Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Crypto TA-update: bitcoin

Crypto TA-update: bitcoin

In deze Crypto TA-update bespreek ik het technische plaatje van bitcoin. Na de forse verkoopgolf van de afgelopen weken lijkt de koers op adem te komen en zelfs langzaam te werken aan een mogelijk herstel. 

Steun bereikt

Bitcoin is de afgelopen weken teruggezakt tot aan de steun van de bodem van januari rond $29.000. Boven deze steun maakt de koers even een pas op de plaats en durven de eerste speculanten weer in te stappen.

Het patroon van lagere toppen en bodems is echter nog intact, wat erop duidt dat voorzichtigheid geboden blijft.

Positieve divergentie

Een positief aandachtspunt is wel dat de RSI-indicator onderin de grafiek, die de kracht van de trend aangeeft, signaleert dat de laatste bodem van bitcoin met minder overtuiging is gevormd dan de voorgaande bodems.

Nu de koers ook is teruggekeerd boven de oude bodems lijkt de digitale munt zich klaar te maken voor een groter herstel.

Trendkanaal intact

Hoewel de verkoopdruk op korte termijn wat lijkt op te drogen, is van een echte trenddraai overigens nog geen sprake. Op de 2 uursgrafiek hieronder is duidelijk te zien dat de koers nog in een dalend trendkanaal beweegt.

Pas wanneer bitcoin door de dalende toppenlijn weet te breken en de eerste horizontale weerstand rond $41.000 weet te breken, zal het beeld verder opklaren. Een eerste koersdoel kan dan worden berekend op ongeveer $48.000.

Zolang de dalende fase echter intact is, kan ook een nieuwe daling niet worden uitgesloten. De onderkant van het dalende trendkanaal ligt momenteel rond $30.000. Voorlopig blijft dus nog enige voorzichtigheid geboden.

 

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 21 sep Crisisangst zorgt voor verkoopdruk bij crypto's 3
 2. 16 sep AEX loopt voorop 243
 3. 14 sep Bitcoin herstelt na minicrash en cardano op steun 5

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Keinscheisscoins 11 juni 2021 16:37
  Waar ik aan toe kan voegen dat de RSI op 19 mei de laagste stand heeft laten zien sinds de coronacrashbodem uit maart 2020.
  Er is geen wezenlijk nieuws. Dus dit lijkt een reguliere technische correctie te zijn. Maar ik begrijp dat je volgens de boekjes moet wachten op bevestiging van de hervatting van de uptrend.
 2. forum rang 4 Keinscheisscoins 12 juni 2021 19:39
  Bij crypto kan er gekeken worden naar on-chain analysis. Dat is een diepere analyse van token bewegingen op de blockchain. Willy Woo en Rafael Schultze-Kraft zijn misschien wle de bekendste twee. Zij menen dat de bull markt nog volledig intact is, ondanks deze flinke correctie. Willy Woo heeft wel zijn target verlaagd naar 200k voor het einde van dit jaar.

  dailyhodl.com/2021/06/11/on-chain-ana...

 3. SimpeleZiel 15 juni 2021 08:59
  quote:

  Branco P schreef op 13 juni 2021 08:30:


  Mensen stap op tijd uit zodat (een deel van) je investering niet verloren gaat! De lucht gaat uiteindelijk helemaal uit de luchtpiramide lopen!


  Beste Branco, je tip heb ik in 2018 al opgevolgd. Dank daarvoor. En ieder jaar stel ik 10% rendement veilig. Kan het je ook aanbevelen.
 4. forum rang 7 Branco P 15 juni 2021 11:41
  quote:

  Ole In het Berenbos schreef op 15 juni 2021 07:13:


  [...]

  Je bedoelt staatsobligaties of goud en zilver opties?

  gr


  nee ik bedoel Crypto. Goud, Zilver, Staatsobligaties, dat zijn allemaal wezenlijke investeringen. Dat zijn geen luchtkastelen hoewel ze op enig moment wel overpriced kunnen zijn natuurlijk zoals dat geldt voor alle assets. Crypto is echter niks anders dan een Luchtkasteel.
 5. forum rang 7 Branco P 15 juni 2021 11:42
  quote:

  SimpeleZiel schreef op 15 juni 2021 08:59:


  [...]

  Beste Branco, je tip heb ik in 2018 al opgevolgd. Dank daarvoor. En ieder jaar stel ik 10% rendement veilig. Kan het je ook aanbevelen.


  Dank voor de aanbeveling, maar mij zul je niet in Crypto vinden. Hulde voor je winsten. 10% afbouwen ieder jaar lijkt mij een goede instelling.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links