Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ripple wil verder omhoog

Ripple wil verder omhoog

De rechtzaak tussen de Amerikaanse toezichthouder op de financiële markten en Ripple duurt voort en lijkt nu zelfs nog een staartje te krijgen. De rechtbank heeft het verzoek van de SEC goedgekeurd om de deadline met twee maanden te verlengen, zodat ten minste 14 deskundigen kunnen worden verhoord over de zaak.

Ripple geeft aan dat ze hierdoor onnodig veel schade hiermee oplopen, omdat de XRP-tegoeden van Amerikaanse investeerders langer bevroren blijven. Dit is, samen met de onzekerheid over de uitkomst van de rechtzaak, de belangrijkste reden dat de koers van XRP, de token van de Ripple-blockchain, al enige tijd niet ver van haar plaats is gekomen.

Lichtpuntjes

Toch oogt het lange termijn technische beeld zeker niet slecht en zie ik zelfs wat lichtpuntjes die kunnen duiden op een aanstaande koersstijging.

XRP beweegt op lange termijn nog altijd in een gematigd opgaande fase. De correctie die in mei startte, is opgevangen rond de oude toppen (blauwe stippellijn) en de koers is weer opwaarts gedraaid. Per saldo beweegt XRP zijwaarts rond $1,00. Wanneer de opgaande beweging een nieuwe impuls krijgt, kan de stijging worden voortgezet richting koersdoel $3,31, de top van begin 2018.

Kop-schouderformatie

Op de daggrafiek hieronder is de recente aarzeling goed terug te zien. XRP beweegt zonder overtuiging onder de dalende toppenlijn vanaf de top in mei. Binnen de neutrale fase lijkt de koers echter wel een hogere bodem te vormen. Dit duidt op aantrekkende vraag.

De koers lijkt hierdoor een omgekeerd kop-schouderpatroon te vormen, wat de start kan zijn van een nieuwe stijgingsfase. Een kop-schouderformatie is een bekend technisch patroon dat vaak het beginpunt is van een nieuwe stijging.

Wachten op doorbraak

Een doorbraak door de neklijn van dit patroon zal het beeld flink doen opklaren en ruimte vrijmaken voor een grotere stijging. Eerste koersdoel ligt in de zone rond $1,80, maar daarna kan de opmars worden voortgezet richting het lange termijn koersdoel $3,30.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links