Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Interview

  1. Connect

    De beloning voor ondernemend beleggen

    Van Lanschot Kempen, winnaar van de belangrijke Refinitiv Lipper Award in de categorie Overall Assets Small, wil volgens bestuurder Erik van Houwelingen in zes niches uitblinken.

  2. High yield is veerkrachtiger dan aandelen

    Hoge inflatie en stijgende rente hebben de obligatiemarkt in een kille greep, maar voor high yield breekt er nu juist een interessante periode aan.

  3. Blockchainmarkt groeit naar 30 biljoen dollar in 2030

    Naar verwachting zal tegen 2027 tot wel 10% van het wereldwijde bbp worden opgeslagen in blockchains, verwacht fondsmanager Erik Swords van het BNY Mellon Blockchain Innovation Fund.

  4. Connect

    Columbia Threadneedle en de hoge kunst van assetallocatie

    Afgelopen dinsdag 1 februari werden de jaarlijkse Asset Allocatie Awards uitgereikt. Columbia Threadneedle Investments was genomineerd voor drie van de vijf prijzen. Iets doet de assetmanager blijkbaar heel goed. Wat? We belden met Toby Nangle, hoofd assetallocatie wereldwijd van Columbia Threadneedle.

  5. “Beijing weet wat het doet”

    Er is veel negatiefs over de Chinese economie en beurs te berichten, maar daar gaat senior marktstrateeg Chi Lo van BNP Paribas Asset Management niet in mee. Hij acht de kans groot dat de Chinese beurs in de tweede helft van dit jaar stevig herstelt. “Buitenlandse beleggers keren dan ook weer terug.”

  6. Chinese beursdaling in 2021 was slechts een hobbel

    UBS Equity Fund China Opportunity was lange tijd een van de best presterende fondsen in onze actieve fondsportefeuille IEX Fonds 40 maar het fonds beleefde een bijzonder zwak beursjaar 2021. Hoe heeft het fondsteam daarop gereageerd? Hoe gaat het verder? We vroegen Denise Cheung in Hongkong om opheldering.

  7. Een gevalletje Hollands glorie

    Geen fonds van de modelportefeuille IEXFonds 40 deed het vorig jaar beter dan Add Value Fund. Dit fonds, dat alleen in kleine en middelgrote Nederlandse aandelen belegt, boekte in 2021 een recordrendement van 57%. Wat verklaart dit succes? Hoe gaat het verder? Wij vroegen het fondsmanager Hilco Wiersma.

  8. Distressed Debt: Levenslijn voor bedrijven in zwaar weer

    De komst van corona schept nieuwe kansen voor beleggers in distressed debt. De risico's zijn groot, maar dat geldt ook voor het potentiële rendement, zegt Remko van der Erf van Van Lanschot Kempen in een interview. Ook kopen?

  9. Connect

    “Nieuwe beleggingsproducten maken is nu eenvoudiger"

    BNP Paribas Asset Management heeft een meerderheidsbelang genomen in Dynamic Credit Group. Tonko Gast (Dynamic Credit Group) legt uit wat dat betekent voor de groei van hun leningenportefeuilles.

  10. "Beleggingsindustrie moet vooral meer innoveren"

    Eric Pieper, ceo van fintechbedrijf Matchinglink, gelooft helemaal niet dat schaalvergroting voor assetmanagers de oplossing is om te overleven. Investeren in technologie, waardoor tegen fors lagere kosten maatwerk kan geboden, is volgens hem heel veel slimmer.

  11. Connect

    "Het gaat niet langer om crisismanagement, maar om economisch herstel”

    Microfinanciering blijkt tijdens COVID-19 belangrijker dan ooit, zowel voor crisismanagement als voor economisch herstel. Tegelijkertijd is het verstrekken van microleningen in deze periode uitdagender dan ooit. Hoe gaan microfinancieringsinstellingen en banken in opkomende markten om met COVID-19 en de economische gevolgen daarvan? Wat betekent dit voor Triodos Microfinance Fund? Vijf vragen aan fondsmanager Tim Crijns.

  12. Connect

    "Niet afwachten, maar nu verantwoordelijkheid nemen"

    Hans Stegeman, hoofd beleggingsstrategie bij Triodos Investment Management, over de wortel en de stok die de financiële sector moeten aanzetten om echt werk te maken van hun duurzame beleggingsbeloftes. “Door niet te beleggen in bedrijven die schadelijk zijn, is er al veel te winnen.”

  13. Connect

    De duurzame impact van thematisch beleggen

    BNP Paribas AM zet flink in op thematische fondsen. Een onderzoek van Greenwich Associates sterkt Pieter Oyens, verantwoordelijk voor de global productstrategie, in de overtuiging dat dit de juiste keuze is.

  14. Laura van Geest: “We gaan niet gelijk met de knuppel langs"

    Met de invoering van de Europese duurzaamheidsregels SFDR heeft de AFM er een extra taak bijgekregen. Hoe scherp gaat de toezichthouder controleren? Dat valt volgens AFM-voorzitter Laura van Geest reuze mee. Nu nog.

  15. Doen? Een eigen beleggingsfonds starten

    Met de komst van het coronavirus zag Tom Straver van AssetCare Fund Services het aantal fondslanceringen flink toenemen. Hij vertelt wat er allemaal bij komt kijken om een fonds in de markt te zetten. 20.000 euro, een paar maanden geduld en 1 miljoen aan toezeggingen volstaan volgens hem om een rendabel beleggingsfonds te beginnen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links