Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,103   -0,022   (-1,96%) Dagrange 1,100 - 1,128 672.123   Gem. (3M) 1,4M

PostNL februari 2018

2.429 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 122 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 februari 2018 10:50
    Van Amazon heeft PostNL voorlopig helemaal niets te vrezen... want Amazon is voorlopig alleen maar in India actief als bezorger van pakketjes.

    (De plannen van Amazon om in de VS zelf pakketjes te gaan bezorgen staan nog slechts op papier, en wat betreft Europa zijn er eigenlijk nog geen aanwijzingen dat Amazon überhaupt iets van plan is)
  2. gn69 10 februari 2018 23:11
    [quote alias=pietje-2005 id=10626976 date=201802092324]
    [...]
    Verwacht ik ook, Jeliazkov, maar moet nog wel gebeuren.
    Het zit, haha, zoals altijd in de woorden "kans" en "ongeveer nul" ;-)
    Ging erop in omdat koers zogenaamd niet belangrijk lijkt, maar laatste jaar ongeveer is de koers gedaald met meerdere malen het dividend-bedrag.
    Je kunt je rijk rekenen met dividend, maar dan moet de koers wel blijven liggen of stijgen, toch?
    Succes, ik neem een neut ;-)
    [/quote

    Pietje toch. Ik ken de dividendgeschiedenis van PostNL heel goed en als je de gewone geschiedenis ook een beetje kent weet je dat dit dividend voorlopig alleen maar gaat stijgen. Positief eigen vermogen, cash genererend als water, pensioenfonds met de dag sterker en een dominante marktpositie in de razendsnel groeiende pakkettenmarkt. Als je op een bar slecht moment gekocht heb, laten we zeggen rond de 4,5 Euro, dan heb je binnen twee a drie jaar al zoveel dividend ontvangen dat de hoofdsom welbeschouwd niet meer blijvend minder waard kan worden. Dus dan ben je in het slechtste geval net zover als je zou zijn met een spaarrekening van nu. Maar in werkelijkheid hebben heel veel mensen ver onder die prijs gekocht (vele kansen daartoe in het afgelopen jaar en anders kun je dat nu nog ruimschoots doen). Er zijn weinig (of geen) betere beleggingen op de Nederlandse beurs momenteel, maar de meeste forumbezoekers kletsen liever over de waan van de dag. Profiteer van deze unieke kans. Of niet. Maar ga niet doen alsof het dividend in gevaar is, dat gaat alleen maar stijgen. Lekker op de plank leggen en bakken dividend cashen totdat het tijd is voor de echte hoofdprijs. Risico nagenoeg nul.
  3. Hansbeleg 11 februari 2018 17:27
    Een artikeltje uit de Standaard waar de Belgen ook klagen over de postzegelprijs, maar de belegger de staat aan zijn kant vindt.
    De belegger en consument staan vaak niet aan dezelfde kant. Maar dat zou in NL toch wel het geval kunnen worden. De tarieven voor de UPD zouden minder hoeven stijgen als er meer op de zakelijke post verdiend zou kunnen worden. Ondanks dat PostNl natuurlijk zegt dat er geen kruisbestuiving plaatsvindt.

    Wat zal onze overheid gaan doen? Bedenk er zijn meer consumenten/kiezers dan beleggers.

    Postzegel
    Waarom participeert de overheid in Bpost?
    Mogelijk antwoord A: om de gebruikers van postdiensten te beschermen tegen de mogelijke uitwassen van puur winstgedreven ondernemingen.
    Mogelijk antwoord B: om de staatskas te spekken met vette winsten die mogelijk zijn dankzij een staatsmonopolie.

    De hogere postzegelprijs is een belasting die omgekeerd herverdelend werkt
    Tot voor kort leefde ik in de veronderstelling dat A het juiste antwoord was. Net als de spoorwegen vormen de posterijen een universele dienst, die niet gediend is met de marktlogica van een puur kapitalistisch zakenmodel.

    Maar vorige week vrijdag werd ik uit de droom geholpen. Het juiste antwoord is niet A, maar B. Het is de overheid er vooral om te doen de dividenden van Bpost zo veel mogelijk op te pompen en aldus de staatsinkomsten te maximaliseren.
    De feiten. Vrijdag stuurde Bpost een communiqué waarin werd aangekondigd dat de prijs van een postzegel per 1 maart verhoogd wordt van 74 cent naar 84 cent. Een prijsstijging met 13,5 procent, zevenmaal zoveel als de inflatie, die in januari 1,7 procent bedroeg. En dat terwijl toezichthouder BIPT vorig jaar nog een prijsverhoging had geweigerd omdat Bpost al voldoende winst boekt. Dat de verhoging nu alsnog dubbel en dwars wordt doorgevoerd, is mogelijk doordat de overheid het BIPT tijdelijk buitenspel heeft gezet. Jawel, diezelfde overheid die geacht wordt uw en mijn algemeen belang te verdedigen.

    Het bewijst dat de overheid niet wakker ligt van de betaalbaarheid van de postzegel, maar wel van de dividenden en de beurswaarde van Bpost. Dat zou in zekere zin nog te verdedigen zijn, omdat die dividenden ook alle Belgen ten goede komen. Ze vloeien in de staatskas, en kunnen gebruikt worden om scholen, ambtenaren, rechters, wegen of straaljagers mee te bekostigen. Tegelijk wordt Bpost meer waard, wat bij een eventuele verkoop van het staatsbelang de overheidsfinanciën eveneens ten goede komt.

    We kunnen de hogere postzegelprijs dus beschouwen als een soort verkapte belasting. Maar die ‘belasting’ is om twee redenen verwerpelijk. Ten eerste vloeit maar de helft van de opbrengst naar de staatskas. De staat bezit immers maar 51,04 procent van Bpost. De andere helft gaat naar de privé-aandeelhouders. Een belasting waarvan de netto-opbrengst maar de helft bedraagt van de bruto-inkomsten: dat moet zowat de minst efficiënte heffing ter wereld zijn.

    Ten tweede werkt deze ‘belasting’ omgekeerd herverdelend. De hogere post­zegelprijs wordt door iedereen gevoeld, en tast de koopkracht van lagere inkomensgroepen verhoudingsgewijs zwaarder aan dan de hoogste. Leefloners besteden immers een groter deel van hun inkomen aan postzegels dan veelverdieners. Maar de opbrengsten van de ‘belasting’ vloeien dus voor de helft naar de private aandeelhouders van Bpost. En bij de aandelenbezitters zijn juist de hogere inkomensgroepen sterk oververtegenwoordigd. De leefloners betalen dus meer dan gemiddeld, terwijl de veelverdieners meer dan gemiddeld ontvangen.

    De evangelist Mattheus wist het al: ‘Aan wie heeft zal gegeven worden, en wel in overvloed; maar wie niet heeft, hem zal nog ontnomen worden zelfs wat hij heeft.’
  4. [verwijderd] 12 februari 2018 08:43
    Onze Ronald van der Laar staat ook prominent in het FD (pag 3) vandaag. Liquidatie van een van zijn vennootschappen in Engeland. Ben benieuwd of Yteke daar op zal duiken...

    En PostNL kijk maar uit, want zo gaat meneer om met zijn bedrijven. Het is allemaal puur financieel voor hem. Afhandelen van verantwoordelijkheden zijn bijzaak blijkt maar in Engeland.
  5. [verwijderd] 12 februari 2018 09:57
    quote:

    prinszicht schreef op 12 februari 2018 09:54:

    [...]

    Een voorbode voor wat ons te wachten staat?
    Geen idee Prins, ik kan mij niet voorstellen dat ze het slecht hebben gedaan, met deze EXPLOSIE aan pakjes, maar het is maar net waar Herna mee komt.... dat is altijd gevaarlijk, gr
  6. forum rang 6 prinszicht 12 februari 2018 09:58
    quote:

    Eurowin schreef op 12 februari 2018 09:52:

    Ook nu weer zie je dat POST het slecht doet, met andere koersen vergeleken...... Zelfs KPN doet het beter na koersverlaging vrijdag. Wat is dat toch!!


    Volume. Of beter. Het ontbreken er van. De koers is een stuk lager gezet met relatief lage volumes op een negatief beurssentiment. Met 8 miljoen stukjes short is er in aanloop naar de cijfers nog geen noodzaak om terug te kopen. Ik verwacht dit pas net voor of met de cijfers. Maar de 4 lijkt nog heel ver weg.
  7. forum rang 6 keffertje 12 februari 2018 10:02
    quote:

    Eurowin schreef op 12 februari 2018 09:57:

    [...]

    Geen idee Prins, ik kan mij niet voorstellen dat ze het slecht hebben gedaan, met deze EXPLOSIE aan pakjes, maar het is maar net waar Herna mee komt.... dat is altijd gevaarlijk, gr
    Herna is zeer voorspelbaar en dus weet je al waar ze mee komt...

    Ze zoekt nog een alternatieve formulering voor:

    * delivering our promises
    * politiek bepaalt de realisering van onze doelstellingen
    * progressief dividend

    etc

    Verwacht goede resultaten, maar geen inspirerende toekomstvisie dus vrees dat het sukkelen blijft (jammer overigens want ik zou het ook graag anders zien)
  8. forum rang 6 prinszicht 12 februari 2018 10:28
    quote:

    keffertje schreef op 12 februari 2018 10:02:

    [...]

    Herna is zeer voorspelbaar en dus weet je al waar ze mee komt...

    Ze zoekt nog een alternatieve formulering voor:

    * delivering our promises
    * politiek bepaalt de realisering van onze doelstellingen
    * progressief dividend

    etc

    Verwacht goede resultaten, maar geen inspirerende toekomstvisie dus vrees dat het sukkelen blijft (jammer overigens want ik zou het ook graag anders zien)
    Het is teveel afhankelijk van het concurrentie vraagstuk en de daaraan gekoppelde "gelijke" concurrentie. De ACM heeft haar onderzoek afgerond maar nog geen publicaties. Voldoet Sandd aan de 80% norm. Of heeft het niet eens de intenties. Het uitblijven van duidelijkheid omtrent dit punt, is koren op de molen van Herna.

    Dus ik verwacht in lijn met ING dat de Post business het niet goed heeft gedaan en dus de absolute onderkant Outlook 2017. Dan is het resultaat van Parcels ineens minder belangrijk. Verder biedt het UPD vraagstuk de perfecte afleiding voor Internationaal.

    Een hoop ruis rond de toekomstverwachting die wel / niet uitgespeeld gaat worden over de rug van de aandeelhouders. Nog geen duidelijke toezeggingen wat zich direct vertaald naar meer aandeelhouderswaarde.

    De oplossing voor dit euvel zit hem in samenwerking qua prijs, hogere tarieven voor zakelijk, en logistiek. Liever geen overname. Wil de overheid ook niet. Maar deze voorgestelde oplossing is nog te vroeg in de voortdurende discussie. We moeten nog op zijn minst een jaartje onderzoeken..... Dus is mijn verwachting dat matige cijfers gepaard gaan met onheilspellende berichten van de CEO over de nabije toekomst.
  9. [verwijderd] 12 februari 2018 10:34
    quote:

    Eurowin schreef op 12 februari 2018 09:57:

    [...]

    Geen idee Prins, ik kan mij niet voorstellen dat ze het slecht hebben gedaan, met deze EXPLOSIE aan pakjes, maar het is maar net waar Herna mee komt.... dat is altijd gevaarlijk, gr
    Als het aan ome Jan ligt dan is nu het moment aan gebroken om ome Jan op een mooie manier afscheid te laten nemen... en daar is ook Verhagen bij gebaat - immers, als het afscheid van ome Jan gepaard zou gaan met een klaagzang van de aandeelhouder dan wordt Verhagen vervolgens de kop van jut waarop geschoten kan gaan worden.

    (Met de kanttekening dat ome Jan wel ook nog de Q1 resultaten gaat presenteren, maar de impact van het laatste boekjaar van ome Jan zal natuurlijk veel groter zijn)
  10. Hansbeleg 12 februari 2018 11:17
    quote:

    Martijn van M schreef op 12 februari 2018 10:34:

    [...]

    Als het aan ome Jan ligt dan is nu het moment aan gebroken om ome Jan op een mooie manier afscheid te laten nemen... en daar is ook Verhagen bij gebaat - immers, als het afscheid van ome Jan gepaard zou gaan met een klaagzang van de aandeelhouder dan wordt Verhagen vervolgens de kop van jut waarop geschoten kan gaan worden.

    (Met de kanttekening dat ome Jan wel ook nog de Q1 resultaten gaat presenteren, maar de impact van het laatste boekjaar van ome Jan zal natuurlijk veel groter zijn)
    Probleem van PostNL is dat ze snel zelfvoldaan zijn en denken dat ze het goed doen. De markt denkt daar nog steeds anders over.
    En zal men voor de cijfers afbouwen of al durven opbouwen, zeg het maar, ik kan het echt niet inschatten.
    De optiebelangen liggen in ieder geval nog 4.00-4.10, dus wie weet gaan we er nog nar toe.

    We zitten bij de laagste 3 vandaag.
2.429 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 122 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.