Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Poging tot herstel bij Bitcoin en Cronos

Poging tot herstel bij Bitcoin en Cronos

Volgens ECB-voorzitter Christine Lagarde is crypto niets waard en biedt het geen veilige haven voor particulieren. De ECB begrijpt dat de snelle koerswinsten de cryptomarkt aantrekkelijk heeft gemaakt voor speculanten, maar ziet ook dat de risico's steeds groter worden.

Naarmate de traditionele financiële markten en de cryptomarkt meer geïntegreerd raken, neemt de kans toe dat een nieuwe crash in de cryptomarkt kan overslaan naar bijvoorbeeld de aandelenmarkten.

Uitslaande brand

Zodra crypto geaccepteerd wordt door financiële instellingen en gebruikt gaat worden als officieel betaalmiddel wordt het risico dat een klein cryptobrandje overslaat naar de brede economie steeds groter. Bijvoorbeeld de ineenstorting van een stablecoin, zoals recent bij UST, zal dan forse gevolgen kunnen hebben voor het financiële systeem.

De ECB pleit er daarom voor dat er op korte termijn regelgeving voor de handel in cryptovaluta wordt ingevoerd.

De rust op cryptomarkt lijkt overigens weer enigszins te zijn teruggekeerd na het UST/LUNA-debacle. De forse koersdalingen zijn voorbij en de eerste tekenen van herstel worden zichtbaar. Het lange termijn beeld blijft echter fragiel, waardoor voorzichtigheid geboden blijft.

Bitcoin

De koers van de grootste digitale munt lijkt wat onder de recente verkoopdruk uit te komen. De belangrijke steun van bitcoin rond $29.000 heeft standgehouden en de eerste groene week na twee maanden van zwakte lijkt in de maak.

Het eerste richtpunt voor dit herstel ligt op de bodems van januari en februari rond $35.000. Hierboven wacht nog de dalende toppenlijn, die zich momenteel rond $38.500 bevindt.

Zolang de dalende fase echter intact is, blijft het risico op een nieuwe koersdaling groot. Pas na een doorbraak door de dalende toppenlijn zal het langetermijn beeld verder opklaren.

Herstel

Op korte termijn is goed te zien dat de koers wat gaat herstellen. Bitcoin bewoog na de forse koersdaling al enkele weken rond de steun op $29.000. Vanaf dit niveau weet de munt de afgelopen dagen goed op te veren en de recente consolidatiefase opwaarts af te breken.

De doorbraak boven de top van medio mei maakt ruimte vrij voor een grotere stijging.

Cronos

Vandaag werpen wij ook een blik op Cronos, de token van het Crypto.com platform. Deze munt (CRO) beweegt per saldo al ruim drie jaar in een stijgende trend. Hoewel de stijgingen telkens bijzonder krachtig zijn, valt de koers daarna iedere keer echter hard terug. 

Ook na de laatste stijging van eind vorig jaar waarbij de koers in korte tijd vertienvoudigde, heeft CRO weer een forse stap terug moeten doen. De koers is hierdoor nu aanbeland aan de onderzijde van de langetermijn uptrend.

Om de stijgende trend voort te kunnen zetten, dient de koers rond het huidige niveau steun te vinden en weer opwaarts te draaien.

Het eerste signaal hiervoor wordt afgegeven wanneer de correctieve fase van de laatste maanden wordt afgebroken. Speculanten zouden dan kunnen profiteren van een herstel richting de bodems van eerder dit jaar rond $0,35.

 

 

 

 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 19 feb Europese indices blijven overtuigen 52
  2. 12 feb Crypto-bullmarkt krijgt steeds meer vorm 33
  3. 05 feb Verdeeld beeld in Amsterdam 96

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 31 mei 2022 17:20
    Crypto gaat TradFi opeten. Eigendom van aandelen, onroerend goed, identiteit, kunst wordt als een NFT opgeslagen op een blockchain zodat eigendom ervan goedkoper, beter en decentraal vastgelegd is en naar believen 24/7 verhandeld kan worden. Wat zal dat gaan doen met de traditionele aandelenkoersen?

    www.cnbc.com/2022/01/14/stocks-and-pr...
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links