Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Veertig beste VS dividendaandelen

Veertig beste VS dividendaandelen

(AJK) Dividendjournaal is een groot woord, maar veel scheelt het niet. Nico houdt u dagelijks op de hoogte van alle dividendontwikkelingen. Stockdividend bij Philips vandaag. Wat Amerikaanse aandelen betreft, komt JPMorgan Chase met veertig namen op de proppen, waarvan het dividend vrij zeker zou zijn.

Tegelijkertijd meldt de bank ook veertig namen waarvan u het dividend juist op uw buik kan schrijven, maar ik geef u die andere veertig. Daar zitten de usual suspects tussen, de echte hardcore dividend aristocrats bijvoorbeeld, maar ook Apple, dat pas sinds 2012 de winst deelt.

Meer bekende namen:

Hoop tech trouwens:

En de rest:

Apple heeft inderdaad nog maar een kort trackrecord en dat is het geheim van een echte dividender: het is vooral de dividendgroei die telt. Dank Ivan Snurer van BeleggersBelangen, van hem krijg ik dit lijstje van (vooral Amerikaanse) aandelen die al sinds lang, heel lang jaarlijks dividend betalen en zelfs verhogen.

Bedenk dat de oudste van deze bedrijven onder meer twee wereldoorlogen, de Amerikaanse Burgeroorlog, De Crisis van de jaren dertig, diverse Panics, Koude Oorlog, Vietnam, oliecrisis, 9/11, kredietcrisis, de Amsterdamse gemeenteraad en de Europacups van Feijenoord en PSV doorstonden. Het is bijna een wonder. 

Dat niet alleen, ze presteerden zelfs zo goed, dat ze het dividend konden verhogen - zelfs in de ergste crises en in de spannendste tijden. Dit is wat mij betreft het neusje van de bedrijfszalm. Ik zie deze aandelen ook niet snel goedkoper worden met die rare rentes. Dit is zowat het nieuwe AAA-papier.

Maar goed, nooit eerder was de beurswijsheid van Always expect the unexpected zo van toepassing als in 2020. Ofwel, risico is er altijd.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 26 mei Waarom bent u niet in paniek en denkt u nog steeds aan kopen? 14
  2. 26 mei Het vlot nog niet voorbeurs, maar let weer op uw tech 2
  3. 25 mei Slotcall: ja, klikt u maar weer voor de usual suspects 1

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links