Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koers verge door het dak

Koers verge door het dak in aanloop naar aankondiging

De koers van verge (XVG) gaat snel omhoog, vooral op de Aziatische markten. Met het oog op de verwachte groei van de cryptomunt, steeg de koers meer dan 24% in 24 uur naar $0,104235. 

Door de recente daling van bitcoin nam de prijs van XVG uitgedrukt in bitcoin nog extra toe.

Opvallend veel volume

De reden dat verge zo hard door het dak gaat heeft te maken met een aankomende mededeling omtrent een partnership. Door geruchten hierover nam het handelsvolume de afgelopen dagen rap toe. 

Het volume van de afgelopen 24 uur komt voor 93,7% van drie exchanges: Binance (41,53%), Upbit (28,73%) en Bittrex (23,40%). XVG is momenteel de op één na meest verhandelde munt op Binance, met een aandeel van 13,42%. Ter vergelijking: bitcoin wint het slechts nipt met 13,88% in de afgelopen 24 uur.

De koers is voornamelijk nog gebaseerd op speculatieve handel. Verge zal nog veel stappen moeten zetten om een betaalmiddel te worden. 

Partnership

Dat stopt echter niet dat speculaties over een mogelijk partnership al volop de ronde doen. Zou er een samenwerking in zitten met Mindgeek, de Adyen-betaaldienst of zelfs Ebay? Dit zei Stan Faas, verge core teamlid, er zelf over: 

“This partner owns one of the largest payment processors on the internet with several hundreds of businesses routing their payment traffic through them. The partner is going to be supporting Verge Currency by rolling out a global marketing campaign with continuous marketing effort throughout the year.” 

Vandaag focust de hele crypto-community zich op XVG. Tot het hoge woord eruit is, blijft het afwachten tot welke hoogtes de koers zal stijgen.

Belangrijk is te onthouden wat vaak gezegd bij zulke hypes: "Buy on the rumour, sell on the news." Over een uur zullen we het weten.


Update 18-04:

Zoals verwacht ging na de bekendmarking van de samenwerking de koers van XGV 30% omlaag.

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Stiefan 18 april 2018 08:35
    @SimpleMind, ja ik ben benieuwd of er dan vandaag een nieuw bericht komt: "Koers Verge door het putje" (XVG/BTC -29% nu). Blijkbaar was iedereen toch niet zo onder de indruk van de mogelijkheid om met XVG op pornhub te betalen. Die quote in dit bericht van die "core teamlid" is ook te triest voor woorden, hoe bedoel je we manipuleren de bende even.
  2. Playtime 18 april 2018 11:08
    De naam Pornhub circuleerde al langer in het geruchten circuit. Iedereen deed er nogal lacherig over en zie hier het resultaat. Het valt me op dat het in de media (met name die van de cryptowereld) min of meer dood gezwegen wordt. Wie wil er nou geassocieerd worden met Ph? De koers was natuurlijk ontzettend opgepompt (als een opblaaspop) en dus onnatuurlijk hoog maar vergeleken met voor de hype is er een heel aardige winst gemaakt (to say the least). Het is nu aftasten maar vooralsnog blijft de koers nu redelijk hangen op 0,07. Hou het maar gerust in de gaten (tenzij je natuurlijk niks te maken wilt hebben met P, dat kan). Het is een miljarden industrie dus.. Toch een coin die nog een enorme vlucht kan maken. Ik zou zeggen koop er 5000, kost je je kop niet en schiet de koers naar $ 1 dan heb je een heel aardig rendement (reken dat maar eens uit). Dus een relatief laag risico met mogelijk een enorm rendement.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

advertentie Bitvavo

Investeer in cryptocurrency

Handel tot € 1000,- gratis

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links