Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoin herstelt na minicrash en cardano op steun

Bitcoin herstelt na minicrash en cardano op steun

Afgelopen week ging het ineens hard. Op de dag dat El Salvador als eerste land ter wereld bitcoin als wettig betaalmiddel accepteerde, ging de koers van de grootste crypto hard onderuit. De daling zorgde ervoor dat veel bitcoin-futures moesten worden gesloten, wat voor extra verkoopdruk zorgde. Een minicrash van bijna $10.000 was het gevolg.

Inmiddels is de koers wel wat op adem gekomen, maar overtuigend herstel is nog uitgebleven. Deze week zorgden berichten rond litecoin nog even voor wat rumoer in de markt, maar nadat bekend werd dat het om valse informatie ging, vielen de koersen van veel crypto's weer snel terug. De cryptomarkt blijft dus kwetsbaar voor flinke koersschommelingen.

Bitcoin

De koers van bitcoin heeft de stijgende trend vanaf eind juli afgebroken en een eerste lagere koersbodem gevormd. Vooralsnog heeft de steun rond $44.000 de koers kunnen opvangen en is er sprake van wat stabilisatie.

Om niet verder te verzwakken, dient de steun intact te blijven. Een doorbraak zal ruimte vrijmaken voor een daling richting lagere koersniveaus. Ook een terugval richting de oude bodems rond $30.000 is dan niet meer uitgesloten.

Korte termijn

Als ik wat verder inzoom, is goed te zien dat de koers is opgevangen door de steun en herstel lijkt in te zetten. De correctieve fase wordt afgebroken, waarmee de lucht wat lijkt op te klaren.

Voorlopig mag een meer neutraal koersverloop worden verwacht tussen de steun op $44.000 en weerstand $53.000. De uitbraak uit deze bandbreedte zal de nieuwe richting gaan bepalen.

Cardano

ADA, de token van het Cardano-netwerk, is een van de sterkst presterende crypto's van de afgelopen maanden. ADA wist na de correctie vanaf mei sterk op te veren en een hogere koerstop neer te zetten. Deze crypto loopt hiermee voor op de grote namen als bitcoin en ethereum.

De afgelopen weken is de koers wat stilgevallen, maar een serieuze correctie is vooralsnog uitgebleven. De oude top van mei is teruggekeerd als nieuwe steun rond $2,30.

Rond dit niveau maakt de koers pas op de plaats. Zolang de token erboven beweegt, kunnen we de huidige aarzeling zien als pullback en mag een grotere stijging worden verwacht. Het volgende koersdoel wacht rond $4,00.

Lange termijn

Als ik de langetermijngrafiek erbij pak, valt op dat de koers in een mooie stijgende trend beweegt. Al ruim een jaar vormt ADA hogere toppen en bodems, wat duidt op aanhoudende vraag. 

Een punt van zorg is wel dat de kracht van de trend wat lijkt af te nemen. Terwijl de koers afgelopen maand nog een hogere top heeft weten te vormen, doet de RSI-indicator dat namelijk niet meer.

Deze divergentie geeft aan dat de trend wat aan kracht heeft ingeboet en de kans op een trendomkeer is toegenomen.

Voorzichtig

Vooralsnog is de langetermijntrend intact en is de koers opgevangen rond de kortetermijnsteun op $2,30. Mocht dit niveau worden gebroken, dan zal ook de stijgende fase onder druk komen te staan en kan ADA terugvallen richting de langetermijnsteun op $1,00. Pas hieronder zal ook het langetermijnbeeld verder verzwakken.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 30 mei Nederlandse chippers weer voorop 153
  2. 22 mei Zwaargewichten kunnen AEX extra zetje geven 57
  3. 15 mei Geldstromen naar de AEX komen weer op gang 64

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links