Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Daling halfgeleiders biedt nieuwe koopkans

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 03 mei Bitcoin ondergaat broodnodige correctie 45
  2. 02 mei Draagvlak AEX ziet er momenteel vrij krachteloos uit 51
  3. 01 mei Japanse Nikkei gestrand, yen naar nieuw dieptepunt 20

Reacties

383 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ricktrader 6 december 2017 20:11
    quote:

    Conrad schreef op 5 december 2017 16:39:

    @Reversal, nogmaals bedankt dat je zo de moeite hebt genomen me uit te leggen hoe je werkt. Ik heb je twee berichten goed bestudeerd en geloof dat ik nu begrijp hoe je werkt (hoewel ik de exacte manier waarop je de demand zone vaststelt nog niet helemaal door heb). Ik meen te kunnen concluderen dat je een sterk vertrouwen hebt in het model wat je op basis van TA hebt gemaakt. Het model geeft aan waar een stijging of daling start. Dit heeft dan voor jou niets te maken wat jouw verwachtingen zijn, maar je volgt het model. Je noemt het zelf de beslissing van de markt. Voorwaarde is dat de situatie het zelfde blijft.
    Bijna 40 jaar geleden tijdens mijn studie heb ik college gehad van professor Duijker hij zei tijdens één van z’n colleges op een zeer indrukkende wijze: “Geen situatie is gelijk” . Dit in de context van zijn visie op gedrag , dat volgens hem altijd plaats vindt in een situatie en een reactie is op die situatie. Wat je in de grafieken ziet is een weergave van aan- en verkoopgedrag van heel veel kopers en verkopers, allemaal in hun eigen situatie, die ook nog eens constant verandert. De voorwaarde dat de situatie het zelfde blijft, gaat volgens mij dus nooit op.
    Tot slot werken met TA modellen lijkt op het maken van een weerbericht, waar weervrouw Willemijn Hoebert in de Volkskrant van afgelopen zaterdag het volgende over zegt: “er zijn verschillende weermodellen: sommige werken goed met buiig weer, andere juist bij een overtrekkend koufront, wanneer een koude luchtmassa onder een warme schuift. Ik vergelijk en combineer die modellen om tot de beste verwachting te komen.“
    Zij spreekt wel van een verwachting, terwijl volgens mij in het soort modellen wat zij gebruikt veel meer bepalende factoren zit en bovendien veel interactie tussen die factoren is opgenomen. Haar weerberichten komen vaak behoorlijk in de buurt van hoe het weer er de volgende dagen uitziet. Dat iets dus uitkomt wil dus niet zeggen dat het geen verwachting is. Voor haar althans niet.

    Bedankt voor je reactie Karl. Zo te lezen heb je het toch niet helemaal begrepen. Wat ik overigens goed begrijp hoor, dat lukt ook namelijk niet op basis van een paar postings en zonder de relevante kennis.

    Om even bij je vergelijking met de weersverwachting te blijven. Ik ga niet al met een paraplu op straat lopen omdat de verwachting is dat het mogelijk gaat regenen. Ik wacht dus op de bevestiging dat het regent en gebruik hem zolang het regent.

    Ik weet overigens niet zo goed wat ik nu moet met je opmerking van die professor die 40 jaar geleden zo'n indruk op je heeft gemaakt. Er is namelijk ook een tijd geweest dat mensen geleerd werd dat de aarde plat was, zal ook vast op een indrukwekkende wijze gedaan zijn ;-)

    Mijn werkwijze heeft overigens ook minder met gedrag te maken dan dat je denkt. Meer met het in beeld krijgen waar de kopers of verkopers zich tonen en daarop meeliften.

    Zou je eens een tipje van de sluier willen doen over hoe jij te werk gaat?
  2. [verwijderd] 6 december 2017 20:24
    quote:

    Reversal schreef op 6 december 2017 20:11:

    Mijn werkwijze heeft overigens ook minder met gedrag te maken dan dat je denkt. Meer met het in beeld krijgen waar de kopers of verkopers zich tonen en daarop meeliften.

    Zou je eens een tipje van de sluier willen doen over hoe jij te werk gaat?

    Bid/ask volumes, DOM/tape reading. cumulatieve delta, POCs en volume profiling, iceberg orders trapped traders volgens mij moet je onder de motorkap duiken om je aanpak verder te brengen, je schrijft nu vooral vanuit charts en dat lijkt mij een belangrijke, zelfopgelegde beperking.
  3. Ricktrader 6 december 2017 20:26
    quote:

    Baudolino schreef op 6 december 2017 20:24:

    [...]
    Bid/ask volumes, DOM/tape reading. cumulatieve delta, POCs en volume profiling, icebergs trappen traders volgens mij moet je onder de motorkap duiken om je aanpak verder te brengen, je schrijft nu vooral vanuit charts.

    Vanwaar moet ik mijn aanpak verder brengen volgens jou Baudolino?
  4. [verwijderd] 6 december 2017 20:32
    quote:

    Reversal schreef op 6 december 2017 20:26:

    [...]

    Vanwaar moet ik mijn aanpak verder brengen volgens jou Baudolino?

    jij poste laatst eens de open vraag, hoe je de in vroeger stadium kon detecteren welke van de geschetste scenario's het meest waarschijnlijk was. Volume kan je wellicht daarbij helpen, ook wat betreft zicht krijgen waar kopers/verkopers zitten, dat is al wat ik zeg. Je moet niets, maar je laat m.i. hoop zuivere bron-informatie weg als je alleen focust op charts, zeker als dat ook nog eens timeframed candles zijn. En daar staat zeker niet alles in, kijk maar eens naar zo'n beetje elke term in mijn vorige reactie.
  5. Ricktrader 6 december 2017 20:38
    quote:

    Baudolino schreef op 6 december 2017 20:32:

    [...]
    jij poste laatst eens de open vraag, hoe je de in vroeger stadium kon detecteren welke van de geschetste scenario's het meest waarschijnlijk was. Volume kan je wellicht daarbij helpen, ook wat betreft zicht krijgen waar kopers/verkopers zitten, dat is al wat ik zeg. Je moet niets, maar je laat m.i. hoop zuivere informatie weg als je alleen focust op charts, zeker als die ook nog timeframed candles zijn.
    Ok, ik begrijp je reactie nu wat beter. Ik zie dat zelf aan de hand van de prijsactie. Het volume is daarbij voor mij niet relevant gebleken. Nooit geen toegevoegde waarde in gezien.

    Wat bedoel je met je opmerking timeframed candles? Welke informatie is dan niet zichtbaar?
  6. Ricktrader 6 december 2017 20:44
    Kijk eens naar dit plaatje:

    invst.ly/60m6p

    In het blauwe vlak zit demand, in het rode vlak komen de verkopers op het toneel.

    Die verkopers hadden hier bij de rode cirkel de koers door de demand zone moeten zetten:

    invst.ly/60m7k

    Dit lukt niet waardoor er hier een longmomentje in de 1min volgt:

    invst.ly/60m83

    Uitname topje bij blauwe horizontale lijn is entry, dalen door rode lijn zou exit zijn geweest.

    Omdat het puur een 1min situatie betreft neem ik genoegen met 10 pnt.

    Deze trade net live gehandeld overigens.

  7. Ricktrader 6 december 2017 20:49
    @Conrad,

    Dat topje bij die blauwe lijn uitnemen is een teken dat het is gaan regenen zogezegd, dan pak ik de paraplu.

    Heeft niks met een verwachting te maken, de koers is in een positieve beweging terechtgekomen omdat een topje uit is genomen. Dit is een teken dat kopers de overhand hebben gekregen.
  8. Ricktrader 6 december 2017 21:13
    En natuurlijk de 4 uur waar nog steeds de HL indicatie staat:

    invst.ly/60mjc

    Het meest waarschijnlijk is hier nog steeds een sterke of zwakke beweging omhoog. Sterk is een beweging die de supply zone doorklieft, zwak is een beweging die daar niet doorheen komt en die vervolgens weer een bodem uitneemt.

  9. [verwijderd] 6 december 2017 21:31
    quote:

    Reversal schreef op 6 december 2017 20:11:

    [...]
    Ik ga niet al met een paraplu op straat lopen omdat de verwachting is dat het mogelijk gaat regenen. Ik wacht dus op de bevestiging dat het regent en gebruik hem zolang het regent.
    Zo'n werkwijze is gedoemd te mislukken, want zodra de eerste druppels beginnen te vallen vraagt de bank toch altijd meteen die paraplu terug?
383 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links