oekraïense organisaties aan te vallen, waaronder mediabedrijven. Ook overheden en denktanks in de VS en EU waren doelwitten.

    "We denken dat Strontium probeerde om voor de lange termijn toegang te krijgen tot systemen van zijn slachtoffers", schrijft Microsoft. "Daarmee zouden ze tactische ondersteuning kunnen bieden aan de fysieke invasie van Oekraïne en gevoelige informatie in handen kunnen krijgen. We hebben de Oekraïense overheid van de bevindingen op de hoogte gebracht."

    Microsoft zegt sinds 2016 onderzoek te doen naar de hackgroep. Het bedrijf heeft tot nu toe meer dan honderd domeinen van Strontium overgenomen.

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/wetenschapen...
  12. forum rang 10 luchtschip 8 april 2022 15:06
    Zelensky op twitter :

    Door Russische olie en gas te kopen, financiert u de moorden op Oekraïners. Resoluut optreden. Het is genoeg om de Russische militaire machine te voeden.

    Polen, Litouwen, Letland en Estland hebben al geweigerd de genocide te financieren.

    video 1:03 minuut

    twitter.com/ZelenskyyUa/status/151238...
  13. forum rang 7 Succes 8 april 2022 15:08
    Japan verbiedt import van Russische kolen

    OKIO (ANP/BLOOMBERG) - Japan gaat de import van kolen uit Rusland verbieden, zei minister-president Fumio Kishida. Daarmee volgt het land de westerse sanctielijn tegen Rusland ingezet door de Europese Unie en de Verenigde Staten na de inval van Rusland in Oekraïne.

    De Japanse premier zei verder dat hij gelooft dat Rusland oorlogsmisdaden heeft begaan bij de inval in Oekraïne. "Voor zulke inhumane daden moet verantwoording afgelegd worden", zei Kishida tegen journalisten. Japan wil ook meer gebruik maken van alternatieve energiebronnen.

    Japan leek eerder niet bereid te zijn fossiele brandstoffen uit Rusland te boycotten. Het Aziatische land is voor zijn energie erg afhankelijk van import. Kolen zijn goed voor de opwekking van zo'n 13 procent van alle elektriciteit in Japan.

    Kishida zei eerder dat Japanse bedrijven zich niet zouden terugtrekken uit twee grote olie- en gasprojecten in het uiterste oosten van Rusland. Zo hebben de Japanse concerns Mitsui en Mitsubishi een belang in het grote lng-winningsproject Sakhalin II, dat 60 procent van het vloeibaar gemaakt aardgas aan Japan verkoopt. Shell gaf eerder wel aan van zijn belang in Sakhalin II af te willen.

    De Japanse regering kondigde ook aan bezittingen van 550 personen met banden met de regering-Poetin te bevriezen. Ook worden alle bezittingen van Russische Sberbank en Alfa Bank bevroren. Japan verbiedt bedrijven en personen ook nieuwe investeringen te doen in Rusland. Ook de import van Russische wodka en bepaalde soorten hout is binnenkort verboden.

    www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/ja...
  14. forum rang 10 luchtschip 8 april 2022 15:08
    Zelensky reacts to train station attack in Kramatorsk:

    “Lacking the strength and courage to fight with us on the battlefield, they (Russians) are cynically destroying the civilian population. This is an evil that has no limits. And if it is not punished, it will never stop.”

    twitter.com/KyivIndependent/status/15...
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 april 2022 15:27
    Dit betreft voornamelijk Russisch sprekende vluchtelingen..........!!!!
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Visegrád 24
    @visegrad24
    ·3 m
    Russia's defense ministry said it used high-precision rockets on 3 railway stations today.

    But after the scale of civilian deaths became clear, it claimed the Kramatorsk strike was a "provocation" that "has nothing to do with reality."

    The old Russian way. Lies, lies and lies!
    Visegrád 24
    @visegrad24
    ·33 m
    The number of refugees killed in today’s Russian ballistic missile attack on the Kramatorsk Railway Station has increased from 30 to 39.

    4 of the victims were children.

    pbs.twimg.com/media/FP0rVaIXMAM-8E8?f...

    twitter.com/i/status/1512351196966707200
  16. forum rang 7 Succes 8 april 2022 15:31
    Russian servicemen, who have seen the military might of the Armed Forces of Ukraine, are making “last will” calls to their families

    That’s according to the Security Service of Ukraine, Ukrinform reports.

    The SBU made public an intercepted call between a Russian soldier and his wife, where the serviceman voices his last will – that his son not be allowed to serve in the Russian army when he grows up.

    "How is the little one behaving? - Well, he’s doing fine... He told his grandmother that he is 6 years old and he decides everything for himself. - Make sure he doesn’t go to the army. - How would I do that? - Make sure he doesn't go to the army! When they start the draft, tell mom to ask Uncle Gena to figure it out.”

    As noted by the intelligence agency, the Russian soldier tells his wife there are 10 men left from his unit, but the command doesn’t want to pull them out of Ukraine. He understands they will be simply "wiped out" and says: "We have two options: to return home either as KIAs or WIAs. That's it..."


    www.ukrinform.net/rubric-ato/3452090-...
  17. forum rang 10 luchtschip 8 april 2022 15:32
    Deepfake video or is the Kremlin collapsing in front of the cameras?

    Kirill Martynov, Editor-in-chief Novaya Gazeta Europe :

    At this speech the official representative of Ministerie van Buitenlandse Zaken van Rusland, Maria Zakharova declared that the reason for war was Ukrainians didn't want to share borscht with her.

    Also she is apparently absolutely drunk

    video 0:48 minuut

    twitter.com/pmakela1/status/151241924...
63.617 Posts
Pagina: «« 1 ... 561 562 563 564 565 ... 3181 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 -0,39%
EUR/USD 1,0669 0,00%
FTSE 100 8.149,37 +0,06%
Germany40^ 17.905,20 -1,18%
Gold spot 2.291,74 -1,89%
NY-Nasdaq Composite 15.657,82 -2,04%

Stijgers

Corbion
+2,70%
B&S Gr...
+1,20%
Ahold ...
+1,17%
ForFar...
+1,04%
OCI
+1,00%

Dalers

VIVORY...
-13,94%
EBUSCO...
-5,50%
ACOMO
-4,69%
Air Fr...
-4,29%
Arcadis
-3,88%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links