Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Crypto's: het Wilde Westen van de financiële wereld

Crypto's: het Wilde Westen van de financiële wereld

'Gelukkig heb ik meer verstand van voetbal', zal Marc Overmars gedacht hebben nadat zijn adviesrol en ongetwijfeld ook zijn investering in het cryptoproject Xpose Protocol in rook zijn opgegaan. De ondergang van het project, waar waarschijnlijk veel particulieren hun spaargeld in hadden gestopt, naar aanleiding van de promotie door verschillende influencers, geeft eens te meer aan dat cryptoland het Wilde Westen van de financiële wereld is.

Het ontbreken van regelgeving heeft een grote aantrekkingskracht op individuen die minder goede bedoelingen hebben met uw geld en het blijft dan ook lastig om de valide projecten eruit te halen. Er bestaan inmiddels meer dan 13.000 crypto's en u kunt er vanuit gaan dat het merendeel hiervan enkel uit is op eigen financieel gewin. 

Ik heb het hierbij uiteraard niet over de grotere cryptoprojecten waar serieuze technologische ontwikkelingen achter zitten en waar de cryptovaluta (of tokens) worden gebruikt om de projecten naar een hoger niveau te tillen. Het blijft overigens ter discussie staan of de huidige waarderingen van de cryptomarkt dit niet enigszins overschatten.

Vandaag bespreek ik de technische plaatjes van Bitcoin en Binance Coin (BNB).

Bitcoin test de weerstand

De koers van bitcoin blijft de weerstand van de top van april, rond $65.000, onder druk zetten. De afgelopen weken heeft bitcoin een pas op de plaats gemaakt nadat deze weerstand werd bereikt. De koers heeft nu verse krachten kunnen verzamelen en lijkt zich op te maken voor een nieuwe aanval op de weerstand.

Een doorbraak door de weerstand zal het lange termijn technische beeld verder doen opklaren en ruimte vrijmaken voor een stijging richting het eerste berekende koersdoel op $80.000. 

Binance coin breekt uit

De token van de Binance blockchain, BNB, heeft een nieuwe technische verbetering laten zien. De koers bewoog de afgelopen maanden in een consolidatiefase in de vorm van een symmetrische driehoek. De steeds kleinere koersbewegingen en het afnemende volume wezen op een afwachtende houding onder BNB-beleggers.

Nu de koers opwaarts uit de driehoek is gebroken, hebben kopers het heft weer in handen genomen en kan de oude stijgende fase worden hervat. De eerste weerstand ligt nu op de top van mei rond $700. Hierboven kan de stijgende trend een nieuwe impuls krijgen en worden hogere koersniveaus mogelijk.

Stijgende trend

Op kortere termijn zijn de technische verbeteringen duidelijk zichtbaar. BNB heeft de dalende toppenlijn doorbroken en geeft inmiddels de eerste contouren van een stijgende trend weer. Vanaf eind september worden hogere toppen en bodems gevormd, wat duidt op een aantrekkende vraag.

De opwaartse uitbraak door de dalende toppenlijn en boven de recente koerstoppen heeft ruimte vrijgemaakt voor een groter herstel. Het positieve technische plaatje blijft intact zolang de koers boven de steun van de meest recente koersbodem rond $436 weet te blijven.

 

 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 22 mei Zwaargewichten kunnen AEX extra zetje geven 57
 2. 15 mei Geldstromen naar de AEX komen weer op gang 64
 3. 08 mei Beurs maakt zich op voor nieuwe stijgingsfase 46

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Zaphod Beeblebrox 2 november 2021 16:28
  Ik begrijp het probleem niet zo wanneer iemand een gokje neemt met een nieuwe en speculatieve crypto munt. Alsof de reguleerders dat beter kunnen beoordelen. Bovendien, 90% tot 95% van alle startups mislukken. Dat is volstrekt normaal en geen reden om de missers meteen van vals spel te beschuldigen, ofschoon die er ook bij zullen zitten.

  Daarnaast, laten we het eens over de nadelen van regulering hebben. Banken bv worden dusdanig klemgereguleerd dat innovatie nauwelijks mogelijk is. In essentie bestaat het bankwezen uit 1 grote bank. Immers, concurrentie is er niet als ze allemaal hetzelfde zijn. Ik herinner mij dat Ons Geld ooit geprobeerd heeft een volledige reserve bank op te richten. Is niet mogelijk want regulering.

  En wat is het nu eigenlijk? Regulering. Het is weinig anders dan een advies. Deze investering lijkt mij wel verstandig gegeven uw risicoprofiel. Een andere minder. Adviezen kun je beter privatiseren zodat concurrentie tot een betere kwaliteit voor een lagere prijs leidt. Dat is als je geen index wilt kopen wat op termijn het verstandigste is. Daar is erg veel onderzoek naar gedaan en Blackrock, Vanguard en Fidelity kopen zo ongeveer de hele wereld dankzij hun succesmodel wat indices aanbieden is.
 2. forum rang 8 Lepre Chaun 2 november 2021 18:49
  Well a long time ago, came a man on a track
  Walking thirty miles with a sack on his back
  And he put down his load where he thought it was the best
  He made a home in the wilderness

  Then came the lawyers, then came the rules
  Then came the trains and the trucks with their loads
  And the dirty old track was the Telegraph Road

  www.youtube.com/watch?v=jhcY6uUsStA

  Ik zit nu in Shiba
 3. [verwijderd] 2 november 2021 20:15
  Les 1: geld voor alle markten: blijf weg van assets waar geen liquiditeit in zit. Deze week fantastisch crypto voorbeeld gezien. Netflix/SquidGames token. Je kon wel kopen maar niet in een andere token omzetten laat staan terug omzetten in fiat. Wordt vaak gezegd dat crypto een piramidespel is, dit is er echter wel een
 4. [verwijderd] 3 november 2021 06:36
  quote:

  investorben schreef op 2 november 2021 23:05:

  Crypto is niets. Een fata morgana. Geen geld, geen waardeopslag. De enige hoop is dat je het voor een hoger bedrag kunt verkopen aan een dwaas die er meer voor wil betalen dan je er zelf voor betaald hebt. Als die er niet meer zijn houdt het spelletje op.
  Je mist nog een paar argumenten-
  - alleen gebruikt voor criminele doeleinden
  - verschrikkelijk slecht voor het milieu
  - staat niet onder toezicht van gerenommeerde en zeer te vertrouwen instituties
  Amen
 5. forum rang 5 Zaphod Beeblebrox 3 november 2021 09:04
  quote:

  investorben schreef op 2 november 2021 23:05:

  Crypto is niets. Een fata morgana. Geen geld, geen waardeopslag. De enige hoop is dat je het voor een hoger bedrag kunt verkopen aan een dwaas die er meer voor wil betalen dan je er zelf voor betaald hebt. Als die er niet meer zijn houdt het spelletje op.
  In het grotere geheel der dingen zitten we in de 3e Industriële Revolutie, dat is de digitalisering van alles, en staan we aan de vooravond van de 4e Industriële Revolutie met 3D printen, robotica en kunstmatige intelligentie, biotechnologie, nanotechnologie, the Internet of things, zelfrijdende, -varende en -vliegende voertuigen en gedecentraliseerde ledger technologie, beter bekend als crypto.

  De 1e Industriële Revolutie begon rond 1750 met de stoommachine en gietijzer. De 2e Industriële Revolutie van 1870 met staal, elektriciteit en de verbrandingsmotor. Ongeveer sinds 1950 zitten we in de derde die gekenmerkt wordt door communicatie en digitalisering en de vierde kan elk moment beginnen. Kortom, de komende decennia zit je vast aan nieuwe technologie waar DLT of crypto een essentieel onderdeel van zal uitmaken. Of je dat nu leuk vind of niet. Ooit waren er mensen die een automobiel en de trein afgrijselijke gedrochten vonden. Ik geloof niet dat hun inzichten enig verschil gemaakt hebben.

  Bovendien, ethereum stond aan het begin van dit jaar op 750 usd. Nu noteert het rond 4500 usd. Dat is maal 6. Er is niks anders. Er zijn overprijsde aandelen, een te lage rente, te hoge huizenprijzen. Currencies zitten in een existentiële crisis en worden vervangen door CBDC. Alleen grondstoffen zijn koopwaardig, na een flinke correctie en crypto, als je een lange termijn visie hebt. Maar grondstoffen gaan niet scoren gelijk crypto.
 6. ebub 3 november 2021 13:13
  quote:

  SimpeleZiel schreef op 2 november 2021 20:15:

  Les 1: geld voor alle markten: blijf weg van assets waar geen liquiditeit in zit. Deze week fantastisch crypto voorbeeld gezien. Netflix/SquidGames token. Je kon wel kopen maar niet in een andere token omzetten laat staan terug omzetten in fiat. Wordt vaak gezegd dat crypto een piramidespel is, dit is er echter wel een
  coinbase prima met omwisselen en in fiat.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links