Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Halfgeleiders in de belangstelling: ASML en ASMI blijven op koers

Halfgeleiders in de belangstelling: ASML en ASMI blijven op koers

Europese halfgeleiders staan, ondanks recente dips, voldoende in de belangstelling.

In de VS staan Europese chippers recent in de schijnwerpers. Op het mediakanaal CNBC werd er afgelopen dagen geen geheim van gemaakt dat ASML een little known company is met veel potentie.

Bank of America stelde onlangs in een rapport vast dat Nederlandse halfgeleiders prima in staat zijn verstoringen in de aanvoerketen en stijgende inkoopkosten door te berekenen aan hun klanten.

De Amerikaanse zakenbank geeft zelfs koopadviezen voor marktleiders als ASML en ASMI, met koersdoelen van respectievelijk €819 en €464 euro. Ook over Infineon Technologies was de zakenbank positief.

Technische plaatjes wijzen de weg

Uiteraard ga ik hier niet in op de economische parameters van deze chippers. Daar kijken mijn collega's van de IEX-beleggersdesk al naar. Ik ga wel over de technische plaatjes. En die geven goed aan dat de dalingen bij de grote chippers nog geen grote technische schade hebben opgeleverd.

Vandaag zoom ik in op de lange-termijnplaatjes van ASML en ASMI. Ik heb hier aan het begin van het jaar al aangegeven dat halfgeleiders aangehouden mogen worden en dat advies geldt nog steeds.

Adviezen van Tostrams ontvangen?

Wenst u de nieuwe aankopen in uw mail te ontvangen? Word dan lid van de Tostrams-club. Alle portefeuillemutaties en koopsignalen zitten in het Tostrams-abonnement, dus voor abonnees.

Al voor €1 (voor de eerste maand) kunt u kennismaken met de Nederlandmodule van het Tostrams lidmaatschap. Klik op de button hieronder voor een actieabonnement.

Ontvang TA Kooptips

ASML nog steeds op koers

ASML slaagt er in om fors hogere toppen en bodems te vormen. Elke terugval wordt nog steeds benut om (bij) te kopen.

Ook de recente dip heeft het technische plaatje niet geschonden. We houden rekening met een verdere koersstijging indien de weerstand van €764,40 (de top van 17 september) wordt gebroken. Daarna ligt ons volgende koersdoel op €850.

Steun ligt rond €559,70 (de bodem van 8 juli). We handhaven een positieve visie, waarbij de dips benut mogen worden om posities uit te breiden.

ASML aanhouden in de beleggingsportefeuille

De Tostrams-analisten hebben de afgelopen jaren meerdere langetermijn-koopadviezen voor deze chipgigant gegeven.

De laatste opname van ASML in de Tostrams defensieve langetermijnportefeuille dateert al weer van 18 maart 2019, met een aankoopkoers van €168.

De stijgende trend van het 200-daags voortschrijdende gemiddelde (de rode glooiende  doorlopende lijn), wijst bij ASML op een positieve technische conditie.

De B.O.B.-indicator van ASML (de blauwe glooiende  doorlopende lijn) loopt omhoog en geeft betere prestaties aan, vergeleken met de rest van de markt.ASMI blijft technisch op peil

ASMI consolideert binnen de stijgende trend. De eerste weerstand ligt rond €379,80 (de top van 17 september). Bij een doorbraak daarvan kan de koers verder omhoog richting €455.

De stijgende koersbodems op de grafiek van ASMI geven aan dat er bij correcties nog altijd op hogere niveaus wordt ingestapt. Steun ligt op €266,20 (de bodem van 1 juli).

ASMI aanhouden in de beleggingsportefeuille

Ons laatste koopadvies voor ASMI is van 5 juli 2020. Toen adviseerden wij 150 aandelen ASMI aan te kopen op een koers van €139,50. Deze positie adviseren we aan te houden.

Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde (de rode glooiende  doorlopende lijn) laat een stijgende trend zien. Dit wijst op een positieve technische conditie.

De B.O.B.-indicator (de blauwe glooiende  doorlopende lijn) loopt omhoog en geeft aan dat ASMI beter presteert dan de rest van de markt.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 27 mei Wall Street lijkt serieus te verbeteren 126
 2. 26 mei Twee verse aandelen, een gokje AEX en een snufje cash 168
 3. 24 mei Financials on the run 160

Gerelateerd

Reacties

109 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 b.west.invest 13 oktober 2021 10:11
  quote:

  easy56 schreef op 13 oktober 2021 10:06:

  [...]wat denk je:-)

  de gebruikelijke stimulator
  Deze komende 2 weken word alles anders , Apple slechtere outlook , Amazon heeft zelf al aangegeven dat de cijfers minder worden , alle productie bedrijven slechtere cijfers derde kwartaal en outlook minder .

  vanaf vandaag de banken , wat gaan zij publiceren , dat word spannend .
109 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links