Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Vertex Pharmaceuticals in een trendkanaal

Vertex Pharmaceuticals in een trendkanaal
Beeld: Vertex

Veel actieve beleggers gebruiken naast fundamentele analyse ook technische analyse. De aankoop- en verkooporders (lees: beslissingen) van alle marktacteurs resulteren in steunniveaus, weerstandniveaus, trendkanalen enzovoort. Tijd om eens een aandeel op deze manier te analyseren.

Freestoxx is een merk en een dienst van de prijsgekroonde broker WH SelfInvest

Kort samengevat

  • Vertex Pharmaceuticals is een biotechnologiebedrijf met een beurswaarde van $91 miljard.
  • Vertex zit in een stijgend trendkanaal.
  • De koers daalde binnen het kanaal tot een belangrijk steunniveau.
  • Is de koers interessant voor trendvolgende beleggers?

Het trendkanaal is intact

Vertex Pharmaceuticals  (Nasdaq-symbool VRTX) biedt technisch georiënteerde trendvolgers blijkbaar een goede instapmogelijkheid. In slechts tien handelsdagen verloor het aandeel ongeveer 12% van zijn waarde. Deze terugval werd gestopt rond $340 op een belangrijk cross-support niveau (horizontale support en trendkanaal vallen samen). Dit kan betekenen dat de correctie ten einde loopt en het aandeel zijn opwaartse trend zal voortzetten.

De opwaartse trend bij Vertex Pharmaceuticals is geldig op zowel de lange als de middellange termijn. Het aandeel stijgt al twee jaar in een intact, stijgend trendkanaal. Eind november 2021 werd dit pharmaceutisch onderzoeksbedrijf nog verhandeld rond $180. In 2022 steeg de koers van het aandeel in verschillende opwaartse spurts. Tegenslagen werden betrouwbaar opgevangen op het 50-dagen-gemiddelde. Dit onderstreept de kracht van de opwaartse trend.


Vertex Pharmaceuticals, daggrafiek (bron: Freestoxx)

Test de gratis demo

Er is duidelijk steun voor de Vertex-koers

In het eerste kwartaal van 2023 leidde een iets sterkere correctiefase de aandelenkoers terug naar de belangrijke 200-dagenlijn. Deze langetermijn-trendindicator werd tweemaal met succes getest. De daaropvolgende trendbeweging bracht de aandelenkoers begin november op een stabiele manier naar een nieuwe recordhoogte van $387.

Tijdens deze stijging bleek het prijsniveau rond $340 meermaals een belangrijke steun te zijn. Tussen begin augustus en begin oktober werden tijdelijke koersdalingen hier opgevangen. De meest recente terugval eindigde een paar dagen geleden ook op het niveau van $340. Het aandeel vond hier ook opnieuw steun op het 200-dagen gemiddelde en de ondergrens van het trendkanaal.

Wat technische beleggers doen

Technisch georiënteerde beleggers kopen het aandeel Vertex Pharmaceuticals op een koers rond het belangrijke, gecombineerde steunniveau. Ze zetten in op een voortzetting van het opwaartse trendkanaal.

Een eerste koersdoel ligt vanzelfsprekend in de buurt van de all-time high rond $385. Als de aandelenkoers echter langdurig onder de grens van $340 zakt en dus uit het trendkanaal valt en onder het 200-dagen gemiddelde duikt, beperkt een stop loss op $334 het risico.

Volg belangrijke aandelen op de voet…

via deze gespecialiseerde pagina van Freestoxx.

Over FREESTOXX

Via broker FREESTOXX kunnen beleggers aandelen en opties kopen zonder commissie te betalen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links