Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cardano zoekt steun

Cardano zoekt steun

De bearmarket bij crypto's duurt nog altijd voort, al lijkt er van volledige overgave zoals in 2018 nog zeker geen sprake. Over de breedte zakken de koersen wel steeds wat verder weg, maar echte paniek valt nog niet waar te nemen.

Wordt deze bearmarket een langzame sluipmoordenaar of blijft de schade beperkt en laat de markt enkel wat lucht ontsnappen? Vooralsnog zijn de kaarten niet geschud en zijn er nog teveel tegenstrijdige signalen om een duidelijk beeld te krijgen.

Cardano

Een van de crypto's die al vroeg omlaag draaide en de afgelopen maanden flink wat terrein heeft moeten prijsgeven is ADA, de token van het Cardano-netwerk. ADA zette begin september een hoogtepunt neer en heeft sindsdien meer dan de helft van zijn marktwaarde verloren. 

ADA is uit de langetermijn-stijgende trend gezakt en teruggevallen naar de steun van de oude top uit 2018 en de bodems van de eerste helft van 2021 rond $1,00. Rond dit niveau lijkt de verkoopdruk wat op te drogen en de daling enigszins tot stilstand te komen. 

Per saldo is nu een neutrale bandbreedte zichtbaar geworden tussen steun $1,00 en weerstand $3,00. Pas wanneer de correctieve fase van de afgelopen maanden wordt afgebroken, zal het beeld weer wat opklaren en kan herstel plaatsvinden binnen deze bandbreedte. 

Stabilisatie

Op de daggrafiek is een dalende trend zichtbaar, maar valt op dat de toppen en bodems wat meer in elkaar over beginnen te lopen. Dit zijn de eerste tekenen van mogelijke bodemvorming. Om verder te verbeteren, moet het dalende trendkanaal worden afgebroken en de eerste horizontale weerstand rond $1,63 worden doorbroken.

Zolang de dalende trend echter wordt voortgezet, kan een nieuwe test van de steun rond $1,00 niet worden uitgesloten. Hier dient ADA te worden opgevangen om verdere verzwakking te voorkomen. Een doorbraak onder de steun zal het luik naar onderen namelijk verder opentrekken en ruimte vrijmaken voor een forse koersdaling.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 07:30 Zijn we allemaal niet wat te negatief? 9
 2. 17 mei Domino-effect in de cryptomarkt blijft vooralsnog uit 3
 3. 16 mei TA Portefeuille Alert: een aankoop en een verkoop

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Zaphod Beeblebrox 15 januari 2022 11:46
  De cryptowinter duurt meestal een jaar. Ik zie niet in waarom het nu anders zal zijn. De absolute top is geplaatst op 10 november rond 69k. Maar, met wat fantasie, kun je ook de top van 14 april van 65k als uitgangspunt nemen. Uiteindelijk is het 65k tegen 69k. Voor bitcoin is dat geen groot verschil. In dat geval zou de cryptowinter tot april 2022 kunnen duren. Dat komt er al een stuk sneller aan. Overigens hebben we vrijwel exact op de april top een zogenaamde pi-cycle top gehad.

  Ofschoon we vanaf de maart 2020 bodem tot de april 2021 top in een haast rechte lijn omhoog bewogen hebben, is er geen blow-off top geweest. Gevolgmatig lijkt me een >80% daling evenmin waarschijnlijk. Nog een keer omlaag naar 28,5k, misschien een beetje lager nog, voor een 55% daling en we kunnen weer. Bitcoin begint een beetje saai te worden. Gelukkig zijn er voldoende andere coins die meer spektakel te bieden hebben.
 2. forum rang 7 Rowi62 16 januari 2022 11:17
  Spektakel verwacht ik vooral bij HIVE. Warom?
  Splinterlands game groeit als kool daar (300.000 spelers) en 3speak (soort youtube maar haperend soms) gaat flink investeren in verbeteren van de hive videotool en er komen nog meer games op. Adam Curry - in de US godcast genoemd - heeft er aandacht aan besteed in zijn podcast met 1 miljoen subs over tippen met hive op podcast oid.
  (Was ook nieuw voor mij dat hij dat doet.)
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

advertentie Bitvavo

Investeer in cryptocurrency

Handel tot € 1000,- gratis

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links