Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prijsanalyse bitcoin: Schadeclaims

Prijsanalyse bitcoin: Schadeclaims

Ten tijde van de dotcombubbel waren schadeclaims typerend voor het after effect na het knappen van de bubbel. Zo oordeelde het gerechtshof van Amsterdam zeven jaar na dato dat het welbekende WorldOnline, onrechtmatig gehandeld zou hebben en ABN AMRO en Goldman Sachs werd verweten daarbij niet te hebben ingegrepen.

Bitcoinschade

Nu doet zich zo’n zelfde voorbeeld voor, echter is de case ditmaal iets anders. Bitcoinschade.nl deed een oproep aan iedereen die schade heeft gelopen met crypto.

In een video op YouTube stelden zijn tien vragen aan de consument, (o.a. was u zich bewust van de risico’s?) als een antwoord op deze vragen nee is zou de consument, zo zegt het filmpje, recht hebben op een schadevergoeding.

Enkele dagen geleden verscheen er een nieuwe video op YouTube van Powned, waarin de initiatiefnemer van bitcoinschade.nl in beeld werd gebracht. Er bleken binnen een dag al reeds 100 aanmeldingen te zijn. Behoorlijk fors dus. Die zag ik niet aankomen.

Ook beschrijft de jonge man de case nader, zo willen ze “Nederlandse cryptohandelaren ten val brengen”. Hiermee wordt gedoeld op de cryptohandelshuizen en cryptobrokers, die volgens hem nalatig zijn geweest in het verschaffen van eerlijke informatie over de risico’s van de handel in cryptocurrencies.

Of dit daadwerkelijk zo is, betwijfel ik. Maar dat laten we aan de rechter over, als het daadwerkelijk tot een zaak komt, wat ik tevens ook betwijfel. We houden het in de gaten.

Verontrustende signalen

Ondanks dat velen de hoop in bitcoin hebben opgegeven, steeg de koers afgelopen week fors. Echter zijn er wel wat verontrustende signalen.

We zien dat de koers in een driehoekpatroon (of Head and Shoulder patroon) wordt gedrukt. Hier schreef ik vorige week al uitgebreid over. De kans op een opwaartse uitbraak wordt fors verkleind doordat er een neerwaartse trend aan het patroon vooraf gaat.

Tevens is te zien dat het volume afloopt, maar de koers oploopt. Dit wordt ook wel negatieve divergentie genoemd en indiceert een koersdaling. Dit maakt de kans dat de koers op korte termijn boven de psychologische steun van $4000 uitkomt een stuk kleiner.

Zodra de koers uit het patroon breekt, zal er een forse koersbeweging ontstaan. In het uiterste geval vindt deze uitbraak pas eind mei plaats.

De blauwe schuin naar rechts lopende supportlijn dient in de gaten gehouden te worden. Mocht de koers hier doorheen breken – en deze kans is behoorlijk groot – dan kan er steun gevonden worden rond de $3650. Naar verwachting zal de koers ook deze week nog binnen het driehoekpatroon blijven.

Samenvatting

 • Bitcoin maakt zich op voor een forse uitbraak.
 • Naar verwachting al deze uitbraak nog een poos op zich laten wachten;
 • Belangrijke steun en weerstandslijnen bevinden zich op $4000 en $3650.
 • Er zijn meer signalen die wijzen op een neerwaartse beweging de komende week.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

 1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
 2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
 3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 MartijnN1932 18 maart 2019 20:49
  quote:

  Snugger schreef op 18 maart 2019 17:08:

  Bitcoin schadeclaims?, moet niet gekker worden…
  Als een platform failliet gaat, zoals MtGox, heb je recht op een vergoeding ja, maar da's dan ook de uitzondering op wat het hele Bitcoin gebeuren betreft!
  Terecht, als die zogenaamde aanbieders van Bitcoin inversteringen hun klanten niet fatsoenlijk informeren dan is het wel degelijk misleiding.

  Zie bijvoorbeeld al die false reclames met de bekende Nederlanders etc..
  De partijen daarachter kunnen mijn inziens toch echt wel aangeklaagd worden door de consumenten c.q. beleggers.

  En de zogenaamde handelshuizen die adverteren met Bitcoin beleggingen, zouden eigenlijk onder AFM toezicht moeten vallen.
 2. forum rang 4 Enzo123 19 maart 2019 14:14
  Bitcoinschade.nl - dat is pas een scam! Mensen moeten vooraf 65 euro betalen. Stel dat er 1000 man intrapt - hij dient 1 schadeclaim in die zonder meer wordt afgewezen natuurlijk, en hij heeft mooi 64750 euro verdiend. Kan ie mooi zn studieschuld mee aflossen.

  Of is het misschien een 1 april grap?
 3. [verwijderd] 19 maart 2019 14:20
  quote:

  Enzo123 schreef op 19 maart 2019 14:14:

  Bitcoinschade.nl - dat is pas een scam! Mensen moeten vooraf 65 euro betalen. Stel dat er 1000 man intrapt - hij dient 1 schadeclaim in die zonder meer wordt afgewezen natuurlijk, en hij heeft mooi 64750 euro verdiend. Kan ie mooi zn studieschuld mee aflossen.

  Of is het misschien een 1 april grap?
  Exact!
 4. Achteraf gezien... 20 maart 2019 13:43
  Als er geld verloren wordt zie je altijd dat mensen hun geld terug willen proberen te halen. Zie de aandelen lease, Ahold, Imtech, Fortis etc...

  Ik vind dat ook de promotors van de fraude niet buiten schot kunnen blijven. Dus Madelon kan m.i. ook een dagvaarding tegemoet zien.
 5. knax63 20 maart 2019 15:07
  Elke vorm van reclame in financiële wereld is er schuldig aan . Omdat de voordelen worden benadrukt en nadelen nauwelijks aan bod komen.
  Voorbeeld aflossing vrije hypotheek. Niet aflossen betekent gewoon eeuwig rente blijven betalen. Dat hebben de banken niet verteld. Ze vertelde dat de maand lasten stuk lager lag omdat je niet af lost. Geen probleem zolang je betalen kan. Maar dat is nu achterhaald en aflossen moet omdat Ficus dat vereist anders geen subsidie voor de rente.
  Na pensionering gaan de meeste minder inkomen krijgen en moeten meer rente zelf betalen. Bij hypotheken van voor 2000 zal dat wel mee vallen.
 6. forum rang 4 Fred 60 20 maart 2019 17:54
  quote:

  Enzo123 schreef op 19 maart 2019 14:14:

  Bitcoinschade.nl - dat is pas een scam! Mensen moeten vooraf 65 euro betalen. Stel dat er 1000 man intrapt - hij dient 1 schadeclaim in die zonder meer wordt afgewezen natuurlijk, en hij heeft mooi 64750 euro verdiend. Kan ie mooi zn studieschuld mee aflossen.

  Of is het misschien een 1 april grap?
  De mensen die in Bitcoin beleggen hebben al bewezen dat ze gevoelig zijn
  voor loze beloftes en reclames.
  Waarom niet nog een keer proberen om deze mensen een beetje geld
  afhandig te maken , ik zou zeggen doen.
 7. [verwijderd] 20 maart 2019 17:58
  Waarschijnlijk wordt je moe van technische analyse omdat je er zelf niet goed mee overweg kunt - of, erger nog - technische analyses volgt van mensen die ook niet helemaal weten waar ze mee bezig zijn.

  Technische analyse werkt, in ieder geval voor mij, en met mij duizenden anderen wereldwijd die hun geld verdienen op basis van technische analyse. Het wordt vaak gezien als "dom lijntjes trekken", maar eigenlijk moet je het zien als een kansspel waarbij je posities neemt met een duidelijk afgebakende stop (bijv -1%) en een target (bijv +3). Ben je dan ook nog eens goed in het herkennen van price action, patronen en dergelijke en je houdt je strak aan je eigen regels dan is het niets meer niets minder dan een kansspel waarbij je er voor zorgt dat de odds om te winnen op de lange termijn de odds om te verliezen overtreffen.

  Hier een artikel over het feit of TA werkt of niet: medium.com/@cryptocreddy/does-technic...

  En ja, er zijn er genoeg die de top hebben 'voorspeld' (ik hou niet van het woord voorspellen, want dat is niet precies wat je doet met TA):
  www.kazonomics.com/the-fractal-truth-...

  Succes en nogmaals, stel je dat TA niet werkt, dan werkt het simpelweg niet voor jou.

 8. [verwijderd] 20 maart 2019 18:09
  "Tevens is te zien dat het volume afloopt, maar de koers oploopt. Dit wordt ook wel negatieve divergentie genoemd en indiceert een koersdaling. Dit maakt de kans dat de koers op korte termijn boven de psychologische steun van $4000 uitkomt een stuk kleiner."

  Man man man,....uitgerekend vandaag knalt hij boven de $4000.

  Gaat je TA bangmaakverhaal!!!
  Binnen 1 dag!!

 9. Bunder 21 maart 2019 16:57
  Die schadeclaim op de broker, is echt de grootst onzin die er bestaat. Je wordt van te voren altijd goed gewaarschuwd, dus snap niet dat ze dat hebben. Denk ook niet dat er één broker toe zal geven. De reglementen staan allemaal uitgelegd.
  Als je brokers niet vertrouwd kun je beter naar crypto fondsen toe gaan. Een crypto fonds zorgt dat jouw geld meer waard gaat worden.

  Ik kwam nog een grappige website tegen: crypto-fondsen.nl/
  Hier staan alle nederlandse crypto fondsen vermeld.
 10. Pomper 24 maart 2019 08:13
  Madelon, ik kan je wel 1000 voorbeelden geven waarin de stelling volume neemt af prijs neemt toe ergo bearisch behavior niet geldt. Dit hangt toch echt af van locatie

  Kijk je ziet hier dat volume en locatie samen gaan, het is zelfs zo dat boven een bepaald uitbraak niveau het gewenst is dat volume juist afneemt als prijs oploopt, exact dan is dit wenselijk voor bulisch behavior

  www.tradingview.com/x/iQ97hfrQ/

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

advertentie Bitvavo

Investeer in cryptocurrency

Handel tot € 1000,- gratis

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links